8/10
edimir 2019 febr. 01. - 08:25:40 8/10
(235710/239050)
Babel

Egy jó hír, lapishun már le is fordította az első részt!:) Köszönet érte neki!
http://a-pop.eu/film.php?id=416
8/10
edimir 2019 febr. 01. - 00:49:43 8/10 Előzmény Illiona
(235709/239050)
Hogy mennyit fizetett a Lotte, arra nem találtam adatot.
De ennek a cikknek az utolsó bekezdése a nagyvállalatok magánhelikoptereiről szól: http://www.sisapress.com/news/articleView.html?idxno=139179
Eszerint a Samsungnak van a legtöbb: 5
Hyundai 2
POSCO 2
LG 1
Daewoo 1
Hanwha 1
SKT 1
A cikkben ismertetik a modelleket is... vmint, hogy tavaly volt az egyik hazai nagyvállalatnál egy helikopteres baleset is... Tehát a sorozat készítői erre a viszonylag friss történésre is építhettek....
8/10
edimir 2019 febr. 01. - 00:07:25 8/10
(235708/239050)
Off
Babel - 1. rész
Spoiler

KÉP: Ricky elrablója
Őt látjuk... de rejtélyes megbízójának csak a lépteit halljuk, ahogy a folyosón érkezik... női cipókopogásnak tűnik... közben mintha még tapsolna is az illető... Ricky felismerni véli, még be sem lép az ajtón, de már régi ismerősként üdvözli.... 30 éve lehetett vmi közük egymáshoz....lehet, hogy az elnök felesége?
Illiona 2019 febr. 01. - 00:01:24
(235707/239050)
Bábel
Spoiler
Nekem is furcsa a helikopterbaleset. Mintha a helikopter kapitánya még a felszállás előtt is már rosszul lett volna.
Az is érdekes, hogy a két utas élve maradt, a 3 fős személyzet pedig meghalt.
Hogy ismeretlen a másodpilóta az nem különös, hiszen általában külsős cégeket biznak meg a szállitással. De talán semelyik nem vállalt öngyilkos küldetést. A másodpilóta miért nem vette át a kormányt? talán nem volt elég hely nekik? Ujra kellene nézni...

Ja és még egy nagyon furcsa!

A helikopter ott köröz a szöuli toronyházak között - igazi látványos képek - viszont a valóságban Lotte megvette a Szöul feletti légteret is, és kizárólag csak az elnöki helikopter repülhet.
Ezért a Lotte egy valag pénzt kifizetett. Erre a toronyház miatt kellett sor kerülni, nem véletlen hogy 20 évig épült.
Ezt akkor hallottam, amikor koreai kisérőinkkel ott a Lotte Plaza melletti (másik) épületben reggeliztünk 2016 novemberében. Vagyis abszolút hiteles az infó.
Hogy mennyit fizethetett ki a " levegőért" a Lotte, azt szerintem senki nem tudja. Talán Micike????

Kép: ez a bizonyos toronyépület. Valóban uralja a légteret!!! Kép a netről, amikor ott jártam, még nem volt készen, ugy 3 hónap mulva volt a megnyitó
8/10
edimir 2019 febr. 01. - 00:00:27 8/10
(235706/239050)
Off
Babel - 1. rész
Spoiler

KÉP: - felirat - Ricky elrablója lejátssza az Ügyész és Ricky korábbi telefonbeszélgetéséről készített hangfelvételt....
Hmmm, vajon hogyan jutott hozzá? Lehallgatták volna az Ügyész telefonját? Egy ügyészét, azért kicsit rázós, ráadásul Cha Woo-Hyuk nem akárki....Viszont mivel a Deoson Vállalatbirodalom jogi osztálynak vezetésével akarják megbízni, így nem elképzelhetetlen, hogy telefonja lehallgatásával akarják jobban "leinformálni". Ez ugyebár az elnöknek állna érdekében elsősorban, de Ricky elrablójának nem az elnök a megbízója.

De lehet más magyarázat a felvételre... A telefonbeszélgetésre a Geoson cégbirodalom hoteljében kerül sor, azon a bizonyos "családi" vacsorán, amire az ügyész is meghívást kapott... itt, az asztalnál ülve csörren meg a telefonja, Ricky jelenik meg a kijelzőn hívó félként... az Ügyész engedélyt kap az elnöktől a telefonhívás fogadására, kimegy a teremből és a folyosón veszi fel a telefont... Ricky hívja az utazás előtt közvetlenül, itt beszél az elnökre terhelő bizonyítékról.... Lehet, hogy a céges hotel be van poloskázva?
8/10
edimir 2019 jan. 31. - 23:33:33 8/10
(235705/239050)
Off
Babel - 1. rész
Spoiler
KÉP: Ricky, egy rejtélyes alak a múltból...

