Illiona 2017 okt. 15. - 20:27:48
(231747/239047)
Three

A beteget persze megpróbálják megszöktetni, van némi kis harc, de maga a film végig abban a kezelõhelyiségben zajlik, ahol kb 10-12 beteg van, mindegyiknek mentális, agysebészettel kapcsolatos problémája van.

Kép: Még egy poszter.
két képpel alább, ahol hárman vannak, az egy fotózáson készült, a filmben soha nem állnak együtt ilyen szépen, fegyelmezetten!!!
Illiona 2017 okt. 15. - 20:24:23
(231746/239047)
még egy plakát
Illiona 2017 okt. 15. - 20:23:21
(231745/239047)
a film plakátja
Illiona 2017 okt. 15. - 20:21:31
(231744/239047)
De ennyi irogatás után térjünk csak viisza a filmekhez, végül is amiatt vagyunk itt.

Tegnap megnéztem egy kinai mozit Three cimmel.
Googlés forditással : Bocsánat!!!

Nagyon jó volt, tulajdonképpen a fõszereplõ miatt kezdtem el, Wallace Chung miatt, de egy elképesztõ mozit sikerült találni.

A cím: a három fõszereplõt jelöli (jelölheti - tegnap óta óvatosabb vagyok a cimekkel )

a történet szerint egy gyilkost, aki bandájával üzletek foszt ki, egy rendõr akció közben meglõtt. A golyó befurodott az agyba, és ott most ott van, kivenni nem lehet, vagy legalábbis nem ajánlott, abba a "beteg" belehalna.
A rendõrség megbizottja befészkeli magát a kórházba, arra az osztályra, ahol a gyilkos is van, hogy vigyázzon arra, meg ne szökjön.
és van egy agysebész orvosnõnk, akinek minden mûtétje rosszul végzõdik, a beteg nem ébred fel, bár ez nem az õ hibája, de hát ugy szeretne már egy jó mûtétet, meg a kollégák miatt is.
Õk hárman alkotják a gerincét a filmnek.
Belelátunk a betegek éáletébe, a kórházi munkába.
Eközben persze a banda tagjai is szervezõdnek, és a rendõrség is stzervezõdik, a doktornõ is szervezkedik egy túlélõ beteget szeretne....
Kép: a három fõszereplõ
Illiona 2017 okt. 15. - 19:32:41
(231743/239047)
most néztem meg, hogy Te forditottad többek között a z Endless Love c sorozatot, és a most indult My Golden Life cimût is.

A forditást köszönöm ( az Ázsia Ékkövein is megtettem - ugyaezen a néven: Illiona).
a Family of Honort nem néztem meg, nagyon felakadtam, az avistáról nem lehetett leszedni, én mindent csak onnan szedek le.

az Endless Love c sorozathoz annyit, hogy valóban voltak nyelvi nehézségek, pl a kórházi jelenetnél, amikor autóbaleset után elküldik a lányt Párizsba, és bemegy elbucsúzni, ott annyira zavaros volt, és lényeges a jelenet, akkor én is felhivtam egy angol tanár barátnõmet, de õ sem tudott segiteni érdemben.
Itt amikor elkészült a Te fordításod, akkor rögtön megkerestem ezt a részt, és bizony elég zavaros, bár nem annyira mint elõtte.
Még volt egy jelenet, amikor az eredeti angolból próbáltam - segitséggel - megfejteni, miután az is elég lényeges jelenet volt, de már nem emlékszem, ahhoz elõ kellene venni a sorozatot.

Azt is látom, hogy igazi Park Si Hoo rajongó vagy, majd figyelemmel leszek erre, végül is soha nem tettem megjegyzést sem olyan szinészekre, akikrõl tudtam, hogy valamelyik ismerõshöz, barátnõhöz köthetõk.

Nagyon gyanús volt a nagyon agressziv megszólalásod - valaki másra nagyon hasonlított ez a stilus - azt hittem õ vagy egy másik nicknévvel, de talán mégsem, :))))
ezt a forditói munkád miatt gondolom igy.

De elfogadom, hogy több évnyi ellenérzés gyÛlt benned össze.

most tényleg Uff.
Illiona 2017 okt. 15. - 18:31:23
(231742/239047)
Az uj sorozatról, a My Golden Life cimû 50 részes hétvégi sorozatról pedig nem mondtam semmi rosszat. A fõszereplõrõl sem, tudom hogy sokan istenitik, szerintem egy jó közepes szinész, és vannak akiknek egyáltalán nem tetszik. Mint mindenki, pont olyan. Én nem foglalkoztam a botrányaival, õ is esendõ ember, a kinai filmjét viszont megnéztem. Tény, hogy a 2. szereplõ számomra igéretesebb, még fiatal, látok benne lehetõséget jobb, nagyobb filmekre, de attól függetlenül engem Park Si Hoo sem zavar.
A sorozatot pedig nézni fogom, majd a közepe táján bekapcsolódom, és a végére érünk egyszerre. Tudom hogy ezt is fordítják, de a végére nem lesz kész.

Egyébként én nem olvasom el a feliratot, hanem csak rápillantok, akkor a fejemben megvan a felirat, maga az a mondat, vagy mondatrész, és értelmezem , ez egy-két pillanat alatt megvan. Ha éjjel nézek filmet, akkor ez pont jó is, mert nem álmosodom el.

Kedves lintka!
Kérlek ne edd magad miattam, miért is idegesited magad amiatt, hogy én hogyan nézek filmet?
Az hogy itt megosztok tartalmakat?
Hogy másokat tájékoztatok uj filmekrõl, sorozatokról?
Esetleg korábbi filmélményeimrõl,
Kit is zavarok vele, amikor alig vannak itt a a topikban?
Hogy nekem ki a szimpatikus és ki a nem?
Mások is megfogalmazzák az ellenérzéseiket a szinészekkel kapcsolatosan, itt a porton is, olyan nincs is, hogy valakinek mindenki szimpatikus legyen!
Vagy esetleg mégis van?
Neked minden sorozatban, filmben mindenki "bejön"? Nincs senki, akinek a hangja irritáló, aki ugy játszik, mint egy fabábú, és nem is játszik egyáltalán?
Nem kerülöd el azokat a sorozatokat?

Én egy szenvedélyesnek mondható emberke vagyok, és ha mondjuk valakinek mindenki "csak" szimpatikus, de nincs szenvedély abban, ahogy hozzááll bizonyos szinészekhez (rendezõk, forgatókonyvirók) akkor nem tud róla irni sem, legfeljebb valami langyosat. A szenvedély pedig természeténél fogva bizony kétirányú.

Kérlek, légy velem elfogadóbb, továbbra is olvass minket, ha van kedved, szólj hozzá, nyugodtam kritizálhatsz is, bírom, nem vagyok sértõdõs, veszem a kritikát is, akkor és ott szólj, amikor valami bántót mondok, és ez téged bosszant.

Ha Koreáról van szó, vagy a filmekrõl, sorozatokról, akkor álljunk hozzá olyan szeretettel, ahogy én azt -hibáim ellenére- teszem.

Uff
Illiona 2017 okt. 15. - 17:45:05
(231741/239047)
az elõzõ hozzászólásom is Neked szólt, csak épp rosszul kattintottam.
Illiona 2017 okt. 15. - 17:43:55
(231740/239047)
Az Endless Love
Még akkor néztem, amikor nem volt kész a forditása, ha jól emlékszem akkor az elsõ részeknek igen, de azután googlézottal néztem tovább.
Nagyon jó volt a történet, az akkori Dél-Korea gazdasági-politikai elitjét átszövõ korrupció, és az ellene folytatott harc.
Nagyon tetszett szerelmi szál is, és mindegyik szereplõ többet nyujtott, mint ahogy tõlük megszokhattuk.
A fõszereplõnõ vállalom hogy nem tetszett, de nem is a szerepe, vagy ahogy eljátszotta, hanem egyébként, külsõ adottságai miatt nem tartottam erre a szerepre alkalmasnak. Ebben lehet vitatkozni velem, ugyanolyan stilusban, állok elébe, de ezt nem tartom jellemgyengeségnek a részemrõl, és miért nem fogalmazhatnám meg itt pl.
Ez pont olyan kritika, csak ellentétes irányba, mint amikor valaki nagyon tetszik, és oda vannak érte, lelkesednek, és félmeztelen fotókat mutogatnak róla. Az inga is ha kileng, akkor nem leng ki csak egyik irányba, hanem mindkét felé.
Én is visszafogom magam, amikor olyan szinészért rajonganak, akit én középszerûnek tartok, vagy egy gagyibb sorozatban szerepel.
Elfogadom, hogy ez van, ha szeretik, szeressék!
Viszont ezt a PSH-s ügyet nem is értem. Park Shin Hye szinésznõrõl beszéltem a multkor, általában tudom ha egy sorozatban szerepel, akkor azt nem is nézem, vagyis nem bosszant. De a multkor kinait töltöttem le ( súlyos Avistás pontokért) ott meg sem néztem ki szerepel, és megdöbbenésemre pont õ volt a fõszereplõ, igy gyorsan kitörültem. Ennyi. Ki gondolta volna, hogy egy kinai (tajvani) sorozatnál õ legyen. :)))
Róla egyébként megoszlanak a vélemények, a facén sokszor volt már errõl vita, a rajongók nagyobb százaléka nem szereti õt, valami van a kisugárzásában, ami taszitó. De egyszerûen nem nézem õt. A Hairs c sorozat után még megnéztem vele a The Thousand Kisses c sorozatot, Wolja miatt, de azóta elég belõle, semmit.
(már nem is emlékszem volt e rendes fordítása, de 50 epizódos volt)

A Father is Strange c sorozat nekem nagy kedvencem volt, rendszeresen irtam róla itt is, egészen a 30. epizódig, amikor is a fõszereplõ a történet szerint beleszeretett a testvérébe, aki ugye nem is volt a testvére, Na itt abbahagytam, nem is hiányolta itt senki a folytatást. (kint Koreában ügy is volt belõle) Tény, hogy azt a szinésznõt sem szerettem, már a Bad Guy óta nem, de nem is figyeltem fel rá, annyira elvarázsolt a többi szereplõ, de ahogy elõlépett és "fontossá" vált, ugy én abba is hagytam. Nem tudom ki nézte addig, ki nézte a beszámolóim miatt, és ki volt aki tovább nézte, amikor én már nem, errõl semmi infóm nincs, de nem beszéltem ez után róla egyetlen szót sem. Akkor sem, amikor vége lett.
Azt, hogy kint Koreában ezek a hétvégi sorozatok nagy sikerrel mennek, azt is megér külön elemzést, de ezt most kihagyom...
folyt köv
Illiona 2017 okt. 15. - 16:41:54
(231739/239047)
Kedves Lintka!

