KurtWagner 2014 aug. 11. - 13:46:02
(1344/1384)
Miért ne lenne értelme. Míg a Marvelnél valós helyszínen tevékenykednek a hõsök és 95%-ban New Yorkban,úgymond a Bûn városában, ahol is az egy fõre jutó szuperhõs irtózatos nagy számot adna ki, addig a DC "kitalált" városokba helyezi a hõseit, de nem nehéz kitalálni, hogy mind Metropolis megkreálásában, mint Gotham megkreálásában, már csak az elnevezésbõl adódóan is, melyik város szolgáltatta a mintát. Szóval ez a két város csak jelképesen egyenlõ a képregényben New Yorkkal. Így már érthetõbb? De azért még megjegyezném, hogy bár egy univerzum, se a DC hõsei, sem a Marvel hõsei nem léteztek egy univerzumban a kitalálásuk során, csak jóval késõbb (ha jól tudom már a 60-as évektõl kezdõdõen) kezdték összengedni õket és ugymond egy közös univerzumot kreálni számukra, vagyis a kitalálásuk pillanatában Gotham és Metropolis is nyugodtan lehetett volna New York.
Charlie Sheen 2014 aug. 11. - 12:57:29 Előzmény KurtWagner
(1343/1384)
Supermannél Metropolis New York? Batmannél meg Gotham New York? Dehát egy univerzumban vannak, és Metropolis és Gotham az két külön város. Ennek így semmi értelme nincs, nem?
10/10
Keló Scofield 2014 aug. 11. - 12:37:38 10/10
(1342/1384)
A legjobb színésznõ volt a trilógiában és a legszebb is.
KurtWagner 2014 aug. 11. - 00:21:25
(1341/1384)
Azért azzal vitatkoznék, hogy - csak azért mert Batmannek nincs szuperképessége - a naturalista megközelítés jobban illik hozzá, mint ahogy azzal is, hogy a Burton féle filmek meseszerûek. Burton az inkább groteszk, abszurd filmeket csinál - néha számomra ezért is zavaró, fõleg az utóbbi idõben, de a Batmannél pont nem. Sokan kérdezték itt vagy valamelyik másik Nolan batmennél, hogy mit kerestek New Yorküi épületek Gothamben. Hát azért mert New York = Gotham. Ha rákerestek a New York címszóra, ki is dobja névváltozatnak, hogy a nagy alma mellett ezzel a névvel is illetik, hogy most a képregény hatására-e azt nem tudom, de lényegtelen Gotham az voltaképp New York, csak úgy mint Supermannél Metropolis is New York. Voltaképp valahol a képregény és Burton féle filmek is egy groteszk, abszurd, torz tükörképe New Yorknak, az erõszaknak, és ezért számomra is sokkal élvezhetõbbek - bár én azokért sem rajongok túlságosan - mint Nolan realisztikusabb ábrázolása. Arról nem is szólva, hogy számomra Keaton hitelesebb és jobb Bruce Wayne volt, nem Batman, az csak egy maszk, bárki lehet alatta, hanem Bruce Wayne. Bale iszonyú volt abban a szerepben.
Charlie Sheen 2014 aug. 10. - 19:56:22
(1340/1384)
Ennél élethûbb portrét még nem láttam róla. :)
9/10
-NOMAD- 2014 aug. 10. - 19:35:10 9/10
(1339/1384)
Azzal ugye tisztában vagy, hogy ugyan azt a szerepet két személy teljesen másképp játssza el az esetek többségében?
Erre akartam rávilágítani látom kevés sikerrel... :(
Roberto DiCapribogyó 2014 aug. 09. - 22:44:31
(1338/1384)
Javíts ki ha tévedek, de a szerephez választottak színésznõt és nem fordítva, szóval ha más játszotta volna a szerepet, attól még a forgatókönyvben ugyanaz történt volna, a karakter lényege ugyanaz lett volna, szóval nem hiszem, hogy "egy tömegmozis mentsükaszépasszonyt vonalat kaptunk volna" :).
Igen, a kinézetét tekintve igazad van és én inkább nézek átlag kinézetû sztárnénit (és egyben jó színészt, pl. a "A holnap határán"-ban nagyon megfogott), mint átlag alatti kinézetû sztárnénit. Én ilyennek láttam Maggie-t a Sötét lovagban... :)
Roberto DiCapribogyó 2014 aug. 09. - 22:26:49 Előzmény cellasto
(1337/1384)
Ja boccs, elnéztem.. hát a Burton filmekbõl az elsõ az tényleg kellõképpen sötét, tetszik is (a második az nekem egy komolytalan bohóckodásnak hatott.)
Szóval az elsõvel összevetve a Nolan filmeket, valahogy szerintem jobban áll ez a (még) komolyabb stílus a Batman képregénykarakteréhez...meg ami eszembe jutott, hogy ugye a többi szuperhõshöz képest neki semmilyen szuperképessége nincs, ezért tök jól illik a Nolan filmek "naturalista" stílusa a karakteréhez.

