Téma: A szer

9/10
danek87 márc. 07. 15:41:18 9/10 Előzmény Gwen1
(157/157)
Ahhoz képest mennyit ekézed elég bőkezűen pontoztad :D
10/10
Gwen1 márc. 07. 15:33:23 10/10
(156/157)
10/10
Gwen1 febr. 23. 00:55:42 10/10
(155/157)
Elpazaroltam az életemből 140 percet!!!
Azt hittem a Demi Moorenak több szövege lesz benne, hát nem volt túl nagy teljesítmény ez tőle.
Tényleg ennyire nem szólnak már a mai filmek nagy része semmiről?? Azaz inkább úgy értem, hogy miért ennyire gagyi a mai filmek többsége?? Mert a filmnek igenis van mondanivalója, de annyira groteszken gagyin van kitalálva, hogy az már fizikai fájdalom. Annyira érdekesen indult és annyira jó lehetett volna, de ez a végén, hogy már csak egy arc mászik...átvitt értelmét érteni ugyan, de maga a látvány és kivitelezése egy nagy baromsággá teszi... 😥
Hát, lehet a film átvitt értelme miatt nem kéne csak 1 csillagot adnom...inkább még alszom rá párat.
6/10
Böhöm jan. 17. 23:06:26 6/10
(154/157)
Érdekes alaptörténet, de betegesen gusztustalan az egész. Furcsa módon ennek ellenére tetszett.
A végét viszont szerintem nagyon eltúlozták, az utolsó 20 perc nekem nagyon lefelé húzta a pontjaimat.
7/10
Zsákai Péter jan. 11. 14:32:13 7/10
(153/157)
Ha legalább ennyi meztelenség van a filmben, komolyan mutathattak volna egy jó sz@p@st vagy egy kemény lovaglást Margaret Qualley-tól, így nem igazán tudtam rá kiverni.. A vége meg egy nagy baromság, látszik, hogy a forgatókönyvíró úgy volt vele, hogy akkor jó itt fejezzük be! Am társadalomkritika az egész! Csak a fiatalok kellenek! Ha nem vagy kigyúrva, nins jó tested, 20 centis farkad nem kellesz sehová! Nagyon mocskos világban élünk és ez a baj, hogy még reklámozzuk is! Gratu!
6/10
cinemad 2025 dec. 30. - 12:03:20 6/10
(152/157)
Ez egyrészt baromi jó, másrészt olyan gusztustalan, hogy nem bírtam nézni. Pedig nincs bajom ilyen értelemben a horrorfilmek többségével, gond nélkül jóízűen megvacsorázok egy slasher közben. :) Hatalmas plusz pont, hogy végre egy eredeti sztori a horror műfajban, nem egy százezredik démonos film, ahol valami eleinte láthatatlan később testrablással próbálkozó entitás rendezi át a feng shui szerint gondosan elhelyezett tárgyakat egy fiatal kisgyermekes pár némi kompromisszumot vállalva megvásárolt új "álom"otthonában. Vagy nem egy gyermekkori traumán átesett házsártos őslakos kergeti láncfűrésszel és jégvágóval az erdei kempingben lazítani próbáló modell kinézetű sikítva öten ötfelé futkorászó fiatalt. Itt kérem egy teljesen egyedi, ötletes koncepciót látunk, ami nemcsak felcsigáz és kíváncsivá tesz, hogy mégis hova fog ez kifutni, hanem még a horror műfajtól teljesen idegen, kifejezetten elgondolkodtató mondanivalóval is rendelkezik. A képi világ "szép", alakítások jók, ráadásul meglepően komoly színészek adták hozzá a nevüket. Alapból az sem zavar, hogy az idő előrehaladtával egyre messzebbre gurul el a készítők gyógyszere, aminek eredményeként a végére már-már paródiába megy át az egész. Remek film lenne, azt leszámítva, hogy olyan gusztustalanná válik, hogy az utolsó egyharmadában már többet néztem a TV melletti Zsolnayt, mint a képernyőt... Lehet megvárom, míg elhalványul az emlék és megpróbálkozok vele újra, mert most nehéz eldöntenem, hogy nézhetetlen, vagy remek filmet láttam. Picit a francia Martyrs jut eszembe róla, ami bár más stílus, de hasonlóan megosztó számomra. De ami a leginkább meglepő az a kritikusok pozitív véleménye, amit a számos elnyert díj formájában nyilvánítottak ki: Oscar, Golden Globe, Cannes...
macska78 2025 dec. 13. - 21:53:39
(151/157)
Imádtam😆.Hálisten nem moziban néztem meg.Színészek legalább jók benne,de hogy Demi Moor miért vállalta ezt el?!Felkerül nálam a méltó helyére a képzeletbeli listámra olyan alkotások mellé minta Neon démon,A ház amit Jack épített,Suspiria stb stb
Legalább egyszer kétszer jót röhögtem pl mikor átalakulva már megilyeszti a szomszéd srácot😁,az jó jelenet volt.Momdanivaló ide oda nekem szar volt.
