Téma: A szer

Anna Dé okt. 21. 13:34:03 Előzmény Zahire
(28/68)
Ellentétbe állítják a nő fiatalkori meg az időskori énjét. Spoiler!
Az idős énje megkönyörül a fiatalnak mert tovább akar élni a fiatalabbik formájában, míg a fiatalabb változat kinyírja az öregebbik énjét, mert szembesül azzal hogy mivé válik. Ugyanezen megyünk mi nők keresztül asszem. Kinyírnánk magunkban az öregebbik énünket csak hogy minél tovább fiatalok maradjunk. Ezért tud megélni a kozmetikaipar a nőkből. A plasztikai sebészek. Mert fiatal, hibátlan bőrű lányokkal reklámozzák a termékeiket, a szolgáltatásaikat aztán elhitetik veled hogy te is lehetsz ilyen. (Minden csak pénz kérdése.) Hogy aztán annyira szétoperáljanak amíg tényleg egy szörny válik belőled. A film szerintem groteszk formában ezt a jelenséget akarta megvalósítani.
Egyébként nem tudom hogy a felvetésedre válaszoltam-e, de nekem ez jött le a filmből. ;)
Zahire okt. 21. 10:38:32 Előzmény Anna Dé
(27/68)
Szerintem nem sugallja ....legalábbis általánosan nem.Itt egy meghatározott foglakozású, adott esetben fitneszműsort vezető nő kálváriájáról van szó, akit a bunkó főnöke egy fiatalabbra cserél le. De ezt nem vetíti ki a társadalomra, tehát nem arról van szó, hogy mondjuk , nagyon leegyszerűsítve egy vállalatnál minden x éves nőnek felmondanak, én nem mondanám, hogy ezt sugallja.Ráadásul a szimpatikus régi ismerősének úgy tetszik Elisabeth ahogy van, szóval számára a film szerint 50 + Elisabeth a nagy ő ....
Anna Dé okt. 21. 00:57:44 Előzmény Citizenx
(26/68)
Egy férfinak lehet tartogat a 60+ élet is sokat, de egy nőnek mégis mit? A hervatag bőrét, a szarkalábakat a szeme alatt?
Rohadtul nem kellett volna megnéznem asszem ezt a filmet így 40 pluszosan. Biztos vagyok benne hogy van még egy pár női pályatársam aki szívesen becsatlakozna a klubba. Ez a film nem is a megvalósitása miatt olyan horrorisztikus, hanem a témája miatt.. Azt amit sugallni akar. Hogy 50 felett már semmit nem érsz. Mint nő, mint dolgozó egyén. Kimentél a divatból. Mindenhogy. Egy olyan témát feszeget a film, ami tényleg megérett arra hogy valaki filmre vigye. De sokkal okosabbak ettől se leszünk. Meg fiatalabbak, szebbek se.
Nem is pontoznám, mert valahol tetszett is, meg nem is. Érdemes megnézni egyébként. Mindenképp.
7/10
And2727 okt. 20. 16:25:31 7/10
(25/68)
Tàrsadalomkritika.Nekem tetszett , a vêgêt leszâmîtva. Àltalànos problèmàkat boncolgat ,amire nincs megoldâs. Màs kèrdês ,hogy egy bombanő jàtssza a "a kiöregedett" 50est. El kell fogadni az öregedèst ,de ìgy, hogy mindenis a fiatalsàgròl szòl elèg nehêz elfogadni. A mai plasztikok vilâgâban kellett egy ilyen film .
Amikor a huszas korosztàlyom attòl fèl ,hogy hamarosan elèri a 30.at ,azèrt akkor elgondolkozom ,hogy milyen vilâgban èlek.
9/10
danek87 okt. 20. 12:05:42 9/10 Előzmény Zahire
(24/68)
Tudom ;)
Zahire okt. 20. 10:13:58 Előzmény danek87
(23/68)
Valóban ! Úgy tűnik, azt hirtelenjében kihagytam ...! Nem konkrétan ide tartozik, de a szemfog egy-gyökerű, nem kettő illetve injekciós tűben nem ajánlatos légbuborékot hagyni ( nem akarok spoilerezni, de biztosan tudod, milyen jelentekre gondolok ):
9/10
danek87 okt. 20. 10:02:35 9/10 Előzmény Zahire
(22/68)
Az említetteken kívül nekem még a https://port.hu/adatlap/film/tv/felelmetes-tarsasag-dark-society/movie-116280 fináléja is eszembe jutott.. Annak a vége is hasonlóan elborult testhorror...
Zahire okt. 20. 08:59:04 Előzmény MillerM
(21/68)
Úgy fogalmaznék, hogy ügyesen turmixolták a Dr.Jekill és Mr. Hide, A légy, A jól áll neki a halál, a Két test egy lélek filmeket és ezt még megöntözték rengeteg vérrel.Magam részéről az utolsó activátoros jelenettől nem is értettem a filmet...hogy ott miért is történik, ami ....
Zahire okt. 19. 21:28:30 Előzmény S.P.Q.R.
(20/68)
De azért a fiatalabb változata sokkal jobb csaj !
Zahire okt. 19. 20:01:39 Előzmény S.P.Q.R.
(19/68)
Persze, nagyon jó nő Demi Moore, de azért ne felejtsük el, hogy van abban egy adag művi beavatkozás is.
9/10
danek87 okt. 19. 17:21:32 9/10
(18/68)
És "Men" nél meg a "Titán"- nál nyavajogtak sokan, hogy milyen beteg undorító... de hát ilyenek (is) kellenek a horror műfajba...
9/10
MillerM okt. 19. 16:54:41 9/10 Előzmény Ildika79
(17/68)
Azért sok mindent lehet rá mondani, de hogy gagyi lenne azt azért nem.. Az amúgy teljesen érthető, hogy a vége miért nem tetszhetett sokaknak, mert tényleg kicsit túl lett tolva.. de így lett teljes a katarzis.
10/10
Milmel003 okt. 17. 23:24:07 10/10
(16/68)
Ezt a filmet mindenki számára kötelezővé tenném. Kicsit úgy éreztem magam, mintha a Black Mirror egyik epizódját nézném. Minden percért hálás vagyok, amiért láthattam mert rájöttem mik számítanak igazán! Egyik kedvenc filmem lett!
8/10
blood.1 okt. 16. 23:15:37 8/10
(15/68)
Ötletes, de nem volt sem undorító , sem ijesztő. Itt írták alább, hogy az öregedés el nem fogadását lehet célravezetőbb lett volna egy hétköznapibb, nem Demi Moore féle bombázóval demonstrálni, viszont szerintem legalább annyira szól a film a show business parazitizmusáról, mint az idő múlásának nehézségeiről és ehhez ő megfelelő alany volt.
10/10
UncleSam okt. 16. 18:09:19 10/10
(14/68)
Kemény.
1/10
Ildika79 okt. 15. 22:48:34 1/10 Előzmény Monika_1983
(13/68)
Igazad van. Gagyi, nevetséges maszlag.
1/10
Ildika79 okt. 15. 22:45:28 1/10
(12/68)
Gagyi, zs kategóriás horror. A végén a moziban már többen felnevettünk. Na nem is érdemes róla többet filózni, erről ennyit.
5/10
S.P.Q.R. okt. 15. 13:49:48 5/10
(11/68)
Nem annyira jó, mint amennyire fel van hájpolva. Vizuális élményként valamelyest működik, kapunk pár undorító jelenetet (bár vannak ennél sokkal durvább filmek is szép számmal) + pár jó csajt, akiket szívesen néz az ember, főleg alulnézetből...de ezen kívül egy felszínes, hatásvadász, bugyuta film, amit próbálnak nagyon komoly, mély üzenetű társadalomkritikaként eladni. Viszont nem tudja jól, hatásosan bemutatni a komplex problémát (csak felszínesen) és arra választ sem tud adni (nem is próbál).

