EIB 2018 máj. 27. - 14:09:03 Előzmény piciborso
(28/88)
Nézd, lehet, részben tréfásnak szántad a hozzászólásodat, de ugyanolyan sztereotip a megközelítésed, mint amilyen a sorozat. Ha valakinek ezzel a sorozattal problémája van, az nyilván csak férfi lehet, és persze minden bizonnyal frusztrált.
Ahogy a sorozatban (legalábbis az 1. évadban) sincs szinte egyetlen jó arc férfi szereplő sem, aki mégis, az meleg, színes bőrű vagy b*lf*sz, ugyanúgy akinek gondjai vannak a sorozattal, csak férfi lehet.
Ugyanaz a "logika"...
1/10
sflkjs 2018 máj. 25. - 22:14:02 1/10 Előzmény piciborso
(27/88)
Én nő vagyok és ballibezek meg multikultizok. Sőt, néha még feminácizok is. Vizsgald meg az berögződéseidet a pasikról.
EIB 2018 máj. 24. - 19:56:53 Előzmény elemes
(26/88)
Mindenesetre a mesterséges megtermékenyítés lehetősége szóba sem kerül (legalábbis az 1. évadban), hanem az aktusnál a feleség is jelen van, amint a férj és a szolgálólány közösen talán kiizzad egy gyereket, egészen abszurd és beteges az egész ceremónia... És valaki szerint ez benne a levegőben, mert Orbán szövetséget akar kötni a nőkkel, hát persze. Weimarizálódunk is, kb 1990 óta, mindig barna eső veszélye van, most már egy ideje a nők szülőgépekké degradálásának esélye is fennáll, mint az ilyen nagyon okos sorozatokból megtudhatjuk...
És hol? Természetesen véletlenül sem az arab világban vannak elnyomva a nők, hanem a szabadság hazájában, az USA-ban, ahonnan csak Kanadába lehet menekülni. Minden nőnek olyan veszélyeket kívánok a szülőgéppé degradálódáshoz, ami az USA-ban fennáll.
elemes 2018 máj. 24. - 12:43:47 Előzmény sflkjs
(25/88)
"siman beultetik es csa."

Ez nem ilyen egyszerű.
1. hormonkezeléssel mesterséges tüszőérést kell előídézni a genetikai anyánál
2. az érett petesejtet ki kell venni a petefészekből
3. in vitro megtermékenyítés mikroszkóp alatt a genetikai apa spermiumával
4. hormonkezeléssel a dajkanya méhét elő kell készíteni a zigóta befogadására
5. be kell helyezni a zigótát, reménykedve a megtapadásban.

részletesebben lásd wikipédia

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mesters%C3%A9ges_megterm%C3%A9keny%C3%ADt%C3%A9s#IVF_%E2%80%93_in_vitro_fertiliz%C3%A1ci%C3%B3
elemes 2018 máj. 24. - 12:38:53 Előzmény microtrauma
(24/88)
szakértelmet sugalló
idegen szavak
egymásra hányva
mi a fasznak
microtrauma 2018 máj. 24. - 01:24:38
(23/88)
no konzisztencia, az emberi psziché következetességét csak nyomokban tartalmazza
irracionálisan módosult tudat állapotok
totalitárius rendszer, zökkenőmentes, ám okkult ráiktatása a demokratikusra
a masszív individualitás abszurd likvidálása
az aktív önkifejezés-önmegvalósítás átszervezése passzív agresszív fegyveres miliciába
releváns előzmény nélküli, abnormális magatartás
extrém frusztrációk, fizetett, rejtett tartalommal
válogatott, okság nélküli szado, a szenvedtetés 50 árnyalatában
szelektív rabszolgasors, izaura újrahasznosítva
posztmodernizmus radikális módozatban