Igen én sokszor nézek googlés forditással, márcsak amiatt is, mert angolul nem tudok (mindössze vagy 150 szót) és érdekelnek az az uj sorozatok, filmek. Azért, mert amikor vetitik õket, akkor vannak hirek magáról a forgatásról, a fogadtatásról, meg az érdekel, hogy épp mit is találtak ki a forgatókönyvirók. Egyszerûen nincs más megoldás erre, angolul csak nem fogok már megtanulni, idõm sincs, meg az életkorom miatt sem. :(((

Én mindennap nézek filmet, sorozatot, sokszor 2-3-szor is megnézem az arra érdemeseket. Naponta 4-8 órát töltök átlagosan a tv elõtt.
A forditók ugyan forditanak, és én is figyelembe veszem ezt régebbi filmeknél, sorozatoknál, de a nagy lélegzetvételû sorozatokat senki nem forditja, vagy sokkal késõbb.
(pl néztem a Passzonata Love c sorozatot is, azt most forditják, most tartanak a 30. epizódnál az 50-bõl. A rendes fordításra várók csak várakoznak, én meg már letudtam az egészet.) A nagyon régi sorozatokkal az a baj, hogy már lassúnak tünnek, néha szinte unalmasnak, ez amikor kezdtem nézni koreai filmeket, akkor fel sem tünt, de mostmár...
A mozifilmeket is szeretem akkor megnézni, amikor éppen már lehet, ha googlezott fordítással, akkor azzal. A mozifilmek azért jó angollal - googlezható angollal - jelennek meg. régebbi sorozatoknál van, hogy néha olyan rossz minõségû, hogy szinte érthetetlen, de elfogadom, hogy akkor azt nem...
De az esetek többségében érthetõ a googlezott angol, pl a héten nézett 2 kinai film esetében minden érthetõ volt. Mindkettõ friss film volt, esély sem volt rendes fordításra.
Sorozatot már hagytam abba, mert érthetetlen volt, már nem is emlékszem melyiket, de nem nézem meg, ha annyira rossz a googles forditás.

Már a facén is volt errõl vita, hogy lehet-e nézni googléval filmet, illetve érdemes-e. Ott sem volt erre megoldás, és én sem fogok tudni megoldást kinálni. Egyszerûen el kell fogadni, hogy azok is szeretnének filmet nézni, akik nem tudnak angolul, vagy éppen koreaiul. És erre nincs jelenleg jobb megoldás.
Vagy igen?
Hogy Te ezt nem tudod elfogadni, de tudsz angolul, akkor Neked nagyon jó, irigyellek is érte (jó értelembe véve) de oda kell figyelni olyanok szavára is, akik nem tudnak, és hogy õk hogyan érvelnek, lehet hogy van igazság az õ szavaikban is.

folyt köv
lintka 2017 okt. 15. - 16:08:28 Előzmény Illiona
(231738/239047)
Kedves Illiona!
"Te hallottál már az újraegyesített sorsról?"
Micsoda badarság ez? Ne haragudj, de kiverted nálam a biztosítékot nem csak ezzel, hanem azzal is, hogy PSH-t "szörnyûségnek" tituláltad. Hogy felvilágosítsalak, a "My Golden Life" nézettsége is 30% fölé emelkedett Dél-Koreában, és a " My Father is Strange" a vetítése kezdetén kb. 20% körül mozgott.
Mit akartál elérni a hozzászólásoddal? A PSH rajongókat akartad felbõszíteni, vagy lebeszélni eme új hétvégi sori nézésérõl a nagyérdemût, vagy a feltett képen szereplõ felirattal a sorozat fordítóját, jelen személyemet akartad lejáratni?
Igaz, nem rejtetted véka alá, hogy google fordítóval élvezkedsz, miközben a dél-koreai sorozatokat, filmeket nézed?
Már az Endless Love(2014) sorozat értékelésénél is kinyílt a bicska a zsebemben, amikor úgy mondtál megmásíthatatlan véleményt a soriról, hogy google fordítóval nézted! Tudod milyen nehéz volt a nyelvezete? Nem kis erõfeszítésembe került az angolból érthetõ magyart kihozni. Akkor, hogyan tudtad a nyakatekert, zagyva google szövegbõl megérteni a történet lényegét? Nem tetszett a fõszereplõ színésznõ személye, ezért leértékelted az egész sorozatot, de az nem zavart, hogy értelmetlen volt a szöveg? Vagy te az eredeti koreai nyelvet hallgatva nézted?
Már régen készültem megírni, mennyire felháborodtam azon az önhittségen, ahogy leteszed, leértékeled mások munkáját.
Illiona 2017 okt. 15. - 13:15:58
(231737/239047)
helyesbitek: a budapestiek is angol felirattal láthatják majd. :)))

(Azért némi káröröm remélem megbocsátható nekem)
Illiona 2017 okt. 15. - 11:57:03
(231736/239047)
Sziasztok!

a Midnight Runners c mozifilmnek van angol felirata!
Letölthetõ az Avistáról, de szerintem több helyrõl is mostmár.
A film nagyon nagy nézettséggel ment a koreai mozikban.

Én már megnéztem, és nagyon izgalmas, nem szokványos mondnivalója is van a filmnek, vagyis hajrá!

Persze a budapestieknek ez nem hir, õk megnézhetik most október végén magyar rendes forditással. :((((((((
A koreai film és drámaközösség ( mi az hogy közösség, amikor 2 azaz kettõ fõbõl áll??) ugyan leforditja, mint mindent amit igy filmklubokban vetitenek, de utána nem adja ki, legalábbis még eddig egyetlen filmét sem!
Ezt csak azoknak irom, akik lihegnek és osztják az irásaikat, hogy talán meg kellene nézni, hogy mit is?
Illiona 2017 okt. 15. - 10:22:29
(231735/239047)
Black

itt a mai 2. epizód elõzetese:

https://www.youtube.com/watch?v=UanbdkaKX-A&feature=youtu.be

nagyon izgalmasnak igérkezik!
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 14. - 22:12:15 10/10
(231734/239047)
Ra Mi-Rant megismertem, rá akartam keresni a filmjei között, de addigra már válaszoltál. :)
Viszont ezen az oldalon a trailerek elérhetõk, ez a jelenet is benne van, amirõl írtál.
Azon gondolkodtam, hogy a kövér, vagy legalábbis kerekfejû pasit miben láttam, aztán rájöttem, hogy a The Grand Heist-ben õ volt a „kínai kincsrabló-mester”… :))))
http://asianwiki.com/The_Spy:_Undercover_Operation

Jó éjt, jó pihenést! :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 14. - 22:09:15 10/10
(231733/239047)
...ha viszont emiatt nyafogsz, akkor nézz Obsessed-et! :)))))

Én ma még mindenképpen megnézem ezt a részt, meg helyet kell csinálnom a telefonomon, hogy majd ráférjen a sorozat.
Felirat meg úgysem lesz holnapnál elõbb.
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 14. - 22:01:13 10/10
(231732/239047)
Azért a felháborodásodból kiindulva sokkal rosszabbra számítottam. :)))
Nyilván illusztrálni kellett valahogy, hogy MooKang milyen béna eredetileg, hogy minél nagyobb legyen a kontraszt. :)
Ami ezt a szépen maszkírozott fejet illeti, örülök a félhomálynak...
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 14. - 21:50:27 10/10
(231731/239047)
Örülök, hogy sikerült megfejtened a rejtélyt, bár korábban már Te magad is elírtad (Tik Tak), amolyan freudiasan… :)
Viszont a sztori alapján eszembe jutott egy amerikai akciófilm, mivel abban is volt valami nagy stadion, meg robbantással fenyegetés, sõt tigris is… bár ennél mélyebb nyomokat nem hagyott bennem: Nyerõ páros - Double Team, a fõszerepekben Jean-Claude Van Damme, Mickey Rourke és Dennis Rodman.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Nyer%C5%91_p%C3%A1ros
Van valami olyan Van Damme (vagy Seagal?)-film is, amikor éppen baseball-döntõ van a zsúfolt stadionban, ahol a fia is ott van a nézõk között - nagyjából egyik film olyan, mint a másik, legalábbis a magvas mondanivalóját tekintve…

Érdekes, hogy pl. Chuck Norris, Van Damme, Seagal csak azért, mert jártasak valamely keleti küzdõsportban, számtalan „jobbnál-jobb” filmben csillogtathatták a tudásukat, és amikor meg valamirevaló koreait meghívnak egy-egy amerikai filmbe, ott õk is általában csak jó/rossz harcosok lehetnek, oszt ennyi.
Biztos lenne más példa is, én csak ezeket „ismerem”: Lee Byung-Hun, mint Viharárny a G.I.Joe-filmekben, Rain a Herceg mellékszerepében Bruce Willis mellett, vagy a Ninjagyilkosban, ami persze fõszerep, de annyira véres már a film eleje is, hogy még soha nem bírtam végignézni, vagy legutóbb Junki rövid szerepe talán a Kaptár vagy valamelyik egyéb gyilkolászós amcsi film x-edik részében… miközben tudjuk, hogy õk ennél odahaza sokkal, de sokkal többre képesek, de Amerika csak erre vevõ/erre kíváncsi belõlük…
Bár Lee Byung-Hun azért talán már az USA-ban is több egy sima harcosnál (pl. a RED2, A hét mesterlövész remake-je - bár ezek is "csak" harcos szerepek), de õ legalább már adott át Oscar-díjat, pont a Saul fiának. https://hu.wikipedia.org/wiki/I_Bjonghon
Illiona 2017 okt. 14. - 21:48:19
(231730/239047)
igen, a kiscsaj elég szimpatikus, majd meglátjuk még mi lesz!

De a történésekben is lesz még sok minden, én ugy gondolom!
Felirattal én csak holnap nézem meg, nem akarok fennmaradni, szörnyû hetem volt, kivagyok!
Kép: a hullák hálóterme: ébredés után...
Illiona 2017 okt. 14. - 21:43:58
(231729/239047)
Black

Összesen kétszer hány, de nekem ez is kicsit sokK!

