Illiona 2019 márc. 27. - 23:06:24 Előzmény edimir
(236547/239047)
Nem engem egyáltalán nem emlékeztet rá.
De megértelek, mindkettő távol-keleti, és persze ferde szemű.
Persze hogy számunkra hasonlóak, mint mindenki arrafelé.

Van egy szakállas vicc egyenesen Kinából:

A szakitás Kinában a legrosszabb, mert utána mindenkiben az ő arcát látod!

:))))))))))))))))))))))))))))))

8/10
edimir 2019 márc. 27. - 20:27:19 8/10
(236546/239047)
Confession

Tudom, butaság...

KÉP:de téged nem emlékeztet a fiatal ügyvédet alakítószínész kicsit Rainre?
8/10
edimir 2019 márc. 27. - 20:23:36 8/10
(236545/239047)
Confession 1-2 epizód

spoiler

KÉP: gyanús ez a szemüveges alak... ott jár az ügyvéd nyomában, amikor nyomoz az áldozat exbarátja után, de feltűnik a tárgyalóteremben is.... vajon miért teszi? Vki megbízásából, vagy személyesen érdekelt az ügyben?
8/10
edimir 2019 márc. 27. - 20:14:25 8/10 Előzmény edimir
(236544/239047)
Confession 1-2 epizód

spoiler

KÉP: arc a tükörben.... hmm, azon gondolkodtam, hogy ez a villanásnyira felbukkanó arca tükörben vajon nem a szívdonor arca-e?
8/10
edimir 2019 márc. 27. - 20:08:20 8/10
(236543/239047)
Confession 1-2 epizód

spoiler

KÉP: a szívműtétje hege.... nem igazán tudunk erről semmit még... a 2. részben az egykori orvosa kérdez rá, hogy mikor jön kontrollra, hiszen régen látta.... az Ügyvéd nem igazán kíméli magát, rengeteget éjszakázik, dönti magába a kávét.... elég hajszolt egy normális fiatal szívnek is ez az életforma....

Nem tudom, hogy a visszatérő rémálma arról, hogy a kamion beleszáguld a kereszteződésben álló autóba, amiben ül.... ez vajon nem-e figyelmeztető jel, hogy a műtött szívével esetleg baj lehet... v. csak egyszerűen a nyomozás közbeni feszültség váltja ki?
8/10
edimir 2019 márc. 27. - 19:53:57 8/10
(236542/239047)
Confession 1-2 epizód

spoiler

KÉP: az Ügyvéd apja, ahogy a fiával közös fotójukat nézi a börtönben....

Csak egy villanásnyira látjuk, de vhogy mégis szimpatikus nekünk ez a néma szeretet és fájdalom....
a hallgatása, amivel a fiát akarja még innen, a börtönből is védeni...

az, hogy nem hajlandó vele találkozni, számomra az igazi szeretet jele, mintha ezzel is azt sugallná, ne törődj velem, te csak éld az életed, próbálj meg boldog lenni.... Nem akar teher lenni a tehetséges fia számára.....

Hmm, tudom, hülyeség... de mégis mennyivel kiegyensúlyozottabb benyomást kelt, mint a lepusztult nyomozó....
8/10
edimir 2019 márc. 27. - 19:42:57 8/10 Előzmény Illiona
(236541/239047)
Confession 1-2 epizód

spoiler

Változatlanul nagyon izgat Jin asszony, az ügyvéd új asszisztensének kiléte.
KÉP: Jin asszony lakása... többszintes, tágas, elegáns... látunk egy fotót, mintha egy végzős diák lenne rajta virágcsokorral... és egy nyakkendős, tehát férfi... vajon ők kik Jin asszony számára?

Nagyon tetszik ez a középkorú nő, olyan okos, talpraesett, van tartása és stílusa... érezni, hogy valóban segíteni akar az Ügyésznek..... de vajon miért?
8/10
edimir 2019 márc. 27. - 19:27:36 8/10 Előzmény Illiona
(236540/239047)
Confession 1-2 epizód

spoiler

Igen, csak az ügyvéd fiú tette egyedül rendesen a dolgát az öt évvel korábbi gyilkosságnál. A nyomozók által begyűjtött közvetett bizonyítékok elég gyenge lábon álltak, az egyikről, az ajtó nyitásának módjáról, ők maguk is tudták, hogy a gyanúsított máshonnan is ismerheti, a kazánházból, ahol korábban dolgozott.

Igen, Ki Nyomozó megérdemelte, hogy leváltsák. Az emberellenes bűncselekmény mindig is kiemelt fontosságú. Az ő feladatuk lett volna, hogy perdöntő bizonyítékot szolgáltassanak a vád számára. Utólag az ügyvédre tolni a felelősséget teljesen inkorrekt...

Már van felirat a 2. részhez. Mit mondjak, a leváltott nyomozó most sem lett szimpatikusabb. Nem tudni, mit csinált az eltelt 5 év alatt, de elég lecsúszott kinézetű.... tetszeleghet az igazság bajnoka szerepben, de a módszere elég ocsmány.... az alku ajánlat ténye maga visszatetsző... hogy csak akkor hajlandó a mostani gyilkosságnál talált bizonyítékot átadni, ami tisztázná a vádlottat, ha az a korábbi gyilkosság elkövetését bevallja.

Az, hogy feltételhez köti a bizonyíték átadását, mutatja, hogy nem objektív és nem is tiszta vki.... A múltban slendrián volt, most pedig hirtelen ő lett a zseniális nyomozó, aki olyan nyomra bukkant, amit senki más nem vett észre.... Az ügyvéd látszólag belemegy az alkuba, de remélem, nem hagyatkozik kizárólag Ki Nyomozóra, hanem maga is folytatja az ügy vizsgálatát....

KÉP: - felirat - egyébként a munkanélküli riporterlány is megfogalmazza, amiről írtál, hogy az ügyvéd csak a dolgát tette...
Illiona 2019 márc. 27. - 14:55:07
(236539/239047)
Confession 1-2 epizód

spoiler

Azért egy nagyon érdekes elvi kérdés is felmerült bennem a sorozat kapcsán.
Már korábbi sorozatokban is előfordult (pl a Cruel Love c. 100részes) hogy a kirendelt védőt hibáztatta a család (az elitélté is, és a szenvedő családja is).
Miért? Ő csak a a rá kiszabott feladatot végezte el.
Minden tárgyaláskor ha nincs saját, akkor az állam által biztositott ügyvéd van, aki igy vagy ugy teszi a dolgát.
Itt a sorozatban a kis fiatal ügyvédjelölt brillirozott, ez kétségtelen.
De hogy rátámadt a rendőrnyomozó!!!
és öt év mulva is megkereste, és ugy beszélt vele, mintha cinkosa lenne a gyilkosnak. Mi jogon???
Neki lett volna a kötelessége figyelmen kivül hagyni a külső nyomást, és rendesen nyomozni, nem csak a dicsőséget besöpörni, illetve a bukás után az elmenesztelt elszenvedni.
Ugy beszélt mintha miatta engedték volna el a fiut a börtönből. Pedig a vád volt hevenyészett!
Persze tudom, ez csak a feszültség generálása a filmekben, arra jó, de akkor is.
Kép: az ügyvédünk...
Illiona 2019 márc. 27. - 08:08:20 Előzmény edimir
(236538/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!
Confession1-2
Spoiler
Nagyon kell ehhez a felirat, hiszen vannak egész jelenetek, hogy csak ülnek, és beszélnek. De hát türelem!
igen, nagyon céltudatosan jelentkezett az idősebb nő az állásra. Az látszott a testtartásán, hogy nem a kényszer hajtotta, valami más van mögötte. És a segitőkészsége óriási.
Lehet valaki a férfi multjából, akit esetleg nem ismer. De lehet az pl az anya elkövető multjából, hogy közelebb legyen ahhoz, aki esetleg segit a fiának.
És persze lehet, hogy valamelyik áldozat hozzátartozója esetleg, hogy az ügyhöz lehessen közelebb.
És persze lehet a munkáját vesztett nyomozónak az embere is, az információ miatt.

Ez a munkáját vesztett nyomozó is fura egy példány.
hajthatja az elveszitett gyilkos elkapása utáni vágy, de hát tetszett volna jobban dolgozni. Vagy valamit el akar tüntetni, valami több köze is lehet az ügyhöz.
azért az érdekes érvelés volt, hogy 100 elkövetőből 95-öt megtalálnak, 5 pedig megussza. És hány van olyan, aki nem követett el semmit, és mégis ráhúzzák?
Még az ügyvéd apja a rejtély (meg persze mindenki más).
Még az alkoholista üresfejű nőszemélyt nem tudom hova tenni: vajon minek is szülte meg az anyja? egyszerűen borzasztó!
Mellesleg ilyen Magyarországon is előfordult, hogy nem a tényleges elkövetőt ültették le, vagyis nagyon is közeli a téma. Azt hiszem mind a Tánczos féle gyilkosság, mind pedig a Móri gyilkosságok esetében nem a tényleges elkövetőt ültették le.
Kép: a nyomozó és az ügyvéd.
10/10
Cilia 2019 márc. 27. - 01:24:30 10/10
(236537/239047)
Sziasztok! Jön sz.kati is! :-)

LIBAGOLY TALÁLKOZÓ 29.