szájbarágós narratíva
lapos, egysíkú dialógusok
illogikus ideológia
konstans amortizálódó redundanciák
repetitív stilisztika
sztereotip karakterábrázolás, ebből következő zéró karakterfejlődés
piciborso 2018 máj. 22. - 23:15:52
(22/88)
Ezt a sok frusztrált pasit akit itt összehordott a szél :)) a lényeg hogy lehessen egy kicsit feminácizni, ballibezni, multikultizni. Hiába. A férfi egóhoz semmi nem ér fel ;-)
1/10
sflkjs 2018 máj. 20. - 21:01:16 1/10
(21/88)
A pilotot nezem most. Mekkora baromsag... Ha a jovoben akarnak gyereket a gazdagok, siman beultetik es csa. Felesleges a sok eroszak. Amugy k-ra nem erdekel a tema, mit lehet ezen egy egesz sorozatot csinalni?! Raadasul tobb evadon keresztul... Biztos, hogy nem fogom nezni. Es direkt promotaljak a multikultit, jo kis liberalis propaganda szerint:interracial par, felver gyerek, a masik szogalolany leszbi, stb.. Annyira atlatszoan manipulativ. Es lassu, vontatott, hogy mindjart elalszom...
Ezüstliliom 2018 máj. 04. - 20:01:28 Előzmény EIB
(20/88)
"...Nem érzem úgy, hogy benne lenne a levegõben, hogy a nõket szülõgéppé degradálják, sõt, a tendencia teljesen ellentétes..."

Nos, Orbán pont most akar "megállapodni a magyar nőkkel", hogy mit kérnek cserébe azért, hogy többet szüljenek. De mit oldana ez meg, ha a felnövő gyerekek mind elmennek külföldre (migránsokká válnak)? Talán először a kivándorlás okait kellene megszüntetni...

"...És ezenkívül: hogy tudták magukhoz ragadni a hatalmat, hogy a csudába sikerült mindezt az õrületet megvalósítani?
Nem tudjuk meg, persze lesz 2. évad is..."

