shoc júl. 26. 22:10:15
(37/37)
Olyan volt néha mint egy bábfilm a ‘80-as években. Meglepően gyenge. Megdöbbentő hova jutott. Star Wars. Sajnos.
2/10
poollaca júl. 26. 21:15:17 2/10
(36/37)
A Starwars-hoz az égvilágon semmi köze. Max a címe. Iszonyat gyenge unalmas szutyok. Ezért kár volt megcsinálni.
3/10
Omega12 júl. 24. 12:04:43 3/10
(35/37)
Nagy rajongója vagyok a Star Wars filmeknek. De nem kellene már továbbfeszítni a húrt. Elég volt! Ez konkrétan nézhetetlen és unalmas volt.
5/10
Findzs júl. 24. 10:47:16 5/10
(34/37)
Unalmas volt. Bizonyos kor fölött ez már kevés hogy szaladgálnak a bol b be és akcióznak.
Egyik jelenetben leharcolva fekszik a sárfészekbe másikba meg már a pisztolyával harcol ami nem is volt nála előzőleg. Tele van ilyenekkel. Ledegradálták a birodalmi lépegetöket hiszen a nagy Mandalori egymaga végzett 3 al is. Kár, hogy a Birodalom visszavág idejében nem volt ott, hogy segítsen Luke éknak a havas bolygón. Gyorsba megoldotta volna :)
Meg az a mozgás Grogunál. Szinte látni egy 6 éves gyerek kezét ahogy játszik vele annyira béna.
Max 5/10 nálam.
kritikus intrikus júl. 23. 16:37:05
(33/37)
kár újabb bőröket lehúzni erről a hulláról, a mocskos zsidó dizninek, ezt elbaszták, ahogy mindet mióta övék a franchise, csak az az egy vigasztal hogy ezért SEM fizettem egy lukas garast sem, annyit se ért volna...
1/10
offtopic
losersteve júl. 23. 11:32:11 1/10
(32/37)

Sok benne a zsidócigánynácibuzi.

5/10
Atis88 júl. 21. 20:18:54 5/10
(31/37)
Rettentően unalmas film. Ezért kár volt mozifilmet csinálni belőle. Jobb lett volna, ha sima sorozatként fejezik be. Kár amúgy, hogy semmi jellem, meg karakterfejlődést nem produkál egyik főszereplő sem. Meg a sztori is olyan semmilyen.
1/10
rolka75 júl. 21. 17:18:46 1/10
(30/37)
Láttam már sz.r filmeket, de ritkán hagyok ott valamit ..Na ez disney senki se számítson starwarsra.
Zahire júl. 19. 10:05:46
(29/37)
Elég uncsi, zsinórban fogság, kiszabadulás, harc ....egyelőre feladtam 1 óra 25 perc után, talán majd később.
6/10
puding140 júl. 08. 07:27:28 6/10
(28/37)
kellemetlen, gagyi. gyerekeknek jo lesz.
fpetya35 júl. 05. 21:00:45
(27/37)
Kb ez akkora megcsúfolása a Star Wars filmeknek, mint a Skeleton Crew volt, bár ezeken kívül is volt pár gyenge film és sorozat is! A rengeteget szídott 1-2-3 rész ezekhez képest mesterművek voltak!!!
5/10
hektorahos jún. 14. 11:26:43 5/10
(26/37)
Az első 3 percben rájöttem, hogy nem fogom szeretni.
Pimpalini jún. 05. 05:23:43
(25/37)
Nem voltak túl nagy reményeim a filmmel kapcsolatban, de mivel Star Wars, s az én generációm gyakorlatilag ezen nőtt fel, így kötelező darab volt számomra.
S nagyon is jó, hogy moziban láttam, mert ez egy jó film, azaz nekem teljes mértékben pozitív csalódást okozott.

Látvány, akciók, hangok, zene terén nagyon is rendben van, a történet nem túl bonyolult, de ebben a műfajban ez szerintem egyáltalán nem probléma.

