Seela-chan 2007 aug. 25. - 21:48:03
(12/92)
"Hazajövök, és azon kaplak, hogy tökig benne vagy egy lompos nõlompos alfelében! Én hülye dolgozom magam, hogy eltartsalak, amíg te állítólag írod az elsõ regényedet! Mióta tart? Ha? Szerelmes vagy? Inkább ne mondd meg, nem érdekel. De, mondd meg, mégis érdekel! Csak azért kérdem, mert pontosan akarom tudni, mekkora balek is vagyok tulajdonképpen."

"Te valami meghatározhatatlan fajtájú, kezdetleges üregesfejû vagy! Két okod is van a fejfájásra. Egy: ez bizony meleg volt. Nagyon meleg. Egyszerû nyelven szólva majdnem rajta kapott. Kettõ: és ez még aggasztóbb, mint az elõzõ. Megint a tükörképeddel beszélgetsz. Ez nagyon rossz jel."

"Senki sem számít a spanyol inkvizícióra! Elsõ számú fegyverünk a meglepetés! A meglepetés és a félelem! A két elsõ számú fegyverünk a meglepetés és a félelem! Meg a könyörtelen eredményesség! A három elsõ számú számú fegyverünk a meglepetés, a félelem és a könyörtelen eredményesség! És most elölrõl!"

"Lydia egyre követelödzõbb lesz, miközben te szenvedsz, mert Helen éjjal-nappal dolgozik, hogy legyen valami a kasszában. Hivod Helent, hogy tartson veled Dorset-be a tanulmányútra, tudván-tudva, hogy nem mehet el. Így tehát leplezhetõ, hogy valójában Lydia-t viszed el. És dacára annak, hogy Lydia felmentést adott a telefonban, amit te nem fogadtál el, most erkölcsi dilemmában vagy. Gerry, te erkölcsileg egy fekete lyuk vagy."

"Nem találod ki, Gerry? Nem találod ki, hogy mit próbálok elérni?! Kezdettõl fogva azon vagyok, hogy a barátnõd lehessek, azon vagyok, hogy visszahódítsalak, hát igazán egyszerû, nem?! Szépen kiálltam a peronra a központi limbón a szivemet meg a lelkemet egy bõröndbe tuszakolva, és arra várok, hogy egy nyavalyás Gerry-expressz beguruljon, és megmondja, hogy érvényes-e még a jegyem, vagyis felszállhatok-e a vonatra! Csak hogy az a rohadt hangosbemondó folyton azt ismételgeti, hogy a vonatom elõre láthatólag késni fog, mert a masiniszta egyszerûen súlyos pánikba esett a Hogyan-tovább állomáson! Kérjük, ha tehetik, menjenek busszal! Tudd meg, hogy ezen töröm magam, te isten átka! Csak hogy elég nyilvánvaló, hogy erre sosem fog sor kerülni. Így van? Nincs válasz. Hm, nagyszerû. Így aztán nem vagyok hajlandó tovább várni, Gerry. Visszaváltom a vonatjegyemet, és felülök a buszra! Aztán pedig megmondom minden barátomnak, hogy sosem megyek vissza! Azt hiszem, bediliztem... Légy szíves, ne hívj egy ideig... Sõt, ha lehet, egyáltalán ne hívj többé! Soha többé! Ezzel vége! Megint..."

"Nem tudja? Akkor megmondom. Meglátta magát, James, a kórháznál a feleségével! Tudja, akinek jegygyûrût adott! Miért csinálják ezt, nyomorult férfiak?!"

Ennyi, többet nem is szólnék hozzá... Kitûnõ film a férfi-nõ kapcsolatokról, és a tipikus/nem tipikus hibákról/megoldásokról. Szerintem zseniális. Tény, hogy a magyar szinkron nem tökéletes. És talán egyszerûnek tûnik. De nekem az egyik kedvencem, abszolút idézhetõ, és sokat tanultam belõle. Csak ajánlani tudom ;)
mona_lisa 2007 aug. 23. - 10:07:06
(11/92)
Egyetertek. En csak Gwyneth miatt neztem meg, nagyon szep es tehetseges szineszno, ezutan a film utan szerettem meg igazan
DRusza 2007 jún. 04. - 22:55:41
(10/92)
Az egyik kedvenc filmem azok közül, amelyeket többször is meg lehet nézni. Gwyneth Paltrow természetességét egyszerûen jó nézni ezen a mozin, ha nem történne benne semmi, miatta akkor is jó lenne a film....Nem osztom, hogy ebben a filmben akárcsak egyetlen alsó-közép kat. színész is játszana, John Lynch és John Hannah valóban nem világsztárok, csak egyszerûen jó szinészek, akik bármelyik mega amerikait lejátszanak a filmvászonról.... Az alapötlet már 1998-ban sem volt egetrengetõ, de ennek a filmnek lett valami sajátos fílingje.... a mondanivaló meg nem lett volna kidolgozva?... ja persze, mert a "mi lett volna ha"-nak sokak szerint nincs értelme....valóban mindeki ugyanúgy végzi, ez igaz, csak nem mindegy, hogy hogyan jutunk el odáig....
smalldave777 2007 máj. 04. - 07:20:35
(9/92)
Sziasztok!

