6/10
Tenebra Mors 2008 máj. 04. - 01:43:04 6/10
(36/236)
Régebben én mindig hallottam ilyen sztorikat e filmrõl (illetve, mivel akkoriban még ez nem volt, az "original"-ról), meg a texasi láncfûrészesrõl. Én sokkal inkább egy kattant, de még a valóságban élõ, kockás inges, kalapos, tökösnek látszó amerikai "redneck"-et képzeltem el, mint egy ilyen orkszerû idegbajos állatot 8D. Szerintem így, ebben a formában r*hadtul nem is félelmetes az egész figura, még csak nem is sokkoló. A Gyûrûk Ura: Király visszatérben Minas Tirith-et ostromló orkok vezére (aki mondja, hogy "Az emberek kora leáldozott") sokkal undorítóbb volt, mint ez. Nem tudom, mitõl félelmetes alak így sokak számára, legalábbis nekem inkább röhejes. Ahhoz, hogy egy kicsit is borzongás töltsön el, számomra kell, hogy érezzem benne a bukott embert. De ez így csak egy idióta szörny, véleményem szerint. Szóval nálam már a karakter megalkotásával problémáim vannak. Amúgy sem rajongok a horrorok többsége iránt, mert igazából egyik sem ijesztõ, hanem undorító akar lenni. A hányinger és a konstans félelem között pedig szerintem van különbség. De azért ilyenekkel, amit legendaként emlegetnek, kivételt teszek. Igaz, sajnos ez nem az 1974-es volt, pedig ehelyett inkább leadhatták volna azt - az alább írt kommentek is alátámasztják azt, hogy az talán sokkal jobb (bár gondolom, a "gyilkos" abban is egy szürreális barom).

Maga a film sem tetszett annyira. Bár lényegesen jobb, és nézhetõ is, ellenben a borzalmas "Visszatér" filmmel, amit ugyan háromszor láttam, de a világ elleni merényletnek tartom 8D. Már annyira sz*r, hogy csak röhögtem rajta. E film azért mérföldekkel jobb, mint az a gyalázat. Sõt, ebben jelentõs feminista töltet van, ami úgy vettem észre, hogy tudatos. Hiszen SPOILER: a férfiak mind passzívak, akik még egy fegyvert is képtelenek elsütni, s a nõ indulna megmentésükre SPOILER. A feszültséget eleinte jól adagolták, bár kicsit túlságosan is vontatottnak éreztem a borzalmakba való belemélyedést.
Az õrült, deformált család jól ki volt dolgozva, az tetszett: mind egytõl-egyig kattantak, s igazából nekik eszközük a gyilkos, õk csak szimplán õrültek, vagy csak egyszerûen nem érdekli õket már az emberi lét, vagy nem lét.
A "hõsök" viszont extrém módon sablonosak voltak. A szokásos nagypofájú tagok, duzzogó csajok, poénkodós arcok, hisztis 'csák jelen voltak. Már miért is ne tinik lennének, elvégre õket a sorozatgyilkosok vágóhídjára teremtették. S miért is ne követnék el ama baromságot, hogy egy általuk teljesen ismeretlen környéken elkezdenek barangolni, ráadásul még szét is szakad a csapat. Emellett pedig kicsit sem kezdenek el gyanakodni, hogy a hatósági ember milyen istentelen nagy hibákat ejt. Ja, tudom, a trendi arcok ugye nem néznek TV-t, se filmeket, õk buliznak non-stop, és így egy nyavalyás X-kategóriás akciófilmet sem láttak, ahol a gyilkos fegyvert gondosan bezacskózzák, nem pedig a csizmaszárba tûzik... Egyedül az tetszett, hogy a fõszereplõ csajnak jó idomai voltak, és néha vizespólósdit játszottak vele - ha a legbizarrabb helyzetben is 8D. Egyszerûen ki volt hegyezve a csaj szexuális kisugárzásra a film karaktere szempontjából, ami jelentõsen csökkentette a sokk-faktort is (mert para-faktor nem nagyon volt, csak a film elsõ harmadában).
Még nagyobb hiba, hogy a horrorokban megszokott módon a film másik fele átment agyatlan ordibálásba, és vérengzésbe, meg akcióba. Ezért sem szeretem én a horrort 8D. Inkább thriller, amiben még az utolsó fél órában is összeszorított s*ggel izzadok (mint pl. a Bárányok hallgatnak - ami az "igaz történet" szerintem ezerszer jobb feldolgozása - s ott Buffalo Bill bukott ember volt, nem pedig egy idétlen szörny).

