10/10
döncimama 2013 febr. 18. - 20:34:59 10/10
(168847/239047)
Sziasztok!
Feliratos és én itt szerettem bele Park Shi Hoo-ba.
Két rivális politikai ellenfél gyermekeinek szerelmi története.
Én leszek a vetítõ, ha majd velünk tartasz, nem fogod megbánni.
Még nem tudom, mikor kezdem, a többiektõl függ. Lehetne 25.-én.
8/10
offtopic
edimir 2013 febr. 18. - 20:34:52 8/10
(168846/239047)
Üdv Klubtárs!:)))))))))))

Hoztam neked egy kõvé dermedt koreai ciccet!:))))))))))))) mert a nagymacs csak Te lehetsz!:)))))))
9/10
offtopic
dorombka 2013 febr. 18. - 20:21:48 9/10
(168845/239047)
:)))
10/10
vondermonarchi 2013 febr. 18. - 20:20:25 10/10
(168844/239047)
Én már vagy 2 hete nem láttam a napot, így igazán meglepõdtem amikor szombaton derült égre ébredtem és végig Bp-ig ragyogóan sütött a nap. Szerintem kedvelnek minket az égiek,biztos tetszik nekik amit csinálunk :)))
10/10
vondermonarchi 2013 febr. 18. - 20:14:14 10/10
(168843/239047)
Ezzel azt akarod írni, hogy jó film a Princess Man ?
Online magyar feliratos verziója van, nem tudod ?
10/10
vondermonarchi 2013 febr. 18. - 20:12:36 10/10
(168842/239047)
Szép estét mindenkinek !
Shilla-Gyerim 2013 febr. 18. - 20:06:36
(168841/239047)
Egy régi Barátom kérésére csak rövid leszek. (és mert nincs ezen a téren hozzászólni valóm)

Egyszerûen Gyönyörû.
10/10
offtopic
nagymacs 2013 febr. 18. - 20:04:16 10/10
(168840/239047)
Kedves Judy!

Megdöbbentem, amikor olvastam, hogy nem érzed jól magad a fórumon. Gondolkodtam, mit írhatnék, s ahogy feltettem nektek KNG Valentin napi képét, eszembe jutott a Bad Guy végén az a jelenet, amikor a lány átöleli a fiút, s arról beszél neki, hogy néha bántják egymást, néha fáj, de ez a család. Nem tudok többet mondani én sem.
Én sem túl sûrûn fordulok meg a fórumon, az év ezen idõszaka eleve nagyon megvisel, sajnálom, hogy nem tarthattam a többiekkel a Faith kibeszélésén, este korán lecsukódik a szemem stb. De néha benézek, mégha nem is bírok mindig visszaolvasni, csak tervezem...
Elfogadom, hogy néha távol maradsz, de visszavárunk.
Shilla-Gyerim 2013 febr. 18. - 20:02:43
(168839/239047)
Kedves judy.

Talán igazad van.

És ebben mi a rossz?
Tudom mit érzel, de hidd el tudni kell érezni a mások világát is.

Sajnos lassan, és késõn jöttem rá hogy eme fórumot egészen más tartja össze, amit én véltem. ( nem mondom, egy nagyon picit bánom hogy törültem magam)

A szeretet? A barátság? A lelkierõ, A megértés stb. Az Ismeret?

Nagy szavak, amiket könnyû mondani.

De.

Lassan ami az elején egy mentség, egy elvonulás volt a valós világtól, egy szent hely volt, kezdett megtelni élettel.

Bár a vélemények különbözõek, mégis valami összetartja eme fórumot.

És nem ama nagy szavak, hiszen az élet nem így ketyeg. Azt csakis magukban kell keresnie mindenkinek. Az csakis a tiszta, mindennapi IGAZI életben mutatja meg a tiszta arcát.

Hanem egészen más.

Az összetartozás.

Ez eme fórum mozgatórugója.

És hidd el.

Van amikor az õszinte beszéd fáj. De van amikor beszélni kell.
Van amikor a csend kínos. De van amikor hallgatni kell.

És ha csak egyetlen egy ember is akad, aki ezt megérti nálad, nyertél egy lelki Barátot.
Csak azt kell megkeresni, aki ezt megérti.

