10/10
micike_MSc 2018 febr. 10. - 02:07:09 10/10
(232447/239047)
Majdnem elfelejtettem:
Htw újabb nosztalgiára késztetett - de mégiscsak Sillában vagyunk, talán érdemes feleleveníteni a régi szép idõket, amikor rengeteget elemeztük a topik címadóját, pontosabban a benne szereplõket… :)

(2011. aug. 11.) …Ezek a gondolatok elindítottak bennem egy másfajta megközelítést, ami szintén a gyökerekhez, vagyis a gyermekkorhoz kapcsolódnak.
Mishil, Munno gyermekkorát nem ismerjük, Jusinét viszont annál is inkább - a biztos családi hátterét, a nemesi neveltetést, jellemének alakulását jól nyomon követhettük. Bár Alchonról nem esett külön szó, de róla is tudni lehet nemesi származását, valós történelmi szerepét.
Na, róluk most nem fogok írni...:)
Hanem rögtön rá is térek másik három fõszereplõre: Tokmán, Bidam, Chunchu.
És az köti össze õket (szerintem), hogy bizonyos értelemben mindhárman ÁRVÁK voltak.
http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=2500585&highlight=2500585#2500585
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 10. - 01:58:23 10/10 Előzmény Caffee
(232446/239047)
Én is olvastam errõl, amikor a method acting kapcsán keresgéltem a neten. Szomorú! :(
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 10. - 01:56:13 10/10 Előzmény hanguktaekwondoo
(232445/239047)
Kedves Hanguktaekwondoo!

Elõször is megköszönném azon megállapítását, hogy kedves barátjához, Min-Rin-hez hasonlít… de van néhány aprócska problémám.
Ad1) az elmúlt hónapokban lezajlott nyíltszíni levelezgetéseink alapján azt gondolnám, Ön tisztában van azzal, hogy szókincsem nem a gugliból származik, s gondolataim némileg összetettebbek, mint egy faék.

Ad2) Min-Rin nem szeret engem, ráadásul idõközben YWJ-oldalán újonnan írt egy (a lelki nyugalom megzavarására tökéletesen alkalmas) bejegyzést, melyben a szokásos általánosító módján lesajnálja a „Port koreai szekcióját”, a 3. bekezdésben engem meg szimplán plágiummal „vádol” (ez utóbbit azért teszem idézõjelbe, mert nincs különösebb, pláne jogi jelentõsége, ez ugyanis nem egy tudományos szakfolyóirat, csak egy snassz mezei civil fórum…)
Fel nem foghatom, miért gondolja azt (bárki), hogy a széles tömegek számára elérhetõ interneten egymaga felfedezhet bármit, amit a másik csak róla „ollózhat”, mer’ ugye az a cikk csak rajta keresztül érhetõ fel… Ehelyt töredelmesen bevallom, hogy anno a Luca napi évfordulón én is olvastam a nankingi mészárlásról (amit aztán M-R. aktuálisan linkelt YWJ-topikjában), de ez késõbb mégsem akadályozott meg abban, hogy egy Illionával a Man of Will (vagy a Battleship Island?) c. film kapcsán folytatott beszélgetésünk alkalmával én is megosszam a tõle függetlenül, más úton felfedezett cikket… mert egyszerûen a japánok egykori kegyetlenségét akartam illusztrálni.

Ad3) Ön ezt (is) írta a film kapcsán: „Well, többet az életben nem nézném meg, még az az idõ sok volt, amit a kattolásra szántam.” (YWJ, jan. 22. 22:19), Min-Rin pedig ugyanott emígy kezdte: „Bár nem néztem rendesen végig - errõl nem én, hanem a film készítõi tehetnek: idõnként muszáj volt beletekernem - így is kénytelen vagyok néhány megállapítást tenni.” (jan. 23. 07:23) Bocs az ollózásért! :))))
Nos, fordítsuk meg. Önök a film felületes megtekintése után leszólják azokat a fórumtársakat, akik a filmet többször is megnézték, azt élvezték, szétszedték, elemezték, bogarászták - mert a filmben „nincs szeretet”, sem társadalomkritika… Hm, eddig nem tudtam, hogy csak ilyen filmekrõl lehet társalogni hosszasan…

METHOD.
A szereplõkrõl elég részletesen írtam ez elõbb Illionának, olvassa és értelmezze saját ízlése szerint.
A „nem tudok egyetérteni Önnel abban, hogy Walter lezárta magában a cuccot” megjegyzéséhez annyit fûznék hozzá, hogy bár nem fejtettem ki bõvebben (nem gondoltam, hogy szükséges lenne), de ez a lezárás a külvilágnak szólt, természetesen Walter attól még belül szenvedett.
Nyilván nem hagyta a lelkiismerete, hiszen bántotta a nõt, aki a társa, és bántotta a fiút, akit azokban a napokban tán jobban kedvelt, mint azt kellene, illene… de vissza akart térni a talán unalmas, de biztonságos mindennapjaihoz - és akkor ez a fiú még rátett egy lapáttal, amikor a bemutatón szinte „palira vette”, bár azért Singernek is sérült a lelke rendesen, de a korából adódóan õ ezt majd nyilván könnyebben lezárja magában.
„Ez a film, bár úgy tûnik, a szereprõl szól, de igazából két ember szereppel álcázott magánéleti konfliktusát mutatja be. elég gyatrán ugyan, de azt csinálja” (YWJ, jan. 24. 14:40)
Ezzel még egyet is értek, de a magánéleti konfliktus szerintem 3 embert érintett…
És ez persze csak egy film volt, ami Önök szerint nem is túl jó - mégis töménytelen mennyiségû karaktert összeirkáltunk róla eddig is… :)

Az Ön által is lelkesen említett kötõdésrõl eszembe jutott, hogy anno még 2011-ben Silla többedszer történõ alapos megnézése után írtam „pár” sort itt a Port-on… mer’ amúgy szoktam néha Önök nélkül is gondolkodni… Ha gondolja, olvassa el, bár ha jól tudom, Ön nem szokott történelmi sorozatokat nézni, talán a Sillát sem látta…

A képet pedig a „bisztossh” miatt kapja, büntibõl. :))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 10. - 01:45:31 10/10 Előzmény Illiona
(232444/239047)
Ebben sem értünk egyet.. :)
Szerintem a feleség nem volt jelentéktelen, csak amolyan átlagos nõ, aki rettegett attól, hogy elveszíti a férjét, a párját, a lelkitársát - ráadásul nem is egy másik nõ, hanem egy fiatal fiú miatt.
Talán kevésbé aggódott volna egy „kislány” esetében (minden csoda három napig tart), de ez a kapcsolat magában rejtette a botrányt is.
A szemet takaró haj nem csak hamisságot, õszintétlenséget, sunyiságot jelenthet, hanem ugyanígy lehet a bizonytalanság, a kétségbeesett rejtõzködés jele is - a viselõjétõl függ. Szerintem a feleségnél mindenképpen az utóbbi.

Mivel ezt a „boldog vagy?” jelenetet már elõzõleg is írtad és én akkor is máshogy értelmeztem, így újranéztem ezt a részt (8. perc környéke).
Walter a telefonján próbál valami videót megnézni Singerrõl, de a telefon nem tölti be a klipet (létezik ilyen Koreában, hogy nem mûxik a net, a wifi? vagy egy „mûvész-házaspár” olyat nem használ otthon?)… és végül elég feszülten huppan le az éppen festegetõ felesége mellé egy hintaszékbe, s ekkor beszélgetnek a boldogságról.
W: „Mondd ki. Most nagyon boldog vagy, ugye?”
Feleség: „Nem túlzottan. Te boldogabbnak tûnsz nálam.”
W. (elfordulva maga elé morog): „Akkor neked is boldognak kéne lenned…”
A feliratért Sohoney-t illeti köszönet! :)

Számomra elég egyértelmû Walter feszültsége, a kérdésében rejlõ irónia, mintha úgy érezné, a felesége mulatna rajta. A nõ ezért válaszol tagadólag, miközben mosolyogva visszafordul, de ebben a mosolyban pajkosság van, amivel azt jelzi, hogy érti-érzi Waltert - így az végül megnyugszik. Számukra ez a kapcsolat maga az idill, a kölcsönös egymásrahangolódás, még ha (számodra?) unalmasnak tûnik is.
(Egyébként ebben a párbeszédben eredetileg egyáltalán nem hangzott el a boldogság (haengbokhan) szó… :)))

Ami Lee Joont illeti, anno olvastam a Gap Dong-ról szóló vetítéseteket Edimirrel, és bár azóta sem láttam a filmet, igazad lehet abban, hogy jobb Singer lett volna. ;)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 10. - 01:41:07 10/10 Előzmény Illiona
(232443/239047)
Ezt nem értem: itt mire válaszoltál? :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 10. - 01:40:28 10/10 Előzmény Illiona
(232442/239047)
Szép estét Mindenkinek!

Még mindig Method.
Walter lehet, hogy emberként, férfiként „középszerû” volt, de színészként szerintem egyáltalán nem.
Mint írtam, nem igazán ismerjük a valós természetét, hiszen a film elején a rendezõ és késõbb a felesége is mondta, hogy „õ most Walter”. Viszont a visszaemlékezésbõl a kapcsolatuk kezdetére elég egyértelmûen kiderült, hogy nem õ volt a kezdeményezõ fél, hanem a feleség, õ csak hagyta magát - elég langyos típus, de ezzel nincs egyedül a világegyetemben… Ráadásul, ha mindenki ezer lánggal égne, vajon hol tartana ma az emberiség? Talán már ki is pusztítottuk volna egymást…

Ami a színészetét illeti, azt gondolom, hogy Walter olyan „szakmunkás/szakember” (ezt egyáltalán nem pejoratív értelemben értem/írom), aki elsajátította a mestersége csínját-bínját, a method-acting-ot pedig mintegy segédeszközként használja, hogy bele tudjon bújni az adott szerepbe - ez nála elsõsorban az adott karakter indítékainak RACIONÁLIS elemzését, megismerését jelenti, ahogy korábbi hsz-aimban idéztem.
[A magyar nyelv megkülönbözteti a színész és a színmûvész fogalmát.
Szerintem színész az, aki megtanulja az elméletet és a gyakorlatban alkalmazza azt, mint egy szakmunkás - megint csak jó értelemben. A színmûvész ennél annyival lehet több, hogy rendesen beleteszi a maga érzelmeit, átszûri magán a karaktert, nem kell agyonelemeznie, mert anélkül is ÉRZI annak a lelkét, mert mondjuk kellõ érzelmi intelligenciával rendelkezik…
„Egyik legmegrendítõbb emberi élmény az együttérzés: megsejteni azt, amikor a másik veszteségtõl vagy fájdalomtól szenved.” (A pontos idézetet nem találom, azt sem tudom, kitõl-honnan származik, lehet, hogy valamikor az empátia kapcsán jegyeztem meg - mert azért egy ápoló számára nem árt, ha rendelkezik vele, még ha nem is mindig könnyû…)]

Vissza Walterhez.
Ez a módszer nyilván jól mûködhetett eddig mindig, mert mondjuk szintén képzett színészekkel dolgozott, de ez a fiatal fiú teljesen más: amatõr, akit nem is érdekel a szerepe, a darab, sõt semmi - és ez fokozatosan feldühíti Waltert, vagy a benne lévõ „szakmunkást”. Úgy tûnik, Waltert sokkal inkább a szakmájához fûzik heves érzelmek, semmint a feleségéhez.
Talán emiatt vonódik be a kelleténél jobban ebbe a szerepbe, mert már az elejétõl fogva nem közömbös a fiú iránt, aki a tetemes késésével megalapozza Walter indulatát saját maga felé. És ahol bármilyen érzelem van, abból a két végpont, gyûlölet-szeretet, taszítás-vonzódás egyaránt lehet…
Az biztos, hogy Walter valami olyasmit tapasztalt meg ezzel a fiúval, amit a feleségével (vagy bármilyen nõvel) még sohasem, hiszen akkor nem égett volna meg. Az meg pláne sokk volt neki, hogy mindezt egy azonos nemû fiatallal élte át - ami a fiúnak talán csak egy fellángolás -, de Walter számára hiába volt esetleg több, a nyilvánosság elõtt nem vállalhatta fel ezt a kapcsolatot. Ahhoz Singer túlságosan megrágta és kiköpte, megalázta és „lejátszotta” a színpadon…

Na, persze ehhez az is kellett, hogy elõtte Walter egyértelmûvé tette a fiú számára, hogy a tengerparti boldogságnak vége - õ ott akkor hozott egy ésszerû döntést. Szerinted mindez gyávaság, lemondás a boldogságról, miközben szerintem meg egy felnõtt ember nem ugorhat fejest csak úgy az ismeretlenbe egy hirtelen fellángolás miatt, legalábbis akkor, ha felelõsségteljesen gondolkodik (…mondjuk azokról, akik függnek tõle: itt most a felesége és Singer).
Singer az elutasítás után (a sajtótájékoztatón) láthatóan összeomlott, de mégis megrázta magát és inkább ifjonti hévvel bosszút állt - hát hogyan lehetne egy ilyen fiúra jövõt alapozni?!
Ráadásul mint írtam is, nekem Singer eleve nem volt szimpatikus. Elõször a fotózáson viselkedett rendkívül kihívóan, amivel zavarba hozta Waltert, majd a csóknál, amit Walter olyan finoman, óvatosan, de mégis határozottan kezdett, hirtelen átvette a kezdeményezést, úgy somolyogva, mint egy Lolita (és ezt most kifejezetten pejoratíve értem). Ott ez a fiú kifejezetten b*zis volt, és semmiképpen sem olyan, mint aki most próbál ki életében elõször valami számára érthetetlenül furcsa, mégis izgalmas dolgot… talán ha ott nem fordít a „szereposztáson”, akkor számomra elfogadható lett volna, de így én abszolút nem bánom, hogy Walter nem hagyott hátra mindent ezért a fiúkáért…

(Egyébként htw Waltert a hõmérsékletét tekintve tkp. latens melegnek titulálta, na persze nem ennyire eufémisztikusan fogalmazva. Pontosabban nem Waltert, hanem az õt alakító színészt és a fiút is. Bár ez nyilván árnyalná a filmet, de ettõl függetlenül szerintem bárki nemi identitása csak és kizárólag a saját magánügye, amíg nem tárja a nyilvánosság elé…)
10/10
Ljerk 2018 febr. 10. - 00:24:03 10/10
(232441/239047)
Sajnos nem volt alkalmam nézni a megnyitót, de nem értem a magyar csapat ruhaszíneit. Tudom, hogy a fehérorosz és az olasz nemzeti színek is ugyanazok mint a miénk, de azért ki lehetett volna találni a piros színnek egy helyet azon a formaruhán, úgy hogy megkülönböztethetõek legyünk az említett két nemzettõl.
Illiona 2018 febr. 09. - 23:51:14
(232440/239047)
na jó! még egy hir, végül is nem zavarom meg ezzel a hozzászólók nagy táborát :))))

Egy Ál Kim Dzsung Un és egy szintén ál Trump is feltünt a megnyitón.
Lázasan fotózták õkez, de azután kidobták õket!

