Zachariah 2025 nov. 16. - 01:27:15 Előzmény molnar.laszlo@ingatlan.co
(6/66)
Az első filmváltozat mai szemmel nézve tényleg gagyi, de a saját korában nagyon cool volt.
Az új film esetében viszont logikus, hogy a könyv alapján készült és nem tértek túlzottan az alaptörténettől.
zoolander 2025 nov. 15. - 23:29:34
(5/66)
7/10
molnar.laszlo@ingatlan.co 2025 nov. 13. - 15:15:38 7/10
(4/66)
Először is, ez nem "rimék", hanem a könyv adaptációja. Amit azért is érdemes kihangsúlyozni, mert a gagyi, rémes ruhákkal, gyenge alakításokkal, ostoba rövi beszólásokkal tarkított első adaptáció csak nyomokban tartalmazott Kinget - igen, megjelent benne némi társadalom- és médiakritika, nagyjából annyi volt a King (Bachman), meg távolról az alapötlet, de sok köze nem volt a regényhez.
A mostani adaptáció szépen végigmegy a regény történetén és konfliktusain, és bár néhol modernizál vagy változtat rajta, főként az idők szavát követve, azért 80%-ban a könyvet követi meglepő hűséggel.
Nagyon nem mindegy hát, mit akarunk tőle: a hangos, színes, szép testeket mutogató műanyag első film újráját? Akkor nem fog tetszeni. A regény adaptációját? Akkor igen. Wright zsenijének újabb csillogtatását? Hát... Nem, azt itt kevésbé kapjuk meg. Az a rész, ahol Michael Cera szerepel, viszonylag mókás a filmen belül, azért ott wrightosabb is lesz az egész, de ezt és talán a befejezést leszámítva nem annyira a zseni Wrightot, mint a könyvet 12-13 évesen olvasó rajongót látjuk, aki igyekszik méltó adaptációt készíteni.
Én nem láttam anno Schwarzi filmjét és őszintén szólva most megnézve a fejemet fogtam mind a gagyitól, mind attól, hogy mennyire nincs köze a regényhez; valószínűleg a nyolcvanas években jobban bejött volna. Azért mégis örülök, hogy itt egy adaptáció, ami változtatásai ellenére is viszonylag hűek mondható, megmutatja, mit írt Stephen King, és végig élvezhető annak ellenére is, hogy a regényhűségnek is megfelelően jóval kevésbé akciófilm, mint amennyire amaz az volt. Persze, nem tökéletes, néha kicsit leül a ritmus, akad pár fizikailag képtelen "narrow escape" az angol szó minden értelmében, de 2025-ben sokkal vállalhatóbb, egyenetlen, de mégis korrekt darab.
8/10
szabi_hun2 2025 nov. 12. - 19:30:42 8/10
(3/66)
Premier előtt láthattam, egyáltalán nem éreztem azt sem miközben néztem, sem utána, hogy feleslegesen ültem be rá.
Van egy igen jópofa stílusa és hangulata tele teljesen random gegekkel, amiktől még nevetségesebb az egész. De mégis ott van a mondanivaló, ami pofán tud csapni ha arról van szó. Ez amolyan társadalom kritika egy kis sci-fi-vel vegyítve, ami sajnos nagyon igaz a mai világra is. Erőszak minden mennyiségben, rosszindulat, káosz, igazából lehetne sorolni.
Nem sűrűn van mostanában, hogy egy filmnek úgy van mondanivalója, hogy közben saját maga paródiájává válik. Na, itt most pont ez a helyzet, és jól működik.
Lex Ikon 2025 nov. 12. - 15:20:43 Előzmény cellasto
(2/66)
A jövő heti lottószámokat is meg tudnád mondani? Köszi.
3/10
cellasto 2025 okt. 26. - 23:57:20 3/10
(1/66)
Újabb rimék ami bukni fog