Időpont: 2019. március 30. (szombat)
Helyszín: K-POINT ÉTTEREM

Aki bújt, aki nem ... gyere!:)))))))))))))))))))))))

Ha úgy gondolod, hogy szívesen beszélgetnél egy tál finom koreai étel mellett, akkor ott a helyed!:))))))))))))))))))))
1. edimir
2. maggi
3. Illiona
4. Crutia
5. Cilia
6. Kalaris
7. Ági+1 fő
8. Boil (talán)
9. micike (remélem)
10. szakire
11. dorombka ( csak 1 órahosszra, mert szülinap van otthon )
12. sz.kati
8/10
edimir 2019 márc. 27. - 00:02:56 8/10 Előzmény Illiona
(236536/239047)
Confession 2. epizód

Én is megnéztem felirat nélkül, de igazából itt nem megkerülhető a felirat. Nem elég nagyjából sejteni, hogy milyen eredményre jutnak az egyes nyomok követésénél, milyen következtetéseket vonnak le... Ez igazi "használd a fejed" sorozat... nem csak bambán bámuld....

Bukkannak fel szereplők, akiket jó lenne elhelyezni a kapcsolatrendszerben...

Nekem nagyon szimpatikus a hölgy, aki jelentkezett az irodavezetői állásra... Vajon miért jelentkezett? Nyilvánvaló, hogy nem véletlenül és nem is azért, mert rá van szorulva az itt kapott keresetre. Jól szituáltnak tűnik, elegáns otthon, rengeteg szakkönyv... nem egy átlagos nő...

KÉP: az irodavezető hölgy akcióban... az ügyészségtől kapott áthúzott szöveget briliáns megoldással teszi láthatóvá/olvashatóvá.....

bosszantó, hogy némely gyenge sorozatnak már a vetítés estéjén fenn a felirata... itt viszont még napok múlva se.... sajnos egy másik, nekem nagyon tetsző sorozatnál is épp ez a helyzet...
Min-Rin 2019 márc. 26. - 21:52:05
(236535/239047)
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 21:48:37 8/10
(236534/239047)
off
Babel - 16. rész

Spoiler

Szívem szerint egy másik képpel köszönnék el a sorozattól (a naplementés kép utánival), de nem szeretném más élményét elrontani egy poéngyilkos képpel.....

Így legyen egyelőre az utolsó kép a sorozatból ...

KÉP: ... az Idősebb Fiú, aki így a végére igazán pozitív meglepetést jelent... megtudjuk, hogy miért is akart a tolószékből mindenképp felállni.... és bizony jól csinálta, amit csinált... bölcsen és elegánsan....
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 21:40:26 8/10
(236533/239047)
off
Babel - 16. rész

Spoiler

Bevallom, a befejező részhez nem volt türelmem megvárni az angol feliratot sem. Hiszen rejtélyt, meglepetést az utolsó részre is tartogatott a sorozat.... Minden és mindenki a helyére került, a lezárás korrekt.....

KÉP: a Tae családról készült festmény... a két szülő és a három gyerek... a tragédia ugyan végigsöpör rajtuk... de azért akad, aki így is talpon tud maradni.... Ez a Bábel tornya nem dől össze, csak új alapokra helyeződik
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 21:28:17 8/10 Előzmény edimir
(236532/239047)
off
Babel - 15. rész

Spoiler

Szerencsére az új generáció más.... Az Elnök Lányának szeméről felszáll a vörös köd... végre észhez tér, nem válik olyanná, mint az anyja, bosszúálló fúriává, tud újra tisztán látni, lehiggadni, korábbi szimpatikus énjéhez visszatérni....

Ám elnökné még inkább elszállt, még inkább törvények felettinek hiszi magát, aki mindent megtehet....

KÉP: - felirat - akinek mindent szabad, másokat tetszése szerint elpusztítani is.....
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 21:16:58 8/10 Előzmény edimir
(236531/239047)
off
Babel - 15. rész

Spoiler

Lottóznom kéne.... Valóban alkut kötöttek, de az egyikük félreértette, hogy mire is terjedjen ki, a másik pedig a megváltozott viszonyok miatt nem akarja betartani.....
Vajon erőszakkal is számon kérhető az alku betartása?

KÉP: Tae Min Ho egykori személyi asszisztense így véli.....

Illiona 2019 márc. 26. - 21:06:18
(236530/239047)
Confession 1. epizód

azt hiszem, hogy az 1, részhez még nem kell kiirni hogy spoiler, hiszen ez csak felvezetés.
Végre egy ujabb olyan sorozat, amiben nincs időutazás, meg földöntúli képességek, és zombik sincsenek. Gyilkosság, vér , áldozatok, rémálmok, az igen, de hát ilyen van a való életben is.
Nagyon jó, izgalmas sorozatnak igérkezik, azt hiszem ezt látni kell hétről hétre.
A főszereplő Lee Joon Ho, aki csak egy Ho szocskával több, mint az emlékezetes gyilkosunk, a Gap Dong cimű sorozatből, ohatalanul az jut folyton az eszembe.

Azonkivül eszembe jutott az a krimi, amit valamelyik táborban néztünk is, a The Cliens, Abban van ugye az ügyész, az ügyvéd, és a gyilkos hármasa, és abban van vagy 3 csavar is, mikor az utolsó 5 percben kiderül, ki a gyilkos, de egészen addig mindig mást hiszünk.
edimir, a 2. résznek még mindig nincs angolja, én nézem felirat nélkül....

8/10
edimir 2019 márc. 26. - 21:03:07 8/10 Előzmény dorombka
(236529/239047)
Szép estét!:))))))))))))) De jó, végre igazi tavaszunk lesz, dorombolnak a rügyek!:)))))))))))))))))))))))))))))))
9/10
dorombka 2019 márc. 26. - 18:38:29 9/10
(236528/239047)
március 26. 18:03:44 (239340/239341)
Előzmény (Cilia)

LIBAGOLY TALÁLKOZÓ

Ha úgy gondolod, hogy szívesen beszélgetnél egy tál finom koreai étel mellett, akkor ott a helyed!:))))))))))))))))))))
1. edimir
2. maggi
3. Illiona
4. Crutia
5. Cilia
6. Kalaris
7. Ági+1 fő
8. Boil (talán)
9. micike (remélem)
10. szakire (talán)
11. dorombka ( csak 1 órahosszra, mert szülinap van otthon )
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 18:05:25 8/10 Előzmény Cilia
(236527/239047)
Szia!:)

Beírtam.:) De ha szaki jön, akkor általában sz.kati is szokott. Róla nincs infó?
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 18:03:44 8/10 Előzmény Cilia
(236526/239047)
LIBAGOLY TALÁLKOZÓ

1. edimir
2. maggi
3. Illiona
4. Crutia
5. Cilia
6. Kalaris
7. Ági+1 fő
8. Boil (talán)
9. micike (remélem)
10. szakire (talán)
10/10
Cilia 2019 márc. 26. - 13:58:36 10/10 Előzmény edimir
(236525/239047)
Sziasztok!

Edimir, írd be a találkozóra szakit is, valószínűleg tud jönni ő is. :-)
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 06:30:32 8/10
(236524/239047)
Off

Confession 1. rész

Spoiler

KÉP: vajon ki akarja megölni a Fiút és miért?
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 06:27:55 8/10
(236523/239047)
Off

Confession 1. rész

Spoiler

Az első eset kapcsán ellenségek gyűjt.... Többek közt a nyomozás vezetőjét, akit az ügy miatt váltanak le....

KÉP: - nyomozó kontra ügyvéd..... mindkettő meg van győződve a maga igazáról.... vajon melyikük tévedett az ügy kapcsán?
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 06:19:47 8/10
(236522/239047)
Off

Confession 1. rész

Spoiler

Kíváncsi voltam erre a most induló sorozatra, de nagyon nehéz hozzá feliratot találni, kár... mert igazán jónak ígérkezik...

Ismertető: http://asianwiki.com/Confession_(Korean_Drama)
A kerettörténetből szinte semmit se ismerünk meg, csupán annyit, hogy a Fiú apja gyilkosságért börtönben ül, nem hajlandó látogatókat fogadni....

A Fiú gyakornokként megkap egy reménytelen ügyet, amiben védőként csak asszisztálnia kéne a "sima" ügyhöz, amiben védencét gyilkosságért ítélnék el, de nyomozni kezd, miután a vádlott ártatlannak vallja magát..... Ennek nyomán sorra cáfolja a perben a rendőrség közvetett bizonyítékait... védencét felmentik a gyilkosság vádja alól....

Öt évvel később egy hasonló gyilkosságot követnek el... vajon egykori védence az elkövető? Hibázott, amikor egy gyilkosnak segített az igazságszolgáltatás alól kibújnia? Vagy ismét a rendőrség tévedett?
Vérbeli krimi... csak az a fránya felirat ne okozna problémát.....

KÉP: a sorozat nyitóképe....

8/10
edimir 2019 márc. 26. - 03:46:15 8/10 Előzmény Cilia
(236521/239047)
Jobbulást!:) Csak gyógyulgass szépen!:))))))))))))))

Akkor a következő jubileumi találkozó lesz. Azt viszont tényleg jól meg kell szervezni, nem ilyen hübelebalázs módjára... a mostaninál egyszerűen muszáj volt egy időpontot kijelölni, mert tologattuk volna a végtelenségig...
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 03:27:44 8/10 Előzmény edimir
(236520/239047)
Olyan sótlannak látszik... de rengeteg arca van....
KÉP: itt a Mr Sunshine-ban épp Hina szállodáját akarja felrobbantani némi bénázással....

sem kora, sem külseje miatt nem virágfiú.... egyszerűen egy jó színész....
8/10
edimir 2019 márc. 26. - 03:15:33 8/10 Előzmény Illiona
(236519/239047)
Doctor Prisoner

Pedig számos sorozatban játszott, ő az a tipikus mellékszereplő, aki ott és akkor teszi a dolgát, aztán a sorozat után néhány hónappal már nem biztos, hogy emlékszünk rá, de mégis fel tudjuk idézni, ha vki konkrétan utal rá.