Micsoda fantasztikus ötlet!
Illiona 2018 febr. 09. - 23:45:04
(232439/239047)
Azért ott 3.31 -kor biztosan biztonsági ember volt, Észak Koreai, de hát õ is elfért ott, volt hely!
Annyira meglátszik, hogy ki aki sportoló, milyen boldogok voltak!

Kép: Az olimpiára érkezõ sajtósok Észak-Koreából. Azért ez a sok ujságiró magáért beszél...
Ez már pár napos kép, nem mai
Illiona 2018 febr. 09. - 23:37:44
(232438/239047)
Az olimpia megnyitót bizonyára mindannyian láttátok, de mégis hozok egyetlen videót, ahol a két Korea bevonul, mint egyetlen nemzet, közös zászló alatt!
Fehér alapon kék szinnel az ország!
Azért ez történelmi pillanat volt! (lesz esetleg késõbb)
Felzúgott a nézõtér is, ezt is lehetett hallani!

https://www.allkpop.com/buzz/2018/02/north-and-south-come-together-as-one-korea-for-2018-pyeongchang-winter-olympics-opening-ceremony

Az elõbb felrakott vörös sapkások is hogy integettek!

Megható !
Illiona 2018 febr. 09. - 19:03:04
(232437/239047)
ma csak részben volt idõm hireket olvasni, jöttem-mentem egész nap, közben voltak félórák, amikor Koreáról olvastam, az olimpiáról persze.
És mi volt a fõ téma: Észek-Korea és az Olimpia! Igy együtt!!!
mindenhol, minden csatornán, interneten.

Egyszerûen Kim Dzsong Un ellopta a SHOWt. :))))))

Nem lehetséges, hogy ennek a törpe diktátornak mégis van némi humorérzéke?????
Csak kérdezem!!!

Kép: Észak-Koreai nõk az olimpián - mai fotó
Illiona 2018 febr. 09. - 18:53:52
(232436/239047)
PyeongChangi olimpián a bevonuló magyar csapat.

ketten máris piros pontot érdemelnek, viszont a többieknek dolgozni kell érte.

Ez a két sportoló viszont minden szereplés elõtt már tökéletesen akklimatizálódott, felvette a koreai virtust!!!
A koreaiak azok, (errõl már irtam) akik életkorra, élethelyzetre tekintet nélkül mindig mindenhol szelfiznek, és egy valamire való koreai ki nem lép a házból szelfibot nélkül.
Ezt tanulta meg máris pár nap alatt a bal felsõ sarokban lévõ hölgy is!!!
Ellõtte pedig - bal felsõ sarok felülrõl a 3. férfi sportoló pedig épp a fecebookon gondolom lájkolja épp a fenti sportolónõ szelfijét! Neki is jár a piros pont!!!

A részletekért a képre kattintani kell!!
Illiona 2018 febr. 09. - 17:55:28
(232435/239047)
vannak rossz hirek is:
Jung Suk Won lebukott kábitószer használata miatt tegnap. Ma elengedték, miután ez volt az elsõ bûncselekménye, együttmüködõ volt, és csak a használatot lehetett rábizonyitani.
Az eljárás folytatódni fog.
https://www.soompi.com/2018/02/09/jung-suk-won-admits-use-drugs-meth-agency-releases-statement/

a Tetõtér Hercege cimû dorámában láthattuk.

http://asianwiki.com/Jung_Suk-Won
Illiona 2018 febr. 09. - 08:21:51
(232434/239047)
és itt egy rajongói videó, amin George Michael énekel, és Kim Nam Gilrõl láthatók fotók.

A videót Boilnak köszönöm, ez tényleg csodálatos.
Õ mondta, hogy egyszer régen ez megvolt, és azóta kereste, és most megtalálta.

https://www.youtube.com/watch?v=uNZ-gztl_rc&feature=share
Illiona 2018 febr. 09. - 08:16:21
(232433/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkineK!

Végre péntek, vagyis ma délután 1 órakor olimpia megnyitó, Dél-Korából, mindenkinek kötelezõen!!!
Lesznek online nézési lehetõségek, googlee, YT és már nézhetõ is.

Aztán 4 óra körül megjelenik a Misty 3. epizódjának letöltölinkje!!!!
És éjfélkörül az angol szöveg.
A mai epizódban még lesznek a szeretõvel jelenetek, ugyanis kiadtak egy 0. epizódot, ami tulajdonképpen egy stúdióbeszélgetés a 2 fõszereplõvel, (férj-feleség) és ott vágtak be egy csomó jelenetet, ott láttam, hogy még vannak, amik eddig nem voltak és még futja a titkos szerelmespárocska eseményeibõl.

Egyáltalán nem bánnám, ha a forgatókönyviró ugy alakitotta volna a történetet, hogy a férj hal meg, és a szeretõ segiti az asszonyt a gyilkosság vádja alól.
De hát már megint nem rám volt bizva :))))))))))))

Kép: Misty. Sajtófotózáson. Az életben ennyire meghitten semmiképp sem mutatkozik a házaspár ...
Illiona 2018 febr. 08. - 15:33:57
(232432/239047)
A link!!!!!!!

https://www.soompi.com/2018/02/08/along-gods-rises-become-2nd-biggest-box-office-hit-korean-film-history/

de igy feltehetek egy ujabb képet is :))))
De a cseréérta a Tribes... cimû sorozatból nem vállalok felelõsséget.
Bár külön mappát készitettem nekik, és abba huzom bele, de ki tudja....
Illiona 2018 febr. 08. - 15:24:40
(232431/239047)
Az Along With the Gods elérte a 2. legnézettebb mozit!!!!

A filmet december 20.án mutatták be, mindössze 6 nap alatt szerzett 4 millió látogatót, január 4.én elérte a 10 millió nézõszámot,
Január 22-én pedig már a 3. legnézettebb mozi volt.
De most felülmúlta az Óda Apámhoz nézettségét is, igy a 2. legnézettebb mozi lett!
Ez év nyarán az eredeti Webtonból készül egy 2. rész is.
Majd meglátjuk!
Meglátjuk????
10/10
offtopic
kimbin01 2018 febr. 08. - 07:54:04 10/10 Előzmény Illiona
(232430/239047)
Szia, sziasztok!

Valóban így van, fel kell venni az õsök tempóját, és nem rohanni, mint a ma embere. Eddig 53 rész fordítása van meg, asszem megvárom
mindig az újabb részeket.Legalább jut idõm másra is.
El van mentve a lányoknak néhány szabásminta, és majd nekiállok varrni. Egy nagy darab anyagot még beavatok, aztán indul a munka,
Április végén, május elején majd 3 hetet kint leszek, ezt csak egy esetleges találkozó miatt mondom.
Illiona 2018 febr. 07. - 20:30:11
(232429/239047)
Cross 3-4

nem csökkent a feszültség, nagyon kiélezett helyzetek vannak továbbra is.
A történetrõl mostmár nem mesélek, inkább csak a karakterekrõl.
Van ugye a képviselõ "hisztéria a négyzeten" felesége, de aki éppen olyan erõteljesen bánt a közös 25 éves fiukkal is, mint a kórházi személyzettel.
Egyszerûen rákényszeritette a májadományozásra, pedig a nyegle fiúnak ez sehogy sem fért bele a bulik közt a napjába.
Vagyis 1-1 lett.
A 4. epizódnak megint ugy lett vége, hogy feszültség, mûtét, késés, és fõcím.
Vagyis ujabb hat nap...
Kép: sajtófotózás
Illiona 2018 febr. 07. - 19:08:17
(232428/239047)
Misty

Itt egy link, ami sok fptót tartalmaz a szereplõkrõl, a forgatásról
https://www.dramafever.com/news/-things-to-know-about-misty-the-new-passionate-mystery-drama/

Kép: ahogy a filmben eddig Ji JIn Hee semmiképp nem nézett ki!
Illiona 2018 febr. 07. - 15:25:33
(232427/239047)
megjelent az 1987: When the day Comes cimû mozifilm az Avistán, elég nagy méret, de legalább jó minõség.
Ez a film nagy siker volt a mozikban az elmúlt 2 hónapban.
Azt mondtam, hogy én ezt meg nem nézem! De mindenesetre letöltöm....
Illiona 2018 febr. 07. - 15:20:41
(232426/239047)
Misty
helyesbitek, mert azt hiszem kétértelmû voltam, a fõszereplõ szinésznõ megjelenitett karakterét nem szeretik a Dél-Korea topikban.
:)))
Illiona 2018 febr. 06. - 23:12:27
(232425/239047)
A Misty cimû sorozat sokkal jobb mint elsõre gondoltam.
A 2. epizódot már 2-szer néztem mag, annyira izgalmas, bár tudjuk, hogy jönni fog a baleset, amiben a "szeretõ" meghal.
A fõszereplõnõ nekem nagyon tetszik, 47 éves szinésznõ, és eljátszik egy 36 éves korú nõt simán.
Ezen a kinken vannak képek a soriból, a 2 részbõl
https://www.hancinema.net/spoiler-added-episodes-1-and-2-captures-for-the-korean-drama-misty--115250.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Olvastam a Dél-Korea topikban, hogy nem szimpatizálnak a fõszereplõnõvel.
Szerintem meg nincs vele semmi baj, ilyen a mai fiatalabb nemzedék nagy többsége.
Karrier, gyerek nélkül, vagy 1 gyerekkel. Nagyon sokan választják az önmegvalósitásnak ezt az utját, és nemcsak arrafelé, hanem itt Európában is.
Lemondani egy karrierrõl, és csak a családnak élni, szülni 1-2 gyereket, és háztartást vezetni: nem biztos hogy a mai világban ez életcél lehet.
Persze a gyerekprojekthez egy férfi is szükséges, egyedül nem megy.
Annál is inkább, mert ehhez egy igazi férfi kellene, de itt a filmsorozatban annak is hiányát szenvedi a házaspár, hiszen a Ji JIn Hee által megformált figura semmiképp sem férfias, csak olyan nyúlós, gyáva, puhány. Van honnan felfejlõdni.
Bár az I Have a loves cimû sorozatban sem sikerült neki, de talán majd itt.
Kép: egy igazi FÉRFI: a (volt) szeretõ.
Illiona 2018 febr. 06. - 19:16:06
(232424/239047)
egy uj történelmi dráma veszi kezdetét március 03-án Grand Prince címmel
http://www.koreandrama.org/grand-prince/

a fõszerepben Joo Sang Wook, akit csak Woljának hivunk a Silla óta.

http://asianwiki.com/Grand_Prince
A nõi fõszerepben pedig a Börtön Virága fõszereplõnõje lesz.

Remélem Wolja nem a hõsszerelmest akarja megjeleniteni????
Márcsak azért is, mert Ko Soot is túl öregnek találtam (és mások is!) a Börtön Virágának a gyõztesen befutó szerelmesének!!!!
Illiona 2018 febr. 06. - 18:48:05
(232423/239047)
és ez is Lee Joon, katonáéknál...

https://www.viki.com/celebrities/15219pr-lee-joon
Illiona 2018 febr. 06. - 18:46:02
(232422/239047)
1988 február 07-én (koreában már hajnali 3 óra van) született Lee Joon, nagy tehetséggel megáldott koreai szinész.
Jelenleg katona.
Õt emlegettem tegnap a Method kapcsán.
Illiona 2018 febr. 06. - 18:37:16
(232421/239047)
a Tribes and Empires cimû kinaival én ugy haladok, hogy mindig hétvégén megnézem az egy heti részeket.
Tényleg iszonyú lassú, le kelll hozzá engedni, hozzálassulni, hogy nézhetõ legyen, de annyira gyönyörû az egész, hogy ennyi negatívum belefér.
Illiona 2018 febr. 06. - 18:33:55
(232420/239047)
Sziasztok!
Köszi a választ, elõször a Jumongra gondoltam, és azután kezdett is derengeni, hogy talán mégsem, a zárójelest a beirás végén tettem bele, de jó volt a megérzés.
Annyira régen láttam már ezeket a filmeket, és annyi minden felejtõdött, illetve az volt a sok, amennyit utána megnéztem.
De tudtam, hogy Te képben vagy :))))
Kép: ez is BIZTOS rosszfiú The MAn From Nowhere cimû mozifilmbõl.
Errõl beszéltem, mint kifejezõeszközrõl.
10/10
offtopic
kimbin01 2018 febr. 06. - 09:35:10 10/10
(232419/239047)
Szél királysága

Sziasztok! Folytatom a Tribes and Empirest, egyenlõre angolul, mert még nincs fordítás. Nagyon szeretnék már a végére érni, mert nagyon lassan
haladnak a cselekménnyel, és így kicsit lapos.
Illiona 2018 febr. 05. - 22:34:15
(232418/239047)
A The Fortress angol felirata viszont elkészült az Avistán
Vagyis letölthetõ, nézhetõ.