Hogy egy életszerû párhuzammal megvilágítsam ezt a dolgot: éppenséggel nem kell, hogy nagymellû legyen egy nõ, nem ezen múlik; de ha az, az azért plussz pont :). Szerintem egy Batman film és a fajsúlyosság esetén ugyanez igaz:).
9/10
-NOMAD- 2014 aug. 09. - 13:35:23 9/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
(1336/1384)
Akkor megint egy tömegmozis mentsükaszépasszonyt vonalat kaptunk volna átlag kinézetû filmes sztárnénivel ...
Így legalább egyedi és megfogó lett. Minden esetre a téma részemrõl ennyivel kivégezve. :) Gyllehaalék továbbra is nagy kedvencek.
1/10
cellasto 2014 aug. 08. - 19:52:13 1/10
(1335/1384)
nem azért,de a burton filmekrõl volt szó..
de ha már említetted a mindörökké batman-t,még az is jobb ennél a nolan féle"súlyos és mély"csapnivaló akciófilm trilógiánál :)
Roberto DiCapribogyó 2014 aug. 08. - 10:57:57 Előzmény -NOMAD-
(1334/1384)
Igen, mondjuk színészileg rendben volt, de szerintem a fizimiskája az nem predesztinálja erre a szerepre..mondjuk errõl nem õ tehet, viszont követelem, hogy a casting director fizetésébõl így utólag vonjanak le 10%-ot:)!

Most olvastam, hogy Emily Blunt, ill. Rachel McAdams volt még terbe véve a szerepre. Elõbbi remek lett volna!
Roberto DiCapribogyó 2014 aug. 08. - 10:41:57
(1333/1384)
Az másnak is feltûnt, hogy George Clooney-nak mennyire bejöhetett anno a Batman szerep? Mert akit most el fog venni feleségül, az kiköpött Macskanõ :)!
Roberto DiCapribogyó 2014 aug. 08. - 10:39:04 Előzmény cellasto
(1332/1384)
Hát éppenséggel kelleni nem kell... talán azért illene annak lennie egy Batman filmnek, mivel maga a képregény is egy sötétebb világban játszódik (szó szerint, átvive is) (mondjuk egy Pókemberhez viszonyítva) és a sötét világhoz jobban passzol a fajsúlyosabb témájú-hangulatú filmfeldolgozás, mint a bohóckodás (lásd pl.: Batman mindörökké).
Roberto DiCapribogyó 2014 aug. 08. - 10:34:44
(1331/1384)
Na, most hogy megnéztem ezt a részt is, jöjjön egy hosszabb véleménykifejtés:).

Összességében enyhe csalódás volt nekem a film. Nem azért, mert nagy elvárásokkal ültem neki, valahogy sejtettem, hogy a nagyon odaba*ott 2. részt nem nagyon lehet megismételni (nem is lenne reális elvárás szerintem). Viszont menet közben valahogy el-elkapott a hangulata, kezdtem beleélni magam, de a végére aztán már valahogy monoton, fárasztó lett a nagy feszültségkeltés meg a szakadatlanul dübörgõ zene...

