Téma: A szer

4/10
offtopic
sexykex jan. 13. 18:48:41 4/10 Előzmény The Cortez
(109/109)
Teljesen zümi vagy tesó. Hagyjuk már ezt a fenébe! Nagyon ne lepődj meg, ha a továbbiakban nem foglalkozom veled. Bocs, de nem vagyunk egy súlycsoportban…
7/10
The Cortez jan. 12. 21:47:51 7/10 Előzmény sexykex
(108/109)
Igen, azért írtam így, mert egy elég hajmeresztő dolgot írtál. De gondolom nyilván a felháborítás volt a célod.
Az is természetes, hogy a fiatalok segítik az öregebbeket. Az idősebbek általában visszakapják, ha nem, akkor annak simán lehet valami oka is.

„Az emberek 80%-át valamilyen szinten kihasználják a fiatalabbak és az állam is az öregeken spórol.”

Akkor a fiatalok fiatalokat is kihasználnak? Jó is lenne, ha hetente korrigálnák a benzin árát. Fizetésemelés a fiataloknak is csak évi egyszer van.
4/10
offtopic
sexykex jan. 12. 13:36:13 4/10 Előzmény The Cortez
(107/109)
„Na mesélj! Mire alapozod ezt az újabb baromságot?” – A mondat értelme: A sok baromságod mellé, most mondtál egy újabbat; miért? Tehát szerinted, aki nem „bunkó” az így kezd el egy beszélgetést?
Szerintem viszont nem mindegy, hogy egy okos ember hülyéskedik vagy egy hülye ember okoskodik. Azzal kezdtem a mondandómat, hogy: „Van egy-két alapigazság, amit mindenki tud vagy jó lenne, ha tudna.” Teljesen természetes dolog, hogy az idősebb ember segíti a fiatalokat és sokszor nem csak családon belül. Azután, ha megöregszik, akkor ezt nem mindig kapja vissza. Nyilvánvaló, hogy általánosságokról írok, hiszen minden család és minden élethelyzet más. Van, ahol élelmiszerre van szükség és van, ahol autó a segítség. (Pl: Régi autómat a lányomnak adtam, aki kb. 6 éve azzal jár a munkahelyére, bevásárolni és azzal viszi a gyerekeket edzésre és az iskolába. Van egy családi autójuk, de ő nem szereti és a férje sem, ha azt viszi el.) Nyilván nem akarok magamról beszélni, de másképp nem akarsz megérteni. Az emberek 80%-át valamilyen szinten kihasználják a fiatalabbak és az állam is az öregeken spórol. (A benzin árát hetente korrigálják, a nyugdíjakat év végén, ha rosszul lőtték be az inflációt. Ha rosszul számolták ki, akkor sohasem. Kedvezmények? A kommunizmusból itt felejtett utazási kedvezményeken kívül esetleg az önkormányzatok adnak valamit: különösen választások előtt.)
7/10
The Cortez jan. 11. 21:01:14 7/10 Előzmény sexykex
(106/109)
A születéses részig igazad van, bár azt kifelejtetted, hogy nem a gyerek akart megszületni. A lakáshoz meg az autóhoz nem mindenki kér anyagi támogatást a szülőktől. A szabadidőre sem mindenki tart igényt, ha már vannak gyerekek. Munkahelyen másokat is kihasználnak. A nyugdíjasok sok kedvezményben részesülnek.

Nem estem neked, főként nem bunkó módon. Ezért sem értettem a hisztidet.
4/10
offtopic
sexykex jan. 11. 16:09:41 4/10 Előzmény The Cortez
(105/109)
A filmben Elisabeth fiatal énje Sue szó szerint kiszipolyozza az idősebbet. A valóságban ez a fogantatással kezdődik. Először a magzat élősködik az anyán, később a csecsemő. A gyerekek nőni kezdenek, de önállóan sokáig életképtelenek. Felnőnek, de kell az anyagi segítség a lakáshoz, az autóhoz. Később ez még fokozódik! Ha megszületnek az unokák, akkor már a szabadidődre is igényt tartanak. Mit nem lehet ezen érteni? Az elmúlt korokban is addig tisztelték az öreget, amíg dolgozni bírt és adni tudott.
Az idősödő embert nem csak a saját családja használja ki, a munkahelyeken ugyanez van. A karrieristának, a törtetőnek, a szebbnek vagy az erősebbnek a legtöbbször sikerül lenyomni az idősebbet. Nincs min csodálkozni, még az állatvilág is így működik. Ez az élet rendje!
Azután itt van szeretett kormányunk, amelyik mindig megőrzi a nyugdíjak reálértékét. A statisztikák szerint a minimálbér 81%-kal, az átlagnyugdíj 68%-kal nőtt az elmúlt 5 évben. Megnyugtatlak, a valóságban az elmaradás jóval nagyobb. Orbánék már 2011-ben megszüntették az Alkotmányt és a helyébe lépő Alaptörvényből kifelejtették a kötelező TB-t és a kötelező nyugdíjat. A nyugdíj ma már nem kötelezően jár, hanem csak adható. Orvosi ellátásra is többször lenne szüksége az időseknek, de az egészségügy katasztrofális állapotban van. Szóval még az állam is szívatja az öregeket.

