hanguktaekwondoo 2017 aug. 16. - 16:52:19
(230947/239047)
A válaszodban leírtak nem kapcsolódtak ahhoz a kérdéshez, hogy mit értesz azalatt: férfiként élvezted a filmet.
Dramaturgiai szálról beszéltél, meg a történelmi sorozatról.
A kérdés viszont a személyes érintettségre épült.
Azért mertem feltenni, mert magad szóltál errõl az érdekes reakciódról.
És, bevallom, érdekelt volna, mire gondoltál, mikor ezt leírtad.

de nem kínozlak Ljerk.
nem vagy te rossz gyerek.
Mindenkinek lehetnek titkai ;-))

mi már csak tudjuk élzéken féjfiak
https://www.youtube.com/watch?v=W3Z4i42QXPo
10/10
Ljerk 2017 aug. 16. - 16:29:54 10/10
(230946/239047)
Szerintem érted, hogy mit írtam válaszként - csak a fogalmazásba akarsz belekötni mindenképp. Megteheted, de leírtam, hogy mire értettem.
hanguktaekwondoo 2017 aug. 16. - 15:55:26
(230945/239047)
értem.
De mindaz, amit válaszodban leírtál, mennyiben kapcsolódik a kérdéshez?
Mit értesz azalatt, hogy férfiként élvezted a filmet?
Lehet kolompolni máshogy is?
vagy hogy?
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 16. - 06:38:08 8/10
(230944/239047)
Szép reggelt Mindenki!:)))))))))))) Induljon jól a napunk!:))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 16. - 06:36:26 8/10
(230943/239047)
A tegnap kicsit másként alakult, mint terveztem, így elmaradtam.:(

Elméletben nagyon jól hangzik, amit írsz, én is az egyensúly híve vagyok. Csak nagyon nem mindegy, hogy egy tisztulási/tisztogatási folyamat mikor zajlik le, kik esnek áldozatául, s akik visszakerülnek a hatalomba, azok azt mire használják, elõre lendítenek, vagy a jó folyamatok kerékkötõivé válnak. Néhány rész múlva majd kiderül.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 16. - 06:29:17 8/10
(230942/239047)
Számos sorozatuk szól ugyanarról az idõszakról, de attól még nézhetõk, ill. összevethetõk a feldolgozás, megoldások, karakterek, hangsúlyok tekintetében...

Ha megnézed, akkor legalább megtudod válaszolni a saját kérdésed...:)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 16. - 06:24:16 8/10
(230941/239047)
Hideyoshi, ha csak negyed zseni is volt, akkor a térkép nélkül is tisztában volt a földrajzi adottságokkal, biztos több információt gyûjtött be a szomszédról, mint azok... parasztivadékból felemelkedés kellõen felkészítette, nem burok, hanem a valóság....
Illiona 2017 aug. 15. - 19:26:55
(230940/239047)
Jing Bi Rok 2. epizód

Hát izgalmas rész volt ez is.
Ami a japánoknál történt, az teljesen elfogadható volt, a rettegett régens, aki rajong a kis csecsemõért, és a mindig gyilkolni vágyó vérszomjas Kato szinte már megmosolyogni való, ahogy megszeppent asszonykájának az emlitésétõl!

Nem ugy a Joseoni udvarban.
Az egyik, hogy senki nevét nem irom le, nem jegyzem meg, máskor szoktam jegyzetelni, és azt nézem, amikor ide beirok, de ezzel az átirással, ami a forditó saját belügye, én tiltakozom, majd inkább ragasztunk rájuk értelmes gunyneveket, amin keresztül megjegyezzük.

Nem értek veled egyet abban, hogy a királyi udvart szétzilálja az egyik frakció erõsödni vágyása.
Az egyensúlyt pont az biztosítja, hogy ha egyenlõ részben vesznek részt az ország irányitásában, amikor bármelyik megerõsödik, akkor abban a pillanatban fellép az önkényuralom, a kenõpénzek, korrupció. Nincs ez másként egyéb földrészeken, más idõsikokban sem.
Azt hiszem, most éppen egyensúly állt be. Ennek az ára ezernél több ember kivégzése, vagy számüzetése volt.
10/10
Ljerk 2017 aug. 15. - 17:27:09 10/10
(230939/239047)
Nem tudom, hány koreai sorozatot láttál, de még az úgymond történelmi témájú koreai sorozatokban is eltörpül minden dramaturgiai szál az érzelmi szálak és a hatalmi harcok intrikái mellett - az elõbb említett sorozat második fele meg jobbára arról szól, hogy milyen stratégiákkal gyõzi le az admirális a japánokat.
hanguktaekwondoo 2017 aug. 15. - 15:43:12
(230938/239047)
akartam kérdezni.
mi az hogy férfiként élvezted?
ez roppant érdekes.
szoktál máshogyan is? vagy nem értem.
Illiona 2017 aug. 15. - 15:15:08
(230937/239047)
megvan az Avistán a The King's Case Note cimû nagy sikerû mozifilm angolja.

Le is töltöttem, meg is néztem, jó minõségû.
(letöltés után nekem a dokumentumokba tette, és át kellett nevezni, elvenni a .txt-t, csak az .srt maradjon, és utána lehetett googlézni.)

Még ma be is ütemezem, már nagyon kiváncsi vagyok rá.

Kép: tökéletes. Mondja az eunuch a tükörképének..... :))))
hanguktaekwondoo 2017 aug. 15. - 15:11:55
(230936/239047)
látod milyen kevés ahhoz, hogy boldog légy.
Ljerk, úgy érzem,
korlátlan lehetõségek nyíltak meg számodra :-))
hanguktaekwondoo 2017 aug. 15. - 15:09:40
(230935/239047)
10/10
Ljerk 2017 aug. 15. - 15:03:15 10/10
(230934/239047)
Láttam a2 005-6 -os sorozatot a Immortal Admiral Yi Sun Shin-t, amit férfiként élveztem az elsõ 30 epizód kivételével, mert tényleg nagyrészt a hadi stratégiákról szólt. Már a Csoszonban magyarul Facebook oldalon is érdeklõdtem, hogy látta-e már valaki mindkét sorozatot és érdemes-e az Immortal után ezt is megnézni - de sajnos úgy látszik ilyen ember nincs... :(
hanguktaekwondoo 2017 aug. 15. - 15:03:06
(230933/239047)
Dömesz!

Évek óta ezeket a csotrogány teákat nyomtad, holott ezektõl a löttyöktõl csak besshárgulsz meg bezöldülsshz. minta kanna.

Aggódom érted.
A kávé megeszi a kalciumot és úgy besavasít, hogy a végén kontraaltként leffegtetheted a sillát.
Szánd meg magad. Tégy jót testeddel -lelkeddel.