Bár lapishun tegnap és ma nagyon kötekedõ hangulatában volt, (amit nem is értettem, de nem is kell ezt nekem megérteni ) de "talán" le is forditja, legalábbis gondolkodik még rajta.
hanguktaekwondoo 2018 febr. 05. - 21:50:06
(232417/239047)
Kedves Iliona.
Vszleg nem tûnt fel, mert nem olvastad el, amit írtam :-)
hogy a beírásomat nem neked szántam, hanem úgy általában azoknak, akik érdeklõdnek mások véleménye iránt.
Feltéteztem -s látom, jól tettem- hogy te nem sorolod õket közéjük.
A világért se engedd magadat befolyásolni semmilyen vélemény által :-))
Megvan az már, kedves Iliona, csak te nem tudsz róla :-)

Szeretném ugyanakkor felhívni a figyelmedet arra a számodra feltehetõen igen szomorú, kõkemény tényre,
hogy a port. hu fórumon nincsen egyes embereknek saját topikjuk.
Igazából nem is tudom, mirõl beszélsz.
A fórum rendeltetése, hogy mindenki elmondja egy adott témáról alkotott véleményét.
Ergo a topikok monopolizálása jelenleg kivitelezhetetlen vágy.
Kivéve, ha megkéred a moderátorokat, hogy levédessék neked a Silla topikot
és akkor az egész a tied lesz.
vagy inkább akarsz egy tábla csokit?
Vagy másra vágysz, amit csak én adhatok meg neked? ;-)

Az, hogy egyes topikok összeszokott baráti társaságai arról fecsegnek már évek óta, amirõl akarnak, annak indoka a kattolás után járó cégjatt és a fórumozók toleranciája avagy közönye.

Kedves Iliona.
Véleményem szerint a legjobb amit tehetsz, hogy nyitsz egy saját topikot
ahová csak te írsz.
Az a sajátod lesz.
És ott aztán senki, de senki hozzászólását nem kell elolvasnod.
nehogy holmi búvópatak becunamizzon :-))

Ami a fényforrásokat illeti: én a szellemi kriptamentes, szabadon gondolkodó csillagokat kedvelem
nem az eszkimó napot.
Bár még az is jobb, mint amit te csinálsz: saját Holdadban nézed önmagadat.

Jó napozást ;-)
Illiona 2018 febr. 05. - 20:55:25
(232416/239047)
Kedves Hanguktaekwondoo!
Nem olvasom el amit irtál, nem akarom hogy befolyásoljon, az a véleményem, ami.
Neked is van, de kifejthetnéd a saját topikodban is, de hát megértem, hogy jó idejönni, és a NAPfényben sütkérezni kicsit Silla partjain!
Egészségedre!
hanguktaekwondoo 2018 febr. 05. - 18:55:06
(232415/239047)
Iliona a lényeget nem érti a nõ kapcsán.
Õ az egyetlen a filmben, akin végig nincsen álarc.
Ilyen szempontból talán õ a legnemesebb karakter az egész filmben.
Hétköznapi hõs, aki amellett, hogy túl akar élni, emberét is felszínen tartaná -a maga módján, a maga eszközeivel.
Még csak nem is jelentéktelen; átlagos ember, ilyenbõl van a legtöbb; mindegyik tud ragyogni, ha rendesen karbantartják testi -lelki kertecskéjét.
Én például kimondottan kedvelem a mezõk vadvirágait is. hidden treasures és egyéb mikroszépségek. ilyenek.

Beleszeretett anno a késõbbi férjébe, s mivel az, látens homoszexualitása folytán, meglehetõsen passzívan viselkedett, érzelmeivel nyomást gyakorolt rá, mire a lütyõ beadta a derekát és elvette feleségül a neki egyre kedvesebbé váló nõt-
Ezen nincs mit félreérteni, ez feketén -fehéren le van beszélve a filmben.
A kölyök már a legelejétõl pikírt, a "szóval behálóztad" benyögése amellett, hogy paraszt, mert épp vendégként van jelen, tapintatlan is.
Ráadásul kettejük kapcsolatának lényegét nem látja.
Egyrészt hamarabb született, másrészt kívülálló.

Ez a nõ nem behálózott, meg nem sumákolt.
Teljesen természetes reakciókat adott a számára abszurd helyzetre.
Megfigyelésem szerint, 10 nõbõl 7-8 tutira így tenne.
Mivel a férfi végig passzív volt, a nõ nem érezte magát biztonságban mellette.
Ezért félt, de durván abszolválva.
Emiatt volt mindig a seggibe -gondoskodásában is ott volt a félelem, nehogy egyszer elhagyja.
A haja is a bizonytalanságot, azt a belsõ elhagyatottságot szimbolizálja
szinte önmaga elõl bújt, a világ elõl.
Hiába szerette a férfit, nem tudott mellette kivirágozni.
Inkább virágzó fákat festett.
Ki volt élezve a necces pillanatokra -ezért is ismerte fel a "vetélytársat" szinte az elsõ pillanatban.
És, amikor a két csávó színpadon volt, már vágta, hogy kiáll a rúdja, de most már a realitásban is.
Szegényke, persze, hogy mindent megpróbált. A férfiért is, aki olyan könnyen sodródik és akinek õ biztos kikötõt nyújtott, amit a másik nagyon tudott becsülni.

A Boldog vagy? kérdést majd mindenki egy síkon értelmezi.
Nem az unalom volt itt a mozgatóerõ, hanem egyfajta csendes, eseménytelen meghittség.
Mintha 30-40 éves házasok lennének, akik a kapcsolatot barátságra alapozták.
Nem célravezetõ azt szajkózni, ami valahol megjelent.. Ez vonatkozik bármilyen témára A vélemény-applikáció igen déndzsörösz, végén nem tudni, hol kezdõdik az önálló vélemény és hol a másoké.
A nõ és a férfi között meghitt viszony volt; nem tombolt ugyan a szerelem, de nagyon sok kapcsolatban pont ez az erõs barátság adja a kõkemény alapot.
Kifejezte ezt több, kiívülálló számára csak másodpercre érzékelhetõ gesztusuk; félszavakból is értették egymást.
Ugyan a kis ribanccal milyen erõs vót a szeretet? höh.
Dettó ez vonatkozik arra a klisére, hogy középszerû színész volt ez a Walter.
Ezt ugyan honnan a tökömbõl vesszük?
Ja, mer a kiscsávó beszuggerálta?
ja. értem.

Aki állt már valaha színpadon, vagy foglalkozott ilyesmivel esetleg forgott ilyen körökben, az tudja: az idõsebbik fickónak volt tartása és szuverén egyéniség volt, ha képlékeny és sodródásra is hajlamos.
A másik pedig egy kókler, aki szexuális hatalmával óhajtott visszaélni, csak aztán a fagyesz visszanyalt hálisten. legalább ennyi.
persze, miután belekényszerítette a másikat egy olyan helyzetbe, ahonnan õ lépni már nemigen tudott, csak egyfelé. ahogyan nem tudok könnyet ontani a kis fajdkukiért, úgy adok igazat Walternek a döntését illetõen.
Mert, akinek tartása van, az csak így dönthet egy ilyen helyzetben.
Hiszen a másik
nem
nyúlt
utána.

Alig találtam olyan képet errõl a kiélt fejû fazonról, ami szalonképes lenne
Illiona 2018 febr. 05. - 15:44:29
(232414/239047)
Method
A feleség: mennyit beszélünk errõl a jelentéktelen nõrõl:)
A haja nekem sem tetszett, számomra ennek azért jelentõsége van: az arcába hulló haj jelenti a hamisságot, a másnak mutatom magam érzését, az õszintétlenséget.
(hány meg hány példa van erre: Dojin a Jumongból, (vagy a Szél Királysága??) ???) a felügyelõ a Bad Guysból stb...)
A feleség egy kicsinyes valaki, aki hozzáment a hires szinészhez, õ kevésbé volt érzelmileg érintett hajdanán, mint a férfi.
A film elején beszélgetnek, és kérdezi hogy "boldog vagy". Ez olyan elcsépelt, minden valós választ nem lehetõvé tevõ párbeszéd!

Hiszen van olyan hogy boldogság? Csak kérdezem!
Nincs, csupán boldog pillanatok vannak, és csak rajtunk áll, hogy vagyunk -e annyira tudatosak, hogy ezeket abban pillanatban észrevegyük és tudatosan megéljük.

A feleség egyetlen pillanatra nem hagyja békén a férjét (az urát- akartam irni, de ez nem megfelelõ ) kifejezett kérése ellenére ebédet hord neki, utána megy a piacra, és rákényszeriti az általa választott láncra, utánaszökik éjszaka a szinházba, kicsinyesen leskelõdik, beül a próbákra, mintha lenne ott keresnivalója, és erõszakosan szexre akarja kényszeriteni a másik akarata ellenére!!!, meglesi a füzetét, hogy mit is irt (vagy nem irt) bele, Festõmûvésznek képzeli magát, de csak egy festõ, aki borzalom, milyen képet fest, ott a falon, egy szürke nyomasztó kép! Walter dönthet: a középszerû feleség vagy a szép fiatal fiú! És bár belekóstol a szabadságba, de mégis a regi jól bejáratódott "langyosban " marad.
Ott ahol eddig is volt, ahol örökre lennie kell majd. Ez ezután már a tudatában lesz, vagyis mindennap szembesül majd a választása következményével.

Egy barátnõm, (nem korearajongó) akivel néztük ezt a filmet azt mondta: ha megnyerte, hadd vigye.
Amikor elõször láttam a filmet nagyon elkeseredtem, ezt a filmet Lee Joon mennyivel jobban el tudta volna játszani, de azután megszoktam ezt a fiatal fiút, végül is lehet hogy elõny az, hogy nem ismerik még. (Lee Joon pedig mint tudjuk - katona október 26 óta, még sokáig. )
Illiona 2018 febr. 05. - 15:09:38
(232413/239047)
persze: úgy szólal meg...
Illiona 2018 febr. 05. - 15:07:34
(232412/239047)
Method
Próbálok válaszolni, de annyi mindenrõl irtál, hogy csak na!
elõször is a "módszer". Végül is ez a film cime, tehát erre hegyezõdik ki a film is.
Hogy Wakter alkalmazta-e, vagy egyáltalán szokta-e alkalmazni, azt én kétlem.
Hiszen egy nagyon egyszerû, középszerû szinészrõl van szó. Lehetne több, jobb, mûvészi is, de ennyi fért az õ személyiségébe. A végére ez egész biztosan kiderül.
A feleség felrója neki, hogy minden szerepnél ez van, mintha hiba lenne! Hát ha pékhez megy hozzá, akkor meg lisztes lesz, nem?
Vagyis Walter csak egy középszerû ember, akinek csak a szakmája az, hogy szinész, de mûvészi magasságba nem emelkedik, bár most megtapasztalhatja azt hogy mi is ez, de marad.
A fiú az más. Õ még csak most próbálgatja, mit is jelent a tehetség, a hatalom mások felett. Bár már régóta volt a rivaldafényben, de azt mondták az elején, hogy kényszerszüneten volt motorbaleset miatt, vagyis volt arra ideje és módja, hogy átgondolja, mi is legyen.
Elõször csak flegmán viselkedik, de már ekkor is tudatos, ez látszik sok kis részletben. Elõször ugy gondolja, hogy majd Walterrel közösen felépitik a darabot, a személyiségeket, de ráismert arra, hogy Walter ehhez kevés. Akkor amikor elmentek kellékeket vadászni, és utána az autóban látja a kispolgár Waltert sétálni a feleségével.
Ekkor dönti el, illetve ezután hogy egyedül megcsinálja, a módszer alapján majd feltüzeli Waltert.
A garázsban látjuk is, (a csók közben persze... ) ahogy átveszi az irányitást, nagyon is kifejezõ az, ahogy a csók közben megforditja a kezdeményezést, és ezután már ugy van minden, ahogy õ elképzelte.
A szabadság, illetve felszabadultság neki ismerõs, de Walter számára ezek ismeretlenek, és élvezi is.
Persze hogy õ is megég, illetve legalábbis megperzselõdik.
Nekem az is mindent elmondó volt, ahogy Walter a darab után szólal meg, mintha csak kenyérért küldték volna le a sarki boltba! (Amikor kérdi, hogy a társa nem jött le a szinpadról.)
Illiona 2018 febr. 05. - 13:25:48
(232411/239047)
Ha hétfõ akkor Box Office!

ez a hét is tartogat meglepetéseket, bár már Micike emlitette, de az Along... megkozelitette az Ode to My Father nézettségét.
Nem tudom, a következõ hetekben mennyi van még a filmben, biztosan lesznek, akik ujra vesznek rá jegyet, és megnézik ujra.
Akkor pedig a 2. legnézettebb film lesz Koreában!

Nekem az Óda Apámhoz is nagy kedvencem volt, az Alongot pedig még nem is láttam (trailert sem) de azért szurkolok!
https://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2018-02-02-~-2018-02-04-115208.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook,

Kép: az Along... poszterképe.
(bár mostmár kavarodik a gépen egy csomó Tribes fotóval...
hanguktaekwondoo 2018 febr. 05. - 13:12:58
(232410/239047)
Kedves Micike,
bár elég sok ponton nem értek egyet a film kapcsán leírt véleményével
-idáig azt hittem, hogy a port koreai szekciójában csak Min-Rinnek voltak önálló gondolatai, miközben -miután /meg/nézte a filmet
-de örömmel látom, hogy Ön is utána olvasott.
Ahogy nézem, alaposan -örülök, hogy Ön nem szexista és Min-Rin hsz.-ait is elolvassa, nem csak az enyémet.
Mert bizony, vannak a porton olyanok, akik csak az enyémeijeit szeretik, ezért az ismerethalmazuk sosem lesz tág, eredeti
és széles mint a patázott rónaság.
no.

Ha megengedi, tennék néhány észrevételt -hosszú kávét vettem és meglehetõsen forró; amíg kihûl, úgy vélem, hasznos tevékenységet bonyolítok le, amennyiben Ön nyitott egy másik nézõpontból történõ megközelítésre.

Nos, Micike, sajnos, nem tudok egyetérteni Önnel abban, hogy Walter lezárta magában a cuccot. Egy nagy frászt.
Micike, egy hím, amennyiben lezárt magában vmit, nem néz ki úgy, mint aki lúszarba harapott. hanem csinccsa lezárta magában és ez a pofalemezen is látszik.
Aki itt picsogva-nyifogva lezárta az ügyet -maj bisztossh megírja egy jóadag balladában, amivel rengeteg zsét kaszál- az a büdös kis pöcs volt, akitõl nagyobb ribanc a világon nem kell, de ezt a woojinban ahogyan ön is olvasta, már maradéktalanul kifejtettem.

