Glóriaaa 2008 jan. 12. - 21:52:12
(251/911)
Ha valaki nem találná a könyvet:
Én is több helyen kerestem és a végén a Blaha Lujza térnél a Népszínház utcában találtam meg egy kis könyvesboltban...(a meki oldalán kell besétálni egy kicsit...a villamosmegállóban van) és ha el is fogyott, rendelnek és pár nap múlva lehet is érte menni:) Igazából nem értem nagy könyvesboltokban miért nem lehet kapni?!:S (legalábbis amikor én kerestem akkor nem lehetett)
bree-gee 2008 jan. 11. - 23:26:32
(250/911)
Nahát, nem is tudtam, hogy könyv megjelent magyarul!Mindenképpen megkeresem. De jó!
Glóriaaa 2007 dec. 31. - 14:13:41
(249/911)
Sziasztok!
Elolvastam a könyvet is..most egyszerüen nem tudom eldönteni melyik a zseniálisabb..a film vagy a regény!?:) Mindenkinek ajánlom akinek tetszett a film! Aki csak azért nem akarná megvenni, mert már látta a storyt..azoknak üzenem: fantasztikus a könyv és a film csak az alapötletet dolgozza fel..a regénybõl sokkal több izgalmas részletet megtudhatunk..és rengeteg történés más is!Ráadásul bepillantást nyerhetünk abba is hogy a 2 büvész harca milyen hatással volt még a dédunokáikra is!!:) Szóval nagyon érdekes és izgalmas!Bár aki teheti a könyvvel kezdje, mivel mások a személyiségük a könyvbeli fõszereplõknek és nekem legalábbis nagyon nehéz volt nem a szinészekkel azonositani õket..
Jó olvasvást és nagyon boldog új évet kivánok mindenkinek!!:)
10/10
Charmmy 2007 dec. 29. - 17:26:52 10/10
(248/911)
nekem tetszett a film, nagyon.
SPOILER
azt viszont sajnálom hogy nekem már az elején leesett hogy van egy ikertestvére...
10/10
Redfield 2007 dec. 15. - 19:13:02 10/10
(247/911)
Miért jelenne meg? Az utolsó mûsorszámnál lelépett, amint megbütykölte a zárszerkezetet.
Opsi 2007 dec. 15. - 11:20:21 Előzmény Redfield
(246/911)
Ok az állítás de mi alapján itélik el Bordent ha a klón megjelenik a közönségnek, miközben a "másik" Angier épp fuldoklik.... He? :)
10/10
Redfield 2007 dec. 13. - 23:29:51 10/10
(245/911)
***SPOILER***
+ a tartály azért sem valószínû, hogy egyébként a csapóajtó alatt volt a többi, korábbi fellépések során, mert Cutter-t ugye meg is kérdezik a bíróságon a tartályról, és azt mondja, hogy az az elsõ mûsorszám kelléke volt, Borden rakhatta a csapóajtó alá. A vakok ugyan nem látnak semmit, de arról bizonyára tudtak volna tanúskodni, hogy hallották e korábban is a csobb-csobb-okat a nagy trükk kivitelezése során. Nem... a tartályra ehhez a mûsorszámhoz soha nem volt szükség, csak a szabaduláshoz, és Angier is csak az utolsó fellépésén ügyezte a csapóajtó alá.
10/10
Redfield 2007 dec. 13. - 23:24:18 10/10 Előzmény maximusss
(244/911)
***SPOILER***
Leírom mégyegyszer, de ezúttal új észrevételt is csatolok hozzá! :) És felhívom a figyelmedet, hogy még mindíg úgy tartom: egy tartályt használtak mindíg, nem csak azért, mert egyet vittek el minden mûsor után, hanem azért is, mert komoly kérdéseket vethetett volna fel a tárgyalás során egy plussz tartály a színpad alatt. Az eséseket matraccal is tompíthatta volna, de ahogy elnéztem: nem volt olyan elképesztõen magasan a csapóajtó.

