seberla 2022 márc. 29. - 08:34:17
(3/3)

"Az egység tagjai azért nem tartóztatnak le senkit a bűnözők elleni leszámolásoknál, mert még tanú(ka)t sem hagyva, mindenkivel könyörtelenül végeznek. " HELYES!! HULLJON A FÉRGESE! Valszeg az ilyen tetve csűrhe tanui sem különbek. Persze sajnálatosan 1-2 tényleg ártlan áldozat is rosszkor van rossz helyen.
6/10
Nótárius 2021 ápr. 08. - 01:49:26 6/10 Előzmény koromiska
(2/3)
Ebben a filmben John Trace (Stephen Baldwin) NEM csúsztat semmiféle "fegyvert a lelőtt nepper kezébe"!
A SCAR különleges rendőri bevetési egység egyik tagjaként Robby (Steven Flynn), a parancsnoka, Laine Devon (Chazz Palminteri) utasítására készít hamis lenyomati bizonyítékot egy pisztolyról oly módon, hogy azt egy "megfogásnyira" az elszállításra váró áldozat tenyerébe helyezi. Erről a fegyverről aztán Laine Devon, az általa vezetett egységbe való beszervezési szándékkal, felmentőleg azt mondja John-nak, hogy azt az áldozat közelében találták meg; biztosan a drogterjesztő kezéből esett ki. Majd a visszautasítottsága után így folytatja: "Ez a fegyver ugyanúgy el is tűnhet, mint ahogy most megkerült. Bíróság, aztán jön a dutyi és a k......t* életének máris vége. Most döntsön!"
Tehát az így erősen manipulált helyzet szorításában John-nak nem az "őrszobán" (?), hanem a tett helyszínén kellett azonnal választania a becstelen kegyetlenségű elköteleződés, vagy a súlyos börtönbüntetés között. John azon a bizonyos első bevetésén NEM egy szemtanú leterítése után, hanem egy meghiúsított rablás helyszínéről menekülő, de magát már megadó rabló, a parancsnoka által több lövéssel való legyilkolásakor döbben rá, "hogy társai tulajdonképpen hidegvérű gyilkosok".
A mottójukhoz tehát: Az egység tagjai azért nem tartóztatnak le senkit a bűnözők elleni leszámolásoknál, mert még tanú(ka)t sem hagyva, mindenkivel könyörtelenül végeznek.

Egyébként szerintem a film a nézhetőség szintjét alig meghaladóan meglehetősen gyenge színvonalú, zavaros elnagyoltsággal szerkesztett; továbbá az igencsak szerény várakozásomat is alulmúlva, ki-kizökkentően valószínűtlen és átgondolatlan volt. A főszereplő pedig, olyannyira egysíkúan tompa és jellegtelen volt, hogy több nála lényegesen karakteresebb mellékszereplő gyakorta elvonta róla a figyelmet.

A még rosszabbra való értékelésemtől csak a valamelyest érdekes alaphelyzete, néhány hangulatosb képsora és a bekalkulált sablonjainak időnként felpörgő akció-mozgalmassága mentette meg e filmet.
10/10
koromiska 2013 jan. 06. - 00:49:50 10/10
(1/3)
John Trace lelõ egy drogterjesztõt, aki igazoltatásnál hirtelen a zsebéhez kap. Utána derül ki, hogy csak az árújától akart hirtelen megszabadulni. John, hogy igazolja magát fegyvert csúsztat lelõtt nepper kezébe. Az eset tanúja két véletlenül ott tartózkodó nyomozó, akik az õrszobán John-nak a kínos helyzetébõl való szabadulása egyetlen lehetõségeként a SCAR-hoz való csatlakozást ajánlják fel. Ez egy elit alakulat mely kíméletlen harcot folytat a bûnözökkel. Mottójuk: senkit sem tartóztatunk le. Egy bevetés alkalmával egy véletlen szemtanút is leterítenek a SCAR fegyverei és John rádöbben, hogy társai tulajdonképpen hidegvérû gyilkosok. Candy szerencsétlenségére egy olyan összejövetelen vesz részt, amin a fõ drogbárók is ott vannak. Így majdnem áldozata lesz a SCAR bevetésének. Életét John-nak köszönheti, aki segít neki titokban távozni. Az esetre mégis fény derül, és most már John és Candy együtt menekülnek a SCAR elõl..