Te is láttad, legutóbb a Mr Sunshine-ban biztosan....
KÉP: ő volt az egyik zálogházas, akit a tolmács ikertestvérének néztek!:)))) Kissé fanyar, szarkasztikus figura...

A SKY Castle-ben végre egy nagyobb szerepet kapott, olyan családapát alakított, aki ellen fellázad végül a családja....aztán enged a rigorózusságából... ő és a piramisa rendkívül emlékezetes... ott élveztük a játékát, lubickolt a szerepében.... ez a kiszárad fa kivirágzott!:))))))))))))))))))))
Illiona 2019 márc. 25. - 17:10:30
(236518/239047)
Doctor Prisoner

én nem láttam korábban semmiben ezt a böntönfőorvost, de amikor itt megláttam, egyből az jutott róla eszembe, hogy "kiszáradt fa". Persze attól még lehet jó szinész, sőt, hiszen a gengszterfőnököt a Feri Atyából se a szépségéért szeretjük.
10/10
Cilia 2019 márc. 25. - 12:37:20 10/10 Előzmény edimir
(236517/239047)
Sziasztok, szép napot, kellemes hetet mindenkinek!

Remélem, hét végére nem üt be valami krach, mert sikerült megcsípnem a járvány végét - az egyéb nyavalyáimon felül - s el tudok menni a találkozóra.
Edimir, sorrendben ez lesz a 29. :-)
Még tartozom a tavaly nyári fotókkal is, annyi minden jött közbe, hogy mindig elfelejtettem az albumba rendezést, de majd pótolom ezt is.
8/10
edimir 2019 márc. 25. - 06:24:03 8/10 Előzmény Illiona
(236516/239047)
Doctor Prisoner

Azért én külön örültem, hogy Namgung Min mellett Kim Byung-Chul alakítja a börtön főorvosát, a SKY Castle Cha professzoraként nagyon megkedveltem, ott remekül játszott, remélem, itt is jó lesz.

KÉP: - felirat - egy kis meglepetés... pénz helyett terhelő iratok... az új börtönorvostól szuvenír:)))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 24. - 18:21:34 8/10 Előzmény Illiona
(236515/239047)
Doctor Prisoner

Jónak ígérkező sorozat, a nézettsége is meredeken ível felfelé....
https://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_Prisoner
Illiona 2019 márc. 24. - 17:29:48
(236514/239047)
Doctor Prisoner

most a hétvégén kezdődött ez a sorozat, eddog a 1-4 részt vetitették le (félórás részekkel.)
a történet a börtönben kezdődik, egy börtönorvos szemén keresztül láthatjuk az aktuális eseményket.
DE a fő célpont a korházak finanszirozása, a csebolok jól ismert összefonódása, a börtönbeli kis rabok csak asszisztensek ehhez a nagy játékhoz.
A főszerepben Namgung Min, aki bravurosan oldja meg az eddig felmerült problémákat, Ellenségeket is begyüjt a további feszültség miatt. Van a multjában is, ami a börtönléthez köti....
Feszültségtől nem mentes, izgalmas, semmiképp nem rózsaszín lányregény.
Illiona 2019 márc. 24. - 13:17:46
(236513/239047)
The Fiery Priest - Feri Atya

ismét vasárnap délelőttöt szántam arra, hogy megnézzem az utolsó két részt, és ismét idegesit szinte minden.
Én nem tudok elnéző lenni s szakácsnővel, (a "szép" és a nagybetú mostantól elmarad: igy járt!) .
Egyszerűen számomra közönséges. Ami kevéske jó cselekedete volt, az mind az miatt volt, hogy nem engedték a konchoz közel. Ha közelengedik, soha semmi jót nem csinál - na ez az ami eldönti nálam a hovatartozást.
Hogy Feri Atya volt harcostársa felbukkan, ez egy jó húzás volt. Valljuk be, hogy a gengsztrefőnök és bugyuta bandája mellényulásaiból már majdhogynem elegünk volt, túl sok lett volna ez 20 epizódra, és csak a felénél járunk. Először nagyon jó volt, de most már elég is. Tehát kellett valaki profibb aki előjön: hát ez a volt ügynök.
Igy lesz ez egyenlő felek küzdelme.
Azt azért továbbra sem értem, hogy miért a különitmény vezetőjét hibáztatja Feri Atya? Hiszen annak idején, amikor ő is ott volt bevetésen, és amikor besorozták oda, nem volt kikötés, tudta ha az a parancs akkor ölni kell. Bár lehet hogy ő azt hitte faültetésre megy :))))
Talán kellett volna hibáztatni azokat az arabokat, (vagy kiket?) akik bepakolták a robbanóanyagot egy gyerekekkel teli pincébe, - hiszen ott van a legnagyobb biztonságban: a gyerekek miatt majd nem robbantják be. Akkor hányan, és szerte világban hány ártatlan ember halt volna meg terrorizmus által, ezzel a robbanóanyaggal?
Vagyis nem a vezetőjük, hanem az arabok (vagy kik) voltak a hunyók.
Emberáldozat pedig mindig van, ezt tudjuk, ha csak bekapcsoljuk a tv hiradót (mármint bekapcsoljátok: én már 6 éve nem.
De persze ez film, igy találta ki a forgatókönyviró, igy fogadjuk el.

KÉp: hát ezen jót nevettem: a japán 80 000 dolláros kerámiából való tea öntögetés az szenzációs!!!!
8/10
edimir 2019 márc. 24. - 11:48:15 8/10 Előzmény Illiona
(236512/239047)

spoiler

A mi szimpátiánktól/ antipátiánktól független a forgatókönyv, s benne a fordulatok. Én csak az általunk előre jósolt változások bekövetkezését követtem nyomon. Az, hogy némely változást, fordulatot nem tartasz hihetőnek, hitelesnek, ezt a forgatókönyvírón kérd számon. Az, hogy hetekkel ezelőtt megjósoltuk, hogy a Nyomozó és az Ügyésznő átáll az Atya oldalára, az a sorozat belső logikájából következett, nem az érintett karakterek jelleméből. Nem mondtam, hogy tapsikolok érte örömömben, csak prognosztizáltam vmit, amit valószínűnek tartottam, függetlenül attól, hogy különben mit gondolok a szereplőkről.

Hmm, melyik általam használt kifejezés, leírt mondatból tűnik úgy, mintha rajonganék az Ügyésznőért? Csak úgy kérdem.

KÉP: - felirat - úgy látszik, a "düh járvány" még többeket megfertőzött.....

Hmm, a kedvenc apácánknak lehet vmi titka. Az Atya régi orvos barátjának ismerős az arca vhonnan.... márpedig ilyen megjegyzés nem szokott véletlenül elhangzani... Mi lehet a titok, honnan ismerős neki a múltból az apáca?
Illiona 2019 márc. 24. - 11:06:30
(236511/239047)

spoiler

én ugyan most nézem csak a 21-22-őt, de feltünő, hogy mennyire rajongsz a szépszakácsnőért, hogy mennyire "megtért". Egyáltalán ennek eddig itt a sorozatban semmi nyoma!!!
Ő egy őnző, maqának való törtető karrierista, aki nem is ismeri azt a szót, hogy tisztesség, nem tud enni csak zabál és folyton, akkor hol van itt a jó útra térés? Ha nem teszik ki épp az alkalmatlansága miatt a bandából, akkor most is ugyanolyan keményen korrupt, mint volt.
Csak kérdezem!
Kép: Feri atya : Kim Nam Gil a forgatáson - hát nem virágot kapott!
8/10
edimir 2019 márc. 24. - 10:54:40 8/10
(236510/239047)
Off
The Fiery Priest - Feri atya - 23-24. rész
Spoiler

Bár a "megtakarítási nap" időről időre csinos összeggel gyarapítja az öt vezető zsebét, de úgy tűnik a mohóság így is éket ver közéjük..... a belső széthúzás csúnya leszámolásokhoz vezethet.... amibe az Ügyésznő is belekeveredik....

KÉP: már lesz miért átállnia az Atya oldalára.... elvégre az életét köszönheti neki.....

Egy hét múlva meglátjuk, vajon ugyanolyan hatékony-e az Ügyésznő a jó oldalon, mint amennyire eddig korábban a rosszfiúk csapatát erősítette...
8/10
edimir 2019 márc. 24. - 10:47:00 8/10
(236509/239047)
Off
Spoiler

... és természetesen jól ismeri az Atya kvalitásait a múltból egykori feletteseként.... terrorista elhárítóként minden megpróbáltatást, fájdalmat kibírt, az ellenséget mindvégig üldözte kitartóan és lerázhatatlanul...

KÉP: - felirat - tehát nagyon is megbecsült tagja volt ő a NIS-nek, Kim Hae Il, az ő nevét szívesebben jegyezzük meg....
8/10
edimir 2019 márc. 24. - 10:40:02 8/10
(236508/239047)
Off
Spoiler

A volt parancsnok sajnos szakértő.... a megfelelő ellenlépések meghozásával alaposan megnehezíti az Atya dolgát....