De jó, ennyi még simán belefér, fõleg a felvezetõ képsorokban, mitõl lenne az 1. rész spoiler??
Mindenesetre sok furcsaság van az 1. részben mindjárt, a hullaházban pedig félhomály volt, sajnos!
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 14. - 21:43:26 10/10
(231728/239047)
Egyébként Go Ara remélem, be fog jönni Neked, az elõzetes videókból elég laza és jókedvû csajnak tûnik, a "doktornõ" merevebb.
És egy kis interjú a sajtótájékoztatóhoz kapcsolódva, amolyan vigyorgós, laza stílusban… :)
https://www.youtube.com/watch?v=XSMK1CRsMd8
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 14. - 21:35:18 10/10
(231727/239047)
Szép estét!
Azt hiszem, ez tán nem a spoiler kategória: de mi az hogy "ennyit hányni"?
Mármint mennyi az az ennyi? Az elejét láttam - ezután is lesz?!
Szerencsére már én is találtam egy nem torrentes letöltést, el is kezdtem nézni, de ez az elsõ rész hosszú, gondoltam írok pár sort, mert aztán megint nem fogok ráérni legalább két napig...
Szóval mindjárt van az elején egy kicsi, meg egy kicsit nagyobb... aztán az igazándiból jobban megviselt, hogy a (gondolom) rendõrfõnök, aki addig esernyõ alatt közlekedett, simán kesztyû és egyéb védõfelszerelés nélkül kezdte szedegetni a tésztát... meg az egyebet... helyszínelõk meg csak néztek... :)
SSH viszont legalább szép, jól áll neki ez a sárga kapucnis felsõ, akkor is, ha kissé viseltes. :))))
Illiona 2017 okt. 14. - 18:43:04
(231726/239047)
Black

megkezdõdött, de könyörgöm, ennyit hányni!!!!
Oké, hogy náluk ez egy szokás, meg oké, de tudják nagyon jól, hogy még hány országban nézik, vetitik!!!
Illiona 2017 okt. 14. - 15:30:58
(231725/239047)
itt egy kis videó, 2,5 perc, nagyon érdekes, korearajongóknak kötelezõ.

https://www.youtube.com/watch?v=kk4sph7hLvU&t=11s

Ha ott hagyjátok, még sok ilyen jön be, lehet órakig hallgatni.

Na jó, nem sokáig, 4-5 között már jön a Black
Illiona 2017 okt. 14. - 15:05:46
(231724/239047)
A legjobb azoknak, akik hozzánk, Szegedre jönnek, bár angolul nem tudnak tanulni, de legalább Alföld van :))))

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/megkert-valakit-hogy-fotozza-le-ot-masodperc-mulva-halott-volt/
Illiona 2017 okt. 14. - 09:47:44
(231723/239047)
és végre október 14-e van, és hamarosan indul a Black cimû Song Seung Hun nevével jegyzett dorama.

Na persze ezeket az idõutazásosdi, meg "halálos" sorozatokat eleve nem szeretem, annál is inkább, mert tavaly és az idén csak ilyenek, és csõstül jöttek, miután semmi mást már nem tudnak Koreában kitalálni, de talán a fõszereplõ elég jó lesz ahhoz hogy nézni lehessen!

És kap egy normális partnernõt is remélem!!!!!
http://asianwiki.com/Black_(Korean_Drama)
Mindenesetre várom az estét!
8/10
offtopic
edimir 2017 okt. 13. - 22:31:19 8/10
(231722/239047)
Hmm, a koreaiaknak talán megdöbbentõ, de nekünk , akik a Markos - Nádas Hugyos Józsiján nõttünk fel, már kevésbé.... csurgatásban azért mégiscsak õ viszi a pálmát (nem a sabalpálma kivonatot), elvégre "törpevízmû":))))))

Hátha másnak is jó felidézni a klasszikus!:)))))))))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=EMf9vkgM2mQ
Illiona 2017 okt. 13. - 21:34:42
(231721/239047)
Tik Tak

megvan a megoldás, azért a face segitett.

lapishun adta a címre a megoldást: órakegyegés!!!!

a tik tak hangutánzó szó...

kép: Wallace Chung
Illiona 2017 okt. 13. - 16:11:09
(231720/239047)
Tik Tok

és még egy plakát: egészen beszédes.

De a témát illetõen bárki nézheti, akár gyerek is, a legijesztõbb az összeégett ember, de neki is már begyógyulva a sebei.
Nincsenek véres jelenetek, bár némi csihi-puhi igen, de nem ez a jellemzõ!

egy tréler:

https://www.youtube.com/watch?v=rznk860ZpGU
Illiona 2017 okt. 13. - 16:07:32
(231719/239047)
Tik Tak

a pirosak rugtak gólt, azok is örültek.

Az eufórikus öröm egyenesen volt arányos a stadion alatti teremben lévõ feszültséggel...

itt egy ismertetõ:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tik_Tok_(film)
Illiona 2017 okt. 13. - 16:04:08
(231718/239047)
Tik Tuk

Egyáltalán mit jelent ez a cím? Csak kérdezem!

Betettem a googlee fordítóba, és semmit nem adott ki. ?

Kép: a film cselekményei közben a meccs azért folyt!
a kékek a pirosak ellen, és hol egyik rugott gólt, hogy a másik!
Csak hogy több legyen a feszültség!
Illiona 2017 okt. 13. - 16:01:34
(231717/239047)
megnéztem egy kinai mozit, aminek 50 %-a koreai, Tik Tok cimmel.

Csak ugy szembejött velem az Avistán, valaki feltette, és egybõl a plakáton két nagy kedvenc szinészem nézett vissza rám: Lee Jung Jae, (koreai)valamint a héten bemutatott Wallece Chung ( kinai, my Sunshine).

Rögtön le is töltöttem, és angolt is találtam hozzá, nagyon jó minõségû maga a googles forditás (90%-os kb) csak az idõzités a probléma, folyton meg kellett állitani, és visszanézni a szöveget, ami egy másodperc töredékéig volt csak látható.
De ezen kis gubancok ellenére egy fergeteges mozit láthattam, még most is remegek.
Közben többször meg kellett állni, és sétálni egy kicsit itt a gép körül.

Maga a történet arról szól, hogy van Amerikában élõ embernek itt egy kisöccse, aki elborult elmével 5 db bombát helyez el különféle pontokon, és játékosan meg lehet nyerni a pontos tartózkodási helyeét. Mármint a bombának természetesen.

A fiú már összeégve, álarcban egy doktornõ segitségével létezik, és mikor leverik róla az álarcot, szörnyen néz ki.

A film egy õrült futás az idõvel, a taktikával, egy õrült elmével, és mindez 50 000 szurkoló életéért.
Kép: a film postere : lrr Jung Jae és Wallace Chung
Illiona 2017 okt. 13. - 08:30:13
(231716/239047)
vagy éppen nevetve sirni...

Kép: a The Spy c film plakátja...
Illiona 2017 okt. 13. - 08:21:38
(231715/239047)
itt a megfejtés: lám senki nem tudta :)))))

a Spy cimû filmet néztem, amikor is a fõszereplõ épp a kisdolgát végezte egy bekamerázott mosdóban az egész rendõrség szeme láttára (és persze a MI szemünk láttára)
és bizony nagyon megdöbbentõen hosszan csurgatta...
Az egyik rendõrnõ azonnal be is akarta vinni, szinte remegett a lehetõségért... De a fõnökei nem engedték...

Amugy egy remek film, lehet rajta sirva nevetni.
Illiona 2017 okt. 12. - 22:54:00
(231714/239047)
egy kérdés: mit is nézek éppen?
Talán annyit hogy a filmes táborra gyüjtöm a mozifilmeket.

A képen rémület felsõfokon!

és mitõl rémültek meg?
Ki akar egy virtuális csokit nyerni?

Kép: ez egy nagyon veszélyes ember!!!
Illiona 2017 okt. 12. - 07:51:58
(231713/239047)
Még az idén mozikba kerül Hyun Bin uj mozija is, a The Swindlers.

itt van néhány kép:
http://www.hancinema.net/photos-scheming-swindlers-looking-good-in-new-stills-for-the-swindlers-110946.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Kép: a film plakátja
Illiona 2017 okt. 12. - 07:43:57
(231712/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

a tegnap emlegetett uj mozi, a Steel Rain trélere:

https://www.youtube.com/watch?v=3xqDFSFHJFY
Illiona 2017 okt. 11. - 23:15:47
(231711/239047)
A The Client 2011-es mozi.

Ez után jött Jang Hyuknak a két sorozata, amiben az emlitett ripacskodás elõfordult:
A Fated to love you, és a Shine or go Crazy.
A The Mercantban már nem annyira (mondták mások, én már meg sem néztem).

Vagyis korábban nem volt ez rá jellemzõ, és most kellene egy kis távolmaradás, és utána kezdeni valami komolyabbat, hogy elfelejtsék a nézõk ezt a vihogást neki.
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 11. - 13:38:09 10/10
(231710/239047)
Viszont ha már az új filmeknél tartunk:
Október 19-én érkezik végre a Man of Will, koreai címén Daejang (korábban Commander, manapság Captain) Kim ChangSoo.
Van hozzá újabb és hosszabb ajánló/bemutató.
Néhány jelenet a korábbi trailer(ek)-bõl ismerõs lehet, illetve a börtönbéli fõ karakterekrõl, az egymáshoz való viszonyulásukról tudhatunk meg többet:
https://youtu.be/xjvdu1tP6es

Ebben pedig több - kegyetlen és gonosz igazgatóként is szép - SSH-ban gyönyörködhet, akit érdekel... :)
https://youtu.be/Yr87H5U5bsU
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 11. - 13:20:19 10/10 Előzmény Illiona
(231709/239047)
Ez az ajánló már tavalyi, 2016. szeptember végi...
Valószínûleg nem fog érkezni új hír felõle.

The Client.
Mivel elég régi film, így már (vagy még?) begyûjthetõ, elteszem késõbbre.
Jang Hyuk-ot nagyon szerettem a Chuno-ban (de persze Oh JiHo-t jobban, meg az azóta is sok-sok filmben szereplõ Cho JinWoong-ot, aki ott az egykori tábornok egyik leghûbb katonáját alakította, most pedig õ lesz Kim ChangSoo és ugyebár az A szobalányban is szerepelt)...
Nos, a barokk körmondat után Jang Hyuk-ra visszatérve, láttam még félig-meddig egy-két sorozatban, de tényleg mindig ez az idétlen vihogása volt az egyik legfõbb jellegzetessége. Úgy látszik, van az a rendezõ, aki ezt nem igényli/nem engedi/ilyesmi...