Szerintem elég sok kiderült az első évadból is.
1/10
csomolungma 2018 máj. 03. - 17:02:29 1/10
(19/88)
Valaki tudja miért kopte ki a sutit az elso evadban a babavaro bulin? Kérte aztan sirva kikopte
R.mara 2018 márc. 09. - 20:34:27
(18/88)
Na látod, hogy megvan a párhuzam! De ha egyszerûen a fundamentalista iszlám nõk helyzetét írták volna le, akkor sokkal kevésbé lett volna megrázó. Mondván, hogy egy másik kultúrában ezt másképp élik meg az emberek. Ha viszont lefordítják ezt a dolgot a mi kultúránkra, akkor nagyobbat üt, és jobban érthetõ.
Ennek a mûfajnak ugyanis pont az a jelentõsége, hogy olyan témákat tud górcsõ alá venni, amik amúgy nem érdekelnék a jónépet, hisz nem velük történnek ilyesmik. Így viszont elgondolkodnak rajta.
EIB 2018 márc. 09. - 17:36:40
(17/88)
Nem általában van szó diktatúráról a sorozatban, hanem egy vallási fundamentális totalitarizmusról (amit természetesen keresztények valósítanak meg, az iszlámba belerúgni kevésbé lenne PC Hollywoodban), ami történetesen a nõk elnyomásáról szól. Ha valaki kinyitja az újságokat, figyeli a híreket, akkor az a tendencia érvényesül a nyugati világban (Észak-Amerika, Európa, Ausztrália), hogy a nõket elnyomják? A szegény, elnyomott amerikai nõk Kanadába menekülnek? (Érdekesebb lett volna az arab világban élõ nõk helyzetérõl filmet forgatni, de az kevésbé lett volna politikailag korrekt.)
Hangyányit más, hogy mikroközösségekben sajnos elõfordul az erõszak, minthogy ha valaki ilyen módon hatalomra kerül, és diktatúrát vezet be. Hogyan? Milyen társadalmi támogatottsággal? Kikre alapozva? Az Egyesült Államokban? Ki a fene gondolja komolyan, hogy ilyesmi benne van a levegõben?
(Itt most mellékszál, de persze a "családon belüli erõszak" a feministák (nyelv)politikai küzdelmének eszköze, amelyet sajnos a - pc-re törekvõ - mainstream média is átvett - a család fogalmának tudatos rombolása, degradálása zajlik, a "párkapcsolaton belüli erõszak", "gyermekkel szembeni erõszak" kifejezés tán nem ütne akkorát. Persze ez a jelenség - bárhogyan nevezzük - bõven elõfordul férfiak kárára is, de nem vitatom, hogy jóval ritkábban.)
Például az történik manapság a nyugati világban a metoo túlhajtása közepette, hogy úgy jelentik be az Oscarra jelölt rendezõket, hogy Greta Gerwig és 4 férfi. Minden férfit potenciális bûnösnek tekintenek. Mintha az a 4 férfi rendezõ tehetne arról, hogy kevés nõi rendezõ van. Mintha az önmagában érdem lenne, hogy valaki nõ. Greta Gerwig jelölésének oka nyilvánvalóan az volt, hogy nõ. Ebbõl pedig egyenesen következik, hogy egy tehetséges férfi rendezõ azért nem került be, mert férfi. Kiket diszkrimináltak tehát ebben az esetben? A férfiakat. Itt tartunk.
(Nem, nem gondolom, hogy bizonyos szakmákban, pl a tanítók, tanárok, ápolók, bírók esetében probléma lenne, hogy ott jóval több nõ van, mint férfi, és azt sem gondolom, hogy férfi tanító-, óvóbácsi- vagy ápolókvótáért kellene verni az asztalt.)
Ha már a feministák valahogy le akarják vezetni a bennük felgyülemlett frusztrációt, javaslom, hogy inkább az arab világban élõ nõk helyzetével foglalkozzanak.
R.mara 2018 márc. 09. - 16:27:01 Előzmény EIB
(16/88)
Szerinted a diktatúrára való hajlam egy nem létezõ démon? Nézz már körül egy kicsit!
Pont olyan valós, mint a családon belüli erõszak, ami a diktatúrának egy belterjes formája.
EIB 2018 márc. 09. - 15:22:32 Előzmény tomtom90
(15/88)
Pedig nem nehéz kitalálni.
Politikai, ideológiai okokból túlhájpolt sorozat.
A feminizmus (és a genderszekta) mindenkit kiátkoz, aki másképpen gondolkodik, ráadásul nem létezõ démonokkal viaskodnak.
1/10
tomtom90 2018 febr. 06. - 23:28:51 1/10
(14/88)
Borzasztóan vontatott és erõtlen ez a sorozat, pedig mostanában sok jó sorozatot láttam.
Alapvetõen jó a kiinduló sztori, de annyi indokolatlanul elnyújtott drámainak szánt semmitmondó jelenettel van teleszórva, hogy a 10%-át át kell tekerni minden résznek, hogy ne dobja fel az ember a pacskert.
Nem értem miért van ennyire felhype-olva ez a sorozat, szerintem a Védett férfiak címû Merle könyv sokkal nagyobbat robbantott ilyen témában, ráadásul a 70-es években!
dancyy 2018 jan. 20. - 09:08:59
(13/88)
Jákób meggazdagodik
1 Amikor Ráhel látta, hogy õ nem szülhet Jákóbnak, féltékeny lett Ráhel a nõvérére, és ezt mondta Jákóbnak: Adj nekem fiakat, mert ha nem, belehalok! 2 Jákób megharagudott Ráhelre, és így szólt: Talán Isten vagyok én, aki megtagadja tõled az anyaméh gyümölcsét? Zsolt 127,3 3 Õ pedig ezt felelte: Itt van Bilha, a szolgálóleányom, menj be hozzá, és ha majd a térdemen szül, az õ révén nekem is lesz fiam. 1Móz 16,2 4

Hihetetlen erdekes sorozat, nekem 10/10 :)
Ezüstliliom 2018 jan. 13. - 16:22:24
(12/88)
Akik itt feministáznak, azoknak elég szegényes a fantáziájuk. Teljesen mindegy, milyen tulajdonság szerint csoportosítjuk az embereket, itt a lényeg az elnyomás, megalázás, a diktatúra. És sajnos nap mint nap látunk ilyesmire példát mifelénk is, csak a szálka még nem szúrja a szemünket úgy, mint a sorozatban felnagyítva a gerenda. Én a magam részérõl biztos, hogy a megtakarított pénzemet nem tartom bankszámlán, és nem azért, mert (szõke) nõ vagyok. A magánnyugdíjpénztári befizetéseinket már lenyúlták...

A sorozatról konkrétabban: tényleg lassan halad a történet, de szerintem kell is idõ, hogy az ember értelmezze, megeméssze a látottakat, és elgondolkodjon róla. Szerintem ütõs film. Az sem véletlen, hogy nem egy bombázó játssza a fõszerepet. Így jobban érthetõek az események.

SPOILER
Az egyik nagyon fontos jelenet az, mikor zárolják a nõk bankszámláját, és csak a legközelebbi férfi hozzátartozójuk férhet hozzá. A fõszereplõ férjének reakciója: "Ne aggódj, drágám! Én mindig gondoskodni fogok rólad!" Nem pedig az, hogy természetesen azzal a pénzzel továbbra is te rendelkezel.

