Téma: A renitens

Blindmouse 2025 máj. 26. - 16:01:15 Előzmény Lyra01
(131/211)
Ugye!! Aki eszik annak biztos jó az étvágya, nem kell neki még kívángatni pluszban.. akinek nincs, az meg úgysem eszik. Na... kívángassák annak. :D

Meg hát a történelemben SENKI nem volt jobb ember attól, ha ezeket az udvariaskodási köröket tologatta, ha kell ha nem alapon.. :D
8/10
Lyra01 2025 máj. 26. - 15:54:53 8/10 Előzmény Blindmouse
(130/211)
Na, pont ez! Jajj, de útálom az ilyen felesleges, semmitmondó udvariaskodásokat, pl. "legyen szép napod"! De a "jó étvágyat" is dobogós helyen van. 👍
Blindmouse 2025 máj. 26. - 15:47:13 Előzmény Lyra01
(129/211)
Úgy úgy. Nem tudom már melyik filmben hangzott el: "a legzseniálisabb elméket kísértik a legszörnyűbb démonok.." ennek is van valóságalapja.

Plusz néha befigyel ezeknél egy minimál autizmus JELLEGŰ effektus, hogy csomó mindenben tök zsenik, de amúgy alap dolgok, mint az ilyen számlák fizetgetése, meg hogy akkor hogyan is kell megcsinálni egy májgombóclevest, nem átlátható dolog, mert annyira felülről közelítik meg. :) Lásd az ilyen Sheldon Cooper féle figurákat, egyszerre zseni, és egy kiállhatatlan hülye is :D :D

Én nem tartom magam "középszerű kisembernek" mármint agyilag, nem is vagyok az, én pl többek közt, kifejezetten rühellem az ilyen nem opcionális szociális konvenciókat. "helló szia, kérem, köszi" ezeken felül nincs többre szükség, kifejezetten irritál amikor eszek, aztán valaki odajön és nekiáll Jóóóééétvááágyatkííívánok"-ozni, és van még egy csomó ilyen. :D :D
8/10
Lyra01 2025 máj. 26. - 15:38:37 8/10 Előzmény Blindmouse
(128/211)
Ahogy mondod! A középszerű kisemberek úgy làtják az életet, mint középszerű kisemberek. Az igazán magas intellektussal rendelkező emberek a társadalmi normákat tekintve szinte mind "deviánsak". A zsenialitás sosem szorítható szabályok közé, nem tanulható és nem lehet dekára mérni. Ahol magasság van, ott mélység is.
Blindmouse 2025 máj. 26. - 15:23:59 Előzmény napraforgó
(127/211)
Valszeg nem sok olyan embert ismersz akinek 90 feletti az IQ-ja, ha azt képzeled hogy akinek 130+os, az kizárólag könyvtárszobában hintaszékben, frakkba/nagyestélyibe öltözve üldögélve, a háború és békét olvasgatja, miközben eltartott kisujjal teát szürcsölget egy antik teáscsészéből.

Furamód a legtöbb átlagon felül intelligens figura, habókos, ki így, ki úgy, vagy éppen perverz, netán kiállhatatlan, vagy mindez együtt.
Ők inkább érzik hogy a hülyékre, és 65-ös IQ alattiakra kitalált "szabályrendszert" nem kellene annyira betartani, illetve csak szelektíven, mert a fele baromság.

4/10
sita76 2025 máj. 26. - 10:21:39 4/10 Előzmény napraforgó
(126/211)
Pont ez a lényege a karakternek, hogy hiába a magas IQ, közben úgy viselkedik, mint egy trampli. Ha most megint egy pillanatra a valóságba képzeljük magunkat, akkor azt még ennél alacsonyabb IQ-val sem nehéz belátni, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani (különösen egy hivatalos eljárásban), na most ugye Renátára ez sem jellemző. Hiába a magas IQ, se viselkedni nem tud, se a szabályokat betartani, de majd jön egy új színésznő, ő valószínűleg kicsit más lesz. És ennek majd lesznek akik örülnek, mert végre az elvárásoknak megfelelően fog viselkedni, mások meg inkább elkaszálják a sorozatot, mert a legfőbb humorforrás fog kiveszni belőle.
6/10
napraforgó 2025 máj. 26. - 09:22:20 6/10 Előzmény sita76
(125/211)
Egy részt én is láttam az eredetiből. A véleményem az volt, hogy ott a főszereplőnő sokkal normálisabb külsejű volt, mint a magyar változatban. Kedvelem Gáspár Katát, de nekem túl qrvás külsejű és elviselhetetlen modorú. Ha olyan magas az IQ-ja, mint mondják, akkor sokkal inkább kellene viselkedni tudnia, hisz ez is hozzátartozik az intelligenciához. Szerintem egy 160-as IQ-jú személy nem lóg ki ennyire a hétköznapi emberek köréből és pláne tud viselkedni.
janderka 2025 máj. 26. - 08:44:36 Előzmény sita76
(124/211)
van olyan, de ritkán. és itt sem sikerült.
4/10
sita76 2025 máj. 26. - 08:37:12 4/10 Előzmény napraforgó
(123/211)
Kicsit túlgondolod. Pont annyi esélye van, hogy találsz egy másik 160-as IQ-ú embert, amekkora annak az esélye, hogy találsz egy 160-as IQ-jú takarítónőt. Többször le lett már itt írva, hogy ennek a sorozatnak a legkisebb mértékben sincs semmi köze a valósághoz, ezek után egy szereplőcsere nem lehetne akkora probléma. Így viszont majd az lesz, hogy mindenki fanyalogni fog, hogy "Alexandra azért nem annyira jó, mint Kata", nem kizárt, hogy emiatt a nézettség is esni fog, az meg az alkotóknak sem annyira jó.
Egyébként egy sikersorozatban lecserélni a főszereplőt elég kockázatos akár így, akár úgy, mert azért lássuk be ez a sorozat nem kis mértékben Gáspár Kata miatt lett sikeres. Bármennyire is jó lesz Borbély Alexandra azért akik végigkövették eddig a sorozatot, azoknak Somos Renáta = Gáspár Kata.
Én láttam ennek a sorozatnak az eredetijét, nyomában sincs a magyar változatnak, pont amiatt, mert jelenktéktelen, unalmas színészeket sikerült összeválogatni. Szóval van olyan, hogy egy magyar változat jobb, mint az eredeti.
6/10
napraforgó 2025 máj. 26. - 08:14:30 6/10 Előzmény sita76
(122/211)
Talán azért, mert nem akad minden bokorban 160-as IQ-jú másik szereplő.
Ez nem olyan, hogy darab-darab. Renátának pont az a jellemzője, hogy az átlagnál sokkal intelligensebb, még akkor is ha nem tud, vagy nem akar normálisan viselkedni. Az elmúlt időszakban az ő meglátásai, és hihetetlen gondolkodása, meglátásai, asszociáói, stb. vezettek sok gyilkossági ügy megoldásához. Őt csak egy hasonlóan kimagasló IQ-val rendelkező személy tudná pótolni, de az ugye nem terem minden bokorban.