Borg Mom.
Érdekes a sorozat témája, de nekem éppen elég amit írsz róla.
Pláne a kisfiúval kapcsolatban - na, ezen én is kiakadnék, ha nézném...
"Kép: a kisfiú bõg, mert lelõtte az anyját.
Pedig az nem halt meg, tökéletesen el tudja játszani, hogy meghalt.
Különben is csak bele kell dugni a töltõbe.
De mit érezhet közben ez a hús-vér kisfiú?"
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 11. - 12:53:22 10/10
(231708/239047)
Jó ez az interjú - és pontosan arról IS szól, hogy a hozzánk hasonló fanokon kívül mennyire nem tud a Nyugat úgy általában Koreáról (akár mindkettõrõl) semmit.
Pedig Thomas Kretscmann igazán multikultinak mondható, de ezek szerint csak az Európa-USA tengely mentén.
Ami persze nem baj, mert õ legalább nyitott. :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 11. - 12:47:31 10/10
(231707/239047)
Szép napot Mindenkinek!
Szia! :)
Én személy szerint dolgozom és dolgozom (most éppen úgy jött ki, hogy egy hét alatt 5x12 órányit, hol nappal-hol éjjel...) meg néha olvasok és keresgélek...

Mindig - pontosabban MÉG mindig - elcsodálkozom, hogy szinte hetente jönnek ki a jobbnál-jobb filmek a koreai mozikban... miközben ezekrõl idehaza, de úgy általában erre Nyugaton a többségnek fogalma sincs.
Idõközben a Can I speak is átlépte a 3milliós határt... :)
Illiona 2017 okt. 11. - 12:06:23
(231706/239047)
Sziasztok szép napot mindenkinek!

Hol van mindenki? Filmet néz?
Micsoda csönd van itt!

Uj film lesz decemberben, Steel Rain cimmel, ma tették fel a poszterét, nagyon jónak néz ki.
"A közeljövõben a katonai puccs Észak-Koreában zajlik. Észak-Korea és Eom Chul-Woo (Jung Woo-Sung) vezetõje Dél-Koreába menekül. A két ország most válsággal szembesül. Eom Chul-Woo és a dél-koreai kormányzati tisztviselõ Kwak Chul-Woo (Kwak Do-Won) titkos mûveletet hajtanak végre a koreai háború megakadályozása érdekében." ennyi a hivatalos tartalom googles forditással.

Azért ez az Észak-Korea, és Dél-Korea viszonya nagyon sok filmnek ad ötletet, ha mondjuk kitörne a Béke a két ország között, akkor abba a filmipar is beleroppanna, ugyanugy, mint a sorozatgyártás (gyártás szót használtam!!!).

Na jó, akkor is legyen inkább béke! :)))))))))
Illiona 2017 okt. 10. - 20:32:05
(231705/239047)
egy kis olvasnivaló a A Taxidriver c filmhez.

egy alapos irás a német szereplõrõl:

http://ricemegatronexpert-mag.blogspot.hu/2017/10/a-taxi-driver-thomas-kretschmannja.html

kép: a filmbõl
Illiona 2017 okt. 10. - 14:44:42
(231704/239047)
itt egy kép is hozzá...
Illiona 2017 okt. 10. - 13:27:27
(231703/239047)
Minden 6. gyerek elhizott Dél-Koreában is.

A nagy nyugat-majmolás eredménye a cukrozott üditõk fogyasztása.
Azonkivül minden állomás (vonat és busz) mellett ott van a Paris Bagette egyen-árudája, friss - csupa finomliszt - péksüteményekkel.

Reggel tradidicionális reggelizõhelyet szinte nem is lehetett találni Szöulban- pedig kerestünk.

http://koreatimes.co.kr/www/nation/2017/10/119_237415.html
Illiona 2017 okt. 10. - 13:11:10
(231702/239047)
Húspuhitás koreai módra :))))

Csak nehogy a bõrruhákban is kár essék!!!

Komolyan:
http://www.koreatimes.co.kr/www/art/2017/10/689_237400.html

Kép: az Outlaws c filmbõl
10/10
offtopic
kimbin01 2017 okt. 10. - 07:07:36 10/10
(231701/239047)
Sziasztok!

Pár napig nem leszek gépközelben, a tabletet nem akarom bevinni a klinikára, nehogy "elhagyjam".
Addig is a viszontlátásra, illetve írásra.

Hagyok nektek egy kis egészséget.
Illiona 2017 okt. 09. - 19:42:01
(231700/239047)
The Client

Még azt elfelejtettem a film kapcsán, hogy ebben sincsenek nõk: nem is rontotta el senki, tökéletes film lett belõle!!!! :))))))

A 3. szereplõ a gyilkos: Jang Hyuk volt, egyáltalán nem ripacskodott, pont annyira volt õrült, amennyire kellett, hogy elhiggyük eleinte, hogy gyilkolni is képes.
Én minden pillanatban vártam tõle, hogy ugy idétlenül majd fölröhög, de semmi ilyen nem történt.
Nagy kár érte, lehetett volna egy kivételes tehetségû szinész is, igy meg ...

Kép: plakátkép, Jang Hyuk
Illiona 2017 okt. 09. - 15:59:25
(231699/239047)
errõl jut eszembe, hogy a tegnap nézett The Client 2011-es mozifilmben is az egyik fõszereplõ ugyanaz, mint a A szobalány fõszereplõje: Ha Jung Woo.

Nagyon karizmatikus szinész, mindkét szerepben tetszett.

Kép: Ha Jung Woo a The Clientben
Illiona 2017 okt. 09. - 15:51:16
(231698/239047)
December 1-tõl magyar mozikban a A szobalány.

Eddig is adták mondjuk mûvészmozikban, itt Szegeden is ment egy héten keresztül, de ugy tünik hivatalosan most fog beindulni.
Nagyon kiváncsi vagyok a fogadtatásra, hogy megérti ezt a filmet egy egyszerû mozinézõ.
Emlékezhettek arra, hogy mennyit vitatkoztunk itt edimirrel, pedig nagy vonalakban egyet is értettünk, de a film saját topikjában is vitába keveredtem egy emberrel, szóval nagyon kiváncsi vagyok.

A rendezõ itt köszönti a magyar nézõket:
https://www.youtube.com/watch?v=CA5aihMhm50&pbjreload=10

Várjuk!
Illiona 2017 okt. 09. - 12:49:20
(231697/239047)
én is elkeztem nézni a hétvégén, csak most nincs idõ rá, hogy irjak róla.
Illiona 2017 okt. 09. - 12:48:15
(231696/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Ha hétfõ akkor boxoffice

http://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2017-10-06-~-2017-10-08-110861.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

tarolt a hétvégén a The Outlaws, a The Fortress, és az I Can Speak.
Már mindegyikrõl irtunk itt részletesen is.

Ezek mind nagyon igéretes filmek!
Miután már unom azt, hogy mindennnap ellenörzök vagy 6 oldalt az Avistán, már éppen fel akartam adni, de hiába, nem lehet, (sóhaj) mindig jönnek ujabb és érdekes filmek.
Igy tovább figyelem õket...

Kép: az Outlaws posztere
10/10
offtopic
kimbin01 2017 okt. 09. - 09:57:54 10/10
(231695/239047)
Sziasztok!

Tegnap elkezdtem Kim Nam Gil idõutazós-doktoros sorozatát, a Deserving of the Name (Live Up To Your Name) címût.
Néhol jókat nevettem, mint a Rooftop Princeen. Nagyon empatikus vagyok, és annyira el tudom képzelni, mi lesz a következménye
egy-egy elejtett szónak, vagy tettnek egy ilyen helyzetben. Inkább ez nevettet, és lám be is következik, amit elgondoltam.
10/10
offtopic
kimbin01 2017 okt. 08. - 20:06:24 10/10
(231694/239047)
Itt rengeteg filmhez lehet találni feliratot. Ez speciel nincs fenn, de valahol biztos megvan! Majd keresgélek.

http://www.azsiafilm.hu/magyar-feliratok?limitstart=0
10/10
offtopic
kimbin01 2017 okt. 08. - 19:54:15 10/10
(231693/239047)
Szia, sziasztok!

Pedig, ha emlékezetem nem csal, kell hogy legyen, mert néhány éve már láttam. Egyébként jó kis film.

Egy jó régi sorozatot néztem végig, a 2003-as Love of Thousands Years címû sorozatot. Romantikus fantasy.
20 részes, és szó ne essék SJS miatt, de ebbõl a szenvelgésbõl elég lett volna 10 rész is!
http://asianwiki.com/Love_of_Thousands_Years

A film történelmi része 660. évben Baekje-ben játszódik.
A belsõ politikai csatározások, a nemesek hatalomvágya, a gyenge Uija király ..., 700 év után Baekje összeomlásához vezetett. Baekje 660-ban, Uija király uralkodása alatt vesztette el függetlenségét. Ekkor Sillai és Tang (kinai) csapatok elfoglalták és bekebelezték a királyságot.
A Baekje, nagy hadvezérét, Gye Baek-et, szövetségeseivel (Shilla szövetséget kötött a kínai Tang- okkal) legyõzi Kim Yu Shin hadvezér. Puyeo-ju hercegnõ, Baekje utolsó királyának, Uija hirálynak volt a lánya.
A történet egyik szála innen indul ki...
Illiona 2017 okt. 08. - 18:20:37
(231692/239047)
The Client

most vasárnap délutáni kikapcsolódásként megnéztem a The Client cimû 2011-es filmet.

én nem találtam hozzá magyar forditást, de az angol is csak 50 %-ban volt érthetõ.
De ez semmit nem vont le az értékébõl, igy is érthetõ volt nagy vomalakban, igazi bûnügyi film bontakozott ki, egy rámenõs ügyvéddel, aki nem is biztos hogy jó ügyvéd, egy gyilkossal, aki nem is biztos hogy gyilkos, és egy ügyésszel, aki nem is biztos hogy a jó ügyet szolgálja.
Szóval elindul a szokásos történet, van egy gyilkosunk, van egy ügyészünk, és van egy ügyvédünk.
És még egy csomó csavar a történetben, egészen az utolsó percig.

Na jó, amikor a betûk mennek, akkor már semmi uj körülmény nem kerül elõ :)))))))

http://asianwiki.com/The_Client_(2011-Korean_Movie)%20?iframe=true&width=100%&height=100%
Illiona 2017 okt. 08. - 11:02:18
(231691/239047)
Sziasztok. szép napot mindenkinek!