KÉP: - felirat - ez ő, Lee Joong Kwon... immár az ő emberük....
8/10
edimir 2019 márc. 24. - 01:40:11 8/10 Előzmény edimir
(236507/239047)
Off
Spoiler

Sajnos okozott... Igazi mosok a volt parancsnok!:((((

KÉP: gyónás örve alatt teszi, amit tesz... tépi fel a másik sebeit... a gránát 11 gyereket ölt meg a pincébe anno..... és persze a múltja sem titok már....
8/10
edimir 2019 márc. 23. - 22:07:37 8/10
(236506/239047)
Off
The Fiery Priest - Feri atya - 21-22. rész
Spoiler

Illiona, jó volt a megérzésed, hogy az Atya régi parancsnoka még fel fog bukkanni a sorozatban... sajnos úgy tűnik, hogy most épp őt kérik fel arra, hogy a villában történt betörésnél nyomokat keressen..... vszínűleg már ő sem ügynök, jó pénzért bármire kapható....

még komoly problémát okozhat a feltűnése, megtalált néhányat az Atya spéci kütyüjei közül... és ő bizony felismerheti és beazonosíthatja az Atyát... ráadásul az utolsó bevetésen még össze is rúgták a port, tehát az egykori beosztottja iránt nem táplálhat túl szeretetteljes érzelmeket.....

KÉP: fenn: anno a bevetésen a parancsnok - lenn: a jelenben nyomoz
8/10
edimir 2019 márc. 23. - 21:39:33 8/10
(236505/239047)
Off
Spoiler

Néha pedig olyan jól sikerül az álcázás, hogy meg is feledkezünk arról, ki is van valójában az álca mögött.....
KÉP: a Nyomozó is megbűvölődik kicsit.... Kim Nam Gil bizony nőnek se rossz!:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 23. - 21:35:22 8/10
(236504/239047)
Off
Spoiler

Ha nem akarunk lebukni a titkos nyomozás során, nem árt az álruha... természetesen olyan....

KÉP: ami cseppet sem feltűnő.... hát nem ilyet vesz magára a Nyomozó és az Atya?:))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 23. - 21:31:31 8/10 Előzmény edimir
(236503/239047)
Off

KÉP: tűzfalon Chaplin!:))))))))))))))

8/10
edimir 2019 márc. 23. - 21:28:42 8/10
(236502/239047)
Off
The Fiery Priest - Feri atya - 21-22. rész - Mr Sunshine

SPOILER

Az árulkodó tekintetek "tesztelése" vhonnan ismerős már nekünk...

KÉP: hát persze, hogy a Mr Sunshine híres jelenetére utalnak...

Hmm, háttérben a tűzfalon pedig ott Chaplin!:))))))
8/10
edimir 2019 márc. 23. - 21:23:28 8/10 Előzmény edimir
(236501/239047)
Off

SPOILER

A humoros és izgalmas jelenetekben most sem volt hiány.... A Nyomozó már egyértelműen az Atya oldalán áll... Az Ügyésznő apróbb megingásainak vagyunk tanúi... hamarosan ő is ott lesz....
főként, hogy az atya férfiként sem közömbös a számára....

KÉP: - felirat - hmm, ezúttal igazat adunk neki.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 23. - 19:33:33 8/10
(236500/239047)
off
Babel - 14. rész

Spoiler

Úgy tűnik az elnök családján belül átrendeződnek a viszonyok. Az idősebb fiú felesége már nem félretette az alkoholt, a válás lekerült a napirendről, egy új kompromisszumos kapcsolat van születőben férj és feleség között. A férj bevonja a feleséget az ügyekbe, szemet huny az asszony fiúkája felett, stabilizálni próbálja elnöki pozícióját, a feleség pedig a férj mellett marad (a részvényeivel együtt!)....

KÉP: az Idősebb Fiú komoly erőfeszítéseket tesz arra, hogy kikerüljön a tolószékből.... hmm, vajon megmaradt a nemzőképessége? Lehet még gyerekük?

Ugyanakkor az elnökné kezdi hatalmát és gyermekei feletti befolyását is elveszíteni.... a Fia nem kér belőle, de a Lánya is mer lázadni ellene nyíltan..... csúszik lefelé azon az úton, aminek végén már csak egy magányos gonosz öregasszony lesz......

néhány dologról szándékosan nem írok, még a spolilerben is van egy bizonyos határ......

Nos, azért a maradék két utolsó részre is hagytak bőven és megválaszolandó kérdést... csak az a fránya angol felirat készülne kicsit gyorsabban...... hiába ér véget a hétvégén, ha majdnem egy hetet kell rá várni....
8/10
edimir 2019 márc. 23. - 19:17:48 8/10
(236499/239047)
off
Babel - 14. rész

Spoiler

Az elnökné élerének legboldogabb időszaka volt ez a viszony....
KÉP: a férfitól kapott verseskötetet olvasgatja még most is....

Hmm, úgy tűnik, hogy fiú az apa, lány az anya sorsát éli meg ismét... hiszen Cha ügyész is egy férjes asszonyba szeretett bele, az elnök lánya pedig szerelmi csalódásában éppúgy az érzelmei rabjaként pusztító fúria, mint az anyja volt egykor..... Az új generáció vajon el tudja kerülni a tragédiát?
8/10
edimir 2019 márc. 23. - 19:11:17 8/10 Előzmény edimir
(236498/239047)
off
Babel - 14. rész

Spoiler

Ez a rész sok mindenre derít fényt. Végre megismerjük Cha Ügyész apja halálának körülményeit, ill. azt is, ki ölte meg Tae Min Hot.

És ha csak néhány képkockányira is, de bepillantunk a régmúltba, Cha Ügyész apjának és az elnöknének a szerelmi kapcsolatába....

KÉP: a szeretők anno...

10/10
micike_MSc 2019 márc. 22. - 21:47:43 10/10 Előzmény edimir
(236497/239047)
LIBAGOLY TALÁLKOZÓ

1. edimir
2. maggi
3. Illiona
4. Crutia
5. Cilia
6. Kalaris
7. Ági+1 fő
8. Boil (talán)
9. micike (remélem)
10.
10/10
micike_MSc 2019 márc. 22. - 21:45:47 10/10
(236496/239047)
Sziasztok! Szép estét Mindenkinek!
A jövő hét szombat elvileg nekem is jó, ha nem jön semmi családi pityputy közbe, akkor megyek.
Írni úgyis kevés időm van, a beszélgetés mindig egyszerűbb.
És a koreai ebéd is nagy vonzerő, meg makkolit is venni tervezek, ha a szodzsu már megvolt, az sem maradhat ki, hiába van aranyáron... :)
8/10
edimir 2019 márc. 22. - 19:32:03 8/10 Előzmény Cilia
(236495/239047)
Már miért is nevetnénk ki érte, főként itt a sorozat saját topikjában, a Megszentelt Partokon!:) Azt hiszem Silla nézésében eddig Ljerk az abszolút csúcstartó, ha jól követtem, akkor már nyolcszor nézte meg....

Te vagy a nagy mappázós, most hányadik Libagoly találkozó jön a sorban? Én mindig belekutyulódok... mert én nem sorszámmal, csak dátummal szoktam a találkozós képeket mappázni.

Tényleg, kinél is van most a pecsét? Talán magginál?

KÉP: a legutóbbi nyári libagoly találkozó - pecsét
8/10
edimir 2019 márc. 22. - 19:15:51 8/10 Előzmény edimir
(236494/239047)
LIBAGOLY TALÁLKOZÓ

1. edimir
2. maggi
3. Illiona
4. Crutia
5. Cilia
6. Kalaris
7. Ági+1 fő
8. Boil (talán)
9.
10.
8/10
edimir 2019 márc. 22. - 19:11:06 8/10 Előzmény Cilia
(236493/239047)
Csakhogy sikerült belépned!:) Szerencsére a beszélgetéshez kapcsolódó szerveink még jól működnek, a többi meg csak meglesz valahogy...:) Köszönöm, hogy segítesz a szervezésben....
8/10
edimir 2019 márc. 22. - 19:06:14 8/10 Előzmény Crutia
(236492/239047)
Drága Cru!:) Természetesen régi barátaidnak is nagyon hiányzol, várunk szeretettel!:)
10/10
Cilia 2019 márc. 22. - 12:51:44 10/10
(236491/239047)
S ne nevessetek ki, de nosztalgiázom és újra nézem Sillát a tv-ben.. épp percekkel ezelőtt ért véget az 57. epizód. Még mindig lebilincsel, sok éve nem láttam. :-)
10/10
Cilia 2019 márc. 22. - 12:48:55 10/10
(236490/239047)
No, nagy nehezen csak sikerült belépnem, még nem voltam itt az új formátum óta, csak olvastam..
Viszont, amit írtam, el is szállt a semmibe..
Szóval, jönnék én is a találkozóra, bár igen rozogácska vagyok sajna..
Köszönöm az értesítést edimir!
Úgy néz ki, jön +1 Ági és Klári is (Kalaris)
Tehát azért lennénk páran. Még megkeresem Erikát is, hátha nincs más programja.

Akkor jövő héten! :-)
10/10
Cilia 2019 márc. 22. - 12:42:12 10/10
(236489/239047)
Sziasztok!
Crutia 2019 márc. 22. - 05:22:28
(236488/239047)
Szép napot régi barátaim!
Hiányoztok! Szívesen találkoznék Veletek március 30-án a K-pointban!
Üdv: Cru
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 23:48:05 8/10 Előzmény Illiona
(236487/239047)
Libagoly Találkozó

Én meg épp az előbb olvastam Mennyi Harmóniától a választ a megkeresésemre... programja van a Zeneakadémián, gyerekkoncertre mennek családilag, a jegyet már korábban megvették....