Ergo nem egy másik "Renátát" kell találniuk, hanem a régit pótolni valakivel. De hogy erre Borbély Alexandra alkalmas lesz-e, az a jövő zenéje.
Ha nem, akkor abba kellett volna hagyni a sorozatot. Esetleg lejátszani az eredeti franciát....

Amúgy is utálom a megmagyarított külföldi sorozatokat. Lásd Drága örökösök, Körösztanyu, meg a többi horvátból átvett szamárságokat Hámori Barbara által.

Ja, és leszinkronizálni egy külföldi sorozatot sokkal, de sokkal olcsóbb lenne, mint egy magyar változatot csinálni milliárdokért.
No igen, de akkor sokkal kevesebbet lehetne keresni rajta,,,,, És ez a legfőbb szempont.
4/10
sita76 2025 máj. 26. - 07:53:22 4/10
(121/211)
Én azt nem értem, ha már nem Gáspár Katával forgatnak, akkor miért nem hoznak be egy új karaktert. Sorozatoknál előfordul, hogy változnak a szereplők, de ugyanazt a szerepet eljátszatni egy teljesen más karakterű színésznővel...
6/10
napraforgó 2025 máj. 26. - 05:55:11 6/10
(120/211)
Én nem hiszem, hogy ha akartak volna, ne találtak volna egy Gáspár Katához jobban hasonlító színésznőt. Akár ismeretlent, vagy vidékit is, akit eddig nem foglalkoztattak. De pont Borbély Alexandrát? Hihetetlen.
6/10
napraforgó 2025 máj. 26. - 05:55:10 6/10
(119/211)
Én nem hiszem, hogy ha akartak volna, ne találtak volna egy Gáspár Katához jobban hasonlító színésznőt. Akár ismeretlent, vagy vidékit is, akit eddig nem foglalkoztattak. De pont Borbély Alexandrát? Hihetetlen.
Blindmouse 2025 máj. 26. - 01:30:27 Előzmény napraforgó
(118/211)
Nézettségi öngyilkosság. konkrétan.
Mintha a Big Bang Theoryban, Pennyt lecserélték volna, anne heche-re :)

Lőtéri kutya nem fogja nézni.
10/10
luci87 2025 máj. 25. - 15:22:31 10/10 Előzmény napraforgó
(117/211)
Hát igen, nehezen tudom én is elképzelni ebben a szerepben.Teljesen más a kisugárzása...
Kb olyan lehet,mint a Mi kis falunkban Kovács Patrícia,aki falusi nőt alakít, valahogy nem illik hozzá az a szerep...
Na majd meglátjuk,azért színésznő, hogy megoldja..
6/10
napraforgó 2025 máj. 25. - 06:34:16 6/10
(116/211)
Borbály Alexandra teljesen más karakterű színésznő, kétlem, hogy el tudná játszani a kissé pimasz, könnyelmű, enyhén kurvás külsejű Somos Renátát, aki az agyára megy Dobler századosnak.
8/10
olahmiki1959 2025 máj. 25. - 01:03:33 8/10
(115/211)
Olvasom, hogy a harmadik évadot már nem Gáspár Katával, hanem Borbély Alexandrával fogják leforgatni.
Teljesen felesleges erőfeszítés, Gáspár Kata nélkül az egész nem fog érni egy hajítófát sem!
1/10
adeept 2025 máj. 24. - 07:24:03 1/10
(114/211)
A szokásos magyar fos. De a nagyérdemű tapsolva nézi ezt a tartalmatlan ripacskodó szappanoperát. Ez kell a népnek! Nem vicces, inkább szekunder szégyenérzetet generál.
8/10
olahmiki1959 2025 máj. 18. - 14:03:21 8/10 Előzmény Sumomo_
(113/211)
Nagyjából én is.
9/10
Sumomo_ 2025 máj. 18. - 12:02:32 9/10
(112/211)
Konkrétan, Gáspár Kata miatt nézem.