The Outlaws

Ezz az uj filmet küldik Londonba, a "London Korean Film Festival" -ra, ami október 26- november 19-ig fog zajlani.

A film története dióhéjban a 2004-es kinai-koreai gengter összecsapást eleveniti meg, amikor is az addig is létetõ kinai közösségbe 3 vezetõ érkezik kinából, és kegyetlen módszereket vetnek be.
Ezen a megdöbbenõ koreai rendõrõk is aktivizálódnak, vagyis egy igazán izgalmas, valós események (de csak részben) alapján készült kriminek lehetünk majd tanúi.

Nem összekeverendõ - még véletlenül sem - a Szegedi Koreai Filmnapokkal!!!!!!!!!!!

http://www.hancinema.net/guest-film-review-the-outlaws-110830.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Kép: Ma Dond Seok, a fõszereplõ
Illiona 2017 okt. 07. - 17:51:44
(231690/239047)
Borg Mom

ez a téma megért volna egy komoly filmet, vagy sorozatot, hiszen Koreában már sokkal elõrébb van a robottechnika, mint nálunk (kb 15 év)
Ez felvet morális, gazdasági, erkölcsi, világnézeti kérdéseket.
Ezekre a kérdésekre szinte lehetetlen jó válaszokat adni, mert minden válaszra van egy pont ellentétes értelmû válasz.
De legalábbis meg kellene ezeket fogalmazni.

De ez a sorozat ezt nem fogja szerintem, bár még adok neki esélyt, eddig 1 epizódot néztem meg, és 5-öt letöltöttem.

Kép: a kisfiú bõg, mert lelõtte az anyját.
Pedig az nem halt meg, tökéletesen el tudja játszani, hogy meghalt.
Különben is csak bele kell dugni a töltõbe.
De mit érezhet közben ez a hús-vér kisfiú?
Illiona 2017 okt. 07. - 17:45:52
(231689/239047)
Borg Mom

maga az ötlet nem a fantasztikus kategóriába tartozik, hanem nagyon is valóságos: a japán robotelõállitók már nagyon elõrehaladtak, és most nem a robotpincérekrõl van szó (mindenki olvashatta) hanem az olyan szexrobotokról, amelyekkel együtt is lehet élni.
Vagyis az már a fantáziára van bízzva, hogy még tortát is tudjon sütni!! :))))

http://24.hu/szorakozas/2017/07/19/csaladjukat-is-elhagyjak-a-japan-ferfiak-muanyag-szerelmeikert/

http://24.hu/elet-stilus/2017/10/02/felesege-mellet-egy-szexrobottal-el-egyutt-es-ez-jot-tett-a-hazassaganak/

Kép: az igazi feleségek persze sznobok, és pletykások.( Amig le nem cserélik õket!!!)

Hogy valaki a Szilicium-völgyben látta sétalni a feltalálót, hát ezen jót nevettem. Egyáltalán aki irta ezt a sorozatot (valami fiatal lányka lehetett csak) tudja-e, hogy mi is az a szilicium-völgy, vagy csak gondolja???
Illiona 2017 okt. 07. - 17:38:21
(231688/239047)
Borg Mom

Miután Dél.Koreában kinyilvánitották az önmegtartóztatást az uj sorozatok tekintetében, mivel a zsebükön is érezték a nagyon alacsony nézettségû, ötlettelen sorozatokat, igy most pont ugyanannyi uj sorozat van, mint régen!
nem is értem...
Ebben a nagy gagyi kinálatból kellene kiválogatni, ami valamilyen értéket azért hordoz magában.

Elindult a Borg Mom cimû nemtudomhányrészes.
Egy robotfeleség, és robotanya a háziasszony ebben a csonka családban, ahol azért vannak feladatok: születésnapi torta, vacsorafõzés, óvodába elvinni a gyereket, stb.
Persze a robotfeleségnek mindez semmi - csak legyen elég energia: magyarul legyen feltöltve.

A robotfeleséget aki alakitja szinésznõ, hát soha nem tartottam sokra, mindig olyan faarccal játszott, gondoltam, na most robotnak pont jó lesz!
Hát nem igazán, valószinûleg ehhez is kellene egy kis tehetség.

Azért egy-két gondolat ennek kapcsán:
A robotnak milyen haja van? az nem hullik? mert ezzel a hajkölteménnyel csinálta a vacsorát. Oké, lehet hogy ez müanyag, és szálanként be van dolgozva?
A ruháját nem kente össze azt még csak el tudom képzelni...
Illiona 2017 okt. 07. - 17:25:03
(231687/239047)
én meg pont ma nem mentem be a piacra! Pedig a barátnõm még hivott is!!!!
10/10
offtopic
kimbin01 2017 okt. 07. - 09:25:43 10/10
(231686/239047)
Sziasztok, kellemes hétvégét.

Kicsi a világ, ma a piacon-véletlen voltam szombaton-, koreaiaknak segítettem sárgarépát venni. mutattam melyik a sweet.
Megköszönte szépen, és viszontlátással köszönt el, szép magyarsággal.

Mostanában nem kávézok, inkább gyógyteákat szürcsölgetek.
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 07. - 01:18:00 10/10
(231685/239047)
Hát miért kérdeztem volna rá, amikor nem is gondoltam, hogy létezõ (mitológiai?) személy lehet... :)
Köszönöm az ismertetést, és mindenképpen el fogom olvasni a többit is, ahogy korábban a Szövetségrõl, Athaiszról írtakat - csak el ne tüntesd addig a "próbalapodat"! :)
Aztán ha lesz valami mondanivalóm és találok rá szavakat is, akkor arról tájékoztatni foglak. ;)

További szép estét, jó éjszakát!
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 07. - 01:06:15 10/10
(231684/239047)
Azért a szinkronizálásnak megvan az az elõnye, hogy jobban lehet követni a film történéseit, a képeket, gesztusokat.
Persze az a legjobb, ha valaki jól érti az eredeti szöveget... A feliratok olvasása (fõleg, ha sok a szöveg) azért eléggé leköti a figyelmet.

Egyszer voltam egy Zacher elõadáson, ahol a függõségekrõl beszélt (mint általában): egyik ilyen a sorozatfüggõség, bár õ elsõsorban a latin-amerikai szappanokról beszélt, illetve ezzel szembeállította az olvasást, amikor viszont az olvasó képzeli el a történetet, így jobban bevonódik, nagyobb az élmény.
Nos, szerintem ennek a kettõnek az ötvözete a mi feliratos sorozat- és filmnézésünk, ami így ezek szerint jóval maradandóbb élményt nyújt. :)

Természetesen nézem a Hétnapos királynét a tv-ben (amikor ráérek): a király hangja nagyon el van találva, de a leendõ királyné gyerekkori megformálója alapból zavar (túl szemtelen, rámenõs, erõszakos, bár már kupálódik), ennek megfelelõen a szinkronja is túlságosan affektál idõnként, és a hercegé is. De már kezdem megszokni...
10/10
offtopic
Ljerk 2017 okt. 07. - 00:04:37 10/10
(231683/239047)
Köszönöm a szép hosszú választ!

Sajnos nem tetted fel felém a kérdést, hogy ki is az a Szíriusz (az Arvisurában). :)

Röviden az Arvisura alapján - õ Kaltes asszony fia. Kaltes asszony földjén született az elsõ írásbeli civilizáció, azonban a jégkorszak csúcsán a "szükségszerûvé vált emberevés" elõl a beavatottak délre menekültek a Nílus, illetve Ataisz felé. A Kaltes asszony földjérõl jött nagy tudású embereket így néha szíriuszi embereknek is hívták Kaltes asszony fia után.

Mivel az Arvisurát csak 4.040 BC-ben kezdték írni, nem sokan olvasták az eredeti iratokat (még elõtte kb 10.000 ezer év feljegyzéseit). A késõbbi Arvisurákban (nagyjából 20 évenként írták a krónikákat), mivel többen csak felületesen foglalkoztak a nagyon régi írásokkal, ezért kezdték keverni Szíriusz földjét Szíriusz bolygójával magukban az újonnan írt Arvisurákban.... :) A krónikák egyre felületesebbek lettek.

Természetesen, ha hamisítvány az egész Arvisura, látszik, hogy nem kispályások írták - még ilyenekre is figyeltek. :) Kaltes asszony létezõ mitológiai "lény" - az Ural menti népeknél az Élet istennõje/asszonya.

...és most következzék valami nagyon hasonló!

Mondhatni, hogy saját "botcsinálta" tudósságom is eredményez érdekes megfigyelést, az elpusztított fõ inka oltárról még az 1600-as években másolatot készítettek, és hogy-hogy nem - szerepel rajta egy "hármashalom", méghozzá az anyaföld/életet adó föld jelképében. A továbbiakat itt olvashatod:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Ljerk/pr%C3%B3balap#9._A_cuzc.C3.B3i_inka_f.C5.91olt.C3.A1r_.C3.A1br.C3.A1i_.28a_h.C3.A1rmashalommal.29
Illiona 2017 okt. 07. - 00:00:51
(231682/239047)
már van egy igényesebb mozinézõ réteg, akik szivesen nézik eredeti nyelven felirattal a filmeket.
Sokan meg is értik az angol nyelvet.
Emiatt azért változik a "nép".

Az tény, hogy a tv-beli sorozatnézõk azok nem változnak, nem igényesednek, a nyugdijasoknak mondjuk mégcsak van mentségük.
Én kapok nagyon jó filmeket, angol nyelvterületrõl, aminek 75 %-a szinkronizálva jutott el hozzám, még egyet sem birtam megnézni belõle.
Illiona 2017 okt. 06. - 23:46:59
(231681/239047)
de megnézzük ezt a filmet a filmes táborban is, kivetitve, jó minõségõ projektorral, ami már majdnem moziélmény.
Viszont pattogatott kukurica nem lesz!!! Ja! meg cola sem!!!