Továbbá: a kiscsávó sosem robbant volna a nõre, mert olyan full meleg, mint az asztmás sparhelt karácsonykor. Az más kérdés, hogy érdekbõl bármit
-hiszen az idolokat eleve úgy választják ki a tömegbõl, hogy egy kis tunning, oszt érdekbõl bármit.
Így manipulálhatóak aztán õk maguk egész életükön át -ezáltal tudják õk is manipulálni tágabb környezetüket a marhaságaikkal. De ez más tészta, meg a korea szekció népeit mindez vajmi kevéssé érdekli, lényeg a hot nyálas köd :-))
A nõt végig egy veszettül féltékeny nõ szemével méregette, akár a gyilkolásig tudott gyûlölni a nyomorult.
Azt végképp nem értem, a nõi fõszerepre miért ezt az ortopéd hölgyet választották, akit nem elég, hogy egérarcúra mûtöttek, de még a szája a is félreáll és pösze is.
ez most az trend?

A method -acting egy káros marhaság, errõl is írtam.
A film valójában nem a method -actingrõl szól -bunda a bundában, kifordítva- hanem két ember magánéleti kapcsolódásáról.
a módszer volt az impulzus, ami meggyorsította az eseményeket.
De a method -acting közben csak vigyorgott, mert õ tudta a legjobban: itt már senki nem a szerepet játssza, hanem saját életüket élik.
Ezért -is- veszélyes ez a módszer.

Akinek viszont itt nem volt egyénisége, az a vendégszereplõ félistenke, akit, mint a vizet, olyan edénybe töltesz, amilyenbe akarsz -felveszi az alakját.
Ennek a Walternek volt egyénisége: kiszolgáltatottságát a legelejétõl észre lehet venni, az elõ pillanattól hat rá a kis prüncessz.

Ugyanakkor, jó meglátás, hogy a kispöcs alapvetõ konviktus -problémája -nem elírás!- hogy nem ismeri a kötõdést. Konkrétan sérült.
Az összes idol sérült, mert az egyik legérzékenyebb korszakban egészségtelen életmódot és kapcsolatrendszereket kényszerítenek rájuk.

Ez a Singer
-aki, mint hallható, még tisztességesen énekelni sem tud; bajadérok szégyene, még jó,hogy ült és nem rázta hozzá a seggit-
a maga módján beleesett a tõle jóval karizmatikusabb csávóba, kicsit szórakozott vele
aztán viszacsücsizett az eleséggel megrakott kalitba.
Nekem ilyen kanárimadaram lenne vazze visszakézbõl tekerném a nyakát.

Ellenben az a másik legbelül szétfetrengte a lépét, mert atomjaira trancsírozta egy ilyen kis köcsesz.
Ez a Walter, Micike, nem szakmunkás volt. hanem profi. csak annyi, hogy emberbõl csinálták.
pont az ellentéte mindannak, amit a kiscsávó nagy igyekezttel fel tudott mutatni.

Jelen korunk egyik cinikusan perverz jelensége, hogy manipulatív módszerek bevetésével a valódi tehetségrõl/ mûvészrõl -aki idõt, energiát, életet fektetett be évek során fejlõdésébe- megpróbálják bebizonyítani, hogy csupán szatócs vagy egy a sok hozottmalac közül.
lsd tehetségkutató mûsorok
vagy ez a filmecske.
Caffee 2018 febr. 05. - 12:18:29
(232409/239047)
Sziasztok, bár nem láttam a filmet, de olvastam az összefoglalóidat és beugrott a Sztanyiszlavszkij módszerrõl egy régi történet Magyarországról
http://www.blikk.hu/aktualis/szinitanodat-nyitott-az-ozdi-fojtogato/8llz04l

Namost, ez a dilis elég sajátosan értelmezte a módszert, mindenáron pont halálélmény-közelbe akarta vinni a nõket. Beteg.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 11:52:58 10/10
(232408/239047)
Szép napot Mindenkinek!
Ez este lemaradt, már nem volt hozzá idegzetem, hogy a telefonomról elküldjem, de kapcsolódik a témához.
Walter... kontra "Daniel"...

"...Daniel Day-Lewis a method acting elõ szobra, együtt él és lélegzik a szerepeivel, még a visszafogottságot is olyan iszonyatos erõvel és alázattal képes átadni, ahogy nagyon kevesen."
http://m.filmtett.ro/cikk/4777

Egy színészlegenda méltó búcsúja.
Ha Paul Thomas Anderson alkot, az minden filmrajongó számára ünnep. Noha a legutóbbi, Beépített hiba címû filmje nem aratott osztatlan sikert, kevés nála kiegyensúlyozottabb és egyedibb látásmódú rendezõ él Hollywoodban. A Fantomszál azért is érdekes, mert ez a háromszoros Oscar-díjas színészlegenda, Daniel Day-Lewis utolsó szerepe.
https://www.puliwood.hu/kritikak/fantomszal-kritika-242960.html

A film magyar feliratos elõzetese: https://youtu.be/PQjPmmUGufcn
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 03:17:31 10/10
(232407/239047)
Muszáj nyugovóra térnem.
Jó éjt, szép álmokat, a dolgozóknak/iskolásoknak induljon jól a hét! :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 03:14:35 10/10
(232406/239047)
Ezt a filmet szerintem egyszer elcsíptem a tv-ben, de csak úgy félig-meddig láttam, az elejérõl lemaradtam.
Mindig leragadok, ha ázsiai arcokat látok, hátha lesz ismerõs - és marha büszke voltam magamra, amikor felismertem Jang Dong-Gun-t. :)))
Érdekesnek tûnt a sztori, ha jól emlékszem, a japán gyarmati idõszak keveredett a jelennel.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 03:09:59 10/10
(232405/239047)
Szia! Ezek szerint akkor sikerült elküldenem a szöveget is. :))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 03:07:24 10/10
(232404/239047)
Íme, minden idõk legnézettebb dél-koreai filmjeinek listája: az Along... nemcsak a 3. helyen áll, hanem már eléggé megközelítette a 2. helyen álló Ode to my Father-t. :)
Az 1987 is jól teljesít, 7 millió felett jár. [(2017.12.27.) -- 9,5 (6.884); 7,9 (14) -- 7.175.547]

1) The Admiral/Roaring Currents (2014.07.30.) értékelés: 7,8 (10.867); 6,2 (11) NSZ: 17.615.152 fõ
2) Ode to My Father (2014.12.27.) – 7,1 (6.263); 5,3 (6) – 14.262.498
3) Along With the Gods: The Two Worlds (2017.12.20.) – 7,2 (5574-5.746); 6,1 (12) – 13.642.101
(megj: a film 17 nap alatt jutott el a 10 milliós nézõszámig és még jelenleg is a BO. 5. helyén áll; az elsõ számok a január 24-i adatokat tükrözik, de jelenleg már 14.196.392 nézõvel a 2. hely is elérhetõnek tûnik; egy jó hete még nem gondoltam volna)
4) Veteran (2015.08.05.) – 8,4 (11.2786); 7,4 (8) – 13.414.200
5) The Thieves (2012.07.25.) – 7,9 (8.906); 6,8 (6) – 12.983.841
6) Miracle in Cell No.7 (2013.01.23.) – 8,7 (4.076); 5,5 (2) – 12.811.435
7) Assassination (2015.07.22) – 8,5 (10.869); 6,3 (8) – 12.706.483
8) Masquerade (2012.09.13.) – 8,6 (3.975); 7,3 (8) – 12.323.595
9) A Taxi Driver (2017.08.02.) – 9,0 (11.493); 6,1 (11) – 12.186.684
(megj: az eredeti cikk apropóját az adta, hogy a Taxisofõr 19 nap alatt elérte a 10 milliós nézõszámot; eredetileg +1-ként szerepelt, én most beraktam a helyére)
10) Taegukgi (2004.02.05.) – 9,2 (1.471); - (0) – 11.746.135
11) Train To Busan (2016.07.20.) – 7,3 (8.416); 7,1 (10) – 11.566.862
12) The Attorney (2013.12.18.) – 9,3 (34.539); 7,2 (10) – 11.374.879
13) Haeundae (2009.07.22.) – 7,0 (3.921); 6,1 (8) – 11.324.545
14) Silmido (2003.12.24.) – 8,1 (384); - (0) – 11.081.000
15) The Host (2006.07.27.) – 9,0 (4.570); 8,0 (6) – 10.917.221
16) King and the Clown (2015.12.29.) – 9,3 (5.745); 6,7 (6) – 10.513.715

BOX-OFFICE 14+1 (2017.08.21.) http://magazine2.movie.daum.net/movie/45648
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 02:48:34 10/10
(232403/239047)
A lyukas fejû szobor.
Elõször nem tetszett, pláne amíg felirat sem volt. De ez a szobor Walter és a felesége szerelmének, kapcsolatának jelképe. Az elsõ szobor, amit fiatalon a nõ készített, de Walter annyira magának akarta, hogy végül a nõt is megkapta hozzá, aki „behálózta”. A feleség szerint épp Walter volt az, aki „kitöltötte a benne lévõ ürességet”, és miközben ezt mesélte (Singernek), gyertyát, melegséget gyújtott a szobor belsejében.
Walter minden alakalommal megsimította a fejet, amikor hazaért vagy elment otthonról. És ezt Singer látta, tudta, érezte - nem véletlenül törte össze végül a szobrot.
Pont a bemutató elõtt, s ezzel sikerült felkavarnia Waltert, aki már nem tudta elkülöníteni a darabot és a valóságot; a színpadon többször Hye-wont említette Clara helyett.
Singer pedig gyõzött Walter felett, egyúttal bemutatta a tehetségét, hogy méltó volt a kiválasztásra.
Csak a végén azok a magányos pillanatok. Azok árulkodók voltak…

És maradtak még kérdéseim:
Vajon ha a fiú helyett szimplán egy fiatal színésznõ játszotta volna a kísértést, akkor is ennyire „érdekes” lett volna ez a film?
És vajon ha már a cím egy színészi technikára utal, akkor nekem laikus nézõnek utána kell-e néznem, hogy ez mit takar, s ha igen, utánanézek és ez befolyásolja a véleményemet, a látottak értelmezését, akkor ez volt a rendezõ célja?
Vagy csak úgy csinált egy filmet, amivel emléket állított a színjátszás egyik speciális módszerének, a többi meg csak körítés volt? Hiszen a method acting-ról és Peter Brook-ról olvasottak nagy része visszaköszönt a filmben és a benne lévõ színdarab próbafolyamatában…
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 02:44:05 10/10
(232402/239047)
Walter megingása, elbizonytalanodása vajon valódi, vagy a módszer része?
Hiszen nem írt jegyzeteket, holott mindig szokott… Mindenesetre a visszakozását abszolút megértem.
Ez nyilván nem egy mindent elsöprõ szerelem volt, talán csak vágy, az érzékek játéka. Na de egy azonos nemûvel? Ez teljes képtelenség. Hogyan dobhatna oda mindent, addigi karriert, egzisztenciát, elismerést, sikereket egy fiatal fiú miatt, ilyen rövid idõ után. Nem ér annyit az egész…
Ott várja a felesége, a talán unalmas(abb), de biztos jövõ. Gyávaság, kényelem, vagy józan belátás?

Amikor a parti kiruccanás után elõször találkoztak Singerrel a színházban a sajtóbemutató elõtt, õ már mindent lezárt magában. A fiú még reménykedve, teljes testével fordul felé, de õ szinte rá sem néz. Végül lefejti magáról a még reménykedõ fiú kezeit, megfogja a nyakát, kicsit megrázza, mintha azt akarná, hogy térjen észhez.
Ridegen, határozottan, tömören nyilatkozik. Menti a menthetõt.
De hogy valójában mit gondol, mit érez?
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 02:42:18 10/10
(232401/239047)
SINGER. Ez a fiú csupa ellentmondás volt - vagy csak kevés volt az idõ bemutatni a személyiségét?
Az elején még félénk, gyámoltalan kisfiú, aki egyben egy rajongók által üldözött celeb… nekem túl gyorsan változott határozott manipulátorrá. A könyv olvasása, ahogy mindent gyorsan megtanul, megjegyez - miközben elmondja, hogy ez nehéz volt (vagyis nincs különös képessége, fotografikus memóriája, csak „magol”), némileg ellentmondásosnak tûnik.
Újranézve is azt érzékeltem, hogy ez a fiú akár a nõt is elcsábította volna, ha az hagyta volna, érdeklõdött volna iránta… Valószínûleg hiányzott belõle a stabil kötõdés bárkihez, így Walter és a felesége kapcsolatát látva sokkal magányosabbnak érezte magát. Mivel „nem vették be” maguk közé, így egy idõ után arra törekedett, hogy valamelyiküket, vagy legalább az egyikük figyelmét megszerezze - nem feltétlenül tudatosan, talán csak ösztönösen kereste a magányossága ellenszerét.
A nõ után hamar Walter felé fordult a figyelme: elõször talán csak tanulni akart, hogy bizonyítson, majd a szerep hatására valóban szerelmet, ragaszkodást kezdett érezni Walter iránt, vagy ez csak a fiatalok bátorsága, olyanoké, akiknek még nincs vesztenivalójuk, így könnyen megszédülnek, nem is a másikba, csak a szerelembe, az érzésbe szerelmesek?
(A fotózáson rendkívül kihívóan viselkedett - ez is olyan váltás volt, ami nem fért a fejembe.)
És nagyon fiatalka. Eszébe sem jutott, hogy bármit, sõt mindent elveszíthet, ezt csak a menedzsere látta, aki gyõzte elrángatni Walter mellõl.

Nekem nem tetszett ez a fiú.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 02:36:12 10/10
(232400/239047)
HYE-WON, a nõ, a feleség.
Egyértelmûen õ az, aki érzelmileg sokkal többet tett/tesz a kapcsolatukért, most is minden porcikájával küzdött.
„Minden egyes alkalommal túlzottan beleéled magad a szerepedbe.”
„Beszélgessünk a bemutató után. Addig úgysem tudsz szabadulni Waltertõl.”
Õ ismeri a férfit, mi nem igazán, hiszen õ kezdettõl fogva „Walter”. Vajon milyen lehet az igazi férfi, akibe annak idején beleszeretett?