Igyál inkább Excelsiort, ez kiviszi még a betont is
oszt nincs se reuma, se depresszió, se vastagbélnyavalya. Egy idõ után a túlsúly is olvadni kezd tõle
a kávé is elmehet mellette a nyavalyába.

Fél kiló héjas krumplit, egy sárgarépát -ne legyen földes- meg egy héjas zellergyökeret bõ vízben megfõzni kb. fél óráig. Tovább ne.
A levet egy másik edénybe zötykölni, hozzácsapni 1-2 evõkanál lenmagot és ugyanannyi búzakorpát, személyenként.
A trutyót egész éjjel állni hagyni.
Reggel melegíteni, de ne forróra
aztán fél litert, lehetõleg ágyban fekve, elkortyolgatni éhgyomorra, fél -1 órával reggeli elõtt.
Utána pihenni kicsit.

Végül hidegvizes ledörzsölés, durva törülközõvel, meg kefével.
Ha van lehetõség, reggeli sétát tenni.

Aztán hallgasd meg ezt
és tornázz rá
ettõl rezeg a vékonybél!
https://www.youtube.com/watch?v=_7sHTz0B_JE

És akkor minden szeretet lesz, meg békesség és derû ;-)

és éjjel ne maradj fenn sokáig, hogy tudjon a máj meg az epe méregteleníteni!
És minden este moss fogat!
10/10
Ljerk 2017 aug. 15. - 14:50:49 10/10
(230932/239047)
Nem ugyanaz a sorozat, de nem is klisé (mármint filmes szempontból) - az 1500-as évek Japánjában a szamuráj hadurak vívták a háborúikat, ugyanis a szamuráj sógun hatalma meggyengült, minden klán élet-halál harcot folytatott - és hogy szövetségest szerezzen vagy elkerülje a harcot, házasságot vagy túszokat ajánlott fel.

Sokszor szomorú sorsra jutottak a házasságok és a túszok is, mert változtak az erõviszonyok. Japánban kb. 70 klán volt - el lehet képzelni, hogy mennyi tragédia történt. A Gou-ban is egy rendkívüli történet van elmesélve, ami valószínûleg már sohasem fog megismétlõdni, minden forgatókönyvírói fantáziát túlszárnyal a 3 nõvér valódi történelmi sorsa - szerencsére sokszor oldják a filmben a tragédiákat.

Nyilván ha ilyen Ming térképük volt VS Japán - akkor érthetõ Hideyoshi merészsége. :)
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 15. - 13:58:13 10/10
(230931/239047)
Igen, mert Te nem szoktál elõre utánanézni (micsoda paradoxon :)))), hogy mirõl szól egy-egy film, én viszont igen, mert szeretem elõre tudni, hogy mit fogok nézni... :)))
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 15. - 13:55:02 10/10
(230930/239047)
Ezt az útikalauz/show mûsort a Lee JunKi oldalon találtam, Lili49 tette fel pár napja.
Két fiú és két lány utazgat Európában, majd beszámolnak az élményeikrõl, aztán a közönség szavaz, hogy melyik páros volt meggyõzõbb.
Valószínûleg két-két országot mutatnak be részenként, ez a link Magyarországról szól (a lányok elõtte Lengyelországban voltak,a fiúk pedig Németországból mentek Dániába).
Jó nézni a lelkesedésüket (a közönségét is), ahogy rácsodálkoznak a gyönyörû épületekre és tájakra, a két lány pedig olyan élvezettel falatozik és borozgat... közben sok hasonlóságot fedeznek fel a magyarok és koreaiak között (legalábbis az ételek vonatkozásában)... :)))
(Bár a lelkesedés gondolom más országok bemutatásakor is megfigyelhetõ, én csak ezt néztem.)

„Battle Trip | 배틀트립 – Ep.61 : Soboru Tour 2 [2017.08.11]” https://youtu.be/0r6Zl4GP9Lo
Illiona 2017 aug. 15. - 13:42:19
(230929/239047)
Köszi az infót, ez nagyon érdekes volt.
Még nem tudok a sokat a filmrõl, és a tartalomról, de egyre jobban szeretném már látni!
10/10
offtopic
micike_MSc 2017 aug. 15. - 12:53:22 10/10 Előzmény Illiona
(230928/239047)
Szép napot Mindenkinek!
Érdekesen alakul a box office, bár ez egy ideje benne volt a levegõben...
Néha a túlzott reklám sem elég. Mintha az elõzetesen felfokozott érdeklõdés a sztárokról szólt volna, nem a történetrõl. Miközben a sztori borzasztónak tûnik, addig a közönségtalálkozók meg elég kedélyes hangulatúak voltak - ez nekem némileg ellentmondásos.
De ugyanezt láthattuk a Saimdang kapcsán, a hatalmas hipe-ot, elsõsorban Lee Yeong-ae körül, ettõl függetlenül a sorozat koreai nézettsége fokozatosan annyira alacsony lett, hogy tkp. ez ott bukásnak számít (bár ezt már oda-vissza kiveséztük korábban).

Ezt a cikket az ELTE Koreai Tanszék facés oldalán találtam:
A Taxisofõr – filmdráma a kvangdzsui forradalom német szemtanújáról
2017. augusztus 13-án Mun Dzse In dél-koreai államfõ is megtekintette a közelmúltban bemutatott Taxisofõr (택시 운전사) címû filmdrámát, amely az 1980 májusában kirobbant kvangdzsui forradalom egy kevésbé ismert részletét dolgozza fel. A demokráciát követelõ megmozdulás hírére egy német újságíró, Jürgen Hinzpeter egy helyi taxisofõr segítségével jutott el a helyszínre, ahol szemtanúja lett a demokratizálódási kísérlet vérbefojtásának.
Jürgen Hinzpeter német újságíró tavaly hunyt el, végakaratának megfelelõen hamvai a kvangdzsui forradalom áldozatainak fenntartott temetõbe kerültek. A filmet Mun Dzse In államfõvel együtt az újságíró özvegye, Edeltraut Brahmstaedt is megtekintette. A címben szereplõ taxisofõrt a népszerû koreai színész, Szong Kang Ho (송강호) alakítja.
A fotón: Mun Dzse In államfõ és a német újságíró özvegye, Edeltraut Brahmstaedt asszony a film megtekintése után (Yonhap News)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 15. - 09:54:46 8/10
(230927/239047)
"A képen (Gou sorozat) Hideyoshit az édesanyja kárhoztatja, hogy saját húgát elválasztja férjétõl és feleségnek küldi egy másik hadúrhoz, akit maga mellé akar állítani. Ezután majd az édesanyját is elküldi túsznak......amin a másik hadúr felkacag/röhög (mert tudja, hogy Hideyoshi nagyon szereti az anyját), és megadja magát. :)"

Hmm, már korábban is írtál ilyen túszadásról... (márc. 09.)

"A tavalyi taiga sorozatot nézem, van humora a készítõknek.