Szóval alapvetõen nem rossz film ez, de az eredeti biztosan jobb (ahogy a remake-eknél ez lenni szokás), s ez is igazából csak egy tucathorror így. Ettõl nem leszek horror-rajongó. (Bááár lehet, hogy pontosítanom kell, mert a vámpírfilmekért rajongok - ezek talán a kivételek.)

6/10
pozsizsuzsi 2008 máj. 04. - 01:14:06
(35/236)
Küldj a portnak emilt, a "Amennyiben észrevétele van vagy hibát észlel, kérjük küldjön e-mailt!" -re katt, megkéred õket, és elõszedik ha már van, ha még nincs, csinálnak egy új topicot.
5/10
mikehodges 2008 máj. 04. - 00:43:24 5/10
(34/236)
A tinihorrorok sosem tartogattak számomra semmi élvezeteset...ez sem kivétel..anno moziban még egyszer emészthetõ volt,de csak azért mert akkor még nem volt szerencsém a legendás eredetihez.
Másodjára már,az otthoni nézéskor meglehetõsen idegbajt okozott ez a film.Maradok én is a klasszikusoknál,az eredeti 1974-es film vérfagyasztó hangulata itt már csak foszlányokban van meg.Az eredetin sokadik nézésre is tudok félni,aki még nem látta,sürgõsen szerezze be azt!A horror mûfaj egyik örök KLASSZIKUSA.(DVD-n kapható,nem is akármilyen kiszerelésben!csak a port.hu mellõzi az adatbázisából:(...Tobe Hooper rendezte.)
6/10
tombenko 2008 máj. 03. - 20:01:16 6/10
(33/236)
No, ez érdekes lesz.
eugénia22 2008 máj. 03. - 16:47:41
(32/236)
Szerintem elég jó film.És ez megtörtént,egyrészt nagyon híres,talán a Texasi mészárlás,vagy pont a Texasi láncfûrészes néven híresûlt el... Aki, nem hiszi az nézze meg az intereten, egy másodperc alatt kijön,én már néztem egyszer...
Gyodrogi Bula 2008 máj. 03. - 15:00:55
(31/236)
Az eredeti ûber, ez csak kópia, gyenge. gyengébb. résuzemrõl maradok a klasszikusoknál. ettõl függetlenül ma estére megteszi (jobbhíján).

A Viasztestek minõsíthetetlenül gagyi.
La Diosa 2008 ápr. 27. - 00:32:25
(30/236)
Egyszer néztem meg és SOHA többet . !!! szegény csávó a zongorán ... só ...szendevés volt nézni fõleg hogy igaz történeten alapul ...
10/10
szodaviz 2008 ápr. 26. - 16:56:16 10/10
(29/236)
Nekem nagyon tetszett a film, ajánlóm azoknak akik még nem látták!Igen, a végén az az "egyetlen kép a gyilkosról", szóval abban kételkedem, hogy valóban valódi-e.Bár elképzelhetõ...de ha nem Ed Gein nevéhez köthetõ ez az egész mészaárlás, akkor hogy lehet mégis "igaz történetemn alapuló film?" mert hogy bizony az.vagy mégsem? :S
sk8er 2008 ápr. 23. - 16:11:47
(28/236)
Ed Gein nem is volt sorozat gyilkos, mert csak 2 embert ölt meg, és õ inkább sírokat fosztott ki. De nemtudom eldönteni h valójában létezett-e ez a Thoma Hewitt, mert érdekes nincs rajta a sorozat gyilkosok listáján. Ám az a 73-as zsernyákos felvétel elég valósnak tûmt. Amugy a film az tetszett..
eugénia22 2008 ápr. 17. - 09:58:52
(27/236)
Szerintem nem volt rossz,bár néhány jelenetet, jobban is megcsinálhattak volna.A színészek a rettegést egész jól csinálták.Bár nekem, az igaz történeteken alapuló filmek, mindig jobban tetszenek,mert valahogy izgalmasabb,hogy ez valóban megtörtént.Meghát sokkal életszerübb is.Sajnos a DVD-m elakad a közepénél,nem tudom mirõl maradtam le,de lehet,hogy jobb is ha nem tudom.De kiváncsi vagyok rá.De nem úgy akad el,hogy utána,nem látni,hanem egy jelenettõl tovább tudom nézni.
doktor faragó a doktor 2008 ápr. 15. - 17:04:15
(26/236)
itt van leírva Ed Gein teljes élete, és "munkássága": http://sorozatgyilkosok.fw.hu/

Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi köze Ed Geinek ehhez a filmhez? Én valahogy semmilyen hasonlóságot nem tudok felfedezni.... nem lehet hogy valaki másról mintázták a texasit? mert ha Ed Geinrõl, akkor az égvilágon semmi köze a filmnek valósághoz
Wuss 2008 jan. 06. - 14:45:02 Előzmény Zac Efron
(25/236)
Ijesztõnek ijesztõ, bár a történet nagy kamu, probálták hitelessé varázsolni. Tipikus látványos tinihorror, amiben látható sok vér, gyilkosság, erõszak, "szebbnél szebb" arcok, üldözések, hirtelen, frászt hozó jelenetek, kínzások, különbözõ végtagok fájdalmas eltávolítása és ronda fõgonosz.
De ami talán ennél jóval ijesztõbb, az Ed Gein igaz története. Õróla mintázták ezt a szimpatikus láncfûrészes figurát.
Zac Efron 2007 nov. 29. - 17:43:25
(24/236)
Én még nem láttam de nagyon kíváncsi vagyok rá! Remélem nem lesz annyira ilyesztõ:))))
karbarbi 2007 júl. 12. - 15:42:21
(23/236)
Ed Gein megette azon nõk testét, akik hasonlítottak halott édesanyjára, hogy ezzel is anyja testében tartsa a lelket. 12 nõt ölt meg, akik számos hasonlóságot mutattak anyjával, valamint az áldozatok húsából és bõrébõl különféle "berendezési tárgyakat" és "nõi ruhát" készített. Letartóztatása után élete végéig egy elmegyógyintézetben kezelték.
Redfield 2007 márc. 31. - 02:35:52
(22/236)
Hát ja. Arról sem csinált senki horrort még, hogy "emberek" terhes anyák méhébõl vágják ki a magzatot, hogy jópénzért eladják, miután a nõt megfolytották. Mert van ilyen. De valahogy addig is a jobb, amíg senki nem nyúl hozzá a dologhoz, mert a gondolattól is rosszul leszek, hogy ilyesmivel kaszálják a bevételt, és szórakoztatják a sok erõszak-éhes fiatalt, (akik mellesleg ugyanúgy lehetnének áldozatok is a valóságban, akkor már nem örülnének így)
Newcastle United 2007 márc. 30. - 21:47:00
(21/236)
Azok természetesen nem eredeti felvételek voltak. Lehet van valami valóság alapja a filmnek, de egy ilyen szörnyû világban sajnos lépten nyomon belebotolhatunk hasonló dolgokba.
kárérte 2007 febr. 15. - 20:23:37 Előzmény ADRENALIN
(20/236)
Szinte biztos vagyok benne, hogy van pornós remake.. túl magas ez a labda ahhoz, hogy kihagyják. A DVD-s kérdésben sajnos nem tudok segíteni, mert nem nagyon adok ki pénzt mûsoros dvd-ért.
ADRENALIN 2007 febr. 07. - 17:08:39
(19/236)
Azt véletlen nem tudnád nekem megmondani,hogy a mostanában megjelent eredeti Texasi DVD duplalemezes e?Nekem csak 1 lemez van meg de azon nincsenek extrák,van második lemez?Köszi!
ADRENALIN 2007 febr. 06. - 21:59:44
(18/236)
Köszi az infokat!!!Legyen az bármilyen Texasi film is,Tommy mindig keményen berántja a fûrészt...Apropó!Miért van az hogy az összes Texasi filmben atom-muffok vannak??A 74es ben is nagyon szépek a lányok,kár értük,hogy meghalnak:( Lehetne egy pornós re-make,amikor Tommy lenti kis mûhelyében más dolgok is megtörténnek:A Texasi Láncfûrészes Gyíkos!!
kárérte 2007 febr. 06. - 20:51:28
(17/236)