8/10
InteriorLulu 2025 dec. 02. - 18:37:39 8/10
(150/157)
SPOILER
Van itt egy-két hozzászóló, akik szerint Elizabeth valójában halálosan megsérült a filmeleji balesetben, és a továbbiakat már hallucinálja a halálos ágyán. Szerintem ez ugyan legitim olvasat, viszont annak, hogy így értelmezzük-e a látottakat, vagy valóban megtörténtként, nincs különösebb jelentősége. A film ugyanis - és ezt maga a rendező is hangsúlyozza - tele van szimbólummal (kisebb részben metaforával), és főképp ezek révén próbálja kifejezni a mondanivalóját. Azaz nem érdemes azon még megakadni sem, hogy bizonyos dolgok mekkora természettudományos képtelenségek vagy életszerűtlen blődségek, hisz (jórészt) eleve a jelképek és átvitt értelműség világában járunk, így pedig alapból értelmüket vesztik a cselekményt illető alternatív értelmezések.

Más. Egy elmesélt történet belső törvényszerűségei, logikája ha nem stimmel, az minden esetben kárára válik, az mindig hiba. Itt ugye az van, hogy Elizabeth és Sue EGYEK, azaz a két fizikai test ellenére ők valójában egyetlen személy, ami konkétan azt jelenti - hisz kizárólag így lehet a sztorinak értelme -, hogy a tudatuk egyazon, közös. Azaz Elizabeth átéli mindazt, ami Sue-van történik, és fordítva. Oké. Ehhez képest viszont azt látjuk, hogy bármelyikük miután felébred az egyhetes "kómából", hamar rácsodálkozik - méghozzá többnyire kifejezetten hangsúlyosan, látványosan - arra, hogy a másik miket művelt, mekkora kupit hagyott stb. az eltelt hét alatt, vagy hogy miket nem mond már a talkshow-ban. Tehát nem emlékszik arra, amit ő maga (!) tett, csinált fél órával, fél nappal, öt nappal, bármennyivel korábban. Holott a közös tudat többek közt közös emlékeket és emlékezetet jelent. Vagy kéne jelentenie. Ugye.
A megoldás szerintem amúgy az lehet, hogy hogyne emlékezne, mindenre emlékszik, csak épp valahogy nagyon nem sikerült ezt megmutatniuk, vagy valahogy egyértelműen tudtunkra adniuk az alkotóknak. Megvan a logika - elméletben.
Mínusz 1 pont.

A másik mínusz pont a filmvégi totál abszurd és őrült, szerintem az addigi teljes koherenciát megbontó és eléggé öncélúnak ható vérzivatar okán megy, mégha biztos is vagyok benne, hogy mint minden másnak, ennek is megvan(nak) a maga jelentése(i). Túltolták, és egyébként ahogy látom, ezzel az érzéssel messze nem vagyok egyedül...
(A film legvége, azaz onnantól, hogy a valahányadik számú félresikerült Ripley-klón :) kibotorkál a studióból, újra tök rendben van.)
10/10
napviragi 2025 okt. 31. - 14:46:56 10/10
(149/157)
Ez a film egy mestermű!
2/10
Albeart 2025 okt. 23. - 17:08:22 2/10
(148/157)
Az alaptörténet tetszett, voltak benne elfogadható jelenetek. A téma jogos, kérdéseket vet fel önmagunk és az öregedés elfogadásáról. De ezzel a test horrorral még mindig nem tudok mit kezdeni , az undoritóbb undoritóbb jelenetekkel akarják felhivni a figyelmet , hogy még jobban beleégjen az ember agyába az öregedéssel járó gondolatok elfogadására (vagy épp utálatára)? Mert aki végig nézi ezt a filmet nem hogy nem fogja elfogadni az öregedést, hanem undort fog maga iránt érezni és inkább félni fog már csak a gondolattól is, hogy egyszer megöregszik :-D. Na ezt sikerült elérnie a filmnek. Kettest azért kap mert a szinészek jók voltak, alaptörténet rendben van, a képi világa is tetszett a vágások, néhol elfogadhatóan elvont.
