10/10
grosz_i 2020 febr. 20. - 18:17:11 10/10
(7/7)
Katie Fforde (*London Nagy-Britannia 1952. szept. 27. - leánykori neve: Catherine Rose Gordon-Cumming) brit írónő - férje 1972-től Desmond Fforde

Három gyermeke van: Guy, Francis és Briony, és csak a legkisebb gyermeke megszületése után kezdte meg az írói karrierjét. A műveit a férjezett nevével jelenteti meg. Unokatestvére, a szintén író, Jasper Fforde.

1952-ben született London Wimbledon városrészében, ahol a gyermekkorát is töltötte. 1972 óta házas, a férje Desmond Fforde, az egyik unokatestvére szintén ismert író: Jasper Fforde.

A házasságukból 2 fiú és egy lány született. Csupán a legkisebb gyermeke megszületése után kezdett írni, első műve az 1995-ben megjelent regénye: Living Dangerously (Veszélyesen élni). Műveiben számos önéletrajzi vonatkozású történetet is feldolgoz, amit romantikus környezetbe ágyaz. A „Going Dutch” regénye 2007 júniusában felkerült a Sunday Times top 10 bestseller listájára.

Alapítója a Katie Fforde Bursary - ösztöndíjnak, mellyel fiatal tehetségeket támogat az első könyvkiadás-szerződés eléréséig. Hosszú éveken keresztül tagja volt a Brit Romantikus Regényírók Szövetségének, 2009 - 2011-ig annak 25. elnöke. Majd az első Nemzeti Novellák Hete (National Short Story Week) védnökének nevezték ki.

2009-től a német filmgyártó Network Movie a ZDF megbízásából a regényeit megfilmesíti, és a szombat esti főműsor időben sugározza. A filmek forgatási helyszíne: New England, USA.

Katie Fforde a családjával Stroudban, Gloucestershire-i grófság dél-nyugati részében él.
10/10
grosz_i 2019 dec. 12. - 09:43:49 10/10
(6/7)
Katie Fforde: A te oldaladon (2014) - Trilógia: első rész

A sikeres New York-i ügyvédnő, Alicia Charles nem akar hinni a fülének: a vagyontalan világjáró és alkalmi muzsikus, Will Hillinger az ő segítségével szeretné jogi úton kiharcolni a kilencéves, elárvult Linus gyermekfelügyeleti jogát.

Hillinger ráadásul a kisfiúnak nem is rokona. Kérelmét alátámasztandó, nem is tud egyebet felmutatni, mint egy videó-részletet egy családi filmfelvételből, ahol bizonyíthatóan ő a gyermek keresztapja.

Alicia, akit éppen hogy csak kiengedték egy súlyos beleset után a kórházból, egyszerűen bolondnak tartja a férfit, míg nem szembesíti Will a szörnyű igazsággal: ő a felelős azért a balesetért, amelyben a fiú elveszítette a szüleit

Alicia a hosszú kóma után már nem emlékszik erre az eseményre. Viszont nem akarja magát kivonni a Linus sorsa iránti felelőssége alól, a vőlegénye és az az ügyvédi irodai társa, Richard Parker figyelmeztetése ellenére is elvállalja a peres ügyben Will képviseletét.

Először Aliciának ki kell derítenie, hogy Will nem a vagyonos árva örökségének megszerzésére pályázik. Azonkívül pedig szeretne meggyőződni arról, hogy a férfi pedagógiailag alkalmas-e erre a feladatra.
A melegszívű, alkalmi muzsikussal való találkozásai meggyőzik: emberileg éppen Hillinger az a személy, aki újra otthont tudna biztosítani Linus számára. Sőt a férfi segítségével tudja visszanyerni az emlékezetét, és szembesülni a baleset körülményeivel.
Az emlékei nyomán jut el arra a konklúzióra is, ami a vőlegényével való szakításhoz vezet. Az ügyvédnő most mindent egy lapra tesz fel azért, hogy a látszólag esélytelen gyermekfelügyeleti pert megnyerje. Az ügyvédnő legharcosabb ellenfele ebben Richard, aki a hirtelen felbukkant Linus rokonát képviseli, akit csak az ügy profit része érdekel. Alicia minden tudását latba veti, és mindent kockáztat, hogy Linus érdekét jelentő döntés szülessen és ezzel ő is visszatalálhasson az életbe.

furfang 2018 okt. 19. - 10:52:30 Előzmény napraforgó
(5/7)
Szívesen! Kénytelen az ember utána keresni, ha nem akar kidobni az életéből feleslegesen 2 órát.
napraforgó 2018 okt. 19. - 03:43:05 Előzmény furfang
(4/7)
Köszönjük!
furfang 2018 okt. 18. - 19:44:52
(3/7)
"ALicia, a New Yorki ügyvédnő súlyos autóbaleset következtében kómába esik. Amikor felébresztik, kiderül, hogy semmire sem emlékszik. Hazatérése után meglátogatja Will, aki azt követeli, hogy felügyeleti jogot szerezzen árva keresztfia, Linus fölött. Alicia ugyan őrültnek gondolja, de úgy érzi, segítenie kell, mert a férfi azt mondja, Alicia felelős a fiú szüleinek haláláért."
Sárosi Pálné 2018 okt. 18. - 16:47:33 Előzmény napraforgó
(2/7)
Így igaz !!!
napraforgó 2018 okt. 18. - 13:49:39
(1/7)
Úgy tűnik, hogy a Port.hu azzal a szlogennel, hogy "szerkeszd te is a Port.hu-t" teljesen felhagyott azzal, hogy közölje a filmek, sorozatok tartalomismertetőit. Írja meg, aki akarja....
Csak tudnám, hogy mennyi fizetést kapnak ezért a "komoly munkáért"????