Halalfalo 2018 febr. 13. - 18:50:33
(12/12)
Hustla 2016 dec. 27. - 21:06:53
(11/12)
**SPOILER**

Valaki árulja már el, hogy a tanár, a végén miért kétszer jön fel a lépcsõn és miért van ott az utolsó képkockán a lány arca?!
makovecz1972 2015 jún. 04. - 22:51:00
(10/12)
Elég gyenge film, persze voltak benne érdekességek!
1/10
a1b2c3d4 2015 máj. 02. - 23:24:42 1/10
(9/12)
Jézusom, ez a film mirõl szól? Boci boci tarka se füle, se farka. Semminek semmi köze semmihez.
Gina424 2015 ápr. 12. - 18:36:04 Előzmény iemjoy
(8/12)
Nem tetszett a film. Az eleje jól indult, jó filmnek ígérkezett, de már a második menetnél nagyon idegesítettek a hibák, amiket elkövettek (a tanár megszerzi a pisztolyt, õk meg nem szerzik meg már az elején a kódot, stb.) Továbbá az már az elején nagyon zavart, hogy egymás után szavaztak, nem pedig úgy, hogy az elején mindenkit meghallgatnak, majd szavaznak. A harmadik menet már kifejezetten idegesített, egy utálatos ömlengés volt, ahelyett hogy bevittek volna egy kis feszültséget mondjuk a ki kivel párosodik szál továbbvitele mentén. A vége már egy baromság volt, egyáltalán nem tetszett az úgynevezett "csattanó". Az meg már csak hab a tortán, hogy a harmadik részben nincs világvége...
Anita15 2015 febr. 16. - 14:02:40 Előzmény kleavenae
(7/12)
"Csak a film legeslegvégén éreztem rá, hogy a befejezés hogy is kapcsolódik az egész filmhez. Szerintem a tanár a szerelmét és érzelmi befolyását akarja feledtetni a logikára alapuló gondolatmenettel. Így a film a logika-érzelem konfliktusáról szól, nem pedig a logikáról vagy az érzelemrõl."

Szerintem jól megfogtad a lényeget. Az elsõ pillanatban én is felszisszentem,mikor nyilvánvalóvá vált,hogy az események fõ befolyásolója egy szerelmi háromszög volt,de nem sokkal utána megértettem mi volt a funkciója a filmben.

Az ember egy érzõ lény,a cselekedeteiben fontos szerepet játszanak az érzelmek,ha tetszik, ha nem. Lehet ezt egy jól felépített logikai,filozófikus gondolatmenettel palástolni és ezzel másokat megtéveszteni,de mindezek alapja akkor is az emberi ösztönbõl ered.
A tanár úr is a piti kis féltékenységét nagy röptû gondolatokkal takargatta,amivel ha nem is lett mindenki (a többi szereplõ) számára nyilvánvaló,de alaposan befürdött vele.

Úgy hogy,ez a film úgy jó,ahogy van,még ha elsõre olcsó megoldásnak is tûnik a SPOILER a szerelmi háromszög" a végén.
k11zoltan 2015 jan. 18. - 22:39:28
(6/12)
Egynek elment.
iemjoy 2015 jan. 17. - 14:36:37
(5/12)
Saját elégedetlenségem a befejezéssel és valamilyen szinten a várakozásaim miatt 5 pont, összetéve az elsõ két menet leláncol, majd utána feltéped a láncokat és csak azért nézed, hogy vége legyen. Érdemes belekezdeni mindenképp a kérdések miatt is, de végig nézni már más kérdés.