Igen, ez az utáni hét, a filmfesztivál.
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 23:28:24 10/10
(231680/239047)
Erõteljesen gondolkodom rajta, mert hatalmas élmény lenne moziban - de egy kétórás filmért utazni oda-vissza 5-6 órát, hááát...
Ráadásul ez a filmes tábor utáni szerda. Ha valóban az októberi idõpont a jó, akkor 2 éjszaka után lennék, ami azért így már elég necces.
Akkor inkább a tábor, max. péntektõl vasárnapig, de egyelõre még csak puhul a család... :))))
Illiona 2017 okt. 06. - 23:10:00
(231679/239047)
ez még csak egy munkapéldány, de ezek a filmek lesznek.
A szegedi filmek pedig a Hyun Bines film még csak oké, de van egy , ami számomra nézhetetlen, akciófilm , van egy rózsszinû vattacukor film, és valami ami nem is jön le az Avistáról, a YT-on pedig valami förtelem.
Vagyis mondhatjuk hogy ez fél film. ????
Nagyon elégedetlen vagyok. Igy nem is fogom a barátaimat ösztökélni, hogy jöjjenek el.
Mindenesetre a Taxisofört meg akarom nézni, majd felmegyek Pestre. Nem jössz?
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 22:55:10 10/10
(231678/239047)
Csak nem arra gondolsz, hogy nyitófilmnek megkapják a Taxisofõrt?! :)))))))
Sõt, a Midnight Runners is lesz, és az is milyen friss...
Jó nekik, meg egyébként is jó filmek lesznek, évrõl-évre egyre jobb a felhozatal.
De azért Nektek ott a végeken egy szavatok se lehet, legalább kaptok 4-4 filmet, míg errefelé semmi sem lesz, most sem.

Néha elábrándozom, hogy a magyar forgalmazók is felfigyelnek végre a jó koreai filmekre, de valahogy mégsem...
Az ilyen fesztiválokon eredeti nyelven, feliratosan is sikeresek ezek a filmek, elsõsorban gondolom a hozzánk hasonlók meg az itt élõ koreaiak körében, de ha már plázákban is vetítenék, akkor szinkronizálni kellene - az meg, ha nincs jól eltalálva, valahogy megöli a filmek hangulatát. Mi már ismerjük az eltúlzott gesztusaikat, a pörgésüket, de egy színész, aki csak a stúdióban találkozik a szerepével, lehet, hogy csak a film közben érez rá a karakterre - bár erre meg ott a rendezõ...

Viszont elírták az idõpontot: a nyitólapon október 25-29. szerepel, a konkrét programoknál, mozinként pedig november.
A hét napjait figyelembevéve valószínûleg az október a jó (szerdától vasárnapig), nem a novemberi (szombati kezdéssel).
Illiona 2017 okt. 06. - 20:03:41
(231677/239047)
Sziasztok!

Fel vagyok háborodva, de nagyon!!!!

itt az októberi végi koreai filmfesztivál programja!!

éljenek a budapestiek, éljen budapest!!!!!
Remélem minden filmre elmennek egyetlen szó nélkül!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.koreaifilm.hu/filmlista/
10/10
offtopic
kimbin01 2017 okt. 06. - 16:34:39 10/10
(231676/239047)
Sziasztok!

Kicsit lapozgatom a hagyatékot, a szerdai napom eltelt az orvosnál, , és keddtõl be kell feküdnöm egy kis karbantartásra.
Azon gondolkodom mit is vigyek be unalomûzésnek, könyv, rejtvény, avagy kélzimunka.

Igaz, hogy a vérnyomásom az elmúlt napokban az egekben volt, de most már megint normális, csak ez a front viselt meg, na de a pálinka segített.
majd kelle egy liter megint!
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 15:35:52 10/10
(231675/239047)
Valakin tényleg nem fog az idõ...
SzépségeSSH, mint mindig. :))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 15:32:54 10/10
(231674/239047)
Egy ideje már lazítottak ezen a szabályozáson...
http://kitekinto.hu/kelet-azsia/2016/01/11/a_kinai_egykepolitika_35_eve
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 15:24:56 10/10
(231673/239047)
Sajnos ennek az oldalnak a grafikája némileg próbára teszi az ember türelmét, de az írások tartalmi része elég érdekes ahhoz, hogy elidõzzünk ott…
* Hunok, magyarok és a védikus civilizáció
„Hunor és Magor meséje évszázadokon át tanította õseinket a hunok és magyarok testvéri voltára, valamint arra, hogyan vándoroltak el eleink a közös ázsiai õshazából. Hiteles történészek feljegyzései, mondáink, hagyományaink, valamint hazai és külföldi tudósok egész serege állította és állítja, hogy a magyar hun eredetû nép”
[…] „S mivel a jelek arra mutatnak, hogy a magyar õshaza a mai Nyugat-Kína, Dél-Szovjetunió, illetve Kelet-Afganisztán területén létezett — hol kisebbedett, hol nagyobbodott —, ezért eleink több mint valószínû, hogy a védikus vallás és kultúra hatása alatt éltek.”
„Körösi Csoma Sándor: Saját nemzetének pedig a szerzõ büszkeséggel jelentheti, hogy a szanszkrit tanulmányozása sokkal hasznosabb a magyarokra, mint bármely más európai nemzetre nézve. A magyarok dús forrást fognak találni tanulmányozásában, szem elõtt tartván nemzeti eredetük, szokásaik, viseletük és nyelvük szempontjait, mégpedig azért, mivel a szanszkrit nyelv alkotása (más indiai nyelvekkel egyetemben) nagyon párhuzamos a magyaréval, mely különben eltér a nyugati Európa nyelveitõl.
E párhuzamosságnak feltûnõ bizonyságul álljon a következõ példa: A magyarban elõragok helyett utóragokat találunk, kivétel nélkül, kivéve a személyes névmások esetét; és az igegyökbõl segédige nélkül, s csupán egy szótag egyszerû hozzáadásával többféle igealakokat formálhatunk: tudniillik cselekvõ, szenvedõ, óhajtó, visszaható formákat. Így van ez úgy a magyarban, mint a szanszkritban, s nincs szükség sem itt, sem ott a segítõ igékre az összetett múlt vagy jövõ idõk formálásában, ahogy az okvetlenül megkívántatik az európai nyelvekben.”
http://radvanya.gportal.hu/gindex.php?pg=11631686&nid=4338731

* A magyar szellem gyökerei - kissé csapongó stílusban elõadva:
„Újabb kutatások, elméletek, elképzelések szerint a magyarság gyökerei nagyon mélyre nyúlnak vissza, legalább 70.000 évvel ezelõtti idõkbe. A legalább szó itt nagyon fontos, mivel egyes tárgyi bizonyítékok alapján (mint pl. 7 m hosszú csontváz, magyar rovás és képírással magyarul olvasható anyag aranylemezeken a föld történetérõl, és a nemrégen másik bolygóról földünkre érkezõ ûrhajóból magyar embereknek átadott magyar rovásírással írt anyag) mind arra utalnak, hogy itt valami sokkal többrõl van szó…”
http://radvanya.gportal.hu/gindex.php?pg=11631686&nid=2051475

* Mit mondanak nyelvünkrõl a külföldiek? Némi ellentmondás, hogy a magyar nyelv különlegességérõl összegyûjtött mondatokat, idézeteket szemmel láthatóan nem magyar betûkészlettel írták… :)
1480: Marcio Galeotti, a Mátyás udvarába szakadt tudós humanista csodálkozva jegyzi meg: "A magyarok, akár urak, akár parasztok, mindnyájan egyazon szavakkal élnek."
1609: Polanus Amandus, a Baselben élõ kései humanista írja szenczi Molnár Albertnek nyelvtana megjelenésekor: "Akadtak, akik kétségbe vonták, hogy a zabolátlan magyar nyelvet nyelvtani szabályokba lehetne foglalni. Te azonban kiváló munkáddal alaposan megcáfoltad õket."
http://radvanya.gportal.hu/gindex.php?pg=11631686&nid=4294356

És még egy kis érdekesség így a végére – bár van némi átfedés az elõzõvel:
„Enrico Fermi olasz atomfizikus (1901-1954): Amikor Fermit megkérdezték, hogy hisz-e az ûrlakókban, azt válaszolta: „Már itt vannak, Magyaroknak nevezik õket!”
Isaac Asimov (1920-1992) scifi író: „Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok.”
Nicholas Lezard - The Guardien (2004): „A magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuper-intelligens földönkívüli-faj, amelynek sikerült egybeolvadnia az emberiséggel, s csak mûveik zsenialitása és nyelvük teljes érthetetlensége árulja el õket.”
http://sosefeledd.hu/hires-tudosok-akik-allitjak-hogy-a-magyarok-foldonkivuliek/

Persze még sok-sok különféle információt, sok-sok különféle forrásból össze lehetne válogatni.
Kétségtelenül sok minden egy irányba mutat, de nem feltétlenül laikusok szabadidõs tevékenysége kellene, hogy legyen ezek egy rendszerbe való összefoglalása...
Izgalmas errõl olvasgatni, gondolkodni, de azért vannak (?) az akadémikusok, hogy ezt a tudomány módszereivel megtegyék... majd egyszer, valamikor...
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 15:09:23 10/10
(231672/239047)
És akkor lassan el is jutunk a magyarság legendás eredetéhez:
„Elsõ hallásra talán kissé meredeknek és vakmerõnek tûnõ kijelentés, de korántsem csupán hóbortos magyar kutatók vetették fel elõször a sumer-magyar rokonság kérdését. A kutatási anyagok és a vélemények szerteágazók, és megfontolásra érdemesek.”
http://boldognapot.hu/blog/a-sumer-magyar-rokonsag/

„A sumer–magyar nyelvrokonság elmélete egy rendkívül szerteágazó nyelvelmélet, amelynek sokféle lehetséges következtetése van. Az elnevezés valójában félrevezetõ, ezek az elméletek általában csak azt állítják, hogy sumer szavak fellelhetõk a magyar nyelvben. Az ebbõl a ténybõl kialakított elméletek végletesen különböznek egymástól, és csak egy részüknek az a konklúziója, hogy a sumer és a magyar rokon nyelvek lennének. A tudományos kritika és a közvélekedés azonban általában ezekkel találkozik, ezért a sumer–magyar nyelvelméletek általában a sumer–magyar nyelvrokonság elmélete alá sorolódnak be, és a közvélemény általában úgy gondolja, hogy a sumer–magyar nyelvrokonság elméletének cáfolatai annak minden vetületére igazak. […]
… a sumer–magyar nyelvrokonság elmélete valójában nem állítja vagy teszi fel, hogy a sumer nyelv a magyarban élne tovább. […] Nem a sumer nyelv továbbélése, vagy a sumerek és a magyarok rokonsága a központi kérdése, hanem a magyar etnogenezis helyszínének pontosítása, és a finnugor elmélettel szembeni alternatív lehetõség feltárása. Erre feltétlenül szükség van, mivel a régészeti eredmények egyelõre nem támasztják alá a finnugor elméletet, viszont a Kaukázus felé sok minden mutathat.
Mindezek mellett azonban fontos lenne ezeknek az elméleteknek a valódi ütköztetése az elfogadott akadémizmussal. Ahogy László Gyula írta volt Götz László könyvének elõszavában: „Nagy kára lenne õstörténetünknek, ha nem vennénk komolyan, nem vitatnánk meg tételeit.”
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sumer%E2%80%93magyar_nyelvelm%C3%A9letek