Ez a fontos. Hogy tartozz valahová.

Mert lehetsz ezer idegen, de mégis VAGY.

Mindenestõl.

Akinek neve, hite, szíve, érzelmei és gondolatai vannak.
10/10
offtopic
nagymacs 2013 febr. 18. - 19:40:58 10/10
(168838/239047)
Szép estét!
Remélem, mindenkinek jól telt a találkozó. :)
9/10
offtopic
dorombka 2013 febr. 18. - 17:59:48 9/10
(168837/239047)
Húha !!! Hát ebben a könnyed látványos összhangban micsoda munkamennyiség van a tehetség mellett....vér,könny,mosoly.
10/10
szilvia333 2013 febr. 18. - 14:46:20 10/10
(168836/239047)
Kellemes délutánt mindenkinek !!

Jelenleg lakat van mozi terem ajtaján,de nemsokára újból beolajozzák a zsanérokat,és a vetítõgépet,és újra útjára indul egy új kaland,és én is új szemcseppet bontok:))
Már megnéztem 4 részt a Princess Mann-ból,ma este remélhetõleg lesz belõle 6 is:)) Bevallom csak az elsõ résznél szenvedtem picit,de mostanra eljutottam abba a a stádiumba,mikor a film végén,rácsapok a kezem ügyébe esõ dolgokra,és felkiáltok,hogy mi a fenének pont itt van a vége!

További kellemes napot,este talán bekukucskálok .
10/10
offtopic
zenepalota 2013 febr. 18. - 14:41:57 10/10
(168835/239047)
Nagyon igényes '"mutatvány""!!!
Rengeteg munka van benne, ÉS EHHEZ SZÜKSÉGES MÉG A FELTÉTEL NÉLKÜLI B I Z A L O M !
Nem ragadt be a billentyû.
Elég egy rossz mozdulat, elég ha csak kevesebb , vagy nagyobb a lendület, és már tragédia lehetne belõle.
Minden ilyen sikeres ""mutatvány"" mögött van valami olyan plusz, ami nélkül ezt nem láthatnánk.

