10/10
laci0604 2013 jún. 24. - 00:53:52 10/10 Előzmény -csengõzoli--
(811/911)
!!!SPOILER!!!

Szerintem nincs klónozás, mondom, miért:

"Ezt nem csak a kalapok bizonyítják,hanem más is.
A végén látjuk,mikor az elsõ kísérletnél a klónját lelövi, ez az egyik!"

- A sok kalapot, mint ahogy az elsõ kísérletet is, Borden Angier naplójából olvassa, mi azt látjuk, amit olvas. A napló viszont azért íródott, hogy megtévesszer Bordent, ez ki is derül, és így a nézõt is megtéveszti.

"Emiatt kerül aztán mindig a színpad alá a vizes tartály, azaz, hogy a klón azonnal eltûnjön,különben az elõadások alatt semmi szükség nem lenne rá!"

- A vizes tartály azért van mindig ott, mert Angier azzal a trükkel kezdi az utolsó elõadássorozatát, amiben elvesztette a feleségét, és ahhoz kell a tartály, amit nyilván utána letolnak a színpad alá. A csapóajtó alá csak akkor kerül, amikor Bordent látja bemenni a színfalak mögé. Nyilván ez a tartály ottlétének az igazi oka, hogy a csapóajtó alá tudják tolni, amikor Borden megy a színpad alá.

"Ráadásul mondja is,hogy mindig félt a végén,hogy õ melyik lesz, az aki a nézõtérre kerül vagy a másik,aki a vízbe esik. Teljesen egyértelmû mire céloz.
Azon kívül azt is mondja a legvégén,hogy nézzen csak körül mit rejt a raktár,ahol az utolsó jelenetben vannak és a záró kép egy vizes tartályba fulladt klón, ami szintén azt bizonyítja,hogy minden egyes elõadás után szépen vízbe fulladt a klónja."

- Ezek közül mind a két dolgot a végjelentben mondja, méghozzá azért, hogy ott is, haldokolva is megpróbálja átverni Bordent. A raktár is csak az átverés miatt van berendezve. Ez jelzi azt, hogy megértette, hogy a tökéletes trükköt nem a színpadon, hanem az egész életében kell elõadni, mint ahogy az öreg kínai a film elején eljátssza, hogy sántít, illetve ahogy a Borden-iktek ketten éltek egy életet.

Nincsen tehát szó klónozásról, mert az valóban nem fért volna bele egy olyan filmbe, aminek az az alapállítása, hogy nem minden az, aminek látszik.
10/10
laci0604 2013 jún. 24. - 00:34:48 10/10 Előzmény kisbogáncs
(810/911)
Majd megérted késõbb!
10/10
laci0604 2013 jún. 24. - 00:32:47 10/10 Előzmény Rossi65
(809/911)
Annyi, hogy az a jelenet a naplójában szerepelt, és azért írta le a klónos sztorit, hogy megvezesse vele Bordent.
Denis30 2013 jún. 16. - 08:03:36
(808/911)
Hol játszik ebben a filmben Tom Hanks fia?
kisbogáncs 2013 jún. 02. - 21:05:26 Előzmény laplasz
(807/911)
nekem nem tetszett annyira a sztori maga, vagy valami hiányzott belõle. veled ellentétben azonban én nem gondolom azt,hogy az,hogy ez így van és hogy gagyikat nézek, összefügg.:)
Második Mancika 2013 máj. 26. - 21:43:48
(806/911)
Az IMDB-n olvastam egy véleményt, hogy Nolan milyen frankón ugrált az idõben, és ez van akire üdítõ hatással van, másokat meg hidegen hagy. Mintha õk nem tudnák észrevenni a mûvészetet :-) Engem abszolút nem kötött le a film az idõben ugrálással; voltak pillanatok, amikor azt hittem, hogy szívatás a videó, valaki összevágta a részeket. Hahah.
Nekem nem tetszett ez a film.
-csengõzoli-- 2013 máj. 24. - 00:49:03 Előzmény Hippiusz
(805/911)
SPOILER!

Nekem sem tetszik a befejezés és én is gondoltam arra amire célzol,de sajnos szerintem nem a hasonmása hal meg,hanem belép a mese faktor,ahogy fogalmaztál.
Ezt nem csak a kalapok bizonyítják,hanem más is.
A végén látjuk,mikor az elsõ kísérletnél a klónját lelövi, ez az egyik!
Emiatt kerül aztán mindig a színpad alá a vizes tartály, azaz,hogy a klón azonnal eltûnjön,különben az elõadások alatt semmi szükség nem lenne rá!
Ez nagyon fontos!
Ráadásul mondja is,hogy mindig félt a végén,hogy õ melyik lesz, az aki a nézõtérre kerül vagy a másik,aki a vízbe esik. Teljesen egyértelmû mire céloz.
Azon kívül azt is mondja a legvégén,hogy nézzen csak körül mit rejt a raktár,ahol az utolsó jelenetben vannak és a záró kép egy vizes tartályba fulladt klón, ami szintén azt bizonyítja,hogy minden egyes elõadás után szépen vízbe fulladt a klónja.
Ezek alapján egyértelmû számomra a befejezés,ami szerintem is suta egy kicsit...
10/10
johnny63 2013 ápr. 23. - 20:06:00 10/10
(804/911)
Szerintem ez 1 hatalmas film! Már nem egyszer végig néztem és még mindig 10/10 :D
laplasz 2013 ápr. 08. - 10:09:41 Előzmény Hippiusz
(803/911)
***spoiler***

Nagyon erdekes, amit irtal itt - kulfoldi forumokon is letezik ez a verzio es nekem is nagyon santitott a klonozas, sot kicsit tonkre is tette eddig az egeszet, hogy miert adtak helyet a sci-fi-nek, hogy felulkerekedhessen Angier a masikon. Hogyhogy nem talaltak erre valami trukkot - de ugylatszik megis van - es valoban egy ido utan minket is csak megteveszt a film, ahogyan Borden-t is.
Egy dolog viszont kell meg ahhoz, hogy ellentmondas mentes legyen ez a verzio - a birosag valoban Angier halalt allapitotta meg. De az mar csak reszlet kerdes, hogy miert nem jelentkeztek a Root-ot, azaz Angier hassommasat ismerok? VAlaki meghallt - hogyhogy nem aktivizalodtak az aldozat ismerosei? mert nem voltak neki? azert volt alkolista? es azert nem hianyzott senkinek, mert csak egy kocsmatoltelek volt?
laplasz 2013 ápr. 07. - 21:21:21 Előzmény kisbogáncs
(802/911)
Igen, valoszinu te a Spiderman 1-3, meg X men fiatalok, meg Batman 3-at pontozod 9.1-gyel.