Ami viszont pluszt ad a filmnek, s nagyon érdekes, a számtalan filmes utalás, amelyet az alkotók egy önmagában is élvezhető történetté fűztek össze. Több tucat ilyen található egyébként az alkotásban, érdemes ezekre úgymond "vadászni".
Ez utóbbi mindenképpen bravúrként értékelhető, s mindenképpen felfelé húzza a film értékelését, még akkor is, ha az eleje kicsit "aktuálpolitizál", amit természetesen gyűlölök.

De összességében véve ez egy egyértelműen ajánlható film, s sokkal magasabb pontszámot érdemel, mint amit itt, a port.hu oldalon kapott.
Sz. Péter jún. 03. 09:18:17 Előzmény Dormas
(24/37)
Kidolgozatlan karakterek? A sorozatban már kidolgozták őket. Itt nyilván nem fordítottak rá még több időt feleslegesen.
Azt mondod láttad a sorozatot de nem tudod kik az anzellanok? :)

Abban egyetértünk, hogy mozifilmnek kevés, két normál epizódnak elment volna.
A magyar szinkron pedig csak rontott rajta.
4/10
Dormas jún. 02. 22:47:15 4/10
(23/37)
Meglehetősen nagy csalódás. Semmi sztori, nulla cselekmény, kidolgozatlan karakterek. Sigourney Weaver például kicsoda és mit csinál? Vagy a „birodalmi főgonosz”? Nekem nagyon fáj, hogy anno a Star Wars a legjobb technikai megoldásokat villantotta fel, ma már ebből sem sok maradt. A szereplők, a járművek, a robotok mozgása időnként katasztrofális. Például a huttoké hatalmas csalódás; szerintem Jabba ehhez képest valódi élőlény volt a ROTJ-ban. Mondjuk az itteni szerepük is a nevetséges és a szánalmas között volt. Ki a négy kis szerelő muksó? Esküszöm, mintha a Muppet Show-ból jöttek volna elő, vagy a Fantasztikus labirintusból. De ami a 80-as, 90-es években menő volt, az itt atomgagyi. Groguról se tudunk meg semmit sem, sokat nem is csinál. Néha mondjuk métereket ugrik a levegőbe, mint egy Jedi, aztán meg menni is alig tud. Mandót se igazán értem. Esküszöm, a Jedik, de még a Sithek sem nyomtak le ilyen túlerőt... Vagy legalábbis nem igazán rémlik. Nekem a sorozat bejött, de ami ott bőven elég és menő, az itt nagyon kevésnek tűnt. Kár ezt erőltetni. A 4-es osztályzat is jóindulatú és a korábbi SW rajongásom eredménye...
1/10
Andriska07 jún. 02. 20:21:04 1/10
(22/37)
Részemről sikerült meglelnem az SW-filmek legalját. Nem egyszer a fejemet fogva sütöttem le a tekinetetmet, mert annyira kínos volt számomra (ekkor vettem észre, hogy többen is ugyanezt teszik). Gyakorlatilag a szép látványba csomagolt gagyi, semmi több, 2-3 Mandalorian rész egyberakva. Nem voltak elvárásaink, de még azt is sikerült alulmúlni. A cím pedig a lehető legbénább az összes közül eddig, sokáig abban reménykedtem, hogy csak egy munkacím, s majd kijön a végleges cím. A filmet nézve többször felmerült a kérdés: mégis mi szükség volt erre? Ez a Star Wars cselekményvonal oldalágának abszolút oldalága, a teljes érdektelenség sávjában. Nem vagyok fizetett fikázó, nekem még a Solo is tetszett, minden hibája ellenére, bár Lando aberráltságára volt egy érdekes utalás a női robotja részéről, mert az is rohadtul kellett.

