Gabi'91 2008 aug. 08. - 09:25:13
(68/208)
Érdekes volt, engem lekötött, amúgy is szeretem a történelmi témájú filmeket. Simán megállta a helyét a hasonló témájúak között, és nem is sokszor elmesélt történetet mond el. (Tudomásom szerint)
Az viszont nem tetszett, hogy maga Henrik nem volt valami érdekes karakter, inkább az egész filmen keresztül az érdekelte, hogy melyik csaj kerül az ágyába.
7/10
pirinke 2008 júl. 31. - 15:00:28
(67/208)
?... ez nekem?
leopard26 2008 júl. 31. - 12:32:13
(66/208)
próbálhatnál valami nem kamu oldalt is behozni végre
pirinke 2008 júl. 31. - 11:49:47
(65/208)
a "kenjük rá Annára" dolgot úgy értem, hogy azt akarta mondani a film, h Boleyn Anna "csalta" ki VIII.henriktõl az egyház elszakadását, és ezáltal gyakorlatilag Henrik fejére "eröltette" az anglikán egyház fejének címét, és ráeröltette ezáltal a még utánna következõ 4 feleségét.
amit most, h ne mondjak hülyeség s h biztosan jól tudom e, elolvastam. a könyv azta megfogalmazást használta h a pápa kiközösítette henriket és angliát. ezt nem igazán értettem de ha ez így van akkor tényleg semmi köze Annához. 1533 januárjában pedig titokban házasodtak össze. majd 1533. szeptemberében született erzsébet. igazából ezt akartam monani. csak röviden:D
Erzsébetrõl pedig már 2 különbözõ filmet láttam, helen Mirren-es nagyon jó volt azt ajánlom ha a történelmi része érdekel:) a másik ugyan ilyen hw-i.
8/10
Cs. Zs. 2008 júl. 30. - 15:01:02 8/10
(64/208)
Érdekes, engem valahogy nem zavartak -oké, mondjuk úgy, hogy nem ANNYIRA zavartak- a történelmi pontatlanságok, pedig elég alaposan ismerem a történelmi hátterét a sztorinak. A legtöbb történelmi film tele van csúsztatással. A regény változat a filmnél ebbõl a szempontból sokkal korrektebb, ott nagyon szépen ki van fejtve minden úgy ahogy volt (illetve ahol nem tudjuk, hogy mi volt, ott úgy ahogy lehetett), de azért még nézhetõ volt a film. Fõleg mert nem ezen volt a hangsúly, hanem a két nõvéren. Az már jobban zavart, hogy Anna és Mary konfliktusa, annak okai, nem voltak eléggé kifejtve, mert tulajdonképpen a regény maga erre épül, viszont a filmbõl hiányoztak azok a magvas gondolatok, amik a könyvben megvannak. Mondjuk nekem így is tetszett, mert kissé úgy éreztem, hogy a film inkább egy rövid kivonatot ad a regénybõl és annak meg tökéletesen megfelelt. Megmaradt az egész történetnek a hangulata, és a szereplõk személyisége is pont olyan mint a könyvben.

Viszont erre a "kenjük rá Annára" dolgot nem pontosan értem, ki tudnád fejteni, komolyan érdekelne.

Szerintem a kis Erzsébetet nem azért mutatták a végén mert lesz róla is egy film. Igaz, hogy Philippa Gregory azóta már több folytatást is írt, és ebbõl kettõ Erzsébetrõl szól, de nem hiszem, hogy abból csinálnának filmet. Viszont ha már itt tartunk, azt olvastam, hogy lehet, hogy megfilmesítik a következõ kötetet, a Boleyn -örökséget (abban Erzsébet még gyerek és abszolút mellékszereplõ), de ez még egyáltalán nem biztos, én mondjuk kíváncsi lennék rá, hogy abból mit tudnak kihozni.

Szóval lényeg a lényeg, hogy szerintem azért van a film végének egy kicsit "to be continued" jellege, mert azt akarták érzékeltetni, hogy bár Anna meghalt, a vérvonala tovább él a lányában és bár "belehalt" abba, hogy királyné lett, nem volt hiábavaló, hiszen a lánya Anglia egyik lgnagyobb uralkodójává vált.

Egyébként érdekes a sors, mert igaz, hogy utána Anna vérvonala kihalt Erzsébettel (na jó, egyesek szerint szült egy fattyút Robert Dudley-nak, akit elrejtettek késõbb, de ez inkább csak történelmi pletyka aminek nem nagyon van alapja), de Marynek több híres leszármazottja is lett: például: Winston Churchill, Diana hercegnõ, sõt a ma uralkodó II. Erzsébet angol királynõnek is Mary az egyik felmenõje. (lám, mindkét Boleyn lány adott egy Erzsébetet az angol trónra).

(Egyébként bocsi a kisregényért, talán van akit érdekelhet amit írtam. :))
pirinke 2008 júl. 30. - 11:42:02
(63/208)
hm. akkor egyedül leszek a véleményemmel de nekem nem tetszett. a díszlet, a ruha a színészek játéka stb. nagyon jó volt, kiváló film lenne, ha nem tolták volna el ezzel a ... kenjük rá annára az egészet dologgal. és volt pár rész benne minél nevetnem kellett. igazából már nem emlékeszm deköze nem volt a valósághoz.de ez csak velem volt, a barátaim nagyon élvezték, õk nem tudták a töténelmi részét. kár h én a ezért ültem be így csalódás volt.