Nos, legfeljebb veled és maggival hármasban eszünk vmi finomat és egy jó nagyot beszélgetünk esetleg némi kis vitával fűszerezve, ahogy magunkat ismerem!:))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 23:33:58 8/10
(236486/239047)
Off
He is Psychometric - 4. rész
Spoiler

Egy kis irodalmi barangolás...

KÉP: - felirat - a Lány az Ügyészt Mr "Daddy Long Legs"-nek szólítja... szándékosan az angol feliratot vágtam ki, hiszen ez az eredeti címe Jean Webster híres regényének, ami nálunk anno Nyakigláb Apó címmel jelent meg.
https://moly.hu/konyvek/jean-webster-nyakiglab-apo

Hmm, a regényben az árvaházi lány és jótevője között szerelem szövődik, vajon ebben a sorozatban is így lesz? Hiszen mind az Ügyésznek, mind a Fiúnak tetszik a Lány....

Egyébként a koreaiak meg is filmesítették... https://koreaifilm.wordpress.com/2013/01/15/daddy-long-legs/

Itt pedig az anime változatából az 1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=I5gOqsPIhAg
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 22:24:48 8/10
(236485/239047)
Off
Spoiler

A Fiú és a Lány kettőséhez az Ügyész is csatlakozik.. örül. hogy 2 év után újra megtalálták a Lányt....

KÉP: de egymásnak örülő hármasukat egy fekete szájmaszkos férfi figyeli.... Őt mintha láttuk volna felbukkanni az első tűzesetnél... és a tanú autójának defektjét is mintha ő okozta volna....

Vajon mit akarhat tőlük, velük?

Egyre titokzatosabb és szövevényesebb a történet. Nekem eddig tetszik!:)

Vajpn hogyan alakul a történet?
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 22:18:18 8/10
(236484/239047)
Off
Spoiler

A 2005-ös első tűzesetről további adalékokat tudunk meg, akkoriban a lépcsőház falán plakáton kértek segítségez egy eltűnt nő megtalálásához

KÉP: - felirat - az eltűnt nő neve Kang Eun Sool, 37 éves volt akkoriban... Vajon ki ő? Az Ügyészt is Kangnak hívták, véletlen, vagy van közük egymáshoz, netán az anyja?
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 22:12:38 8/10
(236483/239047)
Off
Spoiler

Rejtélyekben nincs hiány... Az Ügyész emlékei között felvillan egy kép...

KÉP: ... egy falhoz láncolt gyerekről... Vajon ki lehet ez a fiúcska? Miért láncolták meg:

Hmm, a lánc a lábon nagyon emlékeztet bennünket az utóbbi tűzeset tanújának holttestére, amin szintén ilyen lábvasas lánc volt... Vajon összefüggenek?
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 22:08:38 8/10
(236482/239047)
Off
Spoiler

2005-ben történt az első tűzeset, főszereplő hármasunk akkor még gyerekek voltak, a Lee An, a Fiú mindkét szülőjét elveszítette a tűzeset kapcsán lezuhanó liftben, Yoon Jae-In, a Lány apja volt a ház gondnoka, korábban tűzoltó, akit elítélnek az eset kapcsán, mint gyújtogatót és gyilkost, Kang Sung-Mo, akkoriban kamasz, mára Ügyész, ő az anyját veszíti el a tűzben.

11 évvel később találkoztunk velük újra, a Fiú és a Lány középiskolásként egy osztályban járt egy ideig. Az Ügyész magához vette az árvaházból a Fiút, de csak nemrég, előtte a Fiú nagyon elvadult, folyton verekedésekbe, balhékba keveredett.... Az Ügyész jótékony adománnyal segítette a Lányt a háttérből.

A 4. részre újabb 2 év telik el, így gyakorlatilag eljutunk a mába. A Lány rendőr lett, a Fiú még munkanélküli, képességei nem igazán bontakoztak ki.... Úgy tűnik, hogy a lány hat rá ezen a téren is pozitívan... újbóli találkozásuk során egy bűntény áldozatát fedezik fel a Fiú képességével....

KÉP: -felirat - sajnos a rendőrfőnök ismét a gyors lezárást tartja fontosabbnak az alapos nyomozás helyett, jobban izgatja a közvélemény, mint az igazság...... Úgy tűnik, ő nem ismeri a Tiziano festményt!:(Vajon ki lehetett a titokzatos női holttest a folyóban talált bőröndben?
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 21:21:47 8/10 Előzmény edimir
(236481/239047)
Off
Spoiler

Már a Babel sorozatban is láthattunk egy híres festményt szerepeltetni..... ebben a sorozatban az Ügyész új lakásában a szobája falán ....

KÉP: Tiziano: Az idő múlásának allegóriája a bölcsesség által vezérelve c. festménye látható.

Miért? Eddig azt figyelhettük meg a sorozatban, hogy a gyors eredmény miatt nincs alapos nyomozás, túl hamar zárják le az ügyeket, a valódi elkövető helyett ártatlan embereket vádolnak meg és ítélnek el. Maga az ügyész is egy ilyen túl gyorsan lezárt ügynek az egyik áldozata volt kamaszként, talán ezért is lett belőle ügyész.... ez motiválta, hogy a munkája révén az ilyen tévedésekre ne kerülhessen sor, ill. a saját tragédiáját okozó esetet felderítse.

A festményről egy csodálatos elemzést dr. Spissák Lajos készített, amit itt találhattok meg:
https://slideplayer.hu/slide/2030626/

Érdemes a diák alatt az előadás teljes szövegét is elolvasni, rengeteg izgalmas adalékkal egészíti ki a diákon szereplő információkat.

Én csak két dolgot emelnék most ki belőle a sorozat szempontjából:

1. A festményen szereplő latin mondat: “EX PRAETERITO PRAESENS PRUDENTER AGIT, NI FUTURUM ACTIONE DETURPET”

2. Melyet Bolgár Judit így fordított le: "„A múltból kiindulva a jelent vigyázva cselekedni, hogy a jövő eredményeit ne zavarjuk.” Ezt dr. Spissák Lajos így értelmezi: Mindenkor úgy cselekedj, a múlt tapasztalatait figyelembe véve, hogy a jövőt ne veszélyeztesd!

Ezt a latin feliratot választja az ügyész vezérelvének az életében és a munkájában egyaránt.
Illiona 2019 márc. 21. - 15:36:57
(236480/239047)
Bábel

én is nézem, de tegnap még csak a 8. részig jutottam, két epizódot néztem meg.
Bármennyire is jó ez a sorozat, de nyomasztó egy kicsit, nem lehet ugy nézni, hogy egy egész este, én is inkább egy régi sorozatra váltottam, amit korábban már láttam.
ma folytatom a 9-10-el.
Vannak benne hihetetlen dolgok, mint pl ez a kábszerből való gyors felépülés, meg az hogy az ügyész még mindig ügyész, egy csöppet sem elfogult.
Még ha a szinésznővel való viszonya titkos is, de már annyian tudják, illetve sejtik, hogy nem lenne szabad közel engedni sem az ügyhöz.
De hát ez van, ettől izgalmas.
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 00:45:05 8/10
(236479/239047)
off
Babel - 13. rész

Spoiler

Az elnökné elutasítja az Ügyész kérését, de a 30 évvel ezelőtti gyilkosság miértjére megkapjuk a meglepő választ...

KÉP: - felirat - Hmm, elég hihetetlennek tűnik, de 30 éve az elnökné még olyan vonzó volt, hogy egy házas férfi volt belé szerelmes annyira, hogy megfeledkezzen érte a feleségéről és a fiáról is....
Az Ügyésznek és nekünk i van mit emésztenünk....

Tehát nem a cég miatt, hanem érzelmek állnak a gyilkosság mögött... erre nem számítottunk....
Hogyan alakul a Színésznő feleség védelme ezek után... majd meglátjuk a következő részben....
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 00:32:58 8/10
(236478/239047)
off
Babel - 13. rész

Spoiler

Miután az Ügyész rájön arra, hogy a szeretője már nem bízik benne többé és az Elnök Lánya tönkre akarja tenni a nőt... meglepő lépésre szánja el magát... újra az elnöknéhez rohan...

KÉP: ... és letérdel apja gyilkosa előtt, hogy kérjen tőle... mégpedig a Színésznő Feleség megmentését...A szerelme fontosabb számára a bosszúnál....

Nem is tudja, hogy ezzel mekkora fegyvert adott az elnökné kezébe... és pont a Színésznő Feleség ellen.... Hiszen az elnökné eddig nem tudott a viszonyukról. A Színésznő Feleség az elnöknét a terhességével zsarolta meg, hogy Tae Min Ho az apja születendő gyermekének, de a viszony tükrében az elnökné már ezt megkérdőjelezheti... megzsarolhatja a letartóztatott nőt, aki így kiszolgáltatottá válik, elveszíti egyetlen fegyverét, azt. hogy a "törvényes" gyerek/örökös anyja....
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 00:21:55 8/10
(236477/239047)
Babel - 13. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - A Ricky-től kapott telefonnal az Ügyész az elnöknéhez rohan (ez volt a 12. rész vége), hogy rákérdezzen az apja megölésére.... Az elnökné elismeri a gyilkosságot, de a miértre még nem ad választ.