A feleség haja, a hosszú, szemébe lógó frufruja viszont zavart. Õ végig õszinte volt, kimondta az érzéseit, megélte a féltékenységét, de ha kellett, elbújt a haja mögé.
Senkin nem szeretem ezt a típusú frizurát…
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 02:32:54 10/10
(232399/239047)
WALTER: olyan, mint egy jó „szakmunkás”, a method-acting híveként az adott szerepet olyan feladatnak tekinti, amibe belebújik, a karakterrel azonosul… Tkp. nem is tudhatjuk, milyen az igazi személyisége, mert a film elején a darab rendezõje már úgy fogadja, hogy „látom, Walterré váltál”…
Meglehetõsen zárkózott figura, alapvetõen higgadtnak tûnik, akit csak a szerepe szerint kap el a szenvedély (nekem fura ez a kettõsség). Igazából ezt a felesége elmondásából gondolom, aki szerint õ volt az, aki jobban akarta a kapcsolatukat, Walter csak „belement”. Jól meg vannak egymással, vagy inkább már csak/vagy jelenleg… egymás mellett.

Walter „módszere”:
- Brook könyvét (A nyitott ajtó) odaadja a fiúnak, majd átbeszélik az abban olvasottakat,
- a forgatókönyv elemzése (elkéri Singertõl a saját példányát és szemmel láthatóan elégedett, amikor a sok megjegyzést, kiemelést látja benne)
- a karakter megértése (sokat kérdezi a fiút a szerepérõl, az érzéseirõl, a lehetséges motivációjáról)
- saját korábbi élmények-érzelmek felidézése (a tengerparti éjszaka Singerrel, ami helyszínt a feleség egybõl felismeri…)
A próbált színdarab egyértelmûen Brook-ra utal:
- a film elején Walter lendületesen kerekezve érkezik az olvasópróbára, majd az épületben már a Carmen-bõl fütyörészi a Torreádor-dalt „A torreádor az áriában elénekli, mennyire szereti a harcot a bikával, a közönség éljenzését és a veszélyt." https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Torreádor-dal Véletlen lenne csupán? Nem hiszem.
- „testileg jellegzetes színészek”: ahogy Illiona írta(d), Walter magas, erõs, 50-es férfi, mellette Singer, aprócska, gyenge, fiatal - hatalmas ellentét a két fõ karakterben.
- a színdarab véressége, durvasága egyértelmûen Brook „kegyetlen színházát” idézi; nekem speciel egyáltalán nem tetszik, sõt, nem is értem a címét: „Eloldozva.” Bár a rendezõ magyarázott valamit a film címével kapcsolatban, de nekem így sem lett kerek… hiszen éppen egymáshoz vannak kötve, s a darab végén „csak a halál old el”…

Kép: Walter(ék) lakásába lépve korábbi szerepeinek poszterei láthatók, Godot-ra várva, Anna Karenina. Ez utóbbin némileg elgondolkodtam, mert õt max. Karenin-nek tudnám elképzelni, miközben a plakáton a szerelem (sarang, nem saram) szó kétszer is szerepel, vagyis mégis Vronszkij lett volna? Hát, nehezen tudom elképzelni róla… :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 02:29:38 10/10
(232398/239047)
PETER BROOK. https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Peter_Brook

"A kísérleti periódusok tapasztalatait alkalmanként egy-egy meghatározó elõadásban összegezve mutatta be. 1968-ban […] került sor Seneca Oedipus címû tragédiájának színrevitelére, amelyet Brook az õsi barbár teatralitás újrateremtésére használt fel. Az erõteljes rituális elõadás címszerepét John Gielgud játszotta, és éppen a „nagy" tradíciók e képviselõjének alázatos együttmûködése a fiatal kórussal, kevert új és szokatlan színeket az akkoriban tradicionális realista tendenciájú Nemzeti Színház stílusába."
"1988-ban Brook másodízben vitte színre a Vihar-t, Shakespeare színmûvét, ezúttal francia nyelvû változatban. [...] A rendezés a mû misztériumjáték és moralitás jellegét hangsúlyozta. „Megbocsátás, megbékélés, egymás elfogadása, szenvedély és szerelem... meditáció a szabadság természetérõl" - e szavakkal jellemezte Brook a drámát."
"Ha felidézzük Brook elõadásait, a rettenetet hangsúlyozó produkciókban is mindig megtalálhattuk a rejtett valóság megfejtésének mindenkori szándékát, amelyet Brook máig a legfontosabbnak érez. S ennek kifejezésére mindig az elgondolkozás szünetei - a csend - voltak a legalkalmasabbak."
http://www.literatura.hu/szinhaz/brook/brook-eletrajz.htm

"Elgondolkodtál már azon, hogy ami a mindennapi életedben körülvesz, az mind-mind valami módon színház? Ha nem, tedd meg ezt most velem Peter Brook - a XX. század egyik legjelentõsebb színházrendezõje - kapcsán."
"A Royal Shakespeare Company (RSC) rendezõgárdáján belül irigylésre méltóan szabadon alkotó Peter Brook e korszakában (70-es évek) megpróbálta összegyúrni Brechtet és Artaud-t, pontosabban a szociális problémák iránt érzékeny színházat az ún. "kegyetlen színházzal". Ugyanakkor Peter Brook nemcsak az európai színházi hagyományokat szívta fel magába, hanem az afrikai és indiai színházi tapasztalatokat is, mert a modern színjátszás õse és kortársa az egész világ színházmûvészete."
"A sikerek csúcsán, az "élõ ikonná" válástól való félelmében otthagyta a RSC-t és új vizekre evezett. Párizsban, a bohém fõvárosban a világ legkülönbözõbb tájairól érkezett, tapasztalatlan, ám annál fogékonyabb, fiatal színészekbõl álló társulatot hozott létre... E falak között Shakespeare Athéni Timon-ját, Csehov Cseresznyéskertjét, vagy Carmen történetét játszották el."
"Nagyon fontos, hogy legyenek testileg jellegzetes színészek: alacsony és kövér, magas és sovány, fürge mozgású, nehézkesen mozgó...stb."
"Végül is azt tanácsolom mindig, hogy ha színházba mennek és unatkoznak, ne rejtsék el, ne higgyék, hogy maguk a hibásak, hogy maguk tehetnek róla. Ne hagyják, hogy a kultúra gondolata megfélemlítse magukat! Tegyék csak fel a kérdést: Belõlem hiányzik valami, vagy az elõadásból? - Jogunk van vitatni azt a szörnyû, már társadalmilag elfogadott dolgot, hogy a kultúra automatikusan felsõbbrendû." (Peter Brook)
http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/pedagogia/peter-brook-valosag-show-ja
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 02:27:43 10/10
(232397/239047)
A film címe a method acting-ra utal, ami a filmkészítés sajátos technikája, sõt terminus technicus-a (a XX. század elején, illetve az 50-es évek Amerikájában alakult ki), emellett Peter Brook-ra is hivatkoznak a filmben, õ pedig inkább a színpadi játékot újította meg, valamivel késõbb, Európában.

METHOD ACTING.
„Konsztantyin Szergejevics Sztanyiszlavszkij neves orosz színész, rendezõ és tanár alapjaiban változtatta meg a színjátszást a 20. század elején kifejlesztett módszerével. […] alapvetõ célja a hihetõ, természetes emberi portrék megjelenítése a színpadon. [...] a rendszer olyan elemekbõl áll össze, mint a „mágikus ha”, mely során a színésznek azt a kérdést kell feltennie magának, hogy „Mit tennék én, ha ebben a helyzetben lennék?”, […] a „motiváció”, mely során a színész arra kérdez rá, mit és miért és miért pont úgy csinál az adott karakter, vagy az „érzelmi memória”, melynek segítségével a színész nem csupán egy benyomást teremt az adott érzelemrõl, hanem a karakter aktuális lelkiállapotába belehelyezkedve arra törekszik, hogy õ maga is átvegye és átélje annak érzelmeit.”

A Sztanyiszlavszkij-rendszer elemeire támaszkodva alakította ki Lee Strasberg, New York-i illetõségû rendezõ azt az újfajta színjátszási technikát, amit method acting-ként ismerünk és aminek alapvetõ sajátossága egyfajta „belülrõl-kifelé” felépülõ elõadási mód, mely során a színész saját korábbi élményeibõl és érzelmeibõl dolgozva válik eggyé karakterével.
Ehhez szükség van az ún. „sense memory” (érzékszervi memória) használatára, vagyis a színésznek támaszkodnia kell minden olyan élményre, eseményre, érzelmekre, amiket korábban átélt és amik az érzékszervein átszûrve a tudatalattijában raktározódtak a sense memory/érzékszervi memória segítségével. […]
A Strasberg-féle method acting leglényegesebb eleme, hogy ismerni kell a Sztanyiszlavszkij-rendszert, ez a kiindulási pont, ehhez szükséges a forgatókönyv elemzése, mely során megkezdõdhet a karakter megértése. Ezt követi a háttértörténet felépítése: ha a színész elgondolkozik azon, vajon mit rejthet a karakter múltja, egyrészt sokkal könnyebben találhat kapcsolódási pontokat saját maga és a szerep között, másrészt könnyebben megértheti a karakter által bejárt érzelmi utazást. Ezután tud egyfajta személyes kapcsolatot kialakítani a szereppel, amennyiben sikerül önmagában felidézni azokat a helyzeteket, amikor hasonlóan érezhetett, mint az általa megformálni kívánt karakter. A végére aztán a gyakorlás és alkalmazás marad, hiszen ahhoz, hogy a színész a maga egyszerûségében és természetességében jelenítse meg a karaktert, hosszú órákat kell eltöltenie a felkészülés során felhalmozott élmény- és érzelmi készlet gyakorlatban történõ felhasználásával.”
[...] És amikor magát Strasberg-et kérdezték meg, hogy mi is pontosan a method acting, egyszerû és szellemes választ adott: „Method acting az, amit minden színész alkalmazott mindannyiszor, amikor jól játszott el egy szerepet.”

A cikk több ismert színész ismert filmszerepét hozza példaként.
http://filmrefel.reblog.hu/a-method-acting-elmunkasai
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 05. - 02:25:05 10/10 Előzmény Illiona
(232396/239047)
Szép estét Mindenkinek!

METHOD - megígértem, hogy írok róla. :)
Elõször december elején néztem meg a filmet, akkor még felirat nélkül, írtam is róla pár sort a facén. (Nálam ez csak amolyan kattintgatós kukucskálás szokott lenni, ha nincs felirat, de a történet így is általában követhetõ.)
A film címe: Method - vagyis metódus, módszer, technika... És ebbõl kifolyólag az a gondolatom támadt, hogy a fiatal színészpalánta (talán a filmbéli rendezõi koncepció részeként, vagy anélkül?) manipulálta a veterán színészt, hiszen rögtön az elsõ fontos momentum, ahogy az olvasópróbára érkezõ jókedvû fõhõs egyre feszültebb a stábtagokkal együtt az ifjú csillag tetemes késése miatt... és ezzel mintegy megalapozódik az indulata a fiú felé, vagyis már nem tud közömbös maradni... a fiú elõször mintha a feleséggel szemezgetne, aztán mégis a férfi bolondul belé - de ez valahol az érzékek játéka... Csak felületesen láttam, ezért lehet, hogy a benyomásaim mellélõttek, de egyelõre ez jött le a filmbõl. Majd rendesen is meg kell néznem!

Aztán nemrég megnéztem felirattal is, elõször csak tv-n, ami nem az igazi, mert túl messze van, nem lehet bármikor megállítani, visszanézni egy-egy jelenetet, se képet kivágni, így aztán végül megnéztem harmadszor is a gépen.
Az egyértelmû volt, hogy Walter (egyszerûbb a darabbéli nevén hívni) felkészült, neki módszere van, amit aztán megoszt a fiúval, aki ettõl egyszercsak megtáltosodik, bevonódik, felkavarja a férfi érzéseit és érzékeit…
A feleség, nevezzük egyszerûen NÕ-nek, a két férfi között áll, féltékenyen (túl)reagál…
De a fiú, szerepe szerint Singer, nekem túl furcsa volt még mindig: a film elején olyan kis „szende szüzike”, aki unja-utálja az egészet, teljesen alkalmatlannak tûnik, akit csak a menedzsere nyomott be a filmbe, ezért a rendezõ sem tudja lecserélni… de aztán mikor Walter dühösen elkapja egy sokadik olvasópróbán, akkor fokozatosan változik, érdeklõdni kezd: hol a színész, hol a nõ, hol a könyv, hol ez-az érdekli, míg végül „tökéletes Singer” lesz, miközben a veterán színész „csak Walter” marad…

Akadt pár kérdõjelem a film után, elsõsorban a method-acting-ról, aminek utánaolvasva bizonyos dolgok a helyükre kerültek, s idõközben itt is jelentõs számú komment érkezett a filmhez kapcsolódóan (nem csak Te írtál itt a Sillában, hanem a Junki topikban Lili tkp. vetített és azt véleményezték a többiek is, majd YWJ oldalán htw sem tudta magában tartani a gondolatait, amire Min-Rin is reagált, sõt idõközben olyan infókat is hozott, amikrõl én is írni terveztem, csak eddig idõm nem volt rá elég…)

Nos, elõször kénytelen leszek a „szakmai szempontokról” írni, mert miután utánaolvastam a témának, már nem tudom csak úgy simán értelmezni ezt a filmet. Azt gondolom, hogy nem véletlenül lett a film címe Method. Ha nem lenne fontos szempont, akkor lehetett volna a film címe akár szerelem/vágy/meglepetés/gubanc… akármi, de így maga a módszer tkp. a film 4. fõszereplõje lett…

[Bemutató: 2017.11.02. Nézõi értékelés 3,4 (516); kritikusok: 5,0 (6); nézõszám: 26.651 fõ.]
Illiona 2018 febr. 04. - 19:07:20
(232395/239047)
Misty 1-2

és végül egy kép a rettenthetetlen nyomozóról, aki a baleset ügyében nyomoz. Micsoda erõ, micsoda kisugárzás - hiány!!!!