Ami még tetszett, mikor kiderült, hogy a parancsnok feleségének visszanyalt a fagyi: részese volt az új rendszer felépítésének, erre õt is kirekesztik a vezetésbõl, mert nõ.

SPOILER vége

Én azért remélem, hogy néhány férfi is megnézi, és elgondolkodik rajta egy kicsit. Volt már rá példa, hogy megértette néhányuk az elnyomás mibenlétét, bizonyíték rá Merle, aki megírta a Védett férfiakat.
Polaris9 2018 jan. 08. - 18:33:18
(11/88)
Ez a nõ úgy néz ki mint zsidó templomban az utálatos kép. Nem találtak volna szebbet?
EIB 2017 dec. 29. - 01:06:48
(10/88)
Ez egy profi sorozat, különleges és egyedi atmoszférával. Kíváncsi vagyok, hová fut ki a 2. évad, bár az érzéseim ambivalensek.
Nem érzem úgy, hogy benne lenne a levegõben, hogy a nõket szülõgéppé degradálják, sõt, a tendencia teljesen ellentétes. Hogy éppen ez történne, ráadásul az USA-ban? Mennyi ennek az esélye?
Kár lenne tagadni a film (és a könyv) mögött meghúzódó ideológiai/politikai szándékot (az értékeléseket is átitatja mindez, van olyan értékelõ, aki szerint a "vak komondor és a lúgos orvos országában nem is olyan idegen" a történet - WTF?), mindenesetre szegény feministáknak egészen biztosan elõírják kötelezõ jelleggel a megtekintést. :)
Az is érdekes, hogy ennek a sorozatnak a fórumaihoz szinte kivétel nélkül nõk szólnak hozzá, a férfiak meg leginkább ellenérzéseiket fejezik ki.
Pedig az 1. évad legkegyetlenebb szereplõje nem éppen férfi... Szóval hangyányit összetettebb a helyzet, nyilván. Sok pozitív férfi karakter persze nincs a történetben, aki mégis, az jellemzõen balf*sz (vagy homoszexuális).
Lehet, hogy az én hibám, de nem igazán sikerült megértenem a vezetõk mozgatórugóit, mik mozgatják õket, miért csinálják, amit csinálnak? Vallási fundamentalisták, oké. (De közben persze baromi álszentek, hiszen nyilván minden mélyen vallásos ember baromi álszent, ezt persze ismét megtudhattuk.) Ennyi lenne a magyarázat?
És ezenkívül: hogy tudták magukhoz ragadni a hatalmat, hogy a csudába sikerült mindezt az õrületet megvalósítani?
Nem tudjuk meg, persze lesz 2. évad is.
Tetszett a fõszereplõnõ és úgy általában a színészi játék (Moira karaktere nagy kedvencem), a flashbackek, kifejezetten tetszett June férjének története (menekülése), valamint, példának okáért: az utolsó részben a kövezõs jelenet. Meg úgy általában is több erõs és emlékezetes jelenet volt.
A 2. évadban talán több minden kiderül, mert még elég sok a homályos pont.
Molkss 2017 dec. 24. - 08:59:46
(9/88)
Alapvetõen elég vontatott maga a sorozat, de ez egy ilyen témát feldolgozó drámánál, logikus. Lehet itt ballibezni (ez egy undi, nem létezõ fogalom amúgy) meg feministázni (az a férfi, akinek ez fáj, az elgondolkodhatna a nemének relevanciáján), de ez a történet újra és újra elõlerül, hogyha nem pont ugyanebben a formában (pl. 1984), de mindig aktuális. Elgondolkodtató, hogy Atwood idejében és ma is hasonlóak a társadalmi félelmek és reakciós pontok.
Összességében a sorozatról az a véleményem, hogy szívenütõ a ridegsége és a nyers erõszakossága, de nem úgy, mint mondjuk a Trónok harcának. Ez a mû egy olyan seb, amely nem fáj brutálisan, de azért ott bizsereg, arra késztetve, hogy véresre kapard magad.
Vannak ennél aktuálisabb és mélyebb alkotások a témában, de azok már átmennek rétegfilmekké/sorozatokká.
Érdekes, hogy a fõszereplõ, nem különösebben szép, így jobban bele lehet élni magunkat a felértékelõdõ szerepébe.