Egy kisebb hadúr aki a nagyobb hadurak közötti területen birtokol néhány kastélyt, állandóan szövetségest kell váltania a túlélésért, ilyenkor meg túszt kell küldenie.
Hol a lányát, vagy az anyját küldi túsznak - nagyon megörül, amikor a fia közli, hogy ágyasa lesz - azt mondja: "egy újabb nagyszerû túsz a családban". :)))"

Ez ugyanaz a sorozat, vagy egy klisé?
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 15. - 09:37:14 8/10
(230926/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

Nos, szerintem nem feltétlenül fordítói baki. Elképzelhetõ, hogy maguk a koreaiak sem voltak tisztában a japán helyzettel, az ottani változásokkal. Hosszú évek óta semmit se hallottak felõle, nem volt ott saját emberük/kémjük, hogy a valóságról referáljon. Egyszer csak felbukkannak a semmibõl Toyotomi Hideyoshi követei. Csak annyit tudnak róluk, hogy a "régens" küldte õket, tehát nem a trónon ülõ uralkodó, hanem egy olyan vki, aki helyette/nevében az uralkodói hatalmat gyakorolja. Mivel nem fogadják a követeket, így mód sem nyílik arra, hogy akár csak némi hírmorzsához jussanak általuk.

Hmm, "királygyilkosság"... ez egy fogalom, amit arra használtak mindenkor, hogy a keresztényeknél a "felkent", azaz Isten kegyelmébõl, Ázsiában pedig a a Mennyhez való kötõdésébõl eredõ uralkodót merészelte egy egyszerû földi halandó megölni. Tehát egy fogalom, függetlenül az uralkodói címtõl. Másrészt láthattuk, hogy a királyt csak a Minggel való kapcsolat érdekelte kizárólag, az sem kizárt, hogy Japán/Vé uralkodóját nem ismerte el császárnak, csak kizárólag a Ming uralkodót, függetlenül attól, hogy a japán uralkodó milyen titulust adott magának. A császár magasabb uralkodói rang a királynál, ha a japán uralkodót császárnak nevezné, ezzel elismerné egyrészt, hogy a Ming császárral van egy polcon, másrészt, hogy nálánál magasabban áll.

Hmm, csak kedvenc hadügyminiszterem látta át, hogy a Ming már nem az az erõs állam, ami egykor volt.... királya szemében még mindig az etalon.

Toyotomi Hideyoshiról érdekeseket írtál. Érezni lehetett már abban a pár röpke jelenetben is az egzaltáltságát, ahogy a formákra, szokásokra fittyet hány ... az Illiona által feltett kép ezért is volt olyan találó, melyek úr intézkedik félpucéran? Neki ez is belefér, hiszen õ bármit megengedhet magának, oly erõszakos, hogy senki semmit nem mer megkérdõjelezni a környezetében

KÉP: az átugratott szakadék.... a lovasnak sikerült, de vajon az országnak sikerül-e áthidalnia a maga "szakadékait"? Egyrészt azokat, amik a valóságtól választják el, másrészt azokat, amiket a belsõ megosztottság, az önzõ frakcióérdekek hoznak létre....

Hmm, jó kis sorozat lesz ez.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 15. - 09:05:03 8/10
(230925/239047)
Szép napot Mindenki!:)))))))))) A sok tea után jöjjön egy kis kávé!:)))))))))))))
10/10
Ljerk 2017 aug. 15. - 00:58:16 10/10
(230924/239047)
Itt valami roppant félreértés lehet a fordítással kapcsolatban. Nemcsak azért mert pont most nézem a Gou címû sorozatot negyedszerre, amiben egy ideig fõszereplõ Toyotomi Hideyoshi is - de egyébként is ismerem valamennyire Japán történelmének ezen korszakát.

"királygyilkosság" - biztos nem volt ilyen (pláne, hogy Japánban császár van, de császárt sem ölt)

Szóval rejtély - azelõtt is a szamurájok uralkodtak Japánban (a császár hatalma csak névleges volt), maximum az lehet érdekes, hogy Toyotomi Hideyoshi parasztból lett szamuráj, majd Japán egyesítõje a "Hadakozások korának" végeztével - viszont evvel a származással sógunnak nem fogadták el - helyette szó szerint megvásárolta magának a császári udvar régensi címét.

Szóval a PARASZT származása miatt nem fogadhatta el. Egyébként Toyotomi Hideyoshi majd minden filmben egy fél-zseni, fél-õrült (élete végén legalábbis, amikor háborút kezd Csoszon és a Ming ellen) alakként jelenik meg, aki fittyet hány majd minden szabályra, illetve csak addig tartja be azokat amíg neki jók.

A képen (Gou sorozat) Hideyoshit az édesanyja kárhoztatja, hogy saját húgát elválasztja férjétõl és feleségnek küldi egy másik hadúrhoz, akit maga mellé akar állítani. Ezután majd az édesanyját is elküldi túsznak......amin a másik hadúr felkacag/röhög (mert tudja, hogy Hideyoshi nagyon szereti az anyját), és megadja magát. :)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 15. - 00:44:44 8/10
(230923/239047)
Annak a sorozatnak az elején ma az immár idõs király lapoz bele a saját uralkodásának történetébe

KÉP: a tûz ütötte lyukon át lépünk be a krónika tartalmazta múltba...

Hmm, nem túl eredeti megoldás, de ezzel is a történelemhez való hûséget kívánták hangsúlyozni a készítõk...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 15. - 00:40:31 8/10
(230922/239047)
A King Geunchogo is egy krónikával indít, miután beléptünk a Királyi Könyvtárba

KÉP: - felirat -
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 15. - 00:24:28 8/10
(230921/239047)
Hmmm, .... csak úgy!:)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 15. - 00:12:08 8/10
(230920/239047)
További szép hajnal/éjt!:))))))))))))) Silla 8 csillaga vigyázza álmaink!:)))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 15. - 00:08:35 8/10
(230919/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

A cusimaiak jószándékát mutatja, hogy becsempészik a kanócos puskát... Lám, itt tart Japán/Vé!!!!

S ne feledjük közben a hadügyminiszter szavait... üres a kincstár!!! Pedig milyen jó is lenne, ha lenne mibõl ilyen kanócos puskák gyártását elrendelni, hogy felfegverezzhessék a hadsereget...z

ehelyett megkapjuk a további belsõ gyengítõt, a nyugati frakció éledezését... és cselszövését a keleti frakció prominens vezetõinek lejáratásra... a "felkelésbe" belekeverésébe...

lassan kezdenek kibontakozni elõttünk a belsõ problémák, amik az ország erejét ássák alá a kritikus idõszakban....

KÉP: cusimaiak által behozott kanócos puska
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 15. - 00:01:15 8/10
(230918/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

Ahogy én kivettem a japánoknál a sorozat szempontjából 3 részt külön kell venni...