Miért teszi a beismerést? Mert így négyszemközt nincs tétje. ha jól emlékszem, akkor a gyilkosság esetében 10 év az elévülési idő... tehát egy 30 évvel korábbi gyilkosságért már nem elítélhető....
A fotó a késről önmagában semmit se számít, hiszen egyrészt a holttestet már 30 éve elégették, másrészt a gyilkos fegyvert ő maga dobta a folyóba, onnan pedig sose kerül már elő.... Természetesen nyilvánosság előtt tagadná a vádat, de így négyszemközt megengedi magának a luxust, hogy őszinte legyen... sokkoljon, ahogy a férfi sokkolta őt azzal, hogy ki is volt az apja....
8/10
edimir 2019 márc. 21. - 00:07:08 8/10 Előzmény edimir
(236476/239047)
OFF

Babel - 13. rész

Spoiler

Nos, választ kaptunk a miért kérdésre, de előbb nézzük a fontosabb fordulatokat!

KÉP: -felirat - Az Ügyésztől ellopott Babel mappa feltörésével az Elnök Lánya rájön, hogy az Ügyész a múltban szándékosan közeledett felé, előre kitervelten.... hogy sohasem volt esélye közöttük romantikus kapcsolatnak.... Igazi bosszúálló fúria, aki csalódottságában még az anyjánál is undoríróbb szörnyeteggé válik.....

... A Színésznő Feleség ügyvédjeként kihasználja a lehetőséget, hogy a nőt megingassa az Ügyészbe vetett bizalmában, elülteti benne a kétséget, hogy hozzá is csak érdekből közeledett a férfi.... Sajnos ez sikerül is. Miközben az Ügyész "betegszabadságra" kényszerül a vádlottal fennálló személyes kapcsolata (fényképek) miatt, addig a letartóztatott Színésznő Feleség már nem bízik benne többé, helyette teljesen átengedi ügyének védelmét a Geosan cégnek...
Illiona 2019 márc. 20. - 22:07:49
(236475/239047)
Beszéltem Wonderrel, mindenkit üdvözöl, és nagyon szeretne már látni minket, de most éppen 30,-án nem ér rá, de legközelebb biztosan.
Sokat gondol rám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (énrám) ugyanis sokat hallgatja Dimasht, és ilyenkor mindig az eszébe jutok én is.
Jelenleg Szergej Lazarev koncerten van "Valahol Európában". :))))
Dimash meg épp ma ment Moszkvába koncertezni, és én nem vagyok ott. (sóhaj)
A többit majd elmesélem a találkozón....
Illiona 2019 márc. 20. - 21:43:12
(236474/239047)
Love in sadness

az egyik főszereplőnőt, akit ugy hivnak, hogy Park Ha Na, láttam a télen az Apgujeong Midnight Sun cimű 150 részes sorozatban (amit végig is néztem az utolsó percig), ott volt főszereplő, a karakter teljes lehetőséget biztositott neki, hogy megmutathassa tehetségét, ahogy egy gonosz, önző nőből a tragédiák csinálnak egy jókedvű, megbocsájtó, elfogadó nőt.
De végignéztem a történet, és a többi szinész miatt.
Ezt ez a szinésznő még csak meg sem próbálta eljátszani, egyenarccal, felvéve egy flegma arcbeállitást játszott végig, szenvtelen egyenhanggal, szenvtelen egyenarccal.
Nagyon unalmas volt, és élete nagy tragédiái alatt mindig azt éreztem, hogy "na ez jól megkaptad!!! , meg Megérdemelted"
Illetve hogy filmes hasonlattal éljek, volt ugye az ai ikonikus mondat a Valahol Európában, hogy "....".
Ezt gondolom mindenki fújja, nem irom le.
Nos most ez a szinésznő próbálja velem elhitetni, hogy a férje kinozza... Csak rajta!!!!
Kép: a szinésznő, Park Ha Na.
Illiona 2019 márc. 20. - 21:24:15
(236473/239047)
Love in Sadness

én is nézem ezt a sorozatot, de még csak az 1-4 részeknél tartok.
Itt azt gondoltam abba is hagyom, de végül döntött a kiváncsiság, hogy még miben gyengébb mint a let Me Inroduce Her.
Körülbelül jól megfogalmaztad, amiben eltér, és ez egy sem a javára.
De legalább a férfi főszereplőt , a Dokit csipem nagyon, ez segit. Sajnos a a másik főszereplőt, a férjet, és a két főszereplőnőt nem annyira, de hát ezt már meg is szokhattuk.
Kép: A plasztikai sebész, a doki Ji Hyun Woo aki teljesen átalakult az elmúlt években, dögösebb, harmonizált lett.
8/10
edimir 2019 márc. 20. - 20:46:31 8/10 Előzmény edimir
(236472/239047)
off

Love in Sadness - 1- 16. rész

Spoiler

A sorozat indulásakor nem igen akaródzott belevágnom, még hivatkoztam is arra, hogy az ismertető alapján nagyom emlékeztet a Let Me Introduce Her sorozatra, ugyanúgy 40 részes, szombatonként 4 30 perces részt adnak le... itt is a plasztikai sebész műti át a férje által bántalmazott nő arcát, akibe aztán beleszeret, akin igyekszik segíteni....

Nos, februári elhatározásom a legutóbbi hosszú hétvégén megingott. Gondoltam, belenézek mégis. Akik nem látták a Let Me Introduce Her ( http://asianwiki.com/Let_Me_Introduce_Her ), azok számára talán egy új, izgalmas sorozat, de akik látták, azok bizony óhatatlanul összevetik magukban a kettőt.
S meg kell vallanom, hogy nagyon csodálkozom azon, hogy a Let Me forgatókönyvírója nem nyújt be plágiumvádat a Love in Sadness forgatókönyvével kapcsolatban. Mert bizony van benne bántó azonosság, azon túl, hogy szerintem a Love-é jóval gyengébb.

Miért? Ez utóbbinál nincs meg a titokzatosság, mindjárt tudjuk, ki a bántalmazó. Elég egysíkúak a szereplők, sok fejtörést nem okoznak... elég nyilvánvaló, egyszerű karakterek. Pedig anno pont azt szerettük a koreai sorozatokban, hogy senki sem volt amolyan "vegytiszta" jó és rossz, hanem gazdagabb, árnyaltabb figurákat kaptunk.
8/10
edimir 2019 márc. 20. - 19:40:02 8/10
(236471/239047)
LIBAGOLY TALÁLKOZÓ

1. edimir
8/10
edimir 2019 márc. 20. - 14:40:35 8/10
(236470/239047)
Libagoly Találkozó

Ha akarunk még márciusban tartani találkozót, akkor viszonylag gyorsan kellene dönteni.

Javasolt időpont: március 30.
Helyszín: vmilyen vendéglő, mivel az előrejelzés szerint kb. 13 fok várható. Személyesen nem ellenőriztem, csak a neten próbáltam nézelődni, mintha a kedvenc helyünket nem érintené az átalakítási munkálat a Városligetben, de az idő szerintem még nem elég meleg ahhoz, hogy órákat töltsünk ott, ráadásul árnyékban.
https://www.google.com/maps/place/Sz%C3%A9chenyi+Gy%C3%B3gyf%C3%BCrd%C5%91+%C3%A9s+Uszoda/@47.5168935,19.0823067,67a,35y,263.21h,45.04t/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4741db8605675577:0xcbc0c308b68d2412!8m2!3d47.5186571!4d19.0823789

Gyorsan kellene dönteni, hogy a régi helyszínek közül vmelyik (Banya Tanya; Fanyűvő, Venezia, K Point), vagy egy újjal próbálkozzunk esetleg?

Elárulom, nagyon tologatni nem érdemes az időpontot, kevesebb elfoglaltságunk, kötelezettségünk később sem lesz. A tábor régen volt, a legutóbbi találkozó pedig még annál is régebben...

Szerintem külön program nem kell, így is kevés lesz az idő a beszélgetésre.

Március 30.
1. edimir (mindegy a vendéglő)
2.
3.
8/10
edimir 2019 márc. 20. - 02:09:11 8/10 Előzmény Illiona
(236469/239047)
Extreme Job

Az, hogy a muaj thai egykori bajnoka volt, ez mindent elárul róla.... kemény csajszi!:)
A thai bokszról: https://hu.wikipedia.org/wiki/Thai_boksz

Az ismertetőbe beleolvasva nem épp a harmatos virágszálak kis fitness edzése....

KÉP: de azért még nő!:))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 20. - 01:37:12 8/10 Előzmény edimir
(236468/239047)
Off

The Light in Your Eyes - 11-12. rész
Spoiler

Véget ért a sorozat... de azt hiszem, még sokáig fog belül bennem munkálni....rendhagyó lett a vége... teljesen más, mint amire az első 10 rész alapján számítunk... fordulatot vesz, szinte új történetet kapunk... vagy csak átértékeljük azt, amit eddig láttunk?

Az órának egészen más a szerepe, mint hittük... s végre megtudjuk, ki az a titokzatos férfi, aki viseli... azt is, hogyan jutott hozzá....

itt minden van, csak rózsaszín ködöcske nem... helyette kapunk vmi nagyon értékeset és gyönyörűt.... és megértjük, hogy a szeretet ott van a hótól lesöpört úton....

