The_Sandman 2022 dec. 27. - 01:21:02
(5/65)

A végét a megtekintés pillanatában elnagyoltnak, lezáratlannak éreztem, de ülepedve kicsit, jó ez így, nem kell az extra brutális drámai végkifejlet mindenhová, pláne egy "semmiből" kipattant konfliktusba. A főszereplők kiválóan játszanak, a háttértörténet egyszerű, egy sor terhelt figurával (ha szarkasztikusan akarok fogalmazni: meglátszik, hogy ott a szigeten genetikai szörnyszülöttek élnek, a generációkon át egymás közötti házasságnak megvan az eredménye) Ajánlott darab!

karesz76 2022 dec. 22. - 08:56:49
(4/65)
Aki szereti a drámát annak biztos tetszeni fog a film.
A szereplők jók a szöveg jó, a diszlet jó.
Két ember "megromlott" barátságáról, és a köztük zajló párbeszédről szól nagy vonalakban.
De nekem nem tetszett!
Számomra egy szörnyen unalmas, igazából semmiről nem szóló történet volt ez.
Ilyen, és ehez hasonló történetek, nap mint nap lejátszódnak, bármelyik falú kocsmájában, de mondhatnám azt, hogy bármelyik párkapcsolatban előfordulnak hasonló helyzetek, ott is az eggyik napról a másikra sokan mondják a párjuknak, hogy ennyi volt, többet ne szólj hozzám, ne keress. És sok esetben ezt a másik fél nem tudja elfogadni, és ugyanigy keresi az okokat. (na jó talán az újukat nem vágják le az emberek nap mint nap, bár mondjuk férfi és nő között hasonló helyzetekben ennél rosszabbak is vannak, amit az esti híradóban látunk).
Szóval ez egy olyan történet, amin már te is valószinűleg átestél (persze nem pont igy), épp ezért unalmas is.
pihes 2022 dec. 21. - 14:39:11
(3/65)
4/10
JBauer83 2022 dec. 19. - 10:21:24 Előzmény 3,14159
(2/65)
Ha történelmi metaforaként tekintesz a befejezésre, és megvonod a párhuzamot a "fő" szigeten zajló konfliktussal, akkor a befejezés - és a "banshee" szerepe a címből - is nyer egy olyan extra értelmet, ami megadja a befejezésnek azt a hiányzó réteget, ami miatt nehéz hova tenni elsőre a záró képsorokat. Persze megáll önmagában is, de szerintem így kerek!

A kettészakadó Írország fölött ott áll Anglia, aki elégedetten figyeli, ahogy - egy időre, mert tudjuk, hogy a konfliktus enyhült aztán - elégedetten figyeli, ahogy testvér testvér ellen fordul.

3,14159 2022 dec. 14. - 19:45:23
(1/65)
Aki vevő a feketehumorra az talál benne pár jó poént, de azért ez alapvetően egy brutális dráma!
Elég összetett téma, nem sok filmmel kapcsolatban éreztem ezt, hogy pár napig ezt pihentetnem kell, aztán újra nézni.
A látványvilága, korabeli hangulata, operatőri munka is jó.

Nem tudom, hány pontot adnék rá. Maradt bennem valami hiányérzet, a feloldatlanság miatt, és ezt nem szoktam meg a tipikus hollywoodi hepiendeknél. Amire mondhatnám, hogy nem tetszik, de egy ilyen filmnek, milyen vége legyen?
Lehet, hogy így a legjobb. Vagy gagyi lenne másképp.
Hát, majd valamikor újra nézem, és újra átgondolom. Most olyan 8-9 pontot adnék rá.