1. vannak a japán kalózok, akik mindig voltak, kihasználták a partvidék gyenge védelmét és be-becsaptak rabolni, fosztogatni, gyilkolni.... õk úgy vélem, hogy irrelevánsak a történet szempontjából....

2. Cusima - ez rászorul a koreaiakkal a kereskedelemre, de fél Toyotomi Hideyoshi régenstõl, hogyha kirobbantja a két állam között a háborút, akkor csak egy olyan támaszpontnak fogja tekinteni Cusimát, ahonnan felvonulhat Korea ellen, ráadásul seregét is az õ szûkös készleteibõl élelmezné... magyarán a kedves régens púp a hátán és kard a nyakán egyszerre

3. Toyotomi Hideyoshi, a régens... egy rendkívül erõszakos figura.. egyelõre még beérné a diplomáciai kapcsolat létesítésével, de valóban kiszámíthatatlan, megbízhatatlan figura...

KÉP: - felirat - Toyotomi Hideyoshi egy korábbi kísérletét a diplomáciai kapcsolatfelvételre már elutasították...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:49:27 8/10
(230917/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

KÉP: - felirat - A király mereven elzárkózik a követek fogadása elõl. Hiszen a régensül Toyotomi Hideyoshi királygyilkossággal jutott a hatalomra. Márpedig melyik uralkodó kedveli a királygyilkost, ki vállalna vele szívesen közösséget, elvégre a Menny kiválasztottjára merészelt kezet emelni, a magáénál nemesebb vért kiontani.
A friss legitimációt semmi sem árnyékolhatja be, fõként nem egy ilyen alakkal való kapcsolat.

Szegény tisztán és elõrelátó hadügyminiszterünk pedig tépheti a haját a fejfedõje alatt a királyi konokságon, ami nem érti meg, hogy pont azért kellene Japánról információkat szerezniük, mert semmit se tudnak róla, miközben Toyotomi Hideyoshi a legveszélyesebb figura....
Illiona 2017 aug. 14. - 23:47:16
(230916/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

Most azt nem tudom, hogy a Japán követek fogadásával egy japán falu menekül meg?
Mert ez a nagy diplomáciai cécó, hogy egy ellenséges falut megvédjenek, ahonnan majd ujabb betöréseket hajtanak végre, és ahol a gyerekekbõl ujabb kalózok, és japán katonák lesznek?

Kép: az elsõ részben a koreai sorozatokban mindig bedobnak tusolkodós képeket, a nézettség növelése érdekében.
A most sokat emlegetett Moon Lovers ban pedig egybõl egy tucat fiatal férfi mosakodott.

Hát ebben a sorozatban sem lehettünk meg egy majdnem meztelen férfi nélkül: én olyan jót nevettem ezen az alakon.
Úgy tünik, hogy õ igazán kedvére való szerepet kapott, szinte lubickol a japán régens szerepében.

Kép: Kim Kyu Cheol egy szál selyemköntösben.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:39:21 8/10
(230915/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

KÉP: - feliirat - Aztán persze jönnek a japán követek is, hogy újabb vihar kavarodjon körülöttük.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:36:29 8/10
(230914/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

Bevallom, hogy a vita során, de késõbb is, nekem a hadügyminiszter lett a legszimpatikusabb... Nem õ a legdiplomatikusabb, de kétségkívül a legrealistább és legjózanabb... és talán a legbátrabb is, aki be meri vállalni a király haragját is, csak az ország érdekében szükséges lépéseket megtegyék....

KÉP: - felirat - bizony az üres kincstárral is csak õ számol, mint lehangoló helyzettel... másokat ez nem izgat..
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:32:09 8/10
(230913/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

KÉP: - felirat - hogy sikerült elérnie, a Ming javítsa ki a nem túl hízelgõ királygyilkosságot "oldalági" leszármazásra.

És persze ezt fényes ünnepségen meg is kell ünnepelni, végre a trón stabilizálódott... már csak kisebb vita, hogy hogyan kell reagálni a Ming lépésére.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:28:03 8/10
(230912/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

Talán a határozatlansága és bizonytalansága mögött nem csak az áll, hogy fiatalon került a trónra, de az is, hogy legitimációja nem volt tiszta, legalábbis a Ming szemében...

Ezért akkora öröm és diplomáciai siker számára a ...

KÉP: - felirat - a "vérvonal megtisztítása"
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:23:54 8/10
(230911/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

KÉP: - felirat - a király... nos, bár még csak az elsõ részt láttam, de úgy tûnik, nem õ volt Korea mindenkori történelmének legnagyobb uralkodója. Már a hangja is olyan gyengécske, a beszédébõl hiányzik a határozottság.... Vhol azt meséli magáról, hogy 16 évesen került a trónra... s azóta "tanítói", a miniszterei okítását igyekszik megfogadni... még az ágyas is könnyedén manipulálja a verssel, mintha a kegyvesztett nyugati frakciót próbálná élesztgetni a verssel is... A királyunk amolyan búval bélelt, igazi hangulatember, hiányzik belõle a saját értékével tisztában lévõ öntudata.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:15:54 8/10
(230910/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

KÉP: - felirat - a történet 1589-ben indul....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:14:28 8/10
(230909/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

KÉP: a memoár...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:13:08 8/10
(230908/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

A KBS-nél nem az elsõ történelmi sorozat, ami a krónika készültével indít... az 1604-es dátum a film elején csak a memoár születésének dátuma....amit elmesél, az értelem szerûen korábban zajlik...

KÉP: a tudós Ryu Seong-Ryong épp addig jut a háború történetében, ahol kedvenc admirálisunkat megöli a japán puskagolyó... de maga a tudós is úgy tûnik, halálos beteg....

Egyébként nem volt rosszabb a nézettsége a Saimdangnál!:))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 23:05:18 8/10
(230907/239047)
Lám, nem csak micike szereti a számokat és a statisztikát!:) Remélem, az a pár szem (7) nõ a hangyányi kis szerepével nem vonja fejére a rosszallásod!:) Csak nem lesz egyik se slikkszemû, v. beszél orrhangon, netán suttog, vagy rikácsol!:))))))))))))))))))) Ha mégis, akkor az 59 férfi majd kompenzálja!:)))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 22:58:29 8/10
(230906/239047)
Battleship Island - Wolf Totem

Mondjuk anno én elõbb olvastam a könyvet és csak utána láttam a filmet, így az számomra nem volt annyira felkavaró, mint neked. Akkoriban ezt meg is beszéltük. De tény, hogy hangulatában hiteles volt.