Néhány gondolatom zanzásítva a korábbi hozzászólások fényében:

SPOILER VESZÉLY mostantól!!

- A végén, amikor mondja a nõ, hogy szép a középsõ neve...Robin, az rendesen odavágott. Nem volt semmilyen elõzetes infóm a filmrõl, úgyhogy ez nagyon fejbe kólintott, gyorsan vissza is tekertem, hogy most mi van:)? Libabõrös lettem; meg szép volt ahogy Alfréd álma valóra vált a végén...:)

- A fõgonosz, Tom Hardy figurája nekem nagyon tetszett, végig be voltam tojva tõle:). Tök érdekes, hogy lényegében csak egy maszkot, meg a fenyegetõen izmos testét látjuk, így nem lehetett egyszerû dolga, de Tom Hardy szerintem ragyogó munkát végzett, valahogy a testbeszédével nagyon sokat kifejezett. Én szinkronosan láttam, a László Zsolt torzított hangját remekül megcsinálták, hideglelõsre.

- Láttam, hogy pár embert itt a hidegvíz kivert az Anne H.-tõl..:). Érdekes, nekem az egész filmbõl õ tetszett a legjobban, meglepõ módon (idáig nem igazán csimpánztam): Pimasz volt, szexis, hitelesen önzõ, jól bunyózott. A végén még a ...Pradát viselben is meg fogom kedvelni.

- Nem tudom más is gondolkodik-e bûnözõ logikával:), de ha már arra készülök, hogy atomot fogok robbantani és várost irtani, akkor én nem pepecselnék azzal, hogy 3000 (fogva tartott) rendõrt etessek, itassak..miután elkaptam õket, gyorsan rövidre zárnám a dolgot. Ez nekem nagyon zavaró-hiteltelen volt.
Charlie Sheen 2014 aug. 07. - 15:41:01
(1330/1384)
Most adták megint az HBO-n, a végére tudtam odakapcsolni, hát hihetetlen jó befejezése van. :D Akárcsak az Eredet-nek ,vagy akármelyik filmjének.

https://www.youtube.com/watch?v=nvtJ_XC2bz8
9/10
-NOMAD- 2014 aug. 07. - 11:57:16 9/10 Előzmény Teréz anyu
(1329/1384)
Kimondottan hitelesen alakít, ezt szerettem meg benne. Nincs az a sorozatos, gagyi mellékíze az alkotásainak. :)
Most jön ki a "Frank" a másik nagy kedvenccel Michael Fassbenderrel. Várós. :D
offtopic
Teréz anyu 2014 aug. 07. - 03:43:27
(1328/1384)
Egyet értek Maggie-vel kapcsolatban, bár én A titkárnõ-ben szerettem meg.
9/10
-NOMAD- 2014 aug. 07. - 02:13:00 9/10
(1327/1384)
Maggie Gyllenhaall véleményem szerint nagyon is jól alakította a szerepét, ha nem is volt fõszerepnek minõsülõ.
Nem bombázó, de a mozgása, mimikája és tehetsége toppon van. Nagyon jó színész és én Katie Holmest érzem hatalmas melléfogásnak ... a tipikus sorozatsztáros, szögletes beállítottság és színészkedés. Maggie ûbereli minden téren. ;)
Charlie Sheen 2014 aug. 06. - 12:12:44
(1326/1384)
Charlie Sheen-t Batmannek ;D

Hát tényleg nagy melléfogás volt ez a Maggie, nem is értem végül miért nem a Batman: Begins-bõl Katie Holmes-t hozták, õ még valamennyire jól is nézett ki. Biztos valami összeveszés lehetett mint anno a Transformersnél Megan Foxxal...
Habár a Man of Steel-ben sincsen egy top modell barátnõje Superman-nek ezzel a Amy Adamssel. :/
Na majd Ben Affleck-nek! A Batman v Superman-ben!
1/10
cellasto 2014 aug. 06. - 09:15:48 1/10
(1325/1384)
akkor tõled is megkérdezem:

minek kell fajsúlyos legyen egy fantasy?