Ezt a szinészt eddig csak ilyen lepusztult kisember szerepben láttam, több sorozatban is, és most mint erõteljes nyomozót szeretne megjeleniteni. :))))
Hát még gyõzködni kell ehhez engem az biztos! :)))))

a sorozat jövõ pénteken fog folytatódni, és csak annyit tudok, hogy márciusban már uj sorozat lesz a csatornán, vagyis lehet hogy 16 részes lesz.

Nagyon jó a googlees fordítás, kb 98 %-osan lehet érteni.
Illiona 2018 febr. 04. - 19:01:36
(232394/239047)
Misty 1-2

Ezt a szinészt sem ismertem eddig, ugy tünik egyik szereplését sem láttam, de nagyon jó, hogy uj arc, és nem már elcsépelõdött.
http://asianwiki.com/Go_Joon
sajnos õt már az elsõ percben tudjuk, hogy meghal, ezzel kezdõdik a sori, nagyon sajnáltam is, szivesebben nézném, mint Ji JIn Hee bús arcát.
Most néztem éppen hogy 40 éves, de sokkal fiatalabbnak néz ki.
Sokatmondó nézése van, és igazi férfias kisugárzása.
Most az elején pont egy hónappal vannak a baleset elõtt, vagyis nem tudom, hány részben fog szerepelni, de attól félek, hogy nem sokáig.

Kép: a sikeres golfozót alakitó Go Joon
Illiona 2018 febr. 04. - 18:48:33
(232393/239047)
Misty
egy vacsorán a házaspár: itt is látszik, hogy mennyire unott a férj, mennyire nem akar ott lenni. Ja, az õ baráti körében voltak, ugyhogy neki tett szivességet a feleség.
Mintha már el is lenne döntve, hogy el fognak válni, néha ugy beszélnek, mult idõben.
De a férfi annyira gyáva, hogy a saját anyjának nem mer szólni, hogy ne erõltesse a gyereket, az örököst.
Illiona 2018 febr. 04. - 18:44:55
(232392/239047)
Misty

itt egy ismertetõ:
http://asianwiki.com/Misty_(Korean_Drama)

és most a 2. epizódba kibe botlott bele a Búsképû Lovag???
elõször nem is akartam hinni a szememnek, de hát mire is jó az Ázsiawiki, és igen, jól láttam:
Az egy ik rab személyében Im Tae Kyung, az énekes tünt fel :)))))
Jó hosszan mutatták a hátát, utána félprofilból, szóval már lehetett tudni, hogy valami hiresség lehet, de erre álmomban sem.
Az Ázsiawiki szerint ez az elsõ filmszerepe.
Lehet hogy nagyobb sikere lesz, mint az éneklésben?
http://asianwiki.com/Im_Tae-Kyung

Kép: Im Tae Kyung
Illiona 2018 febr. 04. - 18:38:46
(232391/239047)
Misty

most kezdõdött tegnapelõtt, és már van is angol felirat, az elõbb meg is néztem.
Hû, ez aztán izgalmas!
Ami eddig történt, az elmenne egyetlen filmnek is, és nem kellene izgulni tovább!

a történet: van egy bemondónk, 36 éves nõ. aki már az 5. díjat kapja, a karrierje csúcsán áll.
Sokat dolgozik, és nagyon rendes (rendesnek látszik!!! 2 epizód után).
Van egy törtetõ kis liba, aki a helyére pályázik, és erkölcstelenül elõz mindent és mindenkit! (hogy erkölcstelenül-e ???)
Van a riporter férje, a világ összes fájdalma az arcán, aki biztositja a nõnek a rideg otthontalanságot, a rossz lelkiismeretet a semmiért (de tényleg ennyire szenvtelen????)
(róla még késõbb)
és van egy golfbajnokunk, aki a házassága elõtt a riporternõnek a szeretõje volt, akkor még névtelenül, de szétmenésük után nagy karriert futott be, feleségül vett egy lányt (hát nem a riporternõ lánykori barátját!)
és van a golfbajnok felesége, aki olyan naiv!!!!! õt még nem lehet kiismerni.
Na persze a többieket sem, még mindenkirõl minden kiderülhet.

Kép: a férj. Ji JIn Hee, már jól ismerjük. De pont olyan szerepet játszik, mint ai I Have a Lover cimû sorozatban, ahol búsképû lovagnak hivtam, hát eddig itt sem mutatott mást, ugy tünik nagyon begyakorolta ott a szerepet :)))
10/10
offtopic
kimbin01 2018 febr. 04. - 09:02:09 10/10
(232390/239047)
Sziasztok, kellemes vasárnapot!

Mivel munka közben állandóan valami koreai film zenéje szól, feljönnek az oldalamon más koreai filmek is. Így futottam bele, és rögtön meg is néztem ezt.
2009-A végzetes merénylet (képzeljétek szinkronizált!!Bemutatták volna itthon is?)

Egy párhuzamos világban Japán - Amerika szövetségeseként - megnyerte a második világháborút. Korea így a Japán birodalom egyik állama lett. 2009-ben a JBI (a japán FBI) és a rendfenntartó szervek elkeseredett harcot folytatnak egy terrorista csoport ellen, akik Korea önállóságáért harcolnak. Ebben vesz részt két rendõr, Sakamoto és Saigo, akik régóta jó barátok, annak ellenére, hogy Saigo japán, Sakamoto pedig koreai származású. Egy újabb terrorista támadás után azonban Sakamoto kénytelen szembenézni múltjának sötét titkaival, és hamarosan az ellenállás vezetõ alakja lesz. A barátokból így halálos ellenség válik, pedig mindketten csak a hazájukért harcolnak.

Szereplõk
Ahn Kil-kang
Masaaki Daimon
Shohei Imamura
Dong-Kun Jang
Nobuyuki Katsube

RENDEZÕ:
Si-myung Lee

Szerintem ami nagy szerepet kapott a filmben az a Gwanggaeto sztélé, és az egyik ereklye.Ugyanis van egy kis idõutazás benne, de nagyon jól van megoldva!
Illiona 2018 febr. 02. - 17:34:08
(232389/239047)
Illiona 2018 febr. 02. - 17:33:46
(232388/239047)
A HongKong-i Box Office szerint ott is elsõ helyen van a Dél-Koreai Along With God cimû mozifilm!
8/10
offtopic
edimir 2018 febr. 02. - 06:37:28 8/10
(232387/239047)
Szia!:) Azt tudtam, hogy van köze a városhoz, mert láttam a remek kutyás szobrát, amikor azt a másik bizonyos dombormûvet kerestem, csak azt nem tudtam, hogy ez ennyire klassz a szempontunkból, köszi az infót!:))))))))))))))) Most még próbálom összekapirgálni magam a hét utolsó munkanapjára.... azért a hétvége nagy motiváció!:))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2018 febr. 02. - 06:31:14 8/10
(232386/239047)
Szép reggelt Mindenki!:)))))))))))))))) Jó hétvégét!:)))))))))))))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 febr. 01. - 23:37:12 10/10
(232385/239047)
Szép estét Mindenkinek!
Igazán nincs mit, szívesen segítek, amiben tudok. :)
Találtam még valamit, elvileg el is küldtem, csak mobilon pötyögve nem ugyanaz, ezért nem vagyok benne biztos, hogy elment-e, viszont feleslegesen sem akarom többször küldözgetni. Ha kell, majd holnap este újraküldöm.
(Történetesen Fekete István is az "Aksi"-ra járt, éppen akkortájt, az 1926/27-es tanévben végzett...)

További szép estét, szépségeSSH álmokat, kellemeSSH ébredést! :)))
Meg jön a hétvége - és én sem dolgozom, juhé! :))))
8/10
offtopic
edimir 2018 febr. 01. - 21:07:21 8/10
(232384/239047)
Az új esztendõ egy nagy projekttel köszöntött be, iszonyú melós és idõrabló, minden percét élvezem, de az ára, hogy most nincs filmnézés, még a nap levezetése gyanánt se. Lám, milyen jó, hogy a libaglyok az ország különbözõ pontjain élnek. Micike, örök hálám. Szuper vagy!!!!
10/10
offtopic
kimbin01 2018 febr. 01. - 18:11:21 10/10
(232383/239047)
Akkor lehet, hogy ez lesz a következõ. Nem szeretek szimultánban filmet nézni, jó, ha a várakozásban elmélázok az eddig történteken.
A szereplõk ismertetése, jellemük, viselkedésük, esetleges fejlõdésük olyan alaposan körbe van járva ebben a sorozatban, hogy 50 részen keresztül
nem sok "akció" volt.Az utolsókra tartogatnak, aztán hirtelen vége?
10/10
offtopic
kimbin01 2018 febr. 01. - 18:06:09 10/10 Előzmény Illiona
(232382/239047)
Sziasztok!

Angela Chang énekli.

Tribes and Empires 50 rész után. Valamivel többet vártam, kevés történés van, és az ember mindig azt várja, hogy majd most, majd most.
És várhatok tovább. Ma az 51, és 52. részt nézem estére.
Illiona 2018 jan. 31. - 19:11:35
(232381/239047)
Budapestieknek egy programlehetõség:

https://www.facebook.com/events/391124834642162/

Sanghaji filmfklub - nem is tudtam, hogy ilyen van :))) - február 23.án Sanghaj Virágai filmet vetitik, utána beszélgetés.
A délután 6 órai kezdés miatt nem hiszem hogy én el tudok menni.
Illiona 2018 jan. 31. - 18:56:13
(232380/239047)
Cross

a 2. rész is megnézve! Hú! nem semmi!
Sok titok feltárul, de persze még sok minden van, amit nem értünk.
Egy percig sem volt üresjárat benne, néha itt is vannak olyan "hosszúnézések" de arra szükség is van, olyankor épp elég levegõért kapkodni.
Na és persze egy nagy autóbalesetet szenved a fõhõsünk, és ez volt a 2. epizód vége...
Teljes 6 napot kell várni a folytatásra.
Vagyis 5 napot csak!!!
És még mindig nem tudni, hogy a vezetõ orvos a kórházban a jó vagy a rossz oldalon áll-e.
Illiona 2018 jan. 31. - 08:14:58
(232379/239047)
most nézem, hogy ennek a filmnek, a The Age of Bloodnak a fõszereplõje ugyanaz, mint aki a Prison Playbookban Yoo kapitányt játszotta.
Úgy tünik, hogy kihasználják, hogy még nagyon fiatal.
Mindenesetre délután meglátjuk.
Illiona 2018 jan. 31. - 08:06:15
(232378/239047)
A The Age of Blood cimû történelmi film angolja viszont felkerült végre az Avistazra.
Letölthetõ, és nézhetõ.
A film már december 1-én felkerült, de most lett hozzá angol (googlezhetó) hozzá.

itt egy tréler:
https://vimeo.com/244373794
https://www.youtube.com/watch?v=lxBHYU1W_Ps

itt egy ismertetõ, és rengeteg fotó:
https://www.hancinema.net/photos--videos-added-new-stills-and-videos-for-the-upcoming-korean-movie-the-age-of-blood-112459.html
és az film ismertetõje:
http://asianwiki.com/The_Age_of_Blood

Kép: a film plakátja
Illiona 2018 jan. 31. - 07:40:07
(232377/239047)
Cross
itt van néhány kép a sorozatból:
https://www.dramafever.com/drama/5151/
Illiona 2018 jan. 30. - 18:18:22
(232376/239047)
Cross

szeretem, ha egy sorozatnak egyszerû cime van.:))))))

itt egy ismertetõ a sorozatról:
http://asianwiki.com/Cross_(Korean_Drama)

Maga a történet egy fiúról szól, aki otthagyja az orvosi pályát pár hónappal a képzés befejezése elõtt, és elmegy egyszerû börtönorvosnak.
Amikor jelentkezik, rögtön vagy egy szúrásos "baleset", igy egybõl a mélyvizbe kerül.
A megmentett férfit átviszik egy kórházba, ahol a nagytudású szervátültetésre specializálódott orvos, és hõsünk között igazi nagy feszültség tapasztalható, de errõl többet még most nem tudni.
Közben a kórházba befut egy képviselõ is, akinek persze mindent, a "hisztis a négyzeten" feleség ott ordibál, neki azonnal kell, mert "JÁR NEKI" minden, mint egy boltban: máj, sziv, stb...

az elsõ rész nagyon jó volt, izgalmas, jó karakterek, jó forgatókönyv.
Ma volt a 2. része, és éjfél körül megvan az angol forditás, a googlés pedig szinte tökéletes: 95 %-os.

Ki nézi?
Illiona 2018 jan. 30. - 18:09:04
(232375/239047)
Cross

tegnap kezdõdött ez a filmsorozat, és ha már befejezõdött a börtönben, (Prison Playbook) , akkor minek is uj helyszin után nézni, hát ez is ott kezdõdött. :))))
Igazi orvosos, és börtönös film, "kettõ az egyben", de kevés a vérengzés.
De mire is gondolunk, amikor vérengzésrõl hallunk?
A rabok által elkövetett szúrt sebekre, amelyekbõl ömlik a vér?
Vagy a mûtõkben, ahol szintén folyik a vér, de szervezett módon, és az esetek többségében gyógyulást hoz?

És mi van azokkal az orvosokkal, akik nagytekintélyûek, megbizhatók, az életük rendben van, sikeresek, uj technológiákat dolgoznak ki, de ez csal álarc, és az álarc mögött emberekkel kisérletezõ, szivtelen egoisták? Az õ esetükben persze szó sincs vérengzésrõl, õk ezek felett állnak! :)))
Na meglátjuk!

A film egyik fõszereplõje Cho Jae Hyun, aki a Syndrome cimû sorinak is fõszereplõje volt.
Ebben a sorozatban is vezetõ sebészt alakitott, aki a szabályokat félretéve emberekkel kisérletezett, majd megpróbálta az eredményeit közzétenni.
Nagyon népszerû orvos volt, senki nem is gondolta, hogy mennyi aljasságra képes.