Manapság tele a filmipar ilyen filmekkel (szennyel) , jó lenne a téma az alapötlet, de elcseszik ezekkel a túlzott undort keltő jelenetekkel. Ezzel semmit se érnek el, csak annyit, hogy rosszul érezd magad tőle (vagy csak én vagyok ezzel igy :-D ). Tucatfilm lett. Attól, hogy testhorrorrá tették ezt a filmet is, még nem lesz jó. Kár érte, mert az alapötlet, a történet, meg volt hozzá. :-)
1/10
jászvezér 2025 aug. 23. - 01:44:23 1/10
(147/157)
Ez valami hihetetlen hulladék film. Szeretem az elvont filmeket, nagyon is. De ez nem elvont,hanem egy gigahulladék.
joey l 2025 aug. 21. - 17:23:46
(146/157)
Ez elmond mindent 10pontból, -10. ekkora szemetet!!!!
8/10
gyereamozibabe 2025 aug. 12. - 11:38:05 8/10 Előzmény biffco
(145/157)
SPOILER: A vágott verzióban is van vérzuhatag, de még épphogy nem megy át paródiába, ami fontos különbség, mert egy "horrofantasy" történetet még elkönyvelhetek magamban úgy is, hogy a nő az autóbaleset után a purgatóriumba kerül, ahol kap egy utolsó lehetőséget a megnyugvásra. Teljesítik egy régi álmát, megfiatalodik, majd a kalandok során ráébred, hogy meg kell békülnie önmagával. Szerintem a fürdőszobája nem véletlenül hasonlított egy boncteremre. De egy "horrorparódiánál" már nem jutnak eszünkbe ilyen rejtett üzenetek. Egy pèlda az apró korrekcióra: az átalakulás után a "szörny" elkezd öltözködni, nézegeti magát a tükörben, feltűz egy fülbevalót.. ez még OK, de aztán egy másik fülbevalót is elővesz, és a torz fején (valahol hátul) keres neki egy alkalmas helyet. (ez már a geg túljátszása) .. majd elővesz egy hajvasalót, csak hogy azt a két szál haját is leolvassza. Itt már átbillentünk vicceskedésbe. A vágott verzióban is látod a tükör előtti részt, de a két legröhejesebb pillanat nélkül. Nincs stílusváltás. A vérzuhatagnak is voltak megdöbbentő, és röhejes pillanatai is. A közönségre ömlik a vér. Ez rendben. Lássuk, ahogy a producerek mások vérén (verejtékén) felkapaszkodva élősködnek. De miért csúsznak másznak (benny hill szerű jelenetek), és miért látjuk pörögni a torzót, miközben spiccel a vér? Ezek nélkül jobb a film. Amúgy többnapi meló volt a vágások környéki hangátmenetet tökèlyre csiszolni. Videán fent van. ("A szer, utolsó 15perc javítva")
SPOILER VÉGE

Más: a Django egy szuper film, de Waltz és DiCaprio "lelépése" után hatalmas a színvonalesés. Nem így látod? Jobb lett volna gyorsan lezárni a sztorit. Pláne, hogy itt is jött a szokásos Tarantinós stílusváltás. (JohnWick szerű lövöldözés) Ehelyett elnyújtja a lezárást (rátesz 30 percet), nem képes időben abbahagyni. (gyakori rendezői hiba) Szóval volt mit finomítani rajta, hogy aki először látja, az ne úgy álljon fel a képernyőtől, hogy "hát a végére kissé érdektelenül néztem, de legalább a 2/3áig szuper volt".
Az egészet azért csinálom, mert hozzám járnak mozizni a haverok (a technika miatt), és ha már nagynehezen rábeszèlem őket egy filmre (amire mindig van valaki, aki húzza a száját, mert "hallotta, hogy rossz"), akkor legalább megpróbálkozom a kármentéssel. (ha van alapja a kritikának, és ha megéri a fáradságot a film) Aztán átbeszéljük a kivágott részeket.