*Spoiler*
Nagyon jól kezdõdik annyira jól, hogy teljesen belelkesülsz, hogy végre ilyen elméleti síkokat feszeget egy film, logikai alapon építeni a jövõt és szakirányú emberekkel megalapozni teljesen jó alapötlet, majd figyelmen kívül hagyni tényezõket és hibázni, elsõ rész nagyon jó, a második is jó, de én már vártam, hogy tanuljanak a hibákból, pl megszerzik a fegyvert nem hagyják, hogy valaki önhatalmúlag döntsön 1 emberrõl, illetve a kódot már az elején megszerezni(ezzel kizárva 2 hiba faktort) ezt a két dolgot hiányoltam a második fejezetbõl, de még így is rendben volt, gondoltam, hogy lesz 4,5 etap és az utolsóban egy érzelmi alapú befejezés és megoldás.
Ehhez képest a harmadikban a csaj vette át a döntéshozó szerepét amivel még egyet is értettem, hisz olvasva több tesztet és ehhez hasonló elméletet nem lehet logikai alapon dönteni ilyen helyzetben szükség van intelligenciára és szaktudásra nem biztos, hogy fõ szempontok, így a válogatásig nekem még rendben volt a film.
Utána ahogy felépítik, a nézõpontok és egyéb szempontok már már törték le a lelkesedésemet. Majd hogy nem voltak bombák és megjelenik a csávó, illetve a másik szigeten történtek megvilágítása után teljesen összezavarodtam.
És bár végig gyanús volt a tanár, mert nem probléma megoldás, hanem akadály létrehozása volt általában a cselekedete és nem értettem miért a végére tiszta lett, de inkább negatívan hatott mint, hogy lezárja számomra a filmet és így olyan érzésem volt, hogy elindulunk felfele majd éles váltás után a mélybe zuhanunk és mindezt értelmetlenül egy értelmesnek felállított filmben.
*Spoiler vége*

Fõleg olyan agyalós embereknek ajánlom akik minden iránt nyitottak, de érzelmileg nem nyomorékok Õk élvezni is fogják, akik nem ilyenek csalódottak lesznek szerintem.
stupek2 2015 jan. 01. - 10:19:04
(4/12)
A film sokkolóan elméleti kérdést latolgat, szerintem amerikában ezt már alkalmazzák. A film témáját többször ujrakaezdik, más és más szemszögbõl. Csak az elsõ kettõre adok 10 pontot 10/10, a következõkben már az író, vagy rendezõ nem tudott újat mutatni, csak rosszabbat, akár kettes is lehet.2/10 Csak az elsõ két "részt" nézzd meg, a többit ne, és élvezni fogod!
Sirius111 2014 nov. 18. - 00:16:57
(3/12)
És Ginny Weasly? :P
3/10
kleavenae 2014 nov. 13. - 21:59:47 3/10
(2/12)
Nagyon nem tetszett. Az alapötlet fantasztikus, az elsõ két menetet imádtam. De a harmadik menettel és fõleg a befejezéssel sutba dobja ezt az alapötletet és egy másikba kezd.

SPOILER***
Csak a film legeslegvégén éreztem rá, hogy a befejezés hogy is kapcsolódik az egész filmhez. Szerintem a tanár a szerelmét és érzelmi befolyását akarja feledtetni a logikára alapuló gondolatmenettel. Így a film a logika-érzelem konfliktusáról szól, nem pedig a logikáról vagy az érzelemrõl. Irtózatosan utálom, ha valaki az érzelmet magasabbra emeli a logikánál, de ez az egyéni véleményem, nem ezért adtam rá 3/10-et. Hanem mert úgy indul, hogy a logika filozófiáját képviseli, ezt meg is tartja jó háromnegyed(?) óráig. Én örültem, hogy találtam egy jó filmet, aki viszont az érzelmeket preferálja, annak eddigre már biztos elfogy a türelme, és hagyja a fenébe az egészet. Tehát csak azok maradnak a képernyõk elõtt, akik logika pártiak, meg akik nagyon türelmesek. A 3. menetnél óriásit csalódnak a logika pártiak. De ha ez nem is lenne elég, a film vége még egyet vált, hogy egyik fél se örülhessen. A jó kis filozófiai témát felváltja az érzelmi konfliktus. Miért kellett így elcseszni?
pihes 2014 okt. 26. - 15:15:31
(1/12)
A történet, jó iskolapéldája a fantáziálgatásnak.
Majdnem jó film?

6+-/10