Most ugyanez a szinész pont ugyanilyen szerepben lárható ebben az ujsorozatban. Persze az 1. rész alapján, lehet hogy semmi nem az aminek látszik, de hogy jó orvos lenne, azt én nem hiszem el neki már!
Kép: Cho Jae Hyun : két sorozat, egy karakter
Illiona 2018 jan. 29. - 18:58:52
(232374/239047)
a METHODra pedig várunk türelemmel, kiváncsi vagyok, Te mit láttál meg benne, amit én nem, és forditva.
Illiona 2018 jan. 29. - 18:57:18
(232373/239047)
itt egy uj dal, a kinai Hunan tv The Singer cimû adásából, a multhétrõl, (nem a legutolsó, most ezt a dalt nem überelte senki):

https://www.youtube.com/watch?v=Oq3dVBEdc4M&list=PLbsJNzUTkJRiKfFkozAhhrt2_LcUJU9V9

Hogy ki énekli? ez a házi feladat!
Illiona 2018 jan. 29. - 18:52:55
(232372/239047)
Nagyon érdekes dolgokat szedtél össze Dimashról.
Még csak 24 éves, nem tudom, milyen karrierje lesz, de nem semmi tehetséggel áldotta meg a Sors.
Nagyon a helyén van, ami a családját illeti, nagyon jó képeket posztol, amikor a nagyszüleivel, vagy épp a család fiatalabb tagjaival van együtt.
Óvják is csak meg minden rossztól!!!!

Én mondjuk azt sem tudtam, hol is van Kazahsztán, és hogy Astana a fõvárosa, be kellett ütnöm a googleeba, hogy megtaláljam, de már képben vagyok teljesen, sõt egy koncertet is tervezek ott megnézni, mondjuk éppen nem idén, hanem jövõre, vagyis az ember soha nem tudhatja, hogy éppen hová vezérli el a sorsa.
Addig is hallgatom itthon, mindennap, és hiába vannak itt az ujabb énekesek, akik szintén jók nagyon.
Kép: DImash Kudeibergen
Illiona 2018 jan. 29. - 10:45:10
(232371/239047)
Sziasztok!
Ha hétfõ, akkor Box Office...

Hát, az Along... már majdnem a 14 millió nézõnél jár, és még most hétvégén is sokan nézték, ez igazi siker!
https://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2018-01-26-~-2018-01-28-114935.html
Viszont errõl a Keys to the Heart cimû filmrõl nem is hallottam eddig, de igéretes...

Kép: a Keys to the Heard
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 29. - 07:05:18 10/10
(232370/239047)
Sziasztok!

Tribes and Empires: Storm of Prophecy 47. része is le van fordítva, amit késõ este meg is néztem. Most kezdõdnek majd csak a bonyodalmak?
Eddig mindenki alaposan körbe lett járva, történt is ez meg az, és szerintem most kezdõdik a prófécia valóra válása így, vagy úgy.
Majd kiderül hogy fér meg több dudás is egy csárdában. :)
Legyen jó hetünk, majd hétvégénk.
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 29. - 00:59:00 10/10
(232369/239047)
A Method-ra már nincs idõm, pedig számos gondolat kavarog a fejemben, csak rendszerezni kellene.
Most 2-3 napig megint nem nagyon érek rá, de majd igyekszem.
Addig is legyen szép napotok, induljon jól a hét!
Jó éjt, szép álmokat mindenkinek! :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 29. - 00:38:56 10/10
(232368/239047)
Dimash Kudaibergen 1994. május 24-én született, szülei ismert és elismert énekesek Kazahsztánban.
Széles énekskálája több mint öt oktávot elér; a hangterjedelme a bariton alsó hangjaitól (F2) egészen a legmagasabb szoprán hangokig és az ún. sípregiszterig (D8) terjed.
Az anyanyelve mellett oroszul, angolul és mandarinul beszél, ezeken kívül francia, török, ukrán, szerb és olasz nyelven énekelt dalokat (eddig).

Nemcsak a szülei, hanem nagyszülei és rokonai között is sok a zenész-énekes; nagyanyja nyugdíjas biológia-földrajz tanár, aki fiatalon énekelt, nagyapja a dombra nevû hangszeren játszik.
Dimash szülei fontosnak tartották, hogy gyermekeik jól beszéljék a kazah nyelvet és olyan hagyományos hangszereken játsszanak, mint pl. a dombra. Ebben a zenei és kulturális környezetben felnõve Dimash-t már fiatal korában lenyûgözte a zene. Szülei rendszeresen koncerteztek, õ pedig nagyszüleivel figyelte õket. Az anyja késõbb elmesélte, hogy "mindig is szerette a színpadot, emlékszem [...] az elõadás végén Dimash elindult a nagyszülõktõl, hogy a színpadon velünk legyen, amikor köszönetet mondunk."

Dimash elõször kétéves korában játszott egy kisebb szerepet egy helyi színházban. Korán érdeklõdött a hangszerek iránt és a szülei észrevették, hogy abszolút hallása van. Ötévesen kezdett zongorázni és dalokat írni Aktobe Zubanov Zenemûvészeti Fõiskoláján (ahová késõbb fõiskolára járt), miközben nagyanyja kísérte; ekkoriban énekelt elõször színpadon. Hálás volt az elsõ tanárainak és nagymamájának, akik mindennap elvitték a leckéit a lábfájása ellenére. Hatéves korában, 2000-ben megnyerte a nemzeti Aynalayin zongoraversenyt .

Az iskolában a tanárai észrevették, hogy nagy kazah költõk és írók munkáit tanulmányozta, a versekhez dalokat szerzett és azokat énekelte; késõbb maga is írt költeményeket és megzenésítette õket. Kudaibergen édesanyja emlékeztetett arra, hogy a fia keményen gyakorolta a széles hangtartományt, és soha nem hagyott ki egyetlen énekórát sem, még akkor sem, ha megsérült. Gyermekkora óta rendszeresen úszott, ezzel gyakorolva, hogy hosszú ideig tudja tartani a légzését (hangját).

A kínai Hunan tévében 2017. január 21-április 22. között megrendezett "I am a Singer" énekversenyen meghívott elõadóként vett részt és végül a 2. helyen végzett.

Egy 2017. õszi koncertet megelõzõen a legmagasabb rögzített hangja a G#7 volt az ún. sípregiszteren, hasonlóan Mariah Carey-hez. Ezen a Gakku Fesztiválon felülmúlta magát, amikor a "Felejthetetlen Nap" c. dalban kiénekelte a D8-at.
[Ezt mondjuk speciel nem értem, mert az éveleji kínai énekverseny 2. fordulójában az Opera2-vel már a D#8 (disz, D8 + félhang) is megvolt - legalábbis szerintem... :)]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dimash_Kudaibergen

Ezen a videón több mint egy órán át hallgatható Dimash (én meg is tettem ma fõzõcskézés közben...) Azt a sorrendet követi, ahogy a kínai versenyen énekelte a dalokat. Egészen elképesztõ ez a hangterjedelem és a különbözõ hangszínei, meg ahogyan könnyedén váltogatja õket.
Dimash Singer (nonstop 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12,14): https://youtu.be/YRHt-36lM8E

És külön a Confessa (egy olaszul, normál férfihangon énekelt dal, bár a vége már nõi magaslatokba emelkedik) + a Diva Dance, "Az ötödik elem" betétdala; a legvégén Dimash szó szerint kifekszik, mintha hanyattesne, és úgy szuszogja ki magát - kíváncsi lennék, mennyi volt benne a színház és mennyi a spontaneitás... de mindentõl függetlenül, ez a fiú õstehetség, miközben hatalmas alázat van benne, ha nem is a közönség, de a ZENE iránt biztosan. :)
https://youtu.be/23HYymUjIHE

"Számos alkalommal kijelentette, hogy énekesként Kazahsztánt kívánja bemutatni a világnak." Íme: https://youtu.be/j6PEUS7ZScY
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 29. - 00:17:02 10/10
(232367/239047)
A múltkor a yt-on nézelõdtem, többek között Carmen egyik dalát (pont a Method miatt), ám a mellettem tátogó kisebbik fiam tetszését nem nyerte el a "nyávogás".
De aztán ott volt Dimash az Opera2-vel, na mondom neki, ezt hallgasd meg!
Kissé értetlenkedett, hogy egy férfi hogy' adhat ki magából ilyen hangokat, de õt legalább nem utálta... :)
Mondtam, hogy ez a fiú tutira magas C-t énekel, ezt persze Máté nem értette, meg különben is, hogy' lehet azt elmagyarázni? De kicsinkóm okos, és elõhozta az ifjú leánykori szintetizátoromat.
Miután beüzemeltük, jöhetett a demonstráció: hallgattuk Dimash-t és én közben nyomtam a C-t ill. a refrén dallamát - természetesen stimmelt.
Azt már régebben is ki akartam "számolni", hogy milyen hangokat énekel ki Dimash a dal végén, de mivel nincs abszolút hallásom, csak "jó" (bármit leszolmizálok hallás után és C-dúr/A-moll hangsorral el is játszom, ha elém kerül egy billentyûzet...), így kellett hozzá a szinti, a többi már gyerekjáték volt.
És igen: a dal végén a magasC után Dimash még játszi könnyedséggel, szinte pimaszul kiénekli a C# (cisz) - D - D# (disz) hangokat is. (+3 félhang!!!)
https://youtu.be/anKmU1J0l9g

Az ún. "magas C" a C8-nak felel meg.
Dimash által az Opera 2-ben kiénekelt magas hangok tehát: C8, C#8 (cisz), D8 és D#8 (disz). Nem semmi! :)))
http://www.basszusgitar-gitariskola.hu/basszusgitar_temperalt_hangosszesito.html

Az elõbbi ismertetõ képeket is tartalmaz, ez pedig sokkal prózaibb, viszont teljeskörû magyarázatot ad:
http://midi.blog.hu/2006/08/17/a_zenei_hangok

Magyarul nem sok infó van a fiúról, de egy érdekeset találtam. A kommentben hozzafûzött két linket is érdemes megnézni, ahol egy török zenetanár (is) lelkendezik Dimash elõadásán.
Az is kiderült számomra, hogy az Opera2-t eredetileg egy Vitas (1979) nevû lett fickó énekelte évekkel ezelõtt (talán az õ szerzeménye is, ha jól értelmeztem), de az a pasi valami borzalom - a hangja természetesen megvan hozzá, de az elõadása ripacs, az egyéb "hímringy*s" megjelenése pedig borzasztó. Sõt, a C8 felett õ már "csak" egy cisz-t énekel...
https://m.prohardver.hu/tema/dimash_a_hatartalan_hangu_kazah_enekes/hsz_1-50.html

"A operatörténet során talán egyetlen énekes sem ért el a világhírû tenoréhoz hasonló ismeretséget. Pavarotti karrierében kilenc egymás után kiénekelt magas C szolgált ugródeszkaként."
http://operaslagerek.network.hu/blog/operaslagerek-klub-cikkei/pavarotti-a-magas-c-kiralya

Ha valaki úgy érzi, hogy szívesen hallgatna operaáriákat, akkor itt megteheti:
http://figaro.reblog.hu/a-magas-c-kiralynoi
10/10
offtopic
micike_MSc 2018 jan. 29. - 00:00:44 10/10
(232366/239047)
Szép estét Mindenkinek!
Sajnos a szokásos: hol dolgozom, hol a kis családom veszi igénybe a szabadidõmet, ami persze nem ok a panaszkodásra, csak amolyan tényközlés... :)
Ebbõl kifolyólag "semmire sincs idõm"... miközben elvileg arra van, amire szánunk, ha elég fontosnak tartjuk.

Nemrég Mátém ideült mellém (épp a Method-ról akartam írni), hogy "Anya, ezt nézd meg!"
Á, mondom, ne most, meg különben is 6 és fél perc, nincs erre nekem idõm, meg más dolgom van... de aztán mégis megnéztem, mert nem hagyott békén. És milyen jól tette, hogy nem hagyta magát (meg engem), ez egy cuki kisfilm a felnõttek világáról... pl. a monotóniáról, a kihagyott élményekrõl, amikor "elmegy mellettünk az élet"... Jó, hogy megnéztem, egy puszival meg is köszöntem Neki! <3 <3 <3
https://youtu.be/TyG3TwT7Dl0
Illiona 2018 jan. 28. - 19:31:17
(232365/239047)
A jövõ hétvégén, pénteken és szombaton kezdõdik Ji Jin Hee ujabb sorozata, Misty címmel.

Nagy várakozás elõzi meg, majd meglátjuk, hogy megérdemelten-e.
Bár mindig vannak akiknek tetszik minden :)

https://www.hancinema.net/hancinema-s-drama-preview-misty-114911.html#!prettyPhoto
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 27. - 07:01:44 10/10
(232364/239047)
Szia, sziasztok!

Igen filmet nézek a kis szabadidõmben, már a 44. rész fordítása is elérhetõ, és gondolkodom, hogy folytatom tovább angolul.
Szeretnék túl lenni rajta, és a maradékot majd egyszuszra, vagy kettõre, ha kész lesznek a fordítással újranézem.
Nagyjából tisztában vagyok a történésekkel, és azzal is mi a tét, nem lesz túl nehéz. Megy már annyira, hogy értsem.
Ma sikerült korán kelnem, mert nem volt maratoni filmezés, és mindennel elõrébb vagyok, mint szoktam. Csak még nem találtam ki a születésnapi ajándékot!
Illiona 2018 jan. 26. - 14:34:41
(232363/239047)
Hol van mindenki? filmet néz?

Nem szoktam reagálós videókat nézni a YT-on, de itt koreai fiúk reagálnak Dimash 2 dalára, a kinai Hunan tv-n adott elõ tavaly januárban, februárban.

Talán a koreaiak poénkodni szerettek volna, de hát ezzel a fiúval nehéz...

https://www.youtube.com/watch?v=UsOQ4erUjk0&feature=em-subs_digest-vrecs

Kép: Dimash
Illiona 2018 jan. 25. - 21:17:50
(232362/239047)
Prison Playbppk

Nagyon jól sikerült a végét viszont megoldani, mindenki nézze csak meg és meglátja.

A felirat csak egy hét mulva jelent meg (?), de végül is googlee forditással is egy jól érthetõ (90%-os) film volt.