!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!
a legvégén mért mutatják a kis erzsébetet? belõl csinálnak még 1 filmet? ... kicsit "to be countinue" szerû volt
10/10
MPV 2008 júl. 13. - 15:02:49 10/10 Előzmény Gitta32
(62/208)
Meghalt lázkórban :)
Gitta32 2008 júl. 13. - 09:09:21
(61/208)
Nagyon tetszett!! Gyönyörû díszletek,tájak,jelmezek,templomok... Csodás alakítások!! Mondjuk Eric Bana mint VIII.Henrik... Na az azért meredek volt...És valóban hiányoltam,hogy nem derült ki,hogy mi lett Mary férjével..Sebaj! Mint írtam alant-megyek a könyvtárba!!! Köszönöm mindenkinek,aki felkeltette az érdeklõdésemet...
Gitta
10/10
tündemamusz 2008 júl. 11. - 18:21:39 10/10
(60/208)
Ó hát teljesen elvarázsolódva jöttem ki a moziból, akárki akármit mond. Végig lekötött a film, nagyon izgalmas volt, folyamatosan fent tartotta a figyelmemet. És a ruhák, a nõk, az intrikák....hûh...nagyon tetszett!!!!!
Gitta32 2008 júl. 11. - 15:26:47
(59/208)
Éppen ma megyek megnézni... Nagyon vegyes véleményeket olvastam itt-eléggé kíváncsi is lettem!! Továbbá megyek a könyvtárba a könyvért... Vélemény közlése várható.. :)
szandygirl1990 2008 júl. 02. - 00:28:16
(58/208)
na meg nem lattam de erdekelne,:)) mert epp 8. henrikrol olvasok:P
5/10
kaizer chiefs 2008 jún. 30. - 19:33:25 5/10
(57/208)
Rendkivül izgalmas téma rendkivül unalmas tálalásban. Olyan, mint egy hallmark film, csak annál ezerszer igényesebben van kivitelezve, bár nekem ez a szépelgõ, kristálytiszta ábrázolás sem tetszett, más koncepciót követtem volna; kosszosabb, karcosabb, egyszerûbb képi világ kellett volna szerintem. Bana sem jött be nekem, mint Henrik, de ez nem az õ hibája. A többi színész sem alakít emlékezeteset.
9/10
sajtoscsiga 2008 jún. 30. - 19:12:47 9/10
(56/208)
Szerintem fantasztikus film! Nekem nagyon tetszett, most ez az aktuális kedvenc :)
dash 2008 jún. 28. - 11:26:12
(55/208)
Hitelesebb lett volna, ha Bud Spencerre bízzák a király szerepét.
dash 2008 jún. 28. - 11:08:44
(54/208)
Ez a trailer olyan lett mintha a filmet akarták volna összefoglalni 2 és fél percben :D.
dash 2008 jún. 28. - 11:02:16
(53/208)
Aki szereti a történelmi drámákat, annak kötelezõ.
Eper006 2008 jún. 25. - 10:17:29
(52/208)
Sajnos még nem láttam,de az eddigi hozzászólások alapján jó lehet.Futok megnézni!
8/10
Zempy 2008 jún. 24. - 17:56:05 8/10 Előzmény Vanity
(51/208)
Nahát, ez tényleg nonszensz, mármint hogy "megérdemelte hogy lefejezzék". Biztos vagy te ebben? Eltekintve a törtetésétõl, no meg hogy eltávolították a királynét, mi rosszat tett a leányzó? A filmbõl is látható, hogy vezekel korábbi elhibázott tetteiért már akkortól hogy a király elhidegül tõle, és ezt õ is érzi. A kivégzõs jelenetbõl számomra egyértelmû, hogy megbocsáthatunk neki, illetve a készítõk is már-már a korszak és családi intrikák áldozatának állítják be. Nem mellesleg, a történelmi források kiemelik, hogy a vádak mind koholtak voltak- valószínûleg a király sara volt a per. Szóval én nagyon erõsnek érzem ezt, hogy rászolgált volna erre... persze ez szubjektív.
peca1000 2008 jún. 22. - 00:16:22
(50/208)
Hogy ne csak az állandó "arra" gondolás látszódjon a véleményeimen, meg kell hagyni, hogy nagyon is kihozza a film az akkori hagyományokat, hogy ahhoz megy a lány, akinek szánják, és elsõsorban a gazdasági helyzet a fontos, mindegy hogy mit szól hozzá. Csak itt annyival rosszabb a helyzet, hogy Mary már férjnél van, és így kényszerítik rá, hogy a királlyal lefeküdjön, és hagyja ott az urát. Nagyon sajnáltam õt, mert mindenki csak kihasználja, aztán meg még õ érezze magát hibásnak a történtekért.

És a legszomorúbb, hogy a szexjeleneteknél nem látni a nõkbõl semmit :)
peca1000 2008 jún. 21. - 23:59:57
(49/208)
Gyönyörû nõk, jó történet, zseniális színészek, és azok a korhû ruhák, és frizurák. Olyan szépen néz Scarlet Johanson azzal a kis ártatlan tekintetével... úgy megvígasztaltam volna én is, mint a király :) De Natalie sem elhanyagolható. Azért az nem volt semmi, ahogy az ujja köré csavarta a királyt.