A Mandalorian az 1. évadig kötött le eleve, mert Pedro Pascal olyan halovány és túlértékelt figura, akihez foghatót nehéz ma találni. Egyszerűen nulla kisugárzás vagy bárminemű karizma. Az IG-egység önmagában érdekesebb karakter volt. A Grogus cukiskodás 2-3 részig működött, itt már egyenesen idegesítőbb volt, mint Jar-Jar anno. Olvastam, hogy többeknek tetszett a kötődés, ápolás...stb. Szerintem dögunalom volt, semmilyen dramaturgia/közvetített érzés nem volt benne, ennél még az Ewokok harcában levő 3 másodperces gyászjelent is mérföldekkel meghatóbb és maradandóbb élményt nyújtó rész volt annak ellenére, hogy már '83-ban sem igazán értettük, hogy egy Birodalom Visszavág hangulata után, hogy a fenébe keverednek cuki kismacik a galaxis legnagyobb harcának középppontjába. SW-zenének (ami általában belesimítja a nézőt a film világába) nyoma sem volt. Biztos az én hibám, de képtelen vagyok azonosulni olyan főszereplővel, akinek nem látni az arcát, max 1 percig, de hát a fizimiskai adottságok miatt abban az 1 percben sincs köszönet. A Mandalorian egyik legnagyobb ellentmondása az a főszereplő, aki egyszerre legyőzhetetlen tökös figura (minden cucc a helyén, mozdulat, környezet adott a harcművészethez), illetve egyszerre az a balek is, akit kb minden részben átvernek legalább egyszer, s az a fejvadász, aki ingyen is hajlandó dolgozni a felkelésnek, mert az erkölcsi normái ezt diktálják. Aha. De hát, ha Boba Fettből is sikerült bölcs gengsztert faragni, akkor már tényleg nincs min csodálkozni.

Hazajöttünk, s másnap mérgünkben megnéztük az EP1-et, amit annyira szidtunk éveken keresztül csalódottságunkban, mint addig soha semmit, s megállapítottuk, hogy az egy igazi klasszikus (ehhez képest). A Star Wars filmek alapvető jellemzője helyett (több szálon futó cselekmények jelentősen eltérő környezetekben...stb.) kaptunk egy totálisan egysíkú, kizárólag a két főszereplőt 100%-ban követő "élményt" egy pozitív (és buzi hangú) hutt-al. Ide jutottunk. Ha ezért a filmért cserébe nem fognak fejek hullani a Lucasarts-nál, akkor itt tényleg mindennek vége. Fioni (camoe nagyon kellett) képtelen Star Wars-hoz méltó epikus történetek készítésére, hiába érti állítólag ő a legjobban Lucas után az SW-univerzumot. Ez TV-sorozat színvonal, annak épp megfelel. Attól még nem lesz egy film epikus, hogy a filmzene 80%-ban heroikus hangú kórus próbálja "rávezetni" a nézőt arra, hogy valójában milyen fontos küzdelemnek lehet épp tanúja.

8/10
KriszXD56 máj. 30. 17:34:56 8/10
(21/37)
Din Djarin és Grogu kétórás kalandja.
Kevés spoilerrel!

Ez tetszett. Számomra nyújtotta azt az élményt amit a sorozat is. Mozgalmas, akciódús, némi humorral. Láthattunk Hutt bunyót, új szörnyeket, szokásos birodalmi rosszarcokat. Sigourney Weavert mint lázadó parancsnokot debütálni... Apa - Fia kötelék is megvan. Na és a kedvenc Easter eggem a droidok közt amik védik a Hutt főgenyákat számos egykori szakadár "vettem vettem" is észlelhető :) A kedvenc részem pedig az mikor mandó súlyossan megsérül és grogu viseli a gondját. (Inkább megható volt...) Akinek tetszett a sorozat annak merem ajánlani "Mert ez az igaz út" :)
7/10
grebel máj. 28. 09:09:07 7/10
(20/37)
Otthon levezetésként nézek egy kis Futrinka utcát
8/10
Zachariah máj. 27. 18:53:39 8/10
(19/37)
Nem tudom, ki mit várt, de én nagyjából azt kaptam, amire számítottam. Lehetett sejteni, hogy ez az alkotás csupán a főszereplők egy újabb kalandja lesz és nem a Star Wars megváltása. Persze, lehetett volna kidolgozottabb a film, azonban Jon Favreau-tól nem vártam csodát. A Disney a filmes univerzum újraindításával biztosra akart menni, ezért nem újítottak sokat.
Viszont ami tetszett, hogy passzolt a cím, Grogu is kapott szerepet a történetben. Az ő esetében van némi fejlődés és Mandóval való kapcsolata is mélyült egy kicsit, amit a sorozatban kevésbé láttunk.
8/10
gandalf1 máj. 26. 15:25:05 8/10 Előzmény Sz. Péter
(18/37)
H betű kimaradt. :) :)