Annyit tudtunk meg róla, hogy a szerencsejáték szenvedélye miatt kellett Hawai-ra távoznia 30 évvel ezelőtt, ahonnan most tér vissza először Koreába, még korábban a szülei temetésére se jött, tehát ez egy rendkívüli alkalom. Cha Woo-Hyuk, az ügyész hívására utazik vissza, állítása szerint rendelkezik az elnökről leleplező bizonyítékkal... vszínűleg ez a bizonyíték a 30 évvel ezelőtti múltban történtekhez kapcsolódik. Ricky ismeretsége elég kiterjedt... személyesen ismerte az Ügyész apját, ez derül ki ahogy az ügyész járása az apjáéra emlékezteti... ismernie kellett az elnököt...

és - képfelirat - még vkit, azt, aki elraboltatta a repülőtéri parkolóból, aki szintén mindent megadna, hogy az elnökről a leleplező bizonyítékot megszerezze... Mit tudunk erről a titokzatos vkiről? Hogy szinte korlátlan pénzügyi forrás áll a rendelkezésére.... hogy az elnököt valószínűleg bosszúból szeretné a markában tartani... lehetne persze konkurens üzleti ellenfél is, de vhogy érezzük az egész mögött a személyes indulatot, a leszámolás vágyát...
8/10
edimir 2019 jan. 31. - 23:17:24 8/10
(235704/239050)
Off
Babel - 1. rész
Spoiler

Egy kis furcsaság...
A színésznő feleség főzőcskézik az étteremben...
KÉP: - felirat - amit készít, az a piperade, egy baszk lecsószerű étel...
Leírás az ételről és elkészítéséről: http://www.cookta.hu/hir/20170717-lecso-nagyon-paprikasan-ahogy-a-baszkok-keszitik

Már csak két apró problémám van ezzel a sorozatbeli főzőcskével... Nem az, hogy leégeti, mert elbambult, de maga az étel kinézete... brrr és ezt adná a vendégeknek, ha véletlenül egy is betévedne? Nem csoda, hogy kong az ürességtől a vendéglő... pedig telt háznak kéne lennie, ahol a séf a híres színésznő... Nem csoda, hogy a két barátnő ráér játszadozni a liszttel... úgy tűnik, az étterem se más a számukra, mint játék....

Másik aprócska észrevételem, hogy a baszkok lennének legjobban megsértődve, ha spanyolnak neveznék őket... persze ez a Távol-Keletről nézve jelentéktelen nüansz....
Ebben a kultúr-katyvaszban már nem számít... Mozart-torreádor-LOVE-baszk piperade... csak keverjünk rajta alkalmanként a fakanállal!
8/10
edimir 2019 jan. 31. - 22:52:26 8/10
(235703/239050)
Off
Babel - 1. rész
Spoiler

Egy kis furcsaság...

KÉP: Étterem - a neve Opera... Úgy tűnik, hogy Han Jung-Won, a színésznő feleség és barátnője étterme lenne.... spanyolos jelleg dominál a dekorációban... bikaviadal, torreádor...
Azért vicces nem, hogy egy spanyol étterem kertjében hatalmas LOVE felirat van? Kis kultúra kavarc!!!

Hmm, érdekes, hogy az igazgatói kinevezést követő családi vacsora után a kocsiban hazafelé a kínos beszélgetést férj és feleség között a felhangosított zene zárja le... Mozart: Varázsfuvola... az Éj Királynőjének bosszúáriája... Tudjuk, hogy a koreai sorozatban semmi sincs véletlenül...

bosszúária... az étterem neve...????
Vajon hogy kapcsolódnak majd össze a dolgok? Azt tudjuk, hogy az európai műveket néha elég meghökkentő értelmezésben látjuk viszont a koreai sorozatokban... csak két példa erre, az első elhíresült a Secret Gardenből... Andersen kis hableánya náluk szeretőként lett értelmezve....A legutóbb a Best Chicken-ben A kis herceg lett igencsak átalakítva... "kapitalista" lett, humorosnak szánták, de engem kirázott tőle a hideg...
8/10
edimir 2019 jan. 31. - 22:34:18 8/10
(235702/239050)
Off
Babel - 1. rész
Spoiler

Egyébként a termoszt Tae Min-Ho igazgatóvá való kinevezésének napján is láttuk.