KÉP: a három Grácia!:) Mindenki remekelt, de ők így hárman feledhetetlenek....
Illiona 2019 márc. 20. - 00:02:27
(236467/239047)
Extreme Job

nekem is ugyanaz a véleményem, itt az ügyésznő rendőrnőként sokkal jobb.
Valahogy ezek a 2 órás szerepek jók neki, kevés az idő amit a képernyőn tölt, mig sorozatokban túl sok az az idő, amikor látható, és belőle a kevés is sok illetve SokK!
De csak jobb, és nem jó !!!
Az hogy nőként végez férfimunkát, csak akkor volna létjogosultsága, ha a tipikusan női tulajdonságokkal hozzátenne pluszként a csapat munkájához, volna a nyomozásnak egy olyan vetülete, ahol kihasználják ezeket a női tulajdonságokat, ha több lenne.
Pl ha a csirke étteremben tudna jól főzni, de nem , a férfiak főznek.

8/10
edimir 2019 márc. 19. - 22:58:10 8/10
(236466/239047)
Extreme Job
Spoiler

Illiona, többé nem vitatom a "társaságban" az okostelefon használatát...

KÉP: főként, ha roppant praktikus alkalmazás is elérhető rajta!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 19. - 22:54:05 8/10
(236465/239047)
Extreme Job
Spoiler

A Fiery Priest Ügyésznője ezúttal a nyomozó csapat tagja... nem lettem a rajongója, de azért el kell ismerni, hogy ez a szerep jó neki... nem játssza túl, a nyers, közönséges karakter itt rendben, beleillik a csapatba... Ha nem is olyan elegánsan verekedik, mint az Atya, de azért nem kevésbé hatékony...

KÉP: - felirat - Ügyésznőnk, mint Zhang nyomozó.....
8/10
edimir 2019 márc. 19. - 22:02:03 8/10 Előzmény Illiona
(236464/239047)
Extreme Job

Én nem is kerestem angolt. Másik filmnél is bevált az indonéz, most is ...

KÉP:-felirat - a koreai "Mindenki egyért, egy mindenkiért!":)))))
Illiona 2019 márc. 19. - 19:16:02
(236463/239047)
Az Extreme Jobnak az Avistazon még nincs angolja, csak egy kinai forditás.
A másik meglévő feliratletöltő helyen sincs még, ugyhogy várok.
Én még aznap belenéztem, amikor megjelent, ugyhogy nagyjából tisztában vagyok a történésekkel.
8/10
edimir 2019 márc. 19. - 06:41:46 8/10
(236462/239047)
Szép napot Mindenki!:))))))))))))
Illiona, az Extreme Job-nak van már felirata!:))))))))))))))) Megnéztem!:))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 18. - 21:34:30 8/10
(236461/239047)
Off
Romance is the Bonus Book - 16. rész
Spoiler

Munkamániásként azért kivágtam egy cetlit megszívlelni....

KÉP: - felirat - ej, pedig azt hittem kölcsönös a dolog!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 márc. 18. - 21:32:28 8/10 Előzmény edimir
(236460/239047)
Off
Spoiler

Hát nem csak lebegtetik, hanem össze is boronálják a párokat, mégpedig ripsz-ropsz.... Minden szingli párjára talál, az már más kérdés, mennyire összeillők... de itt ugyebár a "romance" nem csak a főszereplőkre vonatkozott....

Lám, a Kutyás Fiút a Szerkesztőnő a regényírás felé terelgeti... milyen ideális pár.... író és szerkesztő... mondhatnánk... végre a Kutyás Fiú eheti a házkosztot a szülők jóvoltából... a Szerkesztőnő pedig nem issza eztán le magát szerelmi bánatában.. ágyő uborkás soju! Csak vhogy nekik nincs igazi történetük.... munkakapcsolatból fejlődik ki az egész.... vhogy hiányzik belőle a szenvedély, a tűz... mint ahogy az egész sorozatból.... olyan beltenyészetes rózsaszín ködöcskés....

KÉP: a Kiadó vezére és a marketingigazgatónő... egy szintén hamarjában összefércelt páros....
8/10
edimir 2019 márc. 18. - 21:10:33 8/10 Előzmény edimir
(236459/239047)
Off
Spoiler

Úgy tűnik, ebben a sorozatban nem kellett sokat költeni az amúgy sem magas gyerekszereplő gázsira... ez nem családi sorozat, hanem egyértelműen csak a romantikára megy rá....

A Nő még a sorozat elején, amikor az X-dik interjúja is sikertelen, akkor is azzal biztatja magát, hogy a lányáért csinálja... ehhez képest később minden a Fiú körül forog... Egyszer látjuk telefonálni a lányának.... "majd hazajön, ha végez..." és ezzel el is van intézve... Nem egy amerikai egyetemen tanul, hanem egy Fülöp-szigeteki általános iskolában!!!!
A lánya csak 12 éves!!! Azt hiszem ebben a korban lenne igazán szüksége az anyjára... kiskamaszkor a maga problémáival.... kivel fogja megbeszélni, a Fülöp-szigeteki osztálytársaival, a tanárával?

furcsa, de a mellékszereplő elvált marketingesnő gyerekét többször látjuk felbukkanni, mint a főszereplő Nőét! De hogy is látjuk az a kisfiút? Nem csupa kellemes közös élmény közepette, hanem kórházban...
KÉP: vagy épp akkor, amikor az exférj hétvégére elviszi magához.....egy villanásnyira a liftnél....

Nem tehetek róla, de ezért szerettem annyira sok más erénye mellet a Let Me Introduce Her sorozatot, mert ott gyönyörűen fel- és beépítették a gyerekekkel a kapcsolatot a szerelembe.. bizonyítva, hogy a kettő nem zárja ki egymást... a Romance is the Bonus Book-ban ez nem sikerült.....
8/10
edimir 2019 márc. 18. - 20:28:02 8/10 Előzmény Illiona
(236458/239047)
Off
The Fiery Priest - Feri atya - 19-20. rész

SPOILER

De igen, meg akarták ölni. Közli is vele a gengszterfőnök, hogy ez az utolsó napja, találkozni fog az égben a másik atyával, akinek a megölését öngyilkosságnak álcázták...és ugyanúgy a baseball ütővel akarják fejbe csapni, mint anno a Nyomozó társát, hogy betörjék a fejét....

Tkp a Nyomozó menti meg azzal, hogy telefonál vmi hatóságnak és kijönnek vaddisznót befogni... erre lépnek le a gengszterek...

Az a vörös öltönyös a hajával, a mozgásával, az öltözékével tényleg egy fura figurát tudott teremteni, a karaktere olyan idétlen és humoros, hogy vhol minden gazsága ellenére egy kicsit megkedveljük....
Illiona 2019 márc. 18. - 16:06:11 Előzmény edimir
(236457/239047)

Hát tényleg durvultak a dolgok, de hát igy a sorozat felénél kell is, minek néznénk különben.
Amugy meg nem akarták agyonverni, ha akarták volna, akkor biztosan agyon is ütötték volna.
A gengszterfőnök nem tudott uralkodni magán, csak épp ennyi.
Bármennyire is mosolygunk a gengszterfőnökön, de annyi esze neki is van, hogy egy gyilkosságot nem lehet csak ugy indulatból, hanem valamennyire el is kellene rejteni.
Azonkivül az Atyáról már a Pápa is tud, valamint az államelnök is, vagyis nem lehet csak ugy eltenni a fű alatt.
Egyébként ugyanaz a láncolat, mint mindig: belerugnak egy alattuk lévő emberbe, az alázatosan türi, de utána ő rug bele egy alatta állóba, aki megint türi, de utána ő is belerug valakibe.
Itt a "4-ek bandája" megalázta a gengszterfőnököt, utána ő a piros ruhást, utána a piros ruhás az a thaiföldi migránsba kötött bele, és el is érkeztünk addig, ahonnan nincs lejjebb.
Kép: a piros öltönyös. Hogy ez mekkora figura, honnan szedték elő?
8/10
edimir 2019 márc. 18. - 14:50:03 8/10 Előzmény Illiona
(236456/239047)

Nekem egy kicsit ő amolyan "sötét ló"... Nem véletlenül írtam, hogy kilóg a többi gengszter közül... A harcművészetben való jártassága szinte felér az egykori ügynök Atyáéval, ami azért egy bizonyos szintet jelent. Higgadt, remekül palástolja az érzelmeit, nem igazán tudjuk, hányadán is állunk vele. Intelligens, a fejét nem csak más lefejelésére képes használni, mint a többi bandatag....

Nem néztük volna ki belőle, hogy így tud verekedni, tehát jöhet még a részéről váratlan meglepetés...