Innentől SPOILERES lesz, bár elég kiszámítható és súlytalan a sztori, úgyhogy talán nem lövök le nagy fordulatokat:
- Demi Moore karakterével nem lehet azonosulni. Egy gazdag celeb, aki táncikál a kamerák előtt, mert jó nő még 60 évesen is. Ennyi. Nagyon mást nem is tudunk meg róla. Bár a film szerint csak múlt időben volt jó nő, hiszen kiöregedett, de a valóságban 10-ből 10 nő szeretne így kinézni 60 évesen (sőt, akár 40 évesen is). Ezért nem is lehet átérezni se a motivációját, se a testkép zavarát, lelki bajait, mert eleve egy nagyon kivételes, sokak által irigyelt helyzet az övé. Jobb lett volna egy átlagos kinézetű és társadalmi helyzetű idősödő nő testképzavarát bemutatni (életszagú példákkal), mintsem a felső tízezer egy nagymama korban lévő, de még mindig bombajó nőjének a karrierproblémáját. Hitelesebb lett volna.

- A film címét is tartalmazó, a sztori középpontjában lévő dologról (vagyis a szerről) tkp. semmit nem tudunk meg. SEMMIT. Valaki valamikor megalkotott valamit, valamilyen módon, valamilyen céllal, amit aztán valakik odaadnak titokban a Demi Morre-féléknek kísérletezésképp. Kedves néző, legyen ennyi elég...hát kösz, gondolom ez a kreativitás szülte meg a film címét is: "A szer". Természetesen a szernek a biológiai mechanizmusa, működése TOTÁLISAN ellenkezik a biológiával, a fizikával és a józan ésszel, de hát ez van, higgyük el, hogy ilyen is lehetséges, mert csak. Nem azt mondom, hogy egy film nem rugaszkodhat el a tudománytól, de ez így ebben a formában nevetséges, amit bemutatnak (pl. hogyan tudna egy perc alatt "kinőni" az emberből még egy ember, hogyan tudja 1 hétig a "pihenő" test megtartani az életfunkcióit, miért kapcsol ki az agya, öntudata, aztán a végén mégse...áhh annyi baromság van itt, hogy felsorolni is lehetetlen)

- Sablonos, egydimenziós mellékszereplők mindenhol (a megalomán főnök, a rejtélyes idegen(ápoló), aki beszervezi, a szomszéd, az alkalmi partner) és sablonos történetvezetés, nulla eredetiséggel. Főhősünk NYILVÁN nem tudja tartani a mértéket és elcseszi, amit el lehet. Egyetlen szabály van (7 naponta cserélni), azt is megszegi, amitől egyre rondább lesz, végül pedig egy szörnyszülötté válik. Ennyi a sztori és a tanulság. Amivel önmagában nem lenne baj AKKOR, ha mindez jól fel lenne építve, átélhetően bemutatva, izgalmas eseményekkel, szereplőkkel, dialógusokkal stb. de mindez nulla.
7/10
Antal Kellner okt. 15. 10:38:10 7/10 Előzmény Sweet-But-Psycho
(10/68)
Egyetértek.
7/10
Antal Kellner okt. 15. 10:33:55 7/10
(9/68)
Baromi jó a sztori,Demi Moore nagyon jól néz ki,és a film is tetszett,de a végét már szerintem nagyon túl tolták. Nem ijesztő,nem gusztustalan volt a vége,hanem már inkább vicces. Önmaga paródiája lett. Pedig tényleg jó film, de a vége... vicc.