Félek, hogy a Battleship Island nem hozza ki azt, ami a témában benne van, vagy nem úgy... remélem, nem járok úgy vele, mint a My Way-jel...
Hmm, szerinted mit csinálhattak volna a színészek? Bérelhettek volna egy kis bányát a ráhangolódáshoz?:)))))))))))))))))))) A Wolf Totemnél nem csak "akklimatizálódni" kellett a színészeknek a pusztához, de azért azt az életformát hitelesen kellett hozniuk is a játékukban, eszközökkel/tárgyakkal bánniuk, az állatokkal megfelelõ kontaktust kialakítaniuk, ez pedig nem megy csettintésre... ha úgy tetszik, ilyen szempontból a Battleship Island-ben nincs akkora kihívás.:)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 22:39:46 8/10
(230905/239047)
Épp ezért teszünk most próbát a Jingbirok-kal.:)
Illiona 2017 aug. 14. - 19:31:43
(230904/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

Azután a szakadék túlfelérõl vagányul visszanéz...
Illiona 2017 aug. 14. - 19:30:25
(230903/239047)
Jing Bi Rok 1. epizód

a szakadék felett...

azért kiváncsi lennék, hogyan vették fel, biztosan valami trükkfelvétellel...
Illiona 2017 aug. 14. - 19:26:53
(230902/239047)
Jing Bi Rok 1. epizód

az öcsi lendületet vesz, nekilódul...
Illiona 2017 aug. 14. - 19:25:22
(230901/239047)
Jing Bi Rok 1. epizód

ezta képsorozatot már feltettem ide akkor, amikor elkezdték a koreai tv-ben adni a sorozatot, de most megismétlem:
Maga a film sok nyomasztó képet is tartalmaz, sok politikai mozzanatot, közbe kellenek ezek a vidám pillanatok:

a tesó megtorpan...
Illiona 2017 aug. 14. - 18:38:44
(230900/239047)
Jing Bi Rok 1. epizód

spoiler

itt egy ismertetõ:

http://asianwiki.com/The_Jingbirok:_A_Memoir_of_Imjin_War

kép: bizony a mostani szmog is valamikor elkezdõdött... :)))
hanguktaekwondoo 2017 aug. 14. - 17:34:35 Előzmény edimir
(230899/239047)
Dömesz!

Évek óta ezeket a csotrogány teákat nyomod, holott az ilyen löttyöktõl csak besshárgulsz meg bezöldülsshz. minta kanna.
Akartam szólni, még a tünetek elõtt, de hát nagykorú vagy. Így csak aggódtam.

Igyál inkább Excelsiort, ez kiviszi még a betont is
oszt nincs se reuma, se depresszió, se vastagbélnyavalya. Egy idõ után a túlsúly is olvadni kezd tõle
a zöldtea meg elmehet mellette a nyavalyába.

Fél kiló héjas krumplit, egy sárgarépát -ne legyen földes- meg egy héjas zellergyökeret bõ vízben megfõzni kb. fél óráig. Tovább ne.
A levet egy másik edénybe zötykölni, hozzácsapni 1-2 evõkanál lenmagot és ugyanannyi búzakorpát, személyenként.
A trutyót egész éjjel állni hagyni.
Reggel melegíteni, de ne forróra
aztán fél litert, lehetõleg ágyban fekve, elkortyolgatni éhgyomorra, fél -1 órával reggeli elõtt.
Utána pihenni kicsit.

Végül hidegvizes ledörzsölés, durva törülközõvel, meg kefével.
Ha van lehetõség, reggeli sétát tenni.

Utána hallgasd meg ezt
és tornázz rá
https://www.youtube.com/watch?v=Vonqaz_LpBQ

És akkor minden szeretet lesz, meg békesség és derû ;-)

és éjjel ne maradj fenn sokáig, hogy tudjon a máj meg az epe méregteleníteni!
És minden este moss fogat!
hanguktaekwondoo 2017 aug. 14. - 17:24:23
(230898/239047)
Itt egy fehér holló
és még szamuráj sincs

https://www.youtube.com/watch?v=wXwSIE2cm88&t=3417s

a képen dzsepöníz rekonstruált medieval alsónemû a viháncos arisztokraták köribõl.
Illiona 2017 aug. 14. - 16:07:32
(230897/239047)
Jing Bi Rok 1 epizód

spoiler

A film 1604-ben kezdõdik, és valós történelmi eseményeket mesél el.
Ebben a sorozatban kisebb mértékben vannak kitalált, vagy csak elképzelt cselekmények, inkább követi a tényleges történelmi eseményeket.
Elég sötét napjai ezek a koreai történelemnek.
A filmsorozat alapját egy történetmesélõ dokumentumai szerint készitették.

Miután az állam ott támogatja ezeket a történelmi sorozatokat, igy nem kellett erõszakosan menni a nézettség alakulása után.
Illiona 2017 aug. 14. - 15:58:28
(230896/239047)
elkezdtem nézni edimirrel egyidõben a Jing Bi Rok cimû 2015-ös, 50 részes sorozatot.

Már amikor vetitették, akkor megnéztem belõle az 1-3 részt, az is nagyon igéretes volt, de utána abbahagytam, de most már rendes magyar felirata is van Sipizolix forditásában, igy belevágtam, belevágtunk.

Már amikor az Ázsiawikin megnéztem a film ismertetõjét anno, akkor feltûnt, mennyire sok a férfi.
Most a Statisztika jegyében meg is számoltam:
59 név van fényképpel feltüntetve (szerintem ez rekord)
ebbõl 52 férfi !!!!!!!!!!!!!
és 7 nõ.

Ez mindenképpen jó arány lenne, de azért ezeknek a férfiaknak az átlagéletkora valahol az 50 és a végtelen között van, vagyis nem szépségverseny.
A The Prisonnál igy is rosszabb az ivararány, ugyanis ott 100 %.ban vannak a férfiak, itt meg "csak" 88.
Illiona 2017 aug. 14. - 15:50:33
(230895/239047)
Battleship Island

A Wolf Totem címû kinai-francia film magyarországi bemutatóján Szegeden itt volt vendégségbe Shawn Dou, és õ beszélt a forgatás körülményeirõl.
Elmondta, hogy 7 hónapra kiköltöztek a mongol pusztára, ott éltek folyamatosan, igy sikerült igazán ráhangolódniuk a filmre.

Ez meg is látszott a fõszereplõkön, igazán hitelesek voltak a filmben.

Itt a Battleship Island forgatásán a két sorozatszinész csak ugy odament forgatni, kényelmesen, étteremben ettek elõtte, utána, fodrász vágta a hajukat, és csak épp az arcukra kentek egy kis koszt, és már kész is volt a smink.
Nem tudom, hogy ez meglátszik-e a filmen, avagy sem!

Hát mostmár nagyon kiváncsi vagyok a filmre!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép: a Wolf Totembõl Shawn Dou.
10/10
Ljerk 2017 aug. 14. - 13:08:46 10/10 Előzmény edimir
(230894/239047)
Ezért is kezdtem nézni japán sorozatokat - valószínûleg megfájdult a fejem a sok ármánytól valamint a görög sorstragédiákat idézõ forgatókönyvektõl, a japánoknál direktebben megy - persze ugyanannyi tragédia és szépség van ott is, csak a nézõket nem húzzák fel érzelmileg ilyen magasságokba és mélységekbe (na jó a szamurájok korában játszódó filmekben olyan, hogy szerelmi szál - ritka, mint a fehér holló).
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 11:03:08 8/10
(230893/239047)
Szia!:)))))))) Ez tényleg bombameglepetés.

