pneklara 2015 márc. 14. - 16:39:25
(4/4)
Nem egy nézõmarasztaló film. Legalább is rajtam kifogott, s fél óra elteltével kikapcsoltam.
Külön-külön figyelemre méltó: a gyönyörû zene, a különleges fényképezés, az abszurd helyszínek, történések. Az örökösen jelenlévõ hanghatások, hangoskodások már idegesítettek. A fõszereplõ fiú még inkább. A neveletlen, csürhe iskolások azonnal felkeltették bennem a viszolygást. Lehet, hogy nem hangolódtam rá kellõképpen a filmre, mert ma nem ilyen mûvészi, titokzatos élményre vágytam, így lemondtam arról, hogy megtudjam, megtalálja -e a szerelmét a srác, visszatalál-e a seholsincs helyszínre. Lehet, hogy majd, egyszer szégyellem ezt a véleményt, de most képtelen lettem volna végignézni.
Caline 2015 márc. 14. - 16:35:47
(3/4)
a film alapja Alain-Fournier regénye, A titokzatos birtok (Le Grande Meaulnes) - nagyon régen olvastam, de arra emlékszem, hogy fantasztikus volt.
nuiii 2015 márc. 14. - 15:26:45
(2/4)
ez a film elég para...de élmény, az biztos.
8/10
Dalmát 2015 jan. 08. - 21:22:11 8/10
(1/4)
Nem tudom, hol akadt rá erre az elfeledett kincsre a Duna tv, de nagyon örülök, hogy láthattam. A film alapjául szolgáló könyvet nem ismerem, de az arról olvasottak alapján a rendezõnek nagyon sikerült elkapni a regény hangulatát. A történet maga egy romantikus limonádé lenne, de azzal, ahogy bizonyos jeleneteket álomszerûvé tettek, sikerült valami egészen különleges csodavilágot teremteni.