KÉP: Az irodájába érve vette ki... és töltött belőle magának teát... Hmm, a gondoskodó feleség apró figyelmessége. Megjegyzem az aktatáskában nincs is más a termoszon kívül!!!

Hmm, vajon mit csinálhatott korábban Tae Min-Ho, mert nekem úgy tűnt, hogy nem a cégnél dolgozott, ott csak hirtelen kinevezték igazgatónak. Az alkalmazottak se igen tudtak semmit a szakmai múltjáról. Ennek ellenére elég magabiztosnak tűnik, hol szerzett vajon képesítést és munkatapasztalatot????
8/10
edimir 2019 jan. 31. - 22:24:51 8/10 Előzmény Illiona
(235701/239050)
Off
Babel - 1. rész
Spoiler

Viszonylag hálás szerep az idősebbik fiúé (Tae Soo-Ho), a labilitása miatt sokféle arcát mutathatja meg, az erőszakost, az egzaltáltat, az érzelmi kitörésén éppen uralkodni próbálót.... egyébként tényleg jó az őt alakító színész....

Tae Min-Ho kifogástalan öltözéke a helikopterbaleset után.... hát az nekem is feltűnt.... Ráadásul legalább 24 óra telik el a balesetben való eltűnése és a kórházban való felbukkanása között. Sehol semmi külsérelmi nyom, az öltözéke mintha skatulyából húzták volna ki.... ???? Pedig a baleset közben nincs olyan képkocka, hogy közben vhogy kiszállna/kiugrana a helikopterből, az pedig ugyebár a folyó vizébe csapódik bele... persze elsodródva kiúszhatott, a vízhatlan hitelkártyájával vehetett magának új ruhát... de akkor is.... Mindenesetre rendkívül hatásos a belépője a kórházban!:)))

DE lépjünk vissza a balesethez. Van néhány furcsaság. A másodpilóta új, akkor repül velük először. A kapitány rosszullétekor neki kellene irányba hoznia a megzavarodó helikoptert, ami nem sikerül neki... hmm véletlen lenne, hogy új ember a másodpilóta? Az elnöki helikopter pilótájának lenni bizalmi állás, gondolom oda csak a legprofibb kerülhet a szakma krémjéből... ehhez képest a másodpilóta nem tűnik kiemelkedően jó pilótának.

A kapitány rosszulléte... Úgy tűnik, mintha a termoszból töltött teától lenne rosszul. Termoszba teát reggel a színésznő feleség készít a férjének, az magával is viszi a helikopterre. Nem látjuk, hogy a nő bármit tenne bele, egyszerűen feltöltötte a termoszt, slussz. Ráadásul Tae Min-Ho a krákogó elnököt is megkínálja belőle, annak semmi baja nem lett tőle... Vagy esetleg a kísérő tett bele vmit? Esetleg olyan anyag van benne, ami kizárólag szemcseppben található egyik összetevővel együttesen okoz rosszullétet? A baleset kitervelője megfigyelhette a kapitány szokását, hogy repülés előtt szemcseppet használ? Tudjuk, hogy egyes gyógyszereket nem szabad együtt bevenni, mert külön-külön ugyan ártalmatlanok, de egyszerre alkalmazva drasztikus lehet a mellékhatás. Ez magyarázat lehetne arra, hogy az elnökre nem hat a tea, a kapitányra viszont igen.... Vagy nem is a tea a ludas?

KÉP: termosz - a színésznő feleség Tae Min-Ho aktatáskájába készíti a baleset reggelén....
Illiona 2019 jan. 31. - 17:28:45 Előzmény Illiona
(235700/239050)
Azt hiszem ezt nevezik freudi elszólásnak: természetesen 7 évvel idősebb nálam.. :))))))))
Illiona 2019 jan. 31. - 13:30:23 Előzmény edimir
(235699/239050)
Bábel
megnézve a szinészek tényleges életkorát nagyon megdöbbentő amit találtam.
Az általunk öregasszonynak becézett nő csak 55-ös születésű, vagyis mindössze 7 évvel fiatalabb nálam. (felszisszenés) Itt a filmben (és a többi filmjében is, a korábbiakban is) jóval többnek néz ki.

Tae Min Ho viszont - szintén megdöbbentem ezen - már 38 éves. Olyan kis fiatalnak néz ki, a többi sorozatban is fiatalos szerepet kapott. Még az este azon gondolkodtam, vajon mikor lesz katona :))))
Még tegnap ugy hittem kizárt hogy valódi fia legyen, de kiszámolva a tényleges életkorukat 26 éves lehetett a nő, amikor született. Persze azt nem tudjuk még, hány évesek a szerepük szerint.