"The Battleship Island" csak az 5. helyen, alig több, mint 100 ezren (115 647) nézték meg meg, és jócskán elmaradt a 7 milliótól (6 462 081), mivel ennyire visszaesett a nézettsége, így kétséges, hogy egyáltalán eléri-e... Fõként, hogy közben jönnek az új filmek premierjei... Akik már meg akarták nézni, azok megnézték, innentõl talán még meredekebben zuhanó lesz a mutató. Ennyi volt benne, hmm, az emberek talán másra vágynak...

A Taxi Driver-ben simán benne van a 8 milliós nézettség is, szerintem következõ hétre fölé is megy.... Hát ennyit a szuperprodukciókról és sztárokról...az emberek döntenek, felhajtástól, reklámtól függetlenül....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 10:47:06 8/10
(230892/239047)
Részemrõl véget értek a "tea-mesék", nem szándékozom már a sorozatról írni...

Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy némely sorozat elsõ nézésre is emlékezetes marad, míg másoknál jobbára csak tudjuk, hogy láttuk, de aztán felidézni már nem igazán menne, tán csak a fõbb vonulatot, vagy annyit se. Néha épp azért is írok némelyikrõl, mert róla beszélve kevésbé száll alá az "éppen csak rémlik" süllyesztõjébe.

Azt hiszem elõször a gyöngytea fogott meg. Elképzelni sem tudtam, hogyha egy anya akkorát vétkezik a tulajdon gyermeke ellen, mint a sorozatban a korjói királyné, akkor egyáltalán létezhet-e bármilyen "ajándék", amivel jóvá teheti... és a jelenet finomsága meggyõzött, hogy igen.... és a tea is többé vált puszta italnál egy csészében....

Annyiféle tea és mögöttes szándék volt a sorozatban: "légy az én emberem", "megnyugtatom a méregtõl õrültet", "most nem szerelmesként jöttem, vigyázz", "hát te ki vagy?", "házas felekbõl lehetnénk házastársak?"...... és hosszan sorolhatnám a teázáshoz köthetõ szándékokat....

A Moon Lovers monumentális jelenetei után itt inkább az apró részletek és a mívesebb színészi játék volt a jellemzõ... ha felületesen néztük, akkor ezek az erények elsikkadhattak... miként Árnyék teázása a hercegnõvel.... Ami szerintem a gyöngyteás jelenetnél is szívfájdítóbb, mert tudjuk, hogy ez után a tea után megy megölni a saját húgát. Arra kárhoztatja magát, hogy csak Árnyék legyen, saját önálló létét , álmait, vágyait feladva alárendelje magát teljesen annak, akinek az árnyéka... és annak számára õ nem is jelent többet, mint akaratának puszta végrehajtója, nem ember, és fõként nem férfi! Ebben a tudatban hal meg... a Hercegnõ pedig utólag már bánja, hogy így, ezzel a tudattal engedte el azt az embert, aki lánykora szerelme, élete megmentõje volt, akire mindig számíthatott....

Azt hiszem a" testvérek" is megérdemeltek volna egy-egy mesét, ahogy a teák....., de mától új sorozatba vágunk Illionával, így ez már elmarad....

KÉP: testvérek - méregtõl õrült király... s az õrültet csillapítani akaró herceg.... de itt csak csak fivérek
Illiona 2017 aug. 14. - 09:51:26
(230891/239047)
a elõzõ hozzászólásomban a film cime helyesen: A Taxi Driver

Mire megnézem majd, akkorra meg is fogom tanulni... :)))
Illiona 2017 aug. 14. - 09:26:45
(230890/239047)
Sziasztok!

megvan a hétvégi koreai mozikról a boxoffice: nagy meglepetések!!!

Avagy: mennyit is ér Song Jong Ki babaarcú mosolya????

az egyik ilyen meglepetés számomra: The Taxi Drives.
Ez a mozifilm szinte ismeretlenül jelent meg, nem voltak elõzetesen fotók tömkelege, és mégis többen vettek rá jegyet, mint a jóval drágábban legyártott Battleship Izland, ami igazi nagy reklámmal jött.
A Battleship Izland még mindig nem érte el a bûvös 7 milliós nézettséget, pedig már lefutott filmnek számit.
http://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2017-08-11-~-2017-08-13-108835.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Kép: Song Joong Ki a Battleship Island c moziból.
10/10
Ljerk 2017 aug. 14. - 08:54:45 10/10
(230889/239047)
Olvasom a jelenetekrõl szóló meglátásaidat, és rá kellett jönnöm, hogy nem emlékszem a filmre - egyedül Jang Hyukra és a képen látható hölgyre emlékszem, hogy jól játszottak. :(

Vannak olyan sorozatok, például Eyes of Dawn, Jumong, Silla vagy Gou, ahol a jelenetek nagy része és a történet megmaradt bennem az elsõ megnézés után és vissza tudok rá emlékezni, de rengeteg van, ami átfutott rajtam mint ez is, és csak egy-két dolog ragadt meg belõlük, úgyhogy nem tudok hozzászólni. Ettõl függetlenül szívesen olvasom a róla készült írásaidat.
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 14. - 07:47:43 8/10
(230888/239047)
Szép reggelt Mindenki!:)))))))) Induljon jól a nap, a hét!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 23:29:29 8/10
(230887/239047)
További szép hajnal/éjt!:))))))))))) Silla 8 csillaga vigyázza álmaink!:)))))))))
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 23:23:58 8/10
(230886/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - igen, legyen egy ilyen hely...

Valaha Silla ilyen volt... szeretném hinni, hogy ilyen maradt... s ezt jelenti majd a jövõben is....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 23:18:36 8/10
(230885/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: tessék, egy kis tea... ezúttal mese nélkül... csak úgy:))))))))))) Nem árulom el, hogy mibõl készült...legyen shine-tee... hozzon derût és fényt, nyugalmat és békességet!:))))
Egészségedre!:)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:59:50 8/10
(230884/239047)
Shine or Go Crazy

Egy kis teázás - "Árnyék" teája

KÉP: aztán eljön az a pillanat, amikor sajnáljuk, hogy csak a kínált teánk volt meleg.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:56:11 8/10
(230883/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - a magyarázat elmarad, csak az ígéretet erõsíti meg....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:52:47 8/10
(230882/239047)
Shine or Go Crazy

S végre felocsúdik az asszony a kábulatából, végre ráérez a másik furcsa hangulatára...