Azért a dolgok eldurvulását jelzi, hogy Kim atyát ezúttal a raktárépületben ugyanúgy agyon akarták verni, mint korábban a nyomozó társát az Oroszok utcájában.... és ebben bizony a Titkár is nyakig benne volt.... ilyen gyilkosságban bűnrészességet bevállalni... ez azért jóval több annál, mint elnyerem a gengszterfőnök bizalmát
Illiona 2019 márc. 18. - 09:18:58 Előzmény edimir
(236455/239047)

a gengszterfőnök kellemes arcú titkára esetében nem is annyira arra gondoltam, hogy leváltja a gengszterfőnököt (nem lenne nehéz, amennyit hibázik) hanem neki is van valamilyen elszámolni valója, ami már kudarcba fulladt esetleg, és emiatt épült be a bandába, és emiatt annyira hűséges, hogy a gyanú se merüljön fel, de ő is bosszút akar.
Ilyen arccal más nem is lehet :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Illiona 2019 márc. 18. - 08:23:49
(236454/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!
Ha hétfő akkor Box Office koreából:
Korean Box Office - Admissions for the Weekend 2019.03.15 - 2019.03.17 (www.kobis.or.kr)
# Films Release date Week-end Total
1 "Captain Marvel" 365 816 4 599 357
2 "The Escape Room" 116 896 389 596
3 "Money" (돈) 2019/03/20 30 128 75 467
4 "The Mule" 18 292 64 314
5 "A Resistance" (항거: 유관순 이야기) 2019/02/27 16 559 1 128 778
6 "Extreme Job" (극한직업) 2019/01/23 10 714 16 243 248
7 "Innocent Witness" (증인) 2019/02/13 9 370 2 519 114
8 "Tall Tales" (Drôles de Petites Bêtes) 8 092 18 304

Rain biciklis filmje sehol sincs, valamivel nagyon mellélőttek. Az az igazság, én sem néztem még meg, félek a rossz tapasztalatok miatt. ( A hazai rossz tapasztalatok persze).
8/10
edimir 2019 márc. 18. - 01:04:42 8/10 Előzmény Illiona
(236453/239047)
Off
Spoiler

KÉP: - felirat - anya csak egy van.... vagy csak 1 mondatnyi?!:((((((((

Tényleg szép volt a beteg író utolsó üzenete az ember-könyv... minden nagyon el lett simogatva...a romantika rajongói elégedetten dőlhetnek hátra, minden pár összeboronáltatott.....

De azért ott maradt a hiányérzet.... vhogy a Nő nem volt igazán meggyőző anya... és a Fiúban nem érzem a jövendő apát.... az a fránya 1 mondatocska édes kevés......
8/10
edimir 2019 márc. 17. - 16:34:25 8/10 Előzmény Illiona
(236452/239047)
The Fiery Priest Feri Atya

spoiler

nekem is feltűnt, hogy Titkár szavai és utána az arckifejezése nincs szinkronban... az jutott eszembe róla, hogy jó lesz a főnöknek vigyázni vele, nem elképzelhetetlen, hogy a helyére pályázik.
Nagyon kilóg a titkár a többi gengszter közül...vajon neki mi a története?
Illiona 2019 márc. 17. - 15:11:52
(236451/239047)
The Fiery Priest Feri Atya

spoiler

Továbbra sem hagy nyugodni a kedvenc gengszterem titkára, a jól bunyózó kis szürke titkár.
Az utolsó epizódban tett egy hűségnyilatkozatot a főnöke felé, hogy ha ugy adódik, az életét is odaadná érte. Utána meg az a szenvedélytelen arc, ahogy beül a kocsiba.
Van egy olyan érzésem, hogy ő még tartogat valamilyen meglepetést nekünk, csak még nem jött el az ideje, hogy lépjen, még ki kell tartania, nem segiteni, mert akkor ezek mindent megusznak.
Nagy csalódás lenne, ha nem igy lenne!
Mindenesetre meglátjuk majd.
8/10
edimir 2019 márc. 17. - 12:57:06 8/10 Előzmény Illiona
(236450/239047)
Romance is the Bonus Book - 15. rész
Spoiler

Ebben kivételesen tökéletesen egyetértünk.:)

Ebben a sorozatban a 30-40 éves értelmiségi nők kerülnek bemutatásra. Nem látunk egyetlen igazán jól működő családot, a nők többnyire szinglik.

Vegyük őket sorra!

Ko Yoo-Sun - a marketinges igazgatónő -
......férjhez mehetett volna fiatalon élete szerelméhez, még esküvői fotókat is csináltattak, aztán a házasság helyett inkább a karrier mellett döntött. A karrierje rendben, a kis, de jól menő könyvkiadó cégnél ott van a csúcson, de a magánélete éppoly rendezetlen, mint amilyen kaotikus a lakása. Gangnam Leopard - azaz a diszkók királynője vad, erotikus táncával, kihívó öltözékével, a fiatalok szemében még igazi menő, de mi tudjuk, hogy mindez csak pótlék, a magány elleni ellenszer, amivel bizonyítani akarja, hogy jól megvan így is. A találkozás a régi szerelmével viszont nagyon is elhessenti ezt az ábránd ködöt.... A férfi túllépett rajta, felesége, gyerekei vannak, családi vállalkozásuk ígéretes.... Az élet elment mellette... fontos dolgok maradtak ki belőle.....

Song Hae-Rin - a szerkesztő - Piros Melltartó
Évek óta egyoldalúan és reménytelenül szerelmes a Fiúba. Közben azért próbálkozik más férfiakkal, de ezek sem jönnek össze. Vendéglős szülei persze próbálják egyengetni a Fiú "befűzését", de minden szívélyességük ellenére se járnak sikerrel. A munkájában sikeres, de a magánélete neki is egy öngól....

Seo Young-A - marketinges a kiadónál
Őt házasként ismertük meg a sorozat elején, de aztán elválik. Miért? Látjuk a jelenetet az üzletben, amikor rádöbben, hogy ebben a házasságban ő volt a mindennel és mindenkivel törődő, mindenkire tekintettel lévő fél, miközben a férje még a legpitiánerebb dologban se áll ki mellette.
Dolgozó anya. A munkájában sikeres, de a gyereke az első. Hiába ő a felelőse egy nagy rendezvénynek, egy felolvasó estnek, mégis átadja a háziasszonyi szerepkört (és ezzel a dicsőséget), mert a gyereke kórházba került. A volt férjéért kiáll, ebben korrekt, de visszamászni a régi kapcsolatba nem akar.
Elvált anyaként éli az életét, aki belemegy alkalmi kapcsolatba. Hogy ez csak egy egyéjszakás kaland, vagy több lesz belőle... talán nem is fontos. Talán maga előtt is bizonyítja vele, hogy még nő, hogy végérvényesen túllépett a házasságán.

Sehol se látjuk a karrier és a magánélet harmóniáját, kiegyensúlyozottságát....

Idillinek tűnik ehhez képest a Nő és a Fiú kapcsolata... közös főzőcske, közös takarítás, közös olvasgatás otthon a munkanap végén, vagy hétvégén.... De ez "romance" és nem "love"....
És igen, amit Illiona írt a tapasztalataikról, az eddig megélt életük közötti különbözőségről, az igaz. Párként még csak élvezik egymás társaságát, a nagy kérdések, nagy problémák még előttük vannak.... A Nő gyereke.... esetleg egy közös gyerek... akkor már borul minden, nincs annyi idő egymásra, csak a nekik tetsző kellemes dolgokra, akkor megoszlik az idő, az energia... és persze a nő újrakezdett karrierjébe is be kellene ezeket gyömöszölni.
Illiona 2019 márc. 17. - 11:08:43
(236449/239047)
Spoiler

Nos azt hiszem a nő és a kislánya témájából nem kell semmi többet, jobbat várnunk.

Van egy olyan ember Magyarországon (bocs, már nincs!) aki nagyon jól megfogalmazta: amikor valaki egy másik emberrel kezd egy viszonyt, akkor először annak a gyermekét szereti meg, és csak azután a szülőjét. (nem szó szerinti idézet, csak ugy körül-belül, és kedvenc modern kori iróm, Náray Tamás mondta ezt egy tv műsorban). Én ezzel tökéletesen egyetértek. A gyermek esetében nincs megalkuvás, ott vagy szereti az uj társ, vagy pár, vagy nincs létjogosultsága a kapcsolatnak, menjen a csudába.

Ehhez képest a fiú, aki nem is tudja még, mit is jelent az, hogy a nőnek már van gyermeke, és mit is jelent egy gyerekkel együtt élni. A gyermeknek van apja, akármilyen is, de van, hozta a szülői mintát, és tőle hozta, nem mástól. Az apai szeretet nem attól függ,. hogy hogyan gondoskodik róla, az egyszerűen létezik.
A korkülönbség pedig nem években mérendő.
A nő már annyi mindent megélt, volt menyasszony, sikeres volt a pályáján, anya lett, évekig csak anyaként "tengődött", azután a gyermeke nélkül próbálkozott elhelyezkedni, karriert kezdeni, otthont találni. Ez ha jól belegondolunk, akkor akár tehet róla, akár nem, szinte már egy egész élet!!!! A fiú ehhez képest lediplomázott, elhelyezkedett, irogat, és más semmi. Az élete problémáktól mentesen telik.
Na ezt nevezem én már generációs különbségnek.
És milyen érdekes: a nőt nőnek nevezem, a fiút meg fiúnak. Semmiképp sem férfinak.
A nő ezek miatt inkább illett volna a kutyás fiúhoz, hiszen az is annyi mindent átélt már fiatal kora ellenére, de az meg különbet érdemel ennél a nőnél, talán a sorozat után majd találkozik valakivel, aki meg is érdemli őt.:))))
8/10
edimir 2019 márc. 17. - 09:47:54 8/10
(236448/239047)
Off

Spoiler

KÉP: a rész zárásaként végre leül beszélgetni a két fiú.....

Marad azért még kérdésünk a befejező részre.....
1. a beteg író és családja kapcsolta..

2. Most, hogy a Nőnek állandó munkahelyet ajánlanak a kiadónál, vajon végre a lányát is magához veszi? Ahogy Illiona rámutatott, ez a szál nagyon elhanyagolt. Vajon végre kapunk vmit az anyából is, vagy csak az újra sikeres marketingest és szerelmes nőt kapjuk? Vajon egy család lesznek ők hárman, vagy csak marad az édes kettes?

3. Valószínűleg csak lebegtetni fogják a további szereplők közötti szerelmek alakulását, hiszen a fennmaradó 1 részben túl ripsz-ropsz lenne őket összeboronálni...