Köszönöm :)))))))
Folytatom a tanulást.
ruca60 2013 febr. 18. - 14:30:47
(168834/239047)
Most egy kis kikapcsolódást, szórakozást ajánlok nektek.
Egy akrobatikus mutatvány, 6 perces, de megéri végig nézni. Úgy látom, mintha kínai fiúcskák lennének, kettõ igen fiatal, és bámulatos tehetségûek. Mind.
http://www.youtube.com/watch_popup?v=HW_yXhxitzo
ruca60 2013 febr. 18. - 14:27:30
(168833/239047)
Szia! Nagyon köszönöm ezt az összefoglalódat. Bevallom, igen megörültem, mert ez az én elképzelésemhez közelít. Amit már írtam egy filmrõl, abban is hasonló volt. Nem írom le még egyszer.
A kis tanítványodnak mielõbbi sikeres mûtétet, teljes felgyógyulást kívánok!
ruca60 2013 febr. 18. - 14:24:21
(168832/239047)
Szia, drága Judy!
Jó, hogy itt vagy, jó, hogy válaszolsz a levelekre.
Most így elolvasva õket, azt szûrtem le, hogy többen jelezték, hogy hiányoztál nekik a szombati találkozóról. Ennek igen örülök, mert nekem is, bár bevallom, tudtam, hogy nem jössz, de nem beszéltem róla senkinek.
Nagyon hiányoztál, ugyanakkor meg tudom érteni, ha valaki ezért vagy azért, nem tud eljönni a találkozóra.
Nem akarok mélyreható lelkizést, csak egyet: ha nem tetszik valami, ha más a véleménye valakinek, eddig is megírta, megírtuk, aztán vagy lett belõle sértõdés, vagy nem. Ennyit vállalnunk kell a kapcsolatainkban, ha azt szeretnénk, hogy a másik megismerjen, megértsen, és hogy nekünk jó legyen! Persze van, aki nem tudja ezt felvállalni, de még ez sem baj. Ez a fórum nem a másik elutasításáról, hanem az elfogadásáról szól! Ha többen szeretettel fordulnak feléd, kérlek, tedd meg az õ kedvükért, kedvünkért, hogy idõnként igenis megjelensz, és írsz. Ahogy eddig is, csak jó lenne gyakrabban. Talán jól esik a szeretetünk.
Ami a másik bolygót illeti, nekem az egész családom ott él, ezért küzdünk is rendesen!!!
8/10
offtopic
edimir 2013 febr. 18. - 12:57:19 8/10
(168831/239047)
Judykám, most vulgáris leszek, a FENE EGYE MEG azt a megszentelt partokat, ahol egy régi libagoly nem mer ÕSZINTE lenni! Ez a véleményem!!!! Szeretem a feladványokat, ha igazi fejtörõk, de ezt a fajta "rébuszt" utálom!!!!
A PÜ-ben írtakat fenntartom. HIÁNYZOL... és ha ezt nem akarod elhinni, hogy õszintén mondom, akkor tényleg megsértõdöm. "Tiszteletköröket" nem szoktam futni, ahhoz már kicsit vén vagyok!!!
elia 2013 febr. 18. - 12:42:59
(168830/239047)
Kedves Edimír!
Ez az eszmefuttatás méltó befejezése a vetítésnek. A koreai sorozatokról lehet mondani sok minden, de az biztos, hogy mindig közvetítenek valamiféle üzenetet erkölcsi hozzáállásról, eszmékröl és még sorolhatnám . Lehet , hogy néha klisékként hatnak, lehetnek ugyan elcsépeltek, mindig bebizonyosodik, hogy az élet apró dolgai mozgatják a világot (az ördög a részletekben rejlik). Valószínûleg ezért tudjuk még mindig megúnhatatlanul nézni öket.
8/10
offtopic
edimir 2013 febr. 18. - 12:22:59 8/10 Előzmény Noriel
(168829/239047)
Már nem igazán akartam a Faith-rõl írni, egyrészt, mert a Vetítõ elköszönt, másrészt, mivel bennem a film már lecsendesült… és valljuk meg, már túl is tengtem ebben a témában!:)))))))))))))
IDÕ
Belegondoltatok már abba, hogy a MÚLT végtelen… a JÖVÕ határtalan… és az ember ebbe a hatalmas folyamba egy apró kis részt igyekezett a maga véges felfogásával behatárolni? Az égitestek mozgása alapján vhogy egységekre bontani? „Idõszámításunk szerint”… év… hónap… nap… óra… És mi van akkor, ha vmi a az ember által önkényesen és egyezményesen megállapított idõszámítással ellentétes?
Ha vkinek a személyes jövõje éppen a hivatalos idõszámítás szerinti MÚLTban folytatódik? Sõt, ebben a MÚLTban „jelen”ként él, sõt ehhez a jelenhez arra van szüksége, hogy a saját jövõjében még messzebbre lépjen vissza a hivatalos múlt idõszámításába?
Nem véletlen, hogy a filmben ezekbõl az idõegységekre alig hallunk utalást…. Idõmérõ eszköz pedig a korjói korban csak egyszer bukkan fel, az is megdöbbentõ módon (Követ-zsebóra). Mert a mai ember igenis az idõ foglya, folyton rohan, semmire sincs „ideje”, a mában és a Doktornõn kezdetben bezzeg ott a karóra!
Ahogy az értékrendje is elsatnyul, nem vesszük észre a Természet apró csodáit… az arcunkba hulló esõcseppeket (Doktornõ válasza….”Mi tetszik még?”-re)… mert erre sincs idõ… nem vesszük észre a talpunk alatt az út kellemes fáradtságát, mert mindenhová kocsival megyünk (lásd erdõszéli beszélgetés)…. Ilyenek lettünk. És jön egy mese, ami meg akar tanítani rá, hogy ez nincs így jól. Hoz egy Doktornõt (aki mi vagyunk) és belecseppenti a Korjói korba. És vele együtt, az õ szemével kezdünk el látni és megtapasztalni… és mindent újra felfedezni. És rájövünk arra, hogy épp azok a fontos dolgok, amire „nincs idõnk”. A Doktornõ a mában még hajtja a pénzt, még álmenyasszony is lenne az érdekében, a Kapitány számára nem fontos („Ne vakítson el az arany ragyogása”- „Az arany nem több, mint kõ”)… a Doktornõ a film elején tehetetlenül sorolja, hogy mi minden nem áll a rendelkezésére a Kapitány gyógyításához, mire dr. Kék Sárkány megjegyzi, hogy a „földi” orvosok nem tehetik meg, hogy lemondjanak a betegükrõl, õk keresik a segítség útját…. És a Film tanít a történelemrõl is… Choi Young a történészek egy része szerint „véreskezû” volt, túlzott erõszakkal lépett fel… emlékszünk, a Doktornõ is így kezdte… ne érj hozzám a koszos, véres kezeiddel… pszichopata…. És aztán a film szépen megmutatja nekünk a Védelmezõ Harcost… akinek nem csak a Doktornõ szereti meg a „nagy kezeit”, hanem mi is…. A Király, akinek a Frozen Flowers és uralkodásának utolsó évei alapján sokakban amolyan csodabogár, egy különleges emberként mutat be, esendõ („mert ismeri a megaláztatást”), végzetes szerelemmel kötõdik a feleségéhez és Királyként Machiavellitõl eljut a népével igazán törõdõ uralkodóig, a Kapitánnyal az igaz Barátig….
NORIEL KÉRDÉSEI
„Az, hogy már találkozott vele, utalhat arra is „Sámán nyelven”, hogy az illetõ férfiú 1351-ben él, vagyis 2012-ben ez már mindenképpen múlt idõ, akkor is, ha a Doktornõ számára ez még nem történt meg.”
Nem, a Sámán konkrétan azt mondja, hogy a múltba randevúzott már vele! Ezért lesz, hogy a Doktornõ gyorsan a korábbi kapcsolataira emlékszik vissza a jelenlegi életébõl, a õt gazdag menyasszonyra lecserélõ orvosra, és a gazdag, de ronda férfira, aki megkéri a kezét. TEHÁT IGENIS KONKRÉT TALÁLKOZÁS! Mert a Sámán nem javítja ki a Doktornõt!!!
De fenntartom az állításom az Ég által küldött férfira és nõre, mert a Naplóban így nevezi a különleges vki-t „az az ember”… és Doktornõnk dr. Kék Sárkánynak beszél arról, hogy az életében még nem találkozott olyannal, akit a szíve közel engedett volna, aki „az az ember” lenne a számára