Angier bemutatta az elsõ mutatványt, a tartályból szabadulást, mindössze azért, hogy indokolt legyen az odavitetett tartály, és utolsó elõadásának alkalmával bele is fulladjon A DUBLÕR! Gondolkozzunk csak: Angier bûvészelõadást tart, aminek az elsõ trükkje
a tarályból szabadulás, és utána valahanyadik a teleportálós mûsorszám. Ha van is másik trükkje a két szám között, akkor is õ van a színpadon,
a közönség szeme láttára. Eddig semmi gond az egésszel, de Cutter (asszem a bírónak, Borden tárgyalásáról) azt magyarázza, hogy a zár nem trükkös zár volt,
hanem valódi, mert valaki valódira cserélte, hogy ne lehessen belõle kiszabadulni. Cutter figyelmét külön felhívta, hogy ne nagyon mászkáljon le a színpad alá,
az pedig eléggé valószínûtlen, hogy õ cserélte ki a halálesetet követõen a zárat, hogy biztosan megkapja Borden, amit szerinte megérdemel.
A helyzet tehát csak úgy elképzelhetõ, hogy Angier végrehajtja a szabadulós mûsorszámot, majd lemegy a színpadról, és beküldi a dublõrét maga helyett, ez idõ alatt a tartályt a csapóajtó alá tolja, (max: segítenek neki a vakok is) átszereli a zárszerkezetet, és csendesen meglép a helyszínrõl.
A dublõrrel nem csináltathatja meg, hisz annyira az sem hülye, gyanút fogna. Az egész mutatvány nem más, mint a madaras trükk, csak nagyban: a madár az asztalba
kerül, meghal, helyette pedig kapunk egy másik madarat, ami megszólalásig hasonlít rá. De nem ugyanazt a madarat, és nem is a másolatát.

Az a tag, akit Cutter azonosít a hullaházban, nem Angier, és egy klón sem lehet, mert látszik, hogy másmilyen a mellszõrzete mint Angier-nek, aki remek összehasonlítási alapot nyújt abban a jelenetben,
amikor próbál rájönni a kínai: Chung Ling Soo trükkjére, a még élõ Julia-val. Aki a hullaházban fekszik, az csak a dublõr lehet. HAHAHA! :)
Opsi 2007 dec. 13. - 20:05:46
(243/911)
SPOILER
2kérdés:

1. Amikor az eredeti Angier ugye a vízbe esik és Borden elkezdi õt mentegetni akkor azt csak egy vak senki és Cutter látja. Magyarul õk a szemtanuk arra, hogy Bordennek köze van Angier halálához. Mindeközben a klón megjelenik a nézõtér erkélyén, bár ezt nem látjuk... Egy egész színház nem maradhat prestige nélkül hisz errõl szól a film ugyebár. 2 ember kontra nézõsereg és mégis elitélik Bordent?

2.Angier mindig azon agyal, hogy melyik lesz a trükk után, a teleportált vagy a teleportált klón(!)? Akkor most mi van? Eszerint nem tudhatja, hogy meg hal-e vagy sem... Lehet, hogy az "igazi" Angier mindig kivülrõl nézi az eseményeket (Caldlow) és két klón idétlenkedik, akikbõl az egyik meghal. A másik meg holnap annak a klónja meg holnapután... Dili az egész

Az utalások pedig szerintem a madarakkal kezdõdnek amikor a kissrác megkérdezi Bordent, hogy hol a madár tesója... Az az elsõ jel...
7/10
Csacsa88 2007 nov. 14. - 01:35:59 7/10
(242/911)
***SPOILER***
Az hogy ikrek, tényleg nagy ötlet és csak a végén áll össze a kép, de a másikról túl hamar tudható, hogy mi a titka. Amúgy meg a váltóáram lemásolja a dolgokat, hát kicsit merész. Jobb lett volna, ha valami kevésbé elrugaszkodottat találnak ki, így nem lehetett komolyan venni a történetet. A színészek fantasztikusak, a film nagyon drámai, szóval azért érdemes megnézni.