Szerintem nagyon gyenge film volt....
Fõleg a lapos sztori és a alsó-közép kategóriás színészek...
A sztori alapötlete jó volt de a kidolgozás sem volt az igazi....
A végén kap tartalmat az egész ami mondjuk meg õszintén elég messze van a végétõl :)

Szép Napot Mindenkinek
Bov 2007 máj. 01. - 18:50:32
(8/92)
Tetszett, hogy két szálon fut a cselekmény, valóban ez tette egyedivé, és kevésbé unalmassá, és túlromantikussá...
Érdekes, és ajánlom mindenkinek!
zszoltan 2007 márc. 22. - 16:37:20
(7/92)
Kivételesen tényleg jobban elkapta a lényeget a magyar ferdítés, mint az eredeti cím. Bár minden filmre elmondhatnánk...

Ezért az alapötletért kár volt! A film szerintem túl gyenge lett e remek ötlet kivitelezéséhez. Nem elég szórakoztató, hogy azért nézze meg az ember. A történet pedig túl... lapos, vagy mi. Nincs eléggé kimunkálva a mondanivaló. És a színészi játék sem üti meg az 'emlékszem az arcára, ahogy kimondta, hogy...' szintet. De kár volt érte!

Forma:3 + Tartalom:1
5/10
Lulu00 2007 febr. 09. - 21:08:13
(6/92)
Ez a film zseniális.Nagyon elnyerte a tetszésemet.A története is nagyon jó.Milyen sok minden is múlik egy másodpercen...
Newcastle United 2006 aug. 30. - 10:33:19
(5/92)
Akkor ebben kicsit hasonlítunk, mert én sem szeretem a romantikus filmeket és drámákat részesítem elõnyben. Viszont ez a film szerintem nem volt egy megszokott romantikus csöpögés, a két szál nagyon eredetivé tette. Hát igen, könnyed történet meg minden, de ez van. Azért jobb lett volna egy kõkemény filmdrámába bedobni ezt az ötletet.:)
mollo888 2006 aug. 29. - 20:50:48
(4/92)
hát... izé... nem akarok ünneprontó lenni, de nekem nem tetszett ez a film. Alapból nem szeretem a romantikus filmeket (tudom, tudom, akkor minek kezdtem hozzá?), de a drámákért oda vagyok, a szomorú befejezés a lételemem:) Gwyneth Paltrow sem tartozik a kedvenceim közé, ezzel az alakításával pedig még jobban maga ellen fordított, és a hütlen férjet alakító pasi is elég gyengus volt sztem. mindazonáltal nem temetem el a filmet, megnézhetö, bár a frappáns alapötletböl szokványos filmet készítettek. sztem...
Lisa111 2006 aug. 17. - 21:52:25
(3/92)
Sziasztok !!!
Én is szeretem ezt a filmet, még németül néztem meg elõször, mert annyira kíváncsi voltam rá...
persze angolul a legjobb...:))
szerintem is jók benne a színészek, John Hannah olyan ari...
Kirani 2006 aug. 17. - 20:53:08
(2/92)
Nagyon szeretem ezt a filmet. Emlékszem, amikor elõször láttam, a vége fõcím után percekig ültem és csak néztem ki a fejembõl, hogy emésszem a történetet...
Nagyon jók a színészi alakítások is, de engem az alapgondolat nyûgözött le teljesen.
10/10
Marcellus 2006 aug. 16. - 21:47:29 10/10
(1/92)
Mi etika órán néztük, már lassan két éve. Szerintem ez Gwyneth Paltrow egyik legjobb filmje. Élvezet megnézni, ajánlom mindenkinek!