Zahire aug. 01. 09:47:02 Előzmény nefefe
(8/8)
Az általad leírtakkal egyetértek, de a történet logikája számomra mésem áll össze. Elsőként az nem világos, mi alapján indítják meg „Árnyék” keresését. Makaó egy közel 700 ezres nagyváros; teljesen életszerűtlen, hogy egy tucat ember céltalanul bolyongva próbálja meg rátalálni. Ráadásul Jackie egy elmosódott fotó alapján azonosítja be őt – mi lett volna, ha téved? Az ikerszál jelentőségére sem derül fény, még a végkifejletben sem, bár nagyon hatásosan ismétli ezt a szálat a nyomozó kislány. A kódbeolvasás és a kódlopás működése szintén magyarázat nélkül marad. Bár nem tartom magam értetlennek, azt sem tudtam hova tenni, miért suttogja el a szavakat a metróban leszúrt fiú, vagy hogy mi célt szolgált a teljesen kivitelezhetetlen árvaházi akció. Egy ellenséggel sokkal egyszerűbben is le lehet számolni – ahogy azt a borotválkozós jelenet is mutatja –, így érthetetlen, miért vártak eddig. Végül a magyar címválasztás is kifejezetten rossz, mivel az angol cím - The Shadow' Edge - a főgonoszra, „Árnyékra” utal. Egyébként a kínai is - Szelet fogni és árnyékot markolni (Bu Feng Zhuo Ying (捕风捉影).
8/10
nefefe júl. 26. 17:00:09 8/10
(7/8)
Ez a film csupa AI és digitális világ – egy egyszerű ember számára alig érthető. Amúgy ez egy akciódús mozi, sok látványos küzdelemmel, technikai megoldással – és néhol teátrális szövegekkel. Nem maradhatnak el a szokásos jackiechanes megoldások, helyzetek, párharcok és kommunikációk sem. A 70+ -os Jackie még mindig jól mozog, de a fiatalok is nagyon jók. Összességében ez egy lendületes mozi, kevés üresjárattal, egyszer mindenképpen meg lehet nézni.
5/10
nyman júl. 12. 21:39:51 5/10
(6/8)
Nekem nem valók ezek az ázsiai filmek. Többször elvesztem a szereplőkben, mert némelyik eléggé hasonlít a másikhoz... :)

Lehet a narrátoros verziót kellett volna megnézni, ott mondják a szereplő nevét is... :)
1/10
offtopic
Xxy92 jún. 23. 23:31:34 1/10
(5/8)
"A makaui rendőrség visszahívja..."

magyarul 'Makaó' a terület neve
6/10
Findzs máj. 24. 10:41:39 6/10
(4/8)
Hozza a kötelező akciózást és egy fokkal jobb mint amit mostanában ilyen kategóriában láttam.
6/10
Zahire máj. 03. 19:23:45 Előzmény pihes
(3/8)
Volt már olyan film ami neked tetszett, vagy csak trollkodsz ?
10/10
Timmmi68 ápr. 20. 22:59:59 10/10
(2/8)
Nagyon alulértékelt film. Szerintem szuper! Az imdb-n a 7.1 sokkal korrektebb 11 000 szavazatból.
1/10
pihes ápr. 15. 14:15:20 1/10
(1/8)
Benne volt csáki szerepe, és a röpülő karate EGY/TÍZ