Kép: Kim Ji Hoon (Tae Min Ho)
Illiona 2019 jan. 31. - 07:48:02 Előzmény edimir
(235698/239050)
Bábel
Spoiler
Hogy Tae Min Ho nem az öregasszony gyereke az szinte biztos.
Nagy érvágás lehet neki, mármint a nőnek, hogy a legidősebb fiú ennyire rabja a kábitószernek, elég komolyan csinálja már. Innen már a leszokás is bizonytalan, ez az önsorsrombolás magas foka. Ez igy nagyon bizonytalan is, egy vállalvezetőnek semmiképp nem alkalmas, még bábunak sem.

Tegnap rákeresgettem egyébként a szinészekre, s nagyon feltünű volt, hogy ez a szinész nevét beütve a googleeba, csupa mosolygós fotó volt róla. Eszerint egy vidám ember lehet, ahhoz képest nagyon jó ebben a szerepben. Legalábbis egyenlőre.

Kép: az idősebb fiú, Song Jae Hee

Az még számomra sem világos (remélem nem a 16. epizód 55. percében fog kiderülni) hogy kié a felelősség a helikopterbaleset miatt. Mert az is érdekes, hogy Tae Min Ho tökéletes kabátjában jelenik meg a kórházban. Egyetlen vizcsöpp nincs a kabáton ( a viz egyébként is tökretette volna ezt a szép kabátot).
Érdekes lesz a 2. epizód is. :)))))
8/10
edimir 2019 jan. 31. - 07:05:02 8/10
(235697/239050)
Off
Babel - 1. rész
Spoiler
A színészek játéka közül nekem is az új igazgatót, Tae Min Hot alakító színészé tűnik a legjobbnak. Én nem emlékszem, hogy korábban láttam volna sorozatban/filmben, de itt jól hozza a "sötét lovat"....
Viszont az Elnök Feleségét játszó színésznő tényleg gyenguska, túl nyilvánvaló, nem elég karizmatikus a főintrikus, a szálakat háttérből mozgató megjelenítésére, van benne egyfajta darabosság, hiányzik belőle Mishil felségessége... Ő Nagyasszony helyett csak amolyan kiöltözött hatalom- és bosszúvágyó öregasszony.
Mert szerintem igenis a helikopterbaleset mögött az Elnök Felesége állhat... vagy ha nem is ő, de hogy vmilyen drasztikus lépésre már készült a hatalomért, az tuti. Az elnököt utálja, biztosan megsértette már párszor, az elnök mellett neki nincs szava. Azon gondolkodtam, hogy azért áll-e ki annyira az idősebbik fia mellett, mert azt irányíthatóbbnak véli, általa akarja kormányozni a céget, vagy esetleg a fiatalabbik fiú nem is az ő fia, hanem az elnök számos szeretője közül esetleg az egyiké, akit vmikor az elnök hazahozott, és a feleségére kényszerítette, hogy elfogadja családtagként. Szerintem ez is benne lehet a kalapban alternatívaként....

KÉP: az elnök felesége - a mosoly a közelgő hatalomátvételnek szól, de hol van ebből Mishil mosolyának félelmetes ereje....
Illiona 2019 jan. 31. - 00:48:18
(235696/239050)
Bábel
Nekem a mostani uj elnök, Tae Min Ho nagy kedvencem, már több sorozatban láttam, és mindben nagyon jól hozta a figurát. Sokféle szerepe volt már, nagyon sokoldalú szinész.
Először a Goddess of Marriage cimű 36 részesben varázsolt el, amiben egy szintén jószándékú csebol örököst játszott el, aki folyamatosan hadakozik a szülei ellen, de végül veszit. Azóta már láttam 2 db 50 részesben is, ott is nagyon jó volt.
Itt a Bábelben is jó szerepe van, sokoldalúan megmutathatja magát. Bár az, hogy ez a szerep illetve karakter pozitiv, vagy negativ lesz egyenlőre nem tudjuk. De remélem , pozitiv.

