barna pólós 2015 jún. 14. - 20:17:10
(37/77)
De ne felejtsd el, hogy legalább a jó oldalon álltak. Ez abból következik, hogy a német népet helyezték a középpontba, egy kulturált, igényes népet, nem valami egészen másmilyent, mint más, szintén kirekesztõ és a kultúra primitivizmusa miatt még kirekesztõbb ideológiák. Van olyan kultúra, ahol pl. dolgozni vagy igazat mondani nem esik olyan megítélés alá, mint nálunk. Na, a németek az ilyen népeket utálták nagyon, legalább nem fordítva történt, mint a kommunizmusban, ahol a prolik üldözték a náluk jobbakat.
Sz Peter 2015 jún. 14. - 19:58:31
(36/77)
Biztos vagyok benne, hogy nem olvastad a Mein Kampf-ot, a Lebensraum-elméletet amikbõl egyértelmûen kiderül, hogy mennyire felsõbbrendûbbnek tartották magukat a nácik, más népekkel szemben.
offtopic
Sz Peter 2015 jún. 14. - 08:47:08
(35/77)
A nemzetiszocializmusnak az alapelvével volt a probléma!
Mégpedig az, hogy felsõbbrendûnek gondolták magukat, a többi nemzet pedig mehetett a kukába.

Nem hiszem, hogy nagyod megkedvelted volna ezt a "miliõt" ha akkor élsz és úgy bántak volna veled mint egy rabszolgával, esetleg végül ki is végeznek a családoddal együtt ha már nincs rád szükségük.
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 13. - 13:44:07
(34/77)
Na példának kedvéért ez is egy tipikus mellébeszélés és terelés, csakhogy kikerüld a választ! :D :D
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 12. - 10:56:32
(33/77)
Már megint mellébeszélsz. Sehol nem írtam, hogy ugyanúgy gondolkodjál, mint én! De ettõl a tény az tény! Te cáfolsz egy tényt! Rendben!

Ha én azt mondom, hogy a magyar zászló piros-fehér-zöld mellékelem az ide vonatkozó törvény paragrafusát, ez egy tény, te azt mondod, hogy nem, attól, még a hivatalos lobogó piros-fehér-zöld, és ha megkérdezem, mert szerinted mi? Te erre azt válaszolod, hogy te szerinted más a zászló, mert te másképp gondolod! Mert most ezt mûveled a tudomány fogalmával kapcsolatban! :D :D :D

Ha azt mondom süt a nap, akkor szerinted esik az esõ, pedig egy felhõ sincs az égen?

Most meg ez a waldorfos süketelés, ennek mi köze a tudomány definíciójához? Magyarázd már el nekem! Légy szíves! A közhelyes sablonoktól kímélj meg, ha lehet!
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 11. - 22:37:06
(32/77)
Én leírtam neked egy tényt, hogy mi a tudomány, ezt forrásokkal is alátámasztottam.

Te ezekkel nem értesz egyet. Rendben van! Természetesen ehhez persze jogod van, azonban a tényen ez semmit nem változtat, ha nem értesz valamit, arról nem én tehetek.

Továbbá megadtam neked a lehetõséget, hogy kifejtsd az álláspontodat és alátámaszd érvekkel, bizonyítékokkal, hogy szerinted mi a tudomány fogalma, erre jössz egy katicás marhasággal!

Megjegyzem te kérdezted, mi a tudomány, meg a történelem, én elmondtam utána nézhetsz, ne tegyél már úgy, mintha én tévednék és kitaláltam volna az egészet. Bárhol utána nézhetsz a neten, ha nem teszed a te dolgod!
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 08. - 21:03:10
(31/77)
Én amit a tudományról vagy a történelemrõl leírtam neked, azok tények. Bárhol utánanézhetsz, elég csak bepötyögnöd. Ezzel nem értesz egyet, vagy te nem így gondolod, a magánügyed, természetesen ehhez jogod van, de ez az általam leírt tényeken nem fog változtatni.