KÉP: - felirat - a nevét kiáltani utána... megállítani, hogy megtudja, mi ennek az egész szokatlan viselkedésnek oka...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:48:36 8/10
(230881/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: csak néma fõhajtás az elköszönés... már mindent elmondott, amit akart... már mindent megtudott, amit akart... minek ide már a szavak....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:46:14 8/10
(230880/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: S az Árnyékban felhorgad a Férfi.. letépi a kardmarkolatot díszítõ ékszert, a hercegnõ ajándékát, a balhae-i repülõ halat... ha nem férfi a szemében többé, akkor nem kell!
S ahova, s amiért innen indul, arra jobb, ha a repülõhal nem jön vele....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:40:36 8/10
(230879/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: addig ezt a fájdalmas elkötelezettséget hidegen fogadja a hercegnõ, mintha a vallomás, az esküvés semmit se jelentene a számára....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:37:10 8/10
(230878/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - az Árnyék visszakanyarodik az elsõ kérdéshez, igen, az volt és marad örökre.... ott lesz mindig mellette védelmezõ árnyékként....
S míg neki ott a lelke a szemében.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:33:23 8/10
(230877/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - a Hercegnõ a család érdekével takarózik....

S el is hinnénk oly szenvtelen, ha nem láttuk volna a jelenet elején az ékszert nézegetni, azt a fura módon tõle kapott ajándékot....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:28:25 8/10
(230876/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - a férfi megbántottan kérdez vissza, a féltékenység csendül ki szavaiból, ahogy a nõ férjére kérdez rá....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:25:32 8/10
(230875/239047)
Shine or Go Crazy

De az asszony nem érzékeli a férfi különleges hangulatát... eddig rá sem nézett.

KÉP: - felirat - viszont most tekintetet és kérdést is neki szegez, csak azt firtatja, ami számára fontos az Árnyékból.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:20:48 8/10
(230874/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - egy látszólag egyszerû megjegyzés, de mi már tudjuk, hogy nem az.... Szóval ilyen az íze... elõször ízlelni teát és helyzetet, ami másnak oly természetes, együtt lenni a másikkal, hogy talán most több lehet, mint árnyék...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:14:50 8/10
(230873/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: A hûvös nyugalommal elé tolt csészén melegednek az ujjak.... ezúttal nem tartja vissza semmi, hogy megfogja....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:11:51 8/10
(230872/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: S ha meg is lepõdött a Hercegnõ a látogatáson és a kérésen, szenvtelenül tölti ki a teát a férfira sem pillantva

óh... ez nem tea... ez csak alamizsna egy árnyéknak...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:08:19 8/10
(230871/239047)
Shine or Go Crazy

.. és a kérése is szokatlan....

KÉP: - felirat - igen, futott hozzá repesve fiatal lányként, ölelgette, vizslatta, megsérült-e... de sohasem ültette az asztalához, sohasem kínálta teával, ez a fajta elismerés és együttlét nem adatott meg eddig az Árnyéknak....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 22:05:46 8/10
(230870/239047)
Shine or Go Crazy

Váratlanul megjelenik az Árnyéka...

KÉP: - felirat - a húgával való teázás fájó emlékét ki kell törölnie egy másikkal....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 21:57:20 8/10
(230869/239047)
Shine or Go Crazy

Korjó legszebb asszonya lett a kis hercegnõbõl, aki immár 5. éve az Elátkozott Herceg felesége, de csak névleg.....

KÉP: egy ékszert nézeget az asszony. maga vette, de a férje választotta neki tréfából... az egyetlen dolog, amit ha ilyen faramuci módon is, de a férjétõl kapott az eltelt öt év alatt... a férfitól, aki egyre fontosabb neki....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 21:46:32 8/10
(230868/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: a kardforgató hamarosan bizonyíthatja, hogy a legrátermettebb, legmegbízhatóbb Árnyék.... a bérgyilkosoktól menti meg a kis hercegnõt és az öccsét....

A Hercegnõ és árnyéka mind közelebb kerülnek egymáshoz, a kislányszerelem a hercegnõket se kerüli el, fõként ha lelkes és fess az árnyékuk:)
De egy Árnyék, csak árnyék, tudnia kell a helyét, ha megfeledkeznék róla, majd lesz, aki figyelmezteti.... visszaküldik a nagybácsihoz..., de elszakadni az õ hercegnõjétõl nem tud és nem is akar...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 21:39:24 8/10
(230867/239047)
Shine or Go Crazy

Az ifjú kardforgatót unokahúga mellé rendeli az, aki gyermekként megmentette a kitajoktól. A kis korjó hercegnõ a virágon mutatja be az ifjúnak, hogy minek tartja önmagát, a virág gyökerének, mely táplálja és védelmezi a növényt, azaz a családját.... az ifjú feladata pedig az lesz, hogy õt védje... ezentúl az õ árnyéka legyen... Az emlékeit elvesztett ifjú eddig csak hálából a megmentõjéhez kötõdött, de most megtalálta azt az embert, akit szerethet....

KÉP: kardforgató - korjói hercegnõ - virág
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 16:58:01 8/10
(230866/239047)
Szia!:)))))))))))))) Ezek után biztos, hogy bele se kezdek... viszont tuti, hogy a további ismertetõid elolvasom róla... Bocs, Illiona, nem tudom szebben kifejezni... de még most is röhögök!:)))))
Illiona 2017 aug. 13. - 16:16:03
(230865/239047)
The king Loves

Az elõzõ képen a fõszereplõ látható, nagyon jó egyébként, remélem még látjuk komoly filmben is.

ezen a képen pedig az elõbb emlitett titokzatos zsoldos:
Mindig feketében, elkendõzött arccal...

Lehet hogy azért, hogy ne ismerjék fel, de lehet hogy amiatt, mert a szépségét ez a sok sok ajumma (velem együtt) el sem tudná viselni...
Illiona 2017 aug. 13. - 16:12:53
(230864/239047)
The King Loves

De a cselekmény legalább jó!
A fiatal trónörökös beleszeret egy miniszter lányába, és kezdõdnek a szokásos problémák...

A fiú nem tudja, hogy valójában ki is a lány...
A lány nem tudja, hogy valójában ki is a fiú...
A fiú bizik az õ legjobb barátjában - talán nem kellene...
A barát kétfelé hazudozik, miközben fülig szerelmes a lányba...
A fiú apja feleséget keres a trónörökösnek...
A fiú anyja feleséget keres a trónörökösnek...
A barát bátyja pályázik a trónra, és pályázik a lányra is....
A Juan udvar kér 3 nemes lányt juan feleségnek, mig 100 közrendû lányt ágyasnak...
A fiúba szerelmes még a barát, (annak a bátyja) húga is, bár nem erõszakosan, de még bármi is lehet...
Végül a fiú testõre is szerelmes lesz a barát húgába...