Végül! Nem te vagy az egyetlen, aki bunkó módon nekem esik. Kérdezhetne bárki normálisan, de inkább felbosszant. Pedig nálam: Amilyen a mosdó olyan a törölköző. (Mondom másképp: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.)
7/10
The Cortez jan. 10. 22:37:09 7/10 Előzmény sexykex
(104/109)
Szóval nem tudod, fogalmad sincs mire alapozod, csak provokálásból idehánytál valami hangzatosat, most meg lányos zavarodban illemtanárt játszol és taplózol :)
7/10
The Cortez jan. 10. 22:34:46 7/10 Előzmény Damill
(103/109)
Mert? Megmondóember? Mondanivaló nélkül? Írja az, aki baromságokat állít filmekről, majd neki áll feljebb, ha kérdést tesznek fel neki. A no life honnan jött?
4/10
offtopic
sexykex jan. 10. 17:11:57 4/10 Előzmény The Cortez
(102/109)
Talán, ha így kezdted volna: Az idézett mondatoddal nem értek egyet. Kifejtenéd ezt részletesebben?
De, nem így kezdted! Akkor most te meséld el, hogy miért is kellene nekem a világ összes taplójával szóba állnom?
7/10
Damill jan. 09. 23:48:18 7/10 Előzmény The Cortez
(101/109)
Látom, te vagy a helyi no-life megmondóember, csak mondanivaló nélkül.
7/10
The Cortez jan. 09. 22:59:51 7/10 Előzmény Damill
(100/109)
Az lényegtelen.
7/10
Damill jan. 09. 22:35:08 7/10 Előzmény The Cortez
(99/109)
Mert olcsó hatásvadász, azért.
7/10
The Cortez jan. 09. 22:01:43 7/10 Előzmény sexykex
(98/109)
„Ilyen, hogy a fiatalok mindig kihasználják, kiszipolyozzák az időseket.”

Na mesélj! Mire alapozod ezt az újabb baromságot?

7/10
The Cortez jan. 09. 22:00:11 7/10 Előzmény Damill
(97/109)
Mitől nem művészfilm?
4/10
sexykex jan. 09. 21:31:31 4/10
(96/109)
Nem állítom, hogy értettem ezt a filmet. Van egy-két alapigazság, amit mindenki tud vagy jó lenne, ha tudna. Ilyen, hogy a fiatalok mindig kihasználják, kiszipolyozzák az időseket. Ilyen, hogy bizonyos munkákhoz fiatalokra van szükség. Ilyen, hogy az idősödő ember fizikailag, esztétikailag, sőt szellemileg is változik és ezt a változást illik elfogadni. Ha erről szólt értettem, ha ezen túl is voltak rejtett értékei, akkor nem. Egy biztos: túl sok munkát adtak a maszkmestereknek, túl sok kecsapot spricceltek szét és túl sokszor használták a kaleidoszkópot. Még biztosabb, hogy nekem nem tetszett.
7/10
Damill jan. 08. 07:25:37 7/10
(95/109)
Baromállat film ez. Stílusában, karaktereiben emlékeztet a Mechanikus narancsra és a Ragyogásra. De nem művészfilm, csak egy sima horror, ami a gusztustalansággal operál.
10/10
dodoport jan. 07. 14:33:07 10/10
(94/109)
Nagyon jó színésznői munka nekem meglepetés volt. Megosztó film. Rám nagy hatással volt. Zseniális, rég láttam ilyen jellegű filmet.
7/10
Ildikó Nóra jan. 07. 09:58:34 7/10
(93/109)
A történet, a szereposztás, az operatőri munka, a filmzene, a díszlet, a színek, a szinkron (kivéve Margaret Q. magyar hangja) és a film eleje is tetszett, a vége már nem, kissé "sok" volt, de nem volt meglepő, ismerve a rendezőnő korábbi filmjét. A főszereplőknek jól állt a szerep, Dennis Quaid is Golden Globe-díjat érdemelt volna.
6/10
gyereamozibabe jan. 05. 10:00:08 6/10 Előzmény pixelekofficial
(92/109)
Ohh.. akkor ez tisztára olyan film volt, mint a Világítótorony.
És még egy érv a verziód mellett: a nő fürdőszobája gyanúsan steril. Mint egy boncterem.
6/10
kybuck jan. 05. 05:54:51 6/10 Előzmény pixelekofficial
(91/109)
Tetszetős ez a felfogás is, kétségtelen így is lehet értelmezni, talán pont az is a cél, hogy értelmezze mindenki úgy a látottakat, ahogy szeretné.
6/10
gyereamozibabe jan. 02. 10:12:42 6/10
(90/109)
A film első fele miatt szerintem megéri megnézni. Viszont a végéből sokat ki kell vágni. (neki is állok) Amúgy sajnálom, hogy a két ember között nem alakult ki interaktívabb kommunikáció. példul videóüzenet, vagy legalább cetlik küldözgetése a másiknak. A "Különválás" (Severance) című sorozatban sokkal jobb volt ez a harc a két lélek között. Ez a "kupit hagyok a lakásban, mert utálom a másik énem" nagyon gyerekes üzengetés.