Itt van egy-két meghatározás, amit a neten találtam:
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0005_02_bev_konyvtar_es_inftudomany_scorm_11/1131_a_tudomny_fogalma.html

http://eklektika.ektf.hu/sites/default/files/tudomanyrol_kozgazdaszoknak_2013.pdf

vagy: a wikipedia http://hu.wikipedia.org/wiki/Tudom%C3%A1ny

érdekes mindegyik engem igazol :D

De halljuk, szerinted mi a tudomány és mi a történelem!? Ne mond, hogy nem adom meg a lehetõséget arra, hogy ismertesd a véleményedet, aminek a tényekhez és a valósághoz semmi köze! Hallgatlak!
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 07. - 11:40:17
(30/77)
A történettudomány nem azzal foglalkozik, hogy mit kellett volna csinálnia az adott történelmi személynek, hanem azzal, hogy mit tett vagy nem tett és ezt forrásokkal, elsõsorban az adott korban keletkezett elsõdleges forrásokkal alátámasztja.

Az, hogy mit kellett volna tennie az un. alternatív történetíráshoz tartozik, de az meg irodalmi és nem tudományos kategória.

Persze ettõl függetlenül, ha neked ez a véleményed, jogod van hozzá!
offtopic
makovecz1972 2015 jún. 07. - 11:38:07
(29/77)
A vallás az adott vallás tanításain alapszik. Vagyis te mint hívõ vagy elfogadod, vagy sem, attól, hogy te másként gondolod, az adott vallás tanítása, nem fog megváltozni.

A mûvészet a mûvész alkotói szabadságán alapszik, az vagy tetszik a nagyérdemûnek vagy nem, persze attól, hogy a többség elutasító még képviselhet magas mûvészi értéket.

A politika az magát az adott államnak a kormányzását jelenti, ez sok mindent magába foglal, mivel egy kormány a ciklusa alatt sok területtel kell foglalkoznia pl. külpolitika, belpolitika, foglalkoztatáspolitika, oktatáspolitika, adópolitika stb. Errõl lehet véleményed, megítélheted negatívan vagy pozitívan az adott kormány mûködését, és 4 évente a választásokkor - legalábbis Magyarországon - kifejezheted elégedettségedet az adott kormánnyal, vagyis ha elégedett vagy rá szavazol, ha nem akkor ellene.

A tudomány pedig tényekkel, adatokkal, mérésekkel, számításokkal, forrásokkal, kutatásokkal, bizonyítékokkal alátámasztott elméleteken alapszik. Amit bármikor megcáfolhatsz, ha tudod a magad igazát bizonyítani. pl. 1+1=2, te mondhatod azt, hogy márpedig 3, csak tudd bizonyítani, mert amíg nem tudod, addig az nem tudomány. A tudomány mentes a vallástól, az ezortériától. Persze vannak áltudományok parapszichológia, kriptozoológia, metafizika, asztrológia stb. és elméletek mint a hidegfúzió, de ez nem több puszta áltudománynál.

Persze olyan is akad, aki saját meggyõzõdésének valami tudományos látszatot ad, pl. Titok címû film, ami tele van tudományosnak tûnõ állításokkal, csak egyiket sem bizonyították!
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 31. - 12:24:05
(28/77)
A véleménynyilvánítási jogodat semmiben nem korlátoztam, véleményed lehet, jogod van hozzá, de a vélemény egy szubjektív dolog, azt max te állítod és attól, annak még nincsen semmi realitása. Attól, hogy azt állítod, pl. hogy a "föld lapos", lehet ez a véleményed senki nem fogja rád rúgni az ajtót és a falhoz vágni, hogy már pedig ez nem lehet a véleményed, ez a magánügyed, attól tényeken nem változtat, hogy gömbölyû, jobban mondva geoid alakú és a saját tengelye körül forog, valamint kering a nap körül, az meg a galaxisban és így tovább! Hol a probléma? Én tényeket írtam le! TÉNYT tudod mi az vagy arról is van saját véleményed?

A forrásodat meg a buddhás idézetedet, nem tudom komolyan venni, úgyhogy azt hagyjuk is, arról nem beszélve, hogy semmit nem cáfol, semmit nem bizonyít és semmit nem támaszt alá.