Van a fiú barátjának a testvérérének egy titkos zsoldosa, aki nem gondolkodik, csak végrehajt, ha kell akkor öl, és mindent észrevesz...
Na, õ viszont senkibe nem szerelmes, és belé sem szeretett még senki!!!!
Egy kis reménysugár a továbbiakra...
Illiona 2017 aug. 13. - 16:02:49
(230863/239047)
The King Loves ...

Mint tudjátok, én voltam a Dramiában, ez a MBC televizió külsõ felvételeit biztositó mûteremfalu, 4 hektáron terül el.
Számos részletét felismertem, még most is ugyanugy üzemel, mint rég, de van amit már ujjáépitettek, pl a Börtön Virága cimû 50 részesben láttam elõször az emeletes börtönt, az még akkor nem volt, és ez itt a The King Lovesben is szerepel.
Az egész Dramia-ban kevés a növény, fõleg örökzöldek vannak, hogy biztositsák azt, hogy mind a négy évszakban lehessen forgatni nem az évszaknak megfelelõ sorikat, filmeket.
Felismertem most pl Misil asztalát a Sillából, még anno Ljerk hivta fel rá a figyelmemet, ez is itt visszaköszön.

De ezeket a helyszineket mûvirággal telepakolni!!!
Megáll az eszem!

Kép: a sok sorozatban szolgáló asztal.
Különös ismertetõjele: a márványberakás a közepén...
Illiona 2017 aug. 13. - 15:55:59
(230862/239047)
The King Loves

Megnéztem az eddigi részeket most a hétvégén.
a 16. epizódnál tart a sorozat, folyamatosan forditják, szinte 2-3 napon belül kint van az uj rész fordítása.

Egyáltalán nem tetszik, egyik szép példája az elgagyisodásnak.
az elsõ a cime: A Király szerelme. Eleve fenntartással kezdtem bele, hiszen ilyen cimmel nem szokott nagy lélegzetvételû dorama lenni.
A második: fél részekbõl van összeállitva, vagyis ahogy belelendül az epizód, már vége is van, hiszen csak 30 perces egy rész.
Ezt azzal magyarázták, hogy kint Koreában igy gazdaságos, meg a reklám, meg a... Lényeg, hogy fél...
És a harmadik a legfájóbb: mûvirágokkal tették tele az egész Dramia-t!!!!
A kinai sorozatokban szokták rengeteg mûvirággal teleszórni a kerteket, hát most itt is elkezdték..
De hogy talán gondoltak a kinai nézõkre is? Mikor?
Az embargó után?
Miközben hó van, eközben a virágzó fák, bokrok dúsan virágoznak!!
Láttak ezek már virágzásban hóesést? a virágok rögtön megfáznak, el is fagynak, szóval gyászos kép nagyon...

Kép: The king Loves
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 13:20:58 8/10
(230861/239047)
Shine or Go Crazy

Néha egy mellékszereplõ is megérdemli, hogy az asztalhoz ülhessen teázni..... Már láttuk, hogy amikor szelíd unszolással az asztalhoz terelték, akkor ellenállt... nem ihatta meg a teát, amivel kínálták.... Vajon kinek lett az árnyéka? Kinek a teájára vágyik?

KÉP: fent: amit nem fogadhatott el - lent: amit õ maga kért....

Hmm, elég volt... vagy egy kis teával még megkínálhatlak?:)
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 10:00:28 8/10
(230860/239047)
Shine or Go Crazy

Egy kis teázás - családi teakeverék

Az anya bölcsessége a kapaszkodó...

KÉP: - felirat - biztatás a kitartáshoz....

Hmmm, lám ilyen is lehet egy tea.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:57:09 8/10
(230859/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - és így élni teljes életet, megbecsülve minden perc ajándékát, elfogadni jót és rosszat!
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:54:38 8/10
(230858/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - elfogadni együtt a kettõt...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:52:14 8/10
(230857/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - anyai bölcsesség... az örök jin-jang
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:49:46 8/10
(230856/239047)
Shine or Go Crazy

Mit sem tudva idézi a szavakat, melyeket ugyan a vendég ejtett ki, de valaha az édesanyjuk mondott....

8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:46:07 8/10
(230855/239047)
Shine or Go Crazy

de ez a keserédes tea különleges... maradandó az utóíze... még akkor is segít a beteg nõn, amikor az már a halál tornácán áll....

KÉP: - felirat - a nõben ott élnek a vendég szavai...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:43:21 8/10
(230854/239047)
Shine or Go Crazy

Aztán a vendég távozik, a teája érintetlen marad...

sem a teát, sem a testvért nem fogadhatja el, túl sokat vétkezett ellene a jelenben... õ már nem az egykori balhae-i herceg... õ már csak vki más árnyéka, a vérnél erõsebb kötelékek fûzik másokhoz...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:39:37 8/10
(230853/239047)
Shine or Go Crazy

A vendég mesél arról, mit tett, amikor hiányzott az anyja... a jeges folyóhoz ment és a saját arcát nézte, hogy az anyai vonásosaival vigasztalódjon.... csak nézi a beteg nõt megrendülten, hogy aztán kibukjanak a száján az árulkodó szavak....

KÉP: - felirat - hát persze, hogy a meghaltnak hitt húga jobban hasonlít az édesanyjukra!
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:32:58 8/10
(230852/239047)
Shine or Go Crazy

És a hallgatag vendég végre megnyílik, és az anyáról sorjázni kezdenek a szebbnél szebb emlékek, virág az asztalon, a kívül-belül szépség, a hûvös kéz a homlokon, az evõ gyermek figyelése, a reggeli ima érte....

KÉP: - felirat - s a beteg nõ megkapja, amit annyira keresett.... de annyira becsomagolva, hogy nem ismeri fel....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:27:05 8/10
(230851/239047)
Shine or Go Crazy

A vendég nem hajlandó elérteni a célzást, de a szeretõ férfi rávezeti, hogy még így is adhat vmi fontosat a beteg nõnek...

KÉP: - felirat - egy nõnek, aki sohasem láthatta az édesanyját.....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:22:58 8/10
(230850/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: - felirat - a szeretõ férfi rámutat a közös pontra, hogy a beszélgetés elinduljon a beteg nõ és a vendég között.... a veszteség....
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:19:35 8/10
(230849/239047)
Shine or Go Crazy

KÉP: a vendég keze rebben a csészén, még senkivel sem teázott, most pedig azzal ül egy asztalnál, az néz rá kedvesen, aki mit sem tud arról, hogy õ ki...
8/10
offtopic
edimir 2017 aug. 13. - 09:12:23 8/10
(230848/239047)
Shine or Go Crazy

Az idegennek is jár a mosoly....a szíveslátás...

KÉP: - felirat - a szeretõ férfi nem fedi fel a titkot, csak ad egy lehetõséget..... Igen, sok bennünk a közös.... szegény beteg, több is mint hinnéd....