Egy kép a megbocsájtásról.

Hogy honnan szereztek a börtönbe pont fehér tulipánt(ot), ezt nem tudom, mindenesetre szereztek!
A megbocsájtás pedig mindenkinek jár.
Akinek mégsem, annak ott lesz a legfõbb isteni itélõszék, majd ott kap büntetést, nekünk embereknek: itt a földi életben kell, hogy megbocsássunk mindenkinek.
Még a gyilkosoknak is.
Illiona 2018 jan. 25. - 21:11:17
(232361/239047)
Véget ért a múlt héten a Prison Playbook cimû 16 részes sorozat, amelyrõl már többször írtam itt.

Hát, elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatosan, a végén nagyon érzelgõsre sikeredett. A börtönõrök könnyes búcsúja a több éve ott raboskodóktól nekem nagyon nagy túlzás volt. Literszámra folyt a mûkönny vér helyett, hát... Mindenképpen beletettek egy kis szerelmet is (csak annak látszó, de nagyon nem az) csak hogy legyen, de nem kellett volna.
Lehetett volna ez egy sorozat a börtönrõl, az ott élõkrõl, és némi kis magánélet, nem lett volna unalmas.

De igy ezzel együtt is nézhetõ volt, lehetett izgulni a fõszereplõért, aki mindig akkor volt nehéz helyzetben, amikor pedig pont a jó magaviselet kellett volna.
Az egyetlen szinész aki nagyon alulteljesített, az a kábitószeres - meleg fiú, aki ráadásul még tetves is volt, szóval az õ értékelhetetlen szereplésével - nyávogó hangjával még épp elfogadható votl.
Voltak humoros percek is a sorozatban, ezzel oldották a feszültséget.

Kép: a sorozatból
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 24. - 17:11:51 10/10
(232360/239047)
most
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 24. - 17:11:25 10/10
(232359/239047)
Receptért voltam, azért mos.
Nekem akkor teljesen ki ment a fejembõl a dátum, meg minden. Nagy fali, vagy asztali naptár kell, amin piros betûvel fel van vésve, mert
öregszem na! Felejtek.
Illiona 2018 jan. 24. - 15:48:01
(232358/239047)
Kedves Kimbin!

Micsoda szöveg!
Elmondanám, hogy 2 -3 évvel ezelõtt, amikor a Konficiusz Intézet szervezésében volt itt Szegeden a Kinai Filmhét, akkor a Farkastotem c film vetitésével inditottak a megnyitó után, akkor a megnyitó utolsó szinrelépõje volt Snow Dou, személyesen.

Én ott voltam....

Látod, hogy egy kis "fáj a fejem", meg " kinai", meg "sül a pogácsa" és még sorolhatnám, hogy miért hagyunk ki egy programot, sokszor csak épp nincs kedvünk, és közben nagy lehetõségeket szalasztunk el.
Beszélt a Wolf Totem készitésérõl, meg hogyan forgattak, hogy kiköltöztek a pusztába, és 7 hónapon keresztül nem ment haza, hogy ez mekkora élmény volt. Vele volt ezen a szegedi túrán a film producere is egyébként.

a multkor a facén is jött egy rajongója, hogy Snaw Dou Budapesten készült képeket posztolgat, hogyan került õ ide. Nos ezeket a képeket is ekkor készitette, vagy a megelõzõ, vagy a szegedi kirándulás utáni napon.
Képen: Snaw Dou
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 24. - 15:21:10 10/10
(232357/239047)
Sziasztok!

Bezzeg Muru Hanjiangot alakító színész megérne 2 hét ajtócsapkodást mi?
Illiona 2018 jan. 24. - 13:48:14 Előzmény kimbin01
(232356/239047)
én is a 21. epizódnál tartok, néha megnézek 2-3 epizódot, ugy hetente 2-szer. Valahogy nem hoz igazán lázba, de érdekel a történet.
Hihetetlen a képi világ, amit megjelenitenek benne, annyira kellemes a szemnek!
Csak nagyon lelassit, akármennyire is pörgök, egyszerûen elálmosodom rajta, pedig ilyen nemigen szokott lenni.

De még van idõ, hol van a magyar fordítás: talán a 44 . rész körül?

Kép: az egyik poszter
Nekem az furcsa ezzel a trónörökösfélével, hogy az arca olyan koravén. Vagyis egyáltalán nem néz ki fiatalembernek, hanem ugyanannyinak mintha akár 40 is lehetne.
Persze ezzel semmi baj...
Illiona 2018 jan. 24. - 13:42:11
(232355/239047)
Már irtam arról, hogy elindult tavaly decemberben a The Singer 2018-as kinai adása - hétrõl-hétre különleges produkciókat lehet látni- hallani.

Csak néha hozok hirt errõl - bár rendszeresen nézem - ha éppen olyan dal van, ami másokat is érdekelhet.
Ebben a videóban Jessie J (még biztosan fogunk róla hallani) énekli Whitney Houston I Have Nothing cimû dalát - nem is akárhogyan:

https://www.youtube.com/watch?v=5YFOHecRcfI
10/10
offtopic
kimbin01 2018 jan. 23. - 12:11:28 10/10
(232354/239047)
Sziasztok!

Ígéretemhez híven jelentkezem a Tribes and Empires 20-as részeinek derekáról.
Nem mondanám, hogy kevésbé misztikus, mint a Faith, és a többi, jócskán van benne misztikus szál, és alakok. Épp ezért nem taszított le még semmit
a dobogóról nálam, annak ellenére, hogy jó, izgalmas, nézhetõ, bár elég lassan haladnak a történettel, és a 40 egynehány percekbe
nem sok mi fér.
Illiona 2018 jan. 23. - 11:59:17
(232353/239047)
Method - Módszer

még arról szeretnék irni, hogy vajon Singer komolyan gondolta-e az öngyilkosságot, vagy csak a játék - a szinházi játék - része volt.
Hiszen azzal, hogy a biztositót kikapcsolta, tudta, hogy akár ez a manõver halállal is végzõdhet.
Tudta, és (de) nem érdekelte!
Annyira benne élt a darabban, és annyira kikészitette az elmult napok történései, a megtalált, és megélt szerelem, a férfi-Walter árulása, kihátrálása, az hogy egyedül maradt, hogy igazából azt sem sajnálja, ha épp meg is hal.
Hiszen már elõtte is népszerû volt, emiatt magányosabb mindenkinél, egy álarcot hordott, amit soha le nem vehetett.
Ez a hozzáállás az, ami fölé emeli a többi embernek,fõként pedig Walternak.

Egyszerûen rábizta magát a szerencsére, -én inkább Sorsnak mondanám- hogy az történjen vele, aminek történnie kell, ha ugy lesz akkor "hazamegy", de ha pedig élnie kell, akkor élni fog.
Kép: a filmbõl
Illiona 2018 jan. 22. - 20:17:55
(232352/239047)
Method - Módszer

a film nem egy szájbarágós, hagy nekünk nézõknek is gondolkodnivalót.

Az, hogy hogyan alakitjuk az életünket, mindig rajtunk múlik.
Fel kell tudni ismerni, mik azok a fontos kérdések, amelyekre jó választ KELL adni, és mik azok, amelyek elhanyagolhatók.
Soha nem lehetünk itéletesek másokkal, hiszen a Sors az, ami bármikor, bármiképp elébünk hozza ugyanazt a problémát, és akkor már mindegyik válasz fáj.

Szerintem nincs annál szánalmasabb, mint amikor életünk végén kell rádöbbennünk, hogy semminek nem volt értelme.

A film végén Singer a gyöztes boldog mosolyával ül be az autóba, még mosolyog egy kicsit, de azután elkomorodik.

Annyira magányos, annyira egyedül van, ezek a záró képek is.
Akaratlanul is a december 18-án öngyilkos lett Jonghyun jutott az eszembe.
Õ vajon hányszor szállt be az autóba egy-egy sikeres koncert után, és ment magányosan, kiégve haza????
Illiona 2018 jan. 22. - 20:02:24
(232351/239047)
Method - Módszer

A film a két szinész kapcsolatára alapoz, ahogyan megismerkednek, elkezdenek közösen próbálni, ahogy fejlõdnek az érzelmeik.
De nem elhanyagolható az idõsebb szinész felesége sem, aki az ellenpólust jelenti Walter számára, a választás lehetõségét, és kényszerüségét.

Amikor még természetgyógyászatot tanultam, kb 7-8 évvel ezelõtt, akkor mondta az egyik tanárom, hogy a müvészetek azok, amelyeken keresztül Isten szól hozzánk.

ezzel szemben ez nõ csak egy festõ, semmiképp sem mûvész.
A férje, Walter ezen a határon mozog: müvész, vagy csak mestere a szakmának.
Eddig mindenképp csak mestere volt, bár nyert valami dijat is, de az ahogy a szakmához hozzááll, semmiképp sem mûvész.
(a próbára napszemüvegbe megy be _ ami az elzárkózást hirdeti a többiektõl) hiányzik belõle az alázat a szinház, a szindarab iránt.

Lett volna egy lehetõsége, hogy kitörjön: egy fél nap az életébõl, ami a SZABADSÁGról szólt: azt tette amit akart, azzal akivel akarta, nem érdekelte ki mit is gondol.
Talán tudta is hogy Singer közben posztolgat, de nem érdekelte.
ez a délután után, egészen a sajtótájékoztatóig még van lehetõsége, hogy eldöntse, merre tovább. Egy egész életre szóló döntés, és mennyire felkavaró - láttuk a sajtótájékoztatón - és mennyire kevés idõ volt gondolkodni.
Singer nem gondolkodott, ment az érzései, az ösztönei után, õ is megszédült kicsit, de inkább vállalta volna, mint ez a megszégyenitõ hazudozás.
Mondhatjuk persze innen a karosszékbõl, hogy nem lehet csak azt ugy bejelenteni! hiszen a társadalom, meg a kirekesztés, megbélyegzõdés, meg a munkában való ellehetetlenülés, meg a család, meg a barátok elfordulása, ezt mind feladni egy kis fellángolás miatt, ami ugyan lehet éppen tartós kapcsolat, de ugyanakkora az esélye annak hogy csak fellángolás.
Az idõsebb szinész gyorsan döntött: walter volt, és walter maradt is. Az esélyét is elveszitette, hogy egyszer legyen belõle egy nagy mûvész, Valaki!
Vajon hányszor fog visszagondolni az elszalasztott boldogságra?

Van film elején egy kis beszélgetés Walter és a felesége között: Boldog vagy?
ez csak ugy otthon festegetés, meg mobilozás közben.
Hát nem is emlékszem a válaszra, annyira sekélyes volt ez a társalgás!
Az biztos, hogy nem szólt a bizalomról - annak teljes hiánya késõbb megmutatkozott a nõ részérõl.
Nem szólt a másik tiszteletérõl - a nõ bejárt a próbákra a férje kérése ellenére, leskelõdött utána éjjel, magának vette azt, amiben a férje jó volt: a kellékek kiválasztását
nem biztositotta a premier elõtti nyugalmat, akkor kezdett pont veszekedni, meg erõszakoskodni (gondolok itt a szexre- mi ez ha nem családon belõli erõszak??????)

Õ elvetette magát, szerelem nélkül.
Amikor Walter beszélget - és filozófiai tartalmú a beszélgetés, õ odamegy a maga kisszerûségével kikényszeriti, hogy róla legyen szó.
Singer átlát rajta egy pillanat alatt.
Illiona 2018 jan. 22. - 19:09:25
(232350/239047)
Method - Módszer

igértem, hogy irok hosszabban errõl a filmrõl, tekintettel arra, hogy már mind láthattátok.
A film cime is sokat mondó, hiszen segit eligazodni ebben a nyitott kérdéseket bõségesen hagyó film mondanivalójában.

Elõször ugy tünik, mintha az idõsebb szinész, Walter találná ezt ki, és mintha már máskor is dolgozott volna, hiszen ott van a rendezõ megjegyzése (hogy mindig felkészül, és egyedi kellékeket talál) és a jegyzetfüzete, amibe jegyzetelni szokott. Meg annyira hozzá is illett egy a tevékenység - módszeresség az idõsebb, tapasztaltabb jogán.

De valamikor a fiatalabb szinész, nevezzük csak Singernek, (szerep szerint) átveszi ezt a szerepet, és utána már õ irányit.
A film végén pedig már szinte "dróton rángatja", Walter elvesziti már az önuralmát is.

A fizikai különbség nyilvánvaló: Walter 18 évvel idõsebb a fiúnál, legalább kb 20 cm-rel nagyobb, és a súlya is ennek arányában nagyobb.
Singer mellette szinte kicsinek, fiatalkának, megvédendõnek tünik.(25 éves)
Ezért szinte nem is gondolunk arra, hogy a MÓDSZER az õ ötlete, kezdeményezése lenne.
Az is késõbb derül ki, hogy igen jó képességekkel van megáldva, mig mások csak küszködnek, addig õ egyetlen nap alatt megtanul egy könyvet, és a szövegkönyvet is kivûlrõl tudja, vagyis a nyegleség csak álca, válasz arra, hogy mindenki csak az idolt látja benne, akkor õ : nesztek, ha ez kell belõlem, akkor megkapjátok!
Illiona 2018 jan. 22. - 18:55:09
(232349/239047)
az Along With The Gods ...sikere, hogy a 3. legnézettebb filmként ismerték el.
Most már csak az The Admiral, és az ode To My Father van elõtte!
A Veteran pedig már mögötte!!! Hajrá!

https://www.allkpop.com/article/2018/01/along-with-the-gods-becomes-the-3rd-highest-grossing-korean-film-of-all-time
Illiona 2018 jan. 22. - 08:10:00
(232348/239047)
Ha hétfõ, akkor Box Office: nagyon izgalmas ez a hétvége is!

Tovább szárnyal a Along With the Gods The Two Worlds szárnyalása, december 20-án mutatták be, és egyetlen hónap alatt 13 542 023-an látták, ezen a hétvégén 362221 nézõ vett rá jegyet.

https://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2018-01-19-~-2018-01-21-114649.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Az I Can Speek cimû mozira viszont csak 400-an, vagyis feltehetnék már letöltõoldalra!
kép: az 1987.... film posztere