A következõ írásban már Athaiszról is szó esik.
„Õstörténet-kutatásunk egyik legmerészebb feltételezése a magyarság Földönkívüli eredetével foglalkozik. Az elmélet szerint valamikor réges-régen idegen lények érkeztek a Földre a Szíriusz-rendszerbõl, és õk teremtették az emberiséget génmanipulációs eljárások segítségével. Az elsõ hallásra meglehetõsen fantasztikusnak hangzó teória nem példanélkül való, hiszen nem nehéz meglátni mögötte Eric von Däniken, Zecharia Sithcin vagy Graham Hancock tanításait, de kapcsolódnak hozzá a palócok, a dogonok és a sumérek mitológiái is…”
http://latogatok.hu/print.php?news.2661

És egy összeszedettebb írás (alant Paál Zoltán és az Arvisura is említésre kerül):
„A magyarság földönkívüli eredetével foglalkozni egyesek számára szinte kimeríti a tébolyultság fogalmát. Ezt a nézetet tiszteletben tartva, nem tartom elvetemült ötletnek legalább megvizsgálni az õshagyományunk néhány olyan töredékét, amelyekbõl több kutató és szimpatizánsaik a magyarság kozmikus származására következtetnek.”
http://boldognapot.hu/blog/a-magyarsag-sziriuszi-kapcsolatai/

És ha már a teremtés is szóba került, akkor a földönkívüliek, Szíriusziak után jöjjön Isten - elõször egy cáfolat, majd az elsõ hozzászólásban egy tkp. logikus magyarázat:
„Sokan feltételezik, hogy nagy idõbeli eltérés van Mózes elsõ könyvének elsõ és második verse között. A legtöbben azért gondolják ezt, hogy összeegyeztessék a Föld feltételezett több milliárd éves korát a bibliai teremtéstörténettel. Az elméletük valahogy így hangzik: több milliárd éve Isten megteremtette a tér-idõ-anyag univerzumot, majd a földtörténet évmilliárdjai során bekövetkeztek a földtani korok. Kialakultak az élet különbözõ formái, melyeket ma a fosszíliák õriznek. Ezek a létformák képviselik a földtani korokat, a kambriumi gerinctelenek, a krétakori dinoszauruszok, stb. végül a jelenlegi korszakot közvetlenül megelõzõ harmadidõszakból való emlõsök, madarak és ‘majomemberek’.”
http://idokjelei.hu/2014/03/a-reselmelet-egy-hezagos-elkepzeles/
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 15:04:08 10/10 Előzmény Ljerk
(231671/239047)
Remélem nem haragszol, de Sziriusz nekem nem „ki”, hanem max. egy bolygó az univerzumban.
Az Arvisurával, Athaisszal kapcsolatban összegyûjtött gondolataidat olvastam korábban - meglehetõsen bonyodalmas volt így is, hogy meg sem közelítette az 1500 oldalt. A benne foglaltak pedig kétségkívül izgalmasak, érdekesek, tkp. logikusak… és ugyebár nincsenek véletlenek…
De nekem bõven elegendõ az a tudat, hogy a magyarok õsei a távoli ázsiai pusztákról származnak (ha mondjuk a fehér és egyéb „színes” hunokat tekintjük) az „íjfeszítõ népek” egyikeként - de ez sokkal inkább kulturális örökség, semmint genetikai.

A földönkívüli civilizációkkal való kapcsolat elfogadását meg aztán végképp megakadályozza fantáziám behatároltsága.
Tkp. kettõ megmagyarázhatatlan fóbiám van (bár egy fóbiának épp az a lényege, hogy ésszerûtlen): az egyik a cápáktól, a másik a világûrtõl.
A cápák a végtelen óceán urai, viszonylag ritkán esznek embert - de nehogy már én legyek az. Nem mintha napi szinten úszkálnék az óceánban, sõt!
A világûr szintén végtelen és sötét (gondolom én). Egyik este valami térképet nézegettem a neten, amikor véletlenül rákattintottam a google-earth-re, mögöttem a sötét szoba - és ahogy a térkép is elsötétült, hirtelen olyan szorongás fogott el, hogy gyõztem odébb kattintani…
De persze van logikája a dolognak, hiszen az alattunk tátongó beláthatatlan mélység és a felettünk elterülõ végtelen ûr (nekem maga az „üresség”, pedig nem az): mindkettõ a számomra biztonságot nyújtó földhözragadtságot nélkülözi…
Úgyhogy nekem bõven elegendõ a magyarság õsi civilizációkkal való (kulturális) kapcsolata, a genetikát most hagyjuk… de hogy még földönkívüliekkel is rokonságot ápolnánk - na, azt már nem veszi be az agyam… :)

Emlékszem (pontosabban csak „rém-lik”), ifjúkorom egyik emlékezetes képregénye az akkori Fülesben: volt benne valami Gilgames, meg Uruk, meg Syrius… de leginkább a ledér öltözékben ábrázolt nõalakok ragadtak meg az emlékeimben… Számomra ez sci-fi, amit a horror mûfajával együtt szintén kerülni szoktam…
„Gilgames Uruk ötödik királya, Lugalbanda fia, aki i. e. 2650 körül uralkodott. Neve megtalálható a sumer királylistán is, de életét elsõsorban a Gilgames-eposzból ismerjük, amelynek õ a fõszereplõje. A róla szóló Gilgames-eposz újabb változatai kétharmadrészt isteni, egyharmadrészt emberi lénynek írja le, mondván, hogy édesanyja, Ninszun istennõ volt (akit Rimat Ninszunnak is hívnak). Ezzel Gilgames az egyik elsõ emberfeletti ember (hérosz, mint Héraklész) az irodalomban, akinek a neve fennmaradt.”
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gilgames

Gilgames-eposz: „A cselekmény majdnem 5.000 évvel ezelõtt játszódik, a régi sumer civilizáció idején, idõszámításunk elõtt 2.900 körül. Az agyagtáblákra elõször idõszámításunk elõtt 2.500 körül írták le, ékírásos formában. Fõhõse Gilgames, a király, aki megtagadta a halandóságot, és halhatatlan akart lenni akár az istenek.
Az események megértéséhez tudni kell, hogy a sumer idõkben a földön éltek és ûrhajóikkal leszálltak, és rendszeresen visszatértek azok az asztronauták, akiket késõbb isteneknek neveztek el. Õk hozták a tudományt, technikát és a sumer civilizációt létrehozták a semmibõl. Akkor ez a civilizáció olyan fejlett volt, mint a mai, sõt bizonyos területeken meg is haladta azt.” http://maga-a-valosag.com/?page_id=217
A kevésbé meseszerû verzió: https://hu.wikipedia.org/wiki/Gilgames-eposz
És egy gyerekeknek írt változat, ami nélkülözi a 18-as karikát és az UFO-kat…
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/magyar-nyelv-es-irodalom/irodalom/irodalom-5-osztaly/a-teremtesmitosz/a-sumer-teremtesmitosz
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 14:57:26 10/10 Előzmény Ljerk
(231670/239047)
Hát tényleg eléggé próbára teszi a türelmet a 2x félóra, ami további reklámokkal szabdalva negyedóránként 7-8 perces reklámot jelent.
Kicsit bíztam benne, hogy nem így lesz, de nem jött be. Már a Hwajung-ot is 20 percenként megszakították, így részenként harmadolták… Brrr.
Ráadásul trükkösen kitalálták a részek átfedését, így a második napon az 1. rész 2. fele és a 2. rész elsõ fele volt látható, és csak szerdán került sor a teljes 2. rész bemutatására. Elegendõ lenne akár a hétfõ-szerda-pénteki, majd a következõ hét kedd-csütörtöki részeit megnézni az elsõ öt részhez, és így tovább… Bár így ha egy nap kimarad, akkor csak fél részt veszít az ember.
Viszont mivel nincs másik idõsávban ismétlés, elég sok részrõl le fogok maradni.
Ügyesen sikerült a 20 részbõl 40 napra/egy hónapra elegendõ részeket kreálniuk... :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 14:55:14 10/10 Előzmény Illiona
(231669/239047)
Köszi a történetet meg a linket: jónak tûnik és igazán szépek a szereplõk is, de mivel amúgy sincs sok idõm, így maradok a koreaiaknál.
Persze sokan írjátok, hogy az új történetek egyre inkább gagyisodnak, és igazán jó kínai, thai meg egyéb sorozatok is léteznek - de az én fülem egyszerûen a koreai beszédet szereti hallgatni és kész… :)

A póló szerintem akkor is szörnyû, különben sem szeretek kitûnni a hétköznapokban.
Na jó, persze kirittyentem magam, ha az alkalom megkívánja, de biztosan nem így. :))))
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 06. - 14:51:03 10/10 Előzmény kimbin01
(231668/239047)
Szép napot Mindenkinek!

A minõsítés természetesen nem is Neked szólt, hanem „a” Grespiknek… (RIP!)
Viszont az általa felvetett információk érdemesek voltak a továbbgondolásra, elsõsorban a magyar nyelv vonatkozásában. Ezt elég hosszasan meg is tettem… :)

Bár már rég elmúlt a reggel, de talán egy délutáni kávé is jólesik annak, aki kávézik...
Illiona 2017 okt. 04. - 23:26:45
(231667/239047)
My Sunshine

Hol van mindenki? Mi ez a nagy csönd???

akkor ha már nem szoritok ki senkit a hozzászólásokkal, akkor egy nagy kérdés mindenkihez?

Kép: A férfiember legnagyobb tette a maga által teremtett cégbirodalom

Hát én azért vitatkoznék ezzel!!!
Ez a nagy anyag,a fizikai lét, a legalacsonyabb rezgés.
Ennél csak fontosabb dolgok vannak
A teremtésben: egy felnevelt gyermek, egy kidolgozott filozófia, egy kényelmes otthon, egy elgondozott szülõ, egy koldusnak enni adni, egy elesett embert felsegiteni, átadni a helyet egy idõsnek a buszon, egy kisgyerekest maga elé engedni, ellenségeinknek megbocsátani, szeretettel szólni egy egyszerû emberhez, és még folytathatnám...