És leírtam, a vallás nem tudomány, a tudomány nem vallás, az két egymástól függetlenül létezõ dolog. A vallás a hiten alapszik, abban, hogy hiszel-e az adott vallás tanításaiban vagy sem, követed-e a vallási elõírásait vagy nem, tudomány pedig azon, hogy az állításodat vagy az elméletedet tudod-e bizonyítani vagy sem! Érted a különbséget? Persze lehet errõl is véleményed, de attól az vélemény és ezen a tényen semmit nem fog változtatni!

És a végére, mert ezt is leírtam, a vallást nem kell tudománnyal magyarázni, a tudományt meg nem kell és nem is szabad vallással! Persze lehet az a véleményed, hogy igenis a vallást tudományosan alá kell támasztani, ehhez jogod van, de a tényeken nem fog változtatni és a tudományos világ ettõl még vallás nélkül, fog mûködni! ÉRTED?
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 26. - 17:58:56
(27/77)
Ahhoz nem kell a Bibliában hinni, hogy értsem, ismerjem a tartalmát! És attól, hogy nem hiszek ezoterikus, tudománytalan hülyeségekben, mitõl is vagyok én tudatlan? Talán pont azért nem hiszek bennük, mert jól ismerem mindent!
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 26. - 17:53:33
(26/77)
Ezt kicsit félreértetted. A Biblia az egyik legrégibb írott könyv. Egy történész számára, aki ókorral foglalkozik alapmû, ugyanez igaz a valláskutatókkal! A benne szereplõ szöveget értem, egyházi iskolába jártam, nagyon újat nem tud mondani senki nekem! Ehhez viszont nem kell hit és van különbség egy több ezer éves múlttal rendelkezõ vallás, és néhány ember által összeollózott tanok között! :D :D
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 26. - 17:49:45
(25/77)
Te kérdezted, hogy a kelta nép milyen eredetû! :D :D Most akkor mégsem kérdezted?
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 26. - 17:48:48
(24/77)
Örülök neki! :D :D :D :D
offtopic
Sz Peter 2015 máj. 25. - 21:49:52
(23/77)
Távkapcsoló! ;)
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 25. - 18:24:34
(22/77)
Te neked mi abban a hihetetlen, hogy az ókori és középkori emberek világképéhez hozzátartoztak a mitologikus lények, a babonák, a hihetetlen történetek, a csodák, a varázserõ, a mágus, sõt maga a mágus eredetileg egy perzsa papi törzs volt, mely z áldozatokat végezte, volt égõ és véres áldozat, hogy hittek az óriásokban és hasonlókban? Ez az akkori emberek világképéhez hozzátartozott, lehet rajta nevetni, de a te õseid is elhitték ezeket. Az, hogy a mai modern ember tudja, hogy ezek csak mesék az más dolog, tudod az ismereteink bõvültek és a tudomány is fejlõdött azóta nem is kicsit!

Tehát min vagy kiakadva, hogy nácik mágikus és varászerõt tulajdonítottak a frigyládának, a kristálykoponyának, a szent grálnak longius lándzsájának és a többi hasonlónak!

Ezeket rajtuk és nem rajtam kellene számon kérni! Én nem hiszek egy vallásban sem, mint ahogy az ezotériában, az asztrológiában és a többi természetfölötti dologban! Tehát ezzel, rossz embernél próbáltál poénkodni!

Ha a tudatlanság fájna, akkor látom te is ordítanál! :D :D :D :D
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 25. - 17:54:31
(21/77)
Mihez kell a Biblia? Ahhoz, hogy bizonyítsam, hogy a nácik okkultisták voltak? Thle, Vril, Ahnenerbe, rúnák, expedíciók és a többi! Magyarázd már el nekem, akkor hogy mihez is kell?!
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 25. - 17:48:12
(20/77)
A kelta nyelvek indoeurópai eredetûek, mint ahogy a szláv, a latin, az iráni, indiai, görög, kaukázusi, germán, skandináv, a hettitta, a tokár, a tádzsik, a kurd sõt még a cigány nyelv és nyelvek is!

Mágikus magyarul varászerõt! Van még esetleg valami hasonló okos kérdésed?
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 25. - 15:55:52
(19/77)
meg okkultisták voltak
offtopic
makovecz1972 2015 máj. 25. - 15:54:54
(18/77)
a szent grál kelta eredetû késõbb épült be a keresztény mitológiába, a láda az meg zsidó, aminek mágikus erõt tulajdonítottak