Kivel találkozott a követ ükapja?
Nagyon valószínû, hogy az a Doktornõ volt, de a Doktornõ 1351-ben erre nem emlékszik, hiszen az idõutazástól függetlenül õ a saját idõrendjében éli az életét és õ késõbb járt 1231-ben, mint 1351-ben.
Ez így van, 1251-ben a Jövõbeni Énnel találkozik a Követ ük-ük-nagyapja, amire a „jelen” Doktornõje nem emlékezhet, mert az idõszámítás szerint ugyan 100 évvel korábban, de a saját életének folyása szerint az a jövõben történik.

A Doktornõ azt mondta, hogy legközelebb 67 év múlva nyílik meg a Menny Kapuja. Hogy jöhetett vissza öt évvel késõbb?
Egyszerû, megtette azt, amiért a Kapu visszavetette 100 évvel korábbra, azaz megírta a figyelmeztetésekkel teli Naplót, mûködésével pedig újraélesztette Hwa Ta legendáját… és a Mennybõl érkezõ Tanítványaiét!
Miért nyílik meg a kapu? Neki nyílik meg… ott el is mondja „Csak az valósul meg, amire erõsen vágyunk”… és õ most mindennél jobban vágyik visszatérni a Kapitányhoz… és a Kapu már engedi, tiszta vágy, a Napló pedig segít nekik az akadályokat legyõzni, hogy együtt maradhassanak, a Kapitány túlélje a csapdákat, tragédiákat….