Azért kiváncsi lennék, amikor ez az ember meghal, és menni kell neki a szõnyegszélére, hogy hogyan is viselkedett itt lent, akkor õ hivatkozik egy cégbirodalomra...
Aki csak meghallja, halálra neveti magát .....
Illiona 2017 okt. 04. - 10:37:13
(231666/239047)
My Sunshine

Még egy furcsaság a sorozatból.
Kérdi a férfi, hogy hogy nézett ki a nõ, aki beadta a tárcáját a céghez
A válasz: nagy szeme volt, és rövid barna haja...

Nos vannak a kinaiak 1,5 milliárdnyian.
ennek kb a fele nõ: 750 millió
ezek a nõket 7 életkori csoportra lehet osztani az: 107 millió

A szõkék , vörösek elenyészõ számban vannak csak.
Akkor marad a hosszú és rövid haj: legyen ez 50 %,

Ez annyi hogy a kérdésre megfelel 54 millió nõ !!!!!! ???????
Illiona 2017 okt. 04. - 01:09:00
(231665/239047)
és ma született Song Jong Ho is, akit csak "szomorúbociszemûnek" szokok hivni.

Nem csak ugyanazon a napon, hanem ugyanazon évben is született, mint Song Seung Hun.
Illiona 2017 okt. 04. - 01:03:28
(231664/239047)
Ma van (éjfél már elmúlt) Song Seung Hun születésnapja.

Õ az, akin nem látszik, hány éves.
Most októberben indul egy uj sorozata, 12.én, várom.

Kép: az Obsessedbõl, ahol talán a legszebb volt....
Illiona 2017 okt. 04. - 00:37:46
(231663/239047)
még az elõzõ képhez akartam irni, de tul hamar elkattintottam: hogy hát az eskü szövegében "gyermekeinket" van, mármint felnevelni, de tudjuk, hogy az csak 1 lehetséges.
:)))))))
Illiona 2017 okt. 04. - 00:36:18
(231662/239047)
hoztam egy esküvõi képet is...
Illiona 2017 okt. 04. - 00:34:34
(231661/239047)
My Sunshine

Biztosan láttatok már kinai esküvõt, a fényképes igazolvánnyal, és a közösen az orszagcimer elõtt elmondott esküvel.
Itt a filmben is megtalálható az egész, de

ebbõl egyetlen mondatot emelnék ki, elgondolkodtató egy mondat: "megelégszem veled".

Ugye?
Illiona 2017 okt. 04. - 00:24:36
(231660/239047)
My Sunshine

És itt a válasz, ez a bor gyenge hoz inkább fehéret !!!!

nos, a kinaiaknak még van mit tanulni!!!

Amikor itt Szegeden a Bortéren az itt tanuló koreai diákokkal kóstoltunk, az utolsó, 5. napon külön megköszönték, hogy megtanulhatták az alapismereteket, meg megismerhették a vezetõ borászatokat, és a különféle borokat.
Illiona 2017 okt. 04. - 00:19:32
(231659/239047)
My Sunshine

Azért nem kell nagy borszakértõnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, a borok "kihordási " ideje elég szüköske, a legjobbak is 8-12 év alatt kifutnak.
Én már ittam egyébként muzeumi borokat Badacsonyba, (kéknyelû, 40 éves körül volt) de ezek nem találhatók meg a boltok polcain.

Tokaji aszuból vannak bormúzeumba való tételek, amik 100 ezen felûli áron kelnek el, ( palackáron) de ezek is inkább csak kuriózumok, nem megvásárolható tételek.

Itt a filmben 1947-rõl beszélnek, egy átlagos vörösbor esetében... Az 70 év !!!!!!!!!

Még emberéletbõl is sokK.

Kép: FELIRAT!!!!
Illiona 2017 okt. 03. - 23:57:27
(231658/239047)
és a póló másik oldala:

Time of serenity : a nyugalom ideje.

Ugye?
Illiona 2017 okt. 03. - 23:49:47
(231657/239047)
Sziasztok!

ezt a lelkes fórumozást!!! Time of rage! A düh ideje.

Na, hogy megzavarjam ezt a csendet itt, hoztam néhány pólót a My Sunshine c kinai sorozatból.

ez a gyöngyszem a 9. epizódban tünik fel:
Time of rage: a düh ideje.

Abszolút aktuális : a tv-n az usb becsatlakozás beesett a tv-be, majd próbáljuk holnap mágnesfélével visszaszedni. Nem tudom mitõl történt a baleset, a tv.m kb 3 éves. eddig naponta szinte 1-5 alkalommal huztam ki és tettem vissza a külsõ winchestert. Na de van még rajta másik 2 usb csatlakozó :)))))
10/10
offtopic
Ljerk 2017 okt. 02. - 16:44:50 10/10
(231656/239047)
Az a fránya Sziriusz - aki csak beleolvasott az Arvisurába, az nem tudja ki az. Persze nem várható el, hogy bárki végigolvasson 1500 oldalt, aminek fele olyan tömény, hogy ember nincs aki átrágja magát rajta. :)
10/10
Ljerk 2017 okt. 02. - 16:37:44 10/10
(231655/239047)
Mert másfél óra alatt adják le a kb 55 percnyi tartalmat - lesz közben 30 percnyi hirdetés... :(
10/10
offtopic
kimbin01 2017 okt. 02. - 11:57:52 10/10
(231654/239047)
Illi, jó lenne lefixálni ki vesz részt a táborban. Csakis biztosra, bár vis maior bárkinél elõfordulhat. De ez ne legyen általános.

Egy kis csábítás azoknak, akik még nem voltak:

http://www.eletmod-vendeghaz.hu/kepgaleria.html

https://www.youtube.com/watch?v=aE5KsCNqTdM
Illiona 2017 okt. 02. - 11:23:10
(231653/239047)
My Sunshine

a fiatalok egyáltalán nem voltak búsak.

Hosszú, és mindenféle buktatókkal volt terhes, amig ide eljutottak, és a még el sem multak a viharfelhõk ekkor sem.
De õk megszenvedték ekkorra, hogy együtt legyenek, és boldogok is voltak.

Csak hát megdöbbentek is persze, hiszen a lány még szûz volt, mikor korábban már 3 évig férjnél is volt.
Ez egy diákszerelem volt, a lány 19. a fiú 22 éves, amikor a lányt az apja "eltakaritja" egyetlen szó nélkül Amerikába, és onnan 7 év, mire visszakerül.
A fiú kétségbeesetten keresi, de nem találja. Végül lemond róla, de uj kapcsolatot képtelen elkezdeni, magányosan tengeti sztárügyvédként a napjait.
(sóhaj)
Persze a nõk nagyon környékezik, hiszen okos, és jóképû :)))))))
A lány Amerikában dolgozni kezd, közben összebarátkozik egy kinai nõvel, aki késöbb börtönbe kerül 3 évre. Ennek van egy 4 éves forma félvér fia, aki gyám nélkül marad, és intézetbe kerül. A lány szeretné magához venni, de nem lehet. Az intézetben nagyon bántják a félvérsége miatt a kisgyereket, igy kényszerhelyzetbe kerül, és névházasságot köt egy kint élõ kinaival, és örökbe fogadják a fiút.
Késõbb az anya kiszabadul, a gyerekkel Kinába költözik, és soha többet nem látjuk.
7 év mulva a lány elváltként visszaköltözik Kinába, ahol találkozik a volt szerelmével, aki mit sem tud arról, hogy ez csak egy névházasság volt.
Annál is inkább, miután a volt férj közben beleszeret a lányba, és mindent elkövet, hogy a lány ne tudjon elválni, és visszamenjen hozzá.
Igy követ el a lány bigámiát, tudta nélkül.

Viszont a két fiatal még mindketten a régmult szerelem emlékét õrzik, és sérülten, bizalmatlanul, szinte elidenedve egymástól sodródnak a végzetük : a nászágy felé.

https://www.youtube.com/watch?v=hup7QRFXroQ&index=2&list=PLfA8KX-z5L0e4EklNFaBQujinEK4IEvcp
Illiona 2017 okt. 02. - 09:05:01
(231652/239047)
Miért lenne borzalmas?
De legalább figyelemfelhivó!
Több ezer polót látunk minden héten, de erre az egyre legalább emlékszünk :)))))

Volt még egy, amin ugy ledöbbentem, de nem vágtam ki (nem a gépnél néztem) de majd azt is kivágom: Kész rejtvény...

Azt nem tudom, vettétek-e milyen gyönyörû a háttér, a kép Sanghajban készült, és semmi szmog.....
Illiona 2017 okt. 02. - 09:00:14
(231651/239047)
Ha hétfõ, akkor boxoffice.

http://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2017-09-29-~-2017-10-01-110716.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Ezt az I Can Speak cimû film azért szintén érdekel!!! Nem lesz rossz!

A Taxi Driver, és a Midnight Runners cimû filmek bár kifutottak, de nagy sikert értek el, már mindkettõ nézhetõ, letölthetõ, sõt a A Taxi Drivernek angolja is van már.

A The Fortress cimû filmet holnaptól vetitik, de azért már van 19 196 mozijegyvásárlója ???!!!

Kép: A Taxi Driver c filmbõl
10/10
offtopic
kimbin01 2017 okt. 02. - 08:44:47 10/10
(231650/239047)
Sziasztok, szép napot.

Micike ezt az elõttem író Illi által megosztott linkhez szól, amelyben a koreaiak és a mi rokonságunkat taglalja.

http://www.academia.edu/20377359/A_magyar_rokons%C3%A1g_tudat%C3%A1nak_szerepe_a_d%C3%A9l-koreai_kollekt%C3%ADv_identit%C3%A1sban

Nemrég keltem, így egy, vagy két kávé kvetkezik egyedül, mert senki nincs, akivel meg tudnám osztani. Majd a hónap végén együtt kávézhatunk reggelente,
ha részt vesztek a libagoly tábor õszi programjain. Remélem szépen leszünk, tavaly 10-en voltunk, ha emlékezetem nem csal, a vendégekkel együtt.
Jó volna legalább ekkora létszám az idén is.
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 02. - 03:34:36 10/10
(231649/239047)
Hagyok itt egy kis kávét reggelre, hátha jólesik.
A pincérért elnézéSSHt!

Jó éjt! :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 okt. 02. - 03:29:07 10/10
(231648/239047)
És még egy utolsó:
- az angol tiszteletiség fokozatai.
Ha jól rémlik, az oroszban legalább annyi volt, hogy magázódás esetén az E/2 helyett T/2-t használtunk a megfelelõ igeragozással (Te-Ti, Tü-Vü).