Akit viszont nagyon nem birok, az az anya, aki az idősebb fiát védelmezi. Ő egy 3. osztálybeli szinésznő, már azon is elképedtem, amikor az Along cimű moziba betették, akkoriban irtam erről.
Most ebbe a 16 részesbe is, ez vagy szinvonal esését mutatja, vagy nem tudom mit.
Itt mondjuk nem sok mindent, vagyis a semmit kellett eljátszani: az érzelemmentességet, igazi múmiaarc. Az epizód vége felé, amikor Tae Min Hoval beszél, annyira erőlködik, hogy szinte szánalmas.
Majd kiderül, mennyire lesz az ő karaktere fontos a továbbiakban.
Azt a sok fiatal nőt még meg sem igazán tudom különböztetni egymástól, számomra mind olyan egyforma, nincs igaazán karakteres közte, ebben egyetértünk.
Kép: Tae Min Ho
8/10
edimir 2019 jan. 30. - 23:38:39 8/10 Előzmény Illiona
(235695/239050)
Off
Babel - 1. rész
Spoiler

Én is kivágtam ezt a képet!:))) De szándékosan nem tettem fel... Zseniális a jelenet, ahogy PSH a nő után megy... mi nem sejtünk semmit... jön a csók, majd a kamera az üvegfalon át a Férjet mutatja, amint látja a csókolózó párocskát... s a Férjnek szinte a szeme se rebben... húúúúúúúú, hát nem semmi....

Nem tudom, te hogy vagy vele, de egyelőre nekem ez a színésznő-feleség nem vmi nagy szám... ahhoz képest, hogy olyan nagyon emlegetik a szépségét a sorozatban... olyan semmilyen... nincs benne meg az a csipet vmi, amitől a férfiaknak meg kéne bolondulni
Illiona 2019 jan. 30. - 23:25:51
(235694/239050)
Bábel
Ez egy tényleg nagyon jó sorozat, jó volt ez a felvezető epizód.

DE! A volt szinésznőcske nem csak PSH szeretője, hanem az öregé is!
Ha már az előző hozzászólásomban feszegettem a szex témáját, hát ez a nő BIZTOSAN kavar az öreggel is. Vagyis három férfival egyszerre.
Na jó, a férjjel a legkevésbé, azt a szenvedő, unott arcot, amit folyamatosan vágott!!!!
Valószinűleg PSH, az ügyész szervezte be a családba, hogy készitse elő neki a terepet, és legyen bent egy bizalmasa.
Tae Min Ho, a mostani uj elnök pedig ezt már tudta, csak épp ennek a nyiltságán csodálkozott, meg azon, hogy veszélyben a családfő, és a férj is, a feleség meg vigan csókolódzik a lépcsőházban.
Egyébként a sorozatokban sok intim dolog történt már a toronyházak lépcsőházában, (szerelmek, gyilkossági kisérletek, vallomások stb...) de ilyen "átlátszó" lépcsőházat még nem láttam.
Szerintem az ügyész és a szeretője sem, különben óvatosabb lett volna.
8/10
edimir 2019 jan. 30. - 23:21:49 8/10
(235693/239050)
off
The Crowned Clown - 8. rész
Spoiler
A Királyt kicsempészik a Palotából.. a születésnapja közeleg... ünnepséggel...
Testőre ezúttal elkíséri a valódi Királyt a palotán kívülre...
KÉP: és vele akar maradni.. pedig a zavart eszű király megölheti azért, mert nem teljesítette a parancsot, nem hozta el a bohóc fejét.....
S innentől jön a sorozat eddigi talán legszebb. legmélyebb jelenetsora....
8/10
edimir 2019 jan. 30. - 23:16:45 8/10
(235692/239050)
off
The Crowned Clown - 8. rész
Spoiler
A korábban a királyt bódítószerekkel ellátó udvarhölgy is gyanakodni kezd...
KÉP: elvégre egyetlen a király fülsebe nem gyógyulhatott be....
Illiona 2019 jan. 30. - 23:16:07
(235691/239050)
The clowned Clown
én is megnéztem a 7-8-at, és ez most jobban tetszett mint az előző részek.
Már épp elég volt az andalgásból, és ennek egyenlőre talán vége is.
Kicsit csalódott voltam a 7. epizód elején, a zászlós megoldásra, hiszen igy felvezettek egy feszült helyzetet a 6. rész végén, , várattak 6 napot, és azután kiderült, hogy nincs is helyzet.
Én ezt ugy fogom fel, hogy palira vettek, és ezt nagyon nem dijazom, vagyis egy nagy minusz pont a sorozatnak.
Azért érdekes, hogy a kábitószerfüggés mindkét sorozatban jelen van (bábel is)
(Még soha nem tapasztaltam meg eddig, milyen férfiként ilyen súlyosan függönek lenni, de szerintem ez erősen visszahat a potenciálra is. Bár mindkét sorozatban ezek a kábszerfüggők nagyon élénk szexuális életet élnek, de én azért ezt nem veszem csak ugy simán be)
)