A Doktornõ tudós, hogy mi a hit szerepe a Kapu kinyílásában, ezzel õ egyáltalán nem számol. Tudósként is hitehagyott tudós, hiszen annak ellenére, hogy tehetséges sebész, inkább plasztikai sebészként dolgozik sok pénzért, mint hogy életeket mentsen. Lehet, hogy a számításai hibásak, mivel õ csak a józan ész segítségére hagyatkozik a számításoknál.
Kezdetben vban hitehagyott orvoslásban…. magánéletben…. emberként… és igen a Kapunál is próbál csak tudományosan közelíteni hozzá Wolf-számok, Einstein „féreglyuk-elmélete”…., de az utolsó alkalommal már hittel megy a kapuhoz… és nem fogadja el, hogy üres, nincs Idõ-Örvény… elfordul… és vár… és akkor jelenik meg a lábánál a „szél” kavarta néhány levél, hogy visszafordulva ott legyen a megnyílt Kapu!

„A Doktornõ honnét tudta a naplójában, hogy mi fog történni, hiszen a valóságban, éppen a napló miatt, más történt.
Itt van az a bizonyos hurok. 1351-ben csak saját megítélésére hagyatkozhat és a naplóra. A napló segít megelõzni a bajokat, de kérdés, hogy honnét tudta, hogy ez fog történni, ha a valóságban ez soha nem történt meg. Viszont pl. a királynõ megmentése miatt a napló hatására visszafordult, amikor a naplót írta, akkor már tudta, hogy baj történt volna, ha nem fordul vissza.”
Onnét, hogy amit mi „jelenként” élünk meg a filmben Korjóban, az már lejátszódott, csak épp tragikus véggel… és nem csak egyszer, hanem többször is. Mindig onnan indul újra mintegy végtelenítve, hogy a Kapitány áthozza a Kapun…
Aztán mondjuk az elsõ alkalommal meghal, mert a Doktornõ nem jön vissza az öngyilkos Undormányos párbajhoz…
Másodszor, amikor a csapda miatt felrobban a házban…
Ezek a Naplóban vannak…
A Kapitány nem megy vissza a Palotába, a Királynõ meghal … örökös bûntudat – filmtekercstok-levél….
Ez nem reinkarnáció, hanem egy múlt újrajátszása mindaddig, amíg túl nem éli, amíg a helyes döntést nem hozza.

a projektort. "Amikor a Doktornõ visszatér a jelenbe, az asztalán meglátja a projektort, elgondolkozik, és elrakja. Ennek mi értelme van azon kívül, hogy a relikvia így kerülhetett Undormányhoz? A projektornak nem sok hasznát vehette abban a korban, hiszen nem tudta utántölteni. Mi oka volt arra, hogy magával vigye, azon kívül, hogy Undormánynál látta?"
A PROJEKTOR a kapocs a 2012-es életéhez… a SZÜLEI és az ottani tudományos élete, ne felejtsük el, hogy õ a plasztikai sebészet mellett az õssejt kutatás iránt is érdeklõdött… és egy kicsit jelképezi azt a világot, amirõl le kell mondani… a saját családja, az a tudományos világ, amiben õ nem csodabogár, egy 21. századi kultúra a maga fényeivel és árnyékaival….

És micsoda görbe tükröt tart elénk a film… Doktornõnk kioktatja Undormány és Szép Herceget a Demokráciáról és arról, hogy az emberek egyenlõek, Férget arról, hogyan akarja a „politika” lesöpörni a kisember panaszát… és még hosszan folytathatnánk a sort.

Mert a Faith elõbb igenis megmutatja, milyenek vagyunk, aztán azt, hogy milyenek lehetünk, ha eléggé akarjuk, talán mi is megváltozhatunk….. a mi Mennyei Kapunk magunkban van, csak át kell lépnünk rajta, hátrahagyva a saját túlzó önzésünk, a mohóságunk… és az érzéketlenségünk….

Ajaj, ennyit nem akartam, elnézést….
10/10
sz.kati56 2013 febr. 18. - 11:17:06 10/10
(168828/239047)
Még lenne mit írnom, de sajnos dolgoznom is kell, ha már itt vagyok.
Mindig zaklatnak a kollegák mindenfélével, nem hagynak nyugodtan fórumozni. :)))))
Majd este otthonról.