10/10
Sadenal 2008 máj. 28. - 16:03:34 10/10 Előzmény posap
(291/911)
Meglátásom szerint azért, mert Angier tudta, hogy a 100. elõadáson Borden le fog menni a színpad alá. Hiszen a filmben Borden filózik is, hogy miért éppen 100? Borden tudta, hogy nagy dolog lesz a 100. elõadáson. Így hát lement.
posap 2008 máj. 26. - 15:30:00 Előzmény Sadenal
(290/911)
Én csak a következõt nem értem:
Angier honnan tudta, hogy melyik az az elõadás, amelyiken a színpad alatt ott lesz a másik bûvészsrác? Ezen az elõadáson nem tûnt fel klónként, pontosan ez adott alapot arra, hogy a másik srácot a meggyilkolásával vádolják.
Ha valaki tudja, írja meg!
10/10
Sadenal 2008 máj. 20. - 16:14:01 10/10 Előzmény Redfield
(289/911)
A vicc csak az, hogy amikor mutatják a legvégét csak egy Angiert látunk. A többiben pedig csak homályos alakokat. Az elején pedig elhangzik: Ugye nagyon figyelnek? Ez a mondat a végén fejti ki a hatását, amikor a nézõ elkönyvelte, hogy klónok vannak a tartályokban. Na de ott van a a végén a szöveg angolul: "You want to be fooled...". Vagyis lehet, hogy a klón teória megbukik és a dublõr az igaz, ami viszont tele van kétségekkel.

Na jó ebbe kezdek beleõrülni: Sakk matt magamnak..

UI.: Amugy meg a legtöbb embernek nem igazán jött át a dráma. Pl.: Drámai, a mosdókagylós jelenet, mikor Borden meg akarja menteni Angiert (vagy a klónját, nemtudom) és amikor Borden mondja Angiernek, hogy még visszacsinállhatja. Én amugy nem hagytam volna Bordent felköttetni, ugyse hozta volna vissza a bosszú Juliát.
10/10
Redfield 2008 máj. 09. - 22:58:32 10/10
(288/911)
De két tartálynak kellett lennie a mûsorszámnál, mert ha bemutatta a trükkjét, akkor abból ki tudott szabadulni, hogy folytassa a mûsort. Amibe viszont a másik belefulladt, azt nem is lehetett kinyitni, mert meg volt buherálva. Minden mûsor után egyet vittek el, és gyanús lett volna a bíróságnak, hogy kettõ van ott, amikor csak egyre volt szükség, nem?

+ simán kitalálhatta a sztorit, annak a megszállotja, hogy átverje a riválisát. A színpadon mi történik? Varázslatot, csodát látsz, holott egyszerû eszközökkel machinál. Miért ne tehette volna meg ugyanezt egy nagy géppel, hogy mindenkit megtévesszen, mint ahogy csinálta azt mindig is? Ezért tökéletes, mert nem tudod bebizonyítani egyik verziót sem.
10/10
silinka 2008 máj. 09. - 18:28:39 10/10 Előzmény Redfield
(287/911)
arról hogy bemutatta a trükkjét?
hát, az szerintem azért volt, hogy legyen vmi ok, hogy ott legyen a tatály ahol... de most már komolyan mondom felkeltetted az érdeklõdésemet a dologgal kapcsolatban ,hogy nincs is a tartályokban senki,vagy csak bábuk,ezért megnéztem újra a végét,hogy ebbõl a szögbõl figyeljem.. Nem hiszem hogy azok lennének, mert neki sem lehetett annyi ideje, hogy bábukat gyártson... meg eleve, az szánalmas...:)meg ez a szöveg:
"Bátorság kellett ahhoz, hogy minden éjjel úgy mentem abba a gépbe, hogy nem tudtam, én leszek e az ember a dobozban, vagy én leszek a presztizs. Akarod látni, hogy mibe került ez számomra? Nem néztél szét hogy hol vagy ugye? Nézz csak szét! " akkor ez most mi is?!:)

Akkor ha már itt tartunk..mind gondolsz arról, amikor elõször bemegy a gépbe, és aztán lelõvi a saját mását? az mi volt? nem hinném,hogy annyira elmebeteg lett volna, hogy ezt csak úgy kitalálja...
10/10
Sime 2008 máj. 02. - 23:33:14 10/10
(286/911)
Zseniális film. Cristopher Nolan amihez nyúl, arannyá változik, a Memento, az Álmatlanság, és a Batman után ismét bizonyította, hogy napjaink egyik legjobb irója/rendezõje.