A legnagyobb projektem (hat hónapi meló) a Mátrix2+3 összevonása volt. Az is fent van vkvideón. (Filmbuherator) Itt is úgy éreztem, hogy az eredeti verziókra nem beszélnék rá senkit, mert tudom, hogy sok az üresjárat, és a konyhafilozófia. Az összevont verzió viszont egy ütős háromórás akciófilm lett. Ostoba, gyerekes jelenetek nélkül. Szerintem megmentettem az utókornak. Anno moziban láttam, és 20év alattn nem éreztem szükségét, hogy újraszenézzem (főleg a harmadik rész volt érdektelen, a végső Neo-Smith összecsapást leszámítva)... miközben az első részt számtalanszor láttam, mert abban nincs idegesítő jelenet. Na picit elkalandoztam, csak gondoltam leírom a motivációt.
biffco 2025 aug. 11. - 09:50:33 Előzmény gyereamozibabe
(144/157)
na hát akkor nálad van a gond ha megvágtak a djangot:D mondjuk amugy detto nálam is ez van, pl a killbilt nem birom megnézni:D nekem nem jön be ez a vérözön szindroma bármely filmben se (nem azért mert irtozok, hanem egyszereüen nem érdekel). de mig tarantinonál általában az egész real, és csak a filmek végére ömlik a vér abszurd modon már, addig ez a szer eleve horrorfantasy, igy lényegében (nálam) nem oszt-nem szoroz hogy elvitték a végletekig.

amugy ha nem lett volna a totál abszurditás a végén, akkor azt hogyan "oldották" volna meg hogy a film legvégén a mászkáló agyvelő-cafatokat a hollywoody sétányrol mossák fel. tehát "muszáj" volt egy még élő huscafat halmazt megjeleniteni amit simán felnyalnak a takaritogéppel a hirességek stényárol a csillgbol, és igy a maradék nyomok is elétünnek ami bizonyitaná hogy létezett valaha az az adott sztár(a film "mondanivaloja")...
8/10
gyereamozibabe 2025 aug. 10. - 22:30:36 8/10 Előzmény biffco
(143/157)
Jó hogy mondod Tarantinot, mert a Django végét is megvágtam :-) A film fantasztikus Waltz és DiCaprio haláláig, onnantól viszont fölöslegesen túlhúzott, és pár percig ráadásul átment JohnWickbe. (vkvideo-n szintén fent van "Filmbuherator" videói alatt). Ezt kármentésnek tekintem.
A SZERhez: az "eltúzás" nem lehet a lényeg. Az egész világ azon háborog, hogyan lehetett egy jó filmet az utolsó 15 perccel lenullázni. Ezt az ökörködést régebben meghagyták a producerek a "rendezői változatnak".
bontottcsirke 2025 aug. 10. - 21:18:32
(142/157)
Esetleg lassie hazatér?
bontottcsirke 2025 aug. 10. - 21:17:31
(141/157)
Nagyon érdekes témát dolgoz fel ebben a jellegtelen fostengerben. Egyszer nézős,de azt kell mondjam egyszer érdemes megnézni. A modern szépségkultusz bizarr kritikája. Demi Moore hatalmas.
biffco 2025 aug. 10. - 15:30:43 Előzmény gyereamozibabe
(140/157)
de pont az eltulzás a(z egyik) lényeg. olyan mint egy tarantino film. az is mind baromság lenne igy jorészt a felesleges tulzásba eső részek miatt
8/10
gyereamozibabe 2025 júl. 20. - 07:14:23 8/10
(139/157)
Haverokkal megnézettem a VÁGOTT verziót, amiből a filmvégi "horrorparódia" elemek legröhejesebb képkockáit kiszedték. Így az volt a véleményük, hogy a dráma ugyan átment groteszkbe, de nem voltak negatív megjegyzések. Ennyit számít, ha 8-10 percnyi túlzástól megszabadítanak egy amúgy jó filmet.
[SPOILER]A túlzó részek: Margaret rugdossa az öreganyó Demit. Túl sokáig tart. A szörny otthoni készülődése.. pl a hajvasalás, fülbevalóval bénázás. Az előadáson a szeméből előbuggyannó mell. A vérzuhatag. Ezeket a részeket rövidítve/kivágva a borzongás még épphogy nem csapát át röhögésbe, és így nagyjából megmenekül a film vége. Persze így is súlyosan beteg.
A videán a végét ("a szer utolsó 15 perc"), a leírásban az egészet megtaláljátok.
1/10
sorozatneked.hu 2025 júl. 16. - 22:01:16 1/10
(138/157)
1/10

Gusztustalan és hosszú volt. Ha 45 percben el tudták volna mesélni, akkor egy tök jó Végtelen határok epizód lehetett volna.