SPOILER!
Miért ne klónozás lenne? :) Nehogy már ilyen nyakatekert verziókat mondjatok min. 2 hullára, amelyek láthatóak, hogy az egyik a dublõr, a másik meg bábú.. Bábúnak túl valóságos.. Vagy hogy kiásta a hullát? :) Na ne..
10/10
Redfield 2008 ápr. 28. - 19:14:08 10/10
(285/911)
Sok tartály lehetett ott anélkül is, hogy lett volna valaki bennük. Angier már eléggé belelovallta magát a dologba, picit az eszét is elvesztette, csinálhatott bábúkat erre az esetre. Amúgy kíváncsi vagyok mit gondolsz arról, hogy Angier bemutatta a tartályos trükköt is az utolsó elõadásain, amirõl korábban már írtam.
10/10
silinka 2008 ápr. 28. - 17:56:19 10/10 Előzmény Redfield
(284/911)
A tartályokkal kapcsolatban:
biztos hogy több volt, hisz Bordenék meglesték, ahogy minden elõadás után, letakart tartályszerû vmiket szállítanak el vhova..
akkor azok mik voltak? vagy akkor miért mondta voln a végén Bordennek, hogy nézzen körül?
miért lett volna ott annyi tartály???
10/10
silinka 2008 ápr. 28. - 17:44:00 10/10
(283/911)
Hát.. én már láttam néhányszor ezt a filmet(3szor), és szerintem szenzációs!

***SPOILER***
I)Azt viszont nem tudom, hogy ki gondolta azt hogy az aki belefulladt (állítólag csak egyszer) a tartályba az miért lett volna a duplõr?
Aki ezt gondolta az megkérdezte, hogy mikor láttunk volna 2 Angiert a vásznon.. A válasz igen egyszerû: amikor a végén magyarázza a Borden testvérek egyikének, hogy min is alapszik a trükkje, meg hogy mennyire rossz volt neki az, hogy mindannyiszor beleállt a gépbe nem tudta hogy most ki is lesz õ utána? Az aki belefullad a tartályba, vagy az, aki várja a közönség éljenzését... Ez az egyik válasz erre a felvetésre, illetve az, hogy amikor elõször beleállt a gépbe, lelõtte a saját mását!!!

II)Sarah öngyilkoságával kapcsolatban meg... nem tudom hogy ki hogy látta, de szerintem nem azért lett öngyilkos mert rájött arra hogy a férje tul.képpen egy ikerpár egyike, hanem azért, mert a halála elõtti estén, sajnálatos módon nem azzal a testvérrel veszekedett aki igazán szerette, és ezt érezte... És látta rajta.. És nem bírta feldoolgozni ezt a kettõs érzést ami 'állítólag' a férjében uralkodott.. mármint.. azt hogy egyszer látja rajta hogy szereti, egyszer meg azt hogy nem. És pechjére rossz napot fogott ki ezzel a kérdéssel... Na meg szerintem Borden azért is mondja hogy sajnálja Saraht, mert.. Eleve ezt az ikertestvérének mondja, aki szerette Saraht.. mert õ meg a másik csajt szerette.. ezt el is mondja a végén... Így ez a sajnálat, mind a Sarah mind a testvére veszteségét jelképezi.. DE amúgy szerintem vicces, hogy végülis a saját apja neveli fel a kislányt a végén:)

III) Arc21 meglátását nézve... amikor elítélték Bordent, Angier azon az estén nem jött elõ.. MOndta is.. hogy elég egyszer.. és csak ezért bérelte ki 100 elõadásra...mert tudta, hogy egyszer majd nem fog elõjönni... Csak azt nem tudom hogy honnan tudta, hogy az lesz az az este...

Meg amúgy szerintem ez nem sci-fi... Most hogy olvasgatom a kommentek nagy részét, hívom fel az emberek figyelmét arra, hogy nem az a lényeg hogy klónozás e vagy sem... hanem arra hogy akár magát is képes megölni azért,hogy sikere legyen, és hogy ezzel(!) a másiknak ártson!!! Hisz nagyon jól tudta hogy ezért majd Bordent el fogják ítélni, és képes volt arra hogy ezt végignézze, és hogy elszakítsa õt a lányától!!! Ez arra volt jó, hogy bemutassa az emberi természet rossz oldalát, amikor mi mindenre vagyunk képesek azért hogy megbosszuljunk vkit, és hogy mi legyünk a legjobbak...
(Válasz fransoá81 írására)Ez akkor is kiélezõdik(ugyancsak) amikor Bordennel beszélget miután Borden lelõtte.. "Nézd mit vittem végig! Körülnéztél már itt hogy mik vannak?" (vagy vhogy így volt)
Ergo az összes tartályban a másai vannak!!!
10/10
wardog 2008 ápr. 08. - 04:14:29 10/10
(282/911)
bingo! a film erõssége éppen az, látszólag csak a bûvész örök riválisát próbálja becsapni, valójában azonban a nézõt is kegyetlen tréfa érheti. ezt azonban most nagyon elegánsan csináják, mivel a hívõk és hitetlenek is megkaphatják a jutalmukat. irígylésre méltó, ha valaki tud még hinni a csodákban, mint ahogyan a racionalitás sem marad jutalom nélkül. hinni és tudni: mindkettõnek helye van a világban. és nem akarják választás elé állítani a nézõt. nem, az alkotók nem teszik ezt. legfeljebb kifejtik saját álláspontjukat az utolsó monológgal. ennyi, semmi szájbaráság és meggyõzésre való hajlam. szép húzás.

ezen az oldalon ajánlom a két legfelsõ hozzászólást, az egyikben teljesen le van vezetve a racionalista elmélet: http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=6611
vagy itt:
http://209.85.135.104/search?q=cache:E7E01RUt4XIJ:http://www.tangomania.hu/prestige.htm