orbus 2007 márc. 02. - 13:33:28
(171/911)
"Pattanásig feszült" film nagy Dolby-Surround döndülésekkel és ravaszul megkevert idõrenddel, amit ha jól megfigyelünk, a film közepére tudni fogjuk, hogy aki kettõnek látszik, az igazából három, és a háromból az egyik még sokkal több is, mert van neki egy sokszorozógépe, ami sokat villámlik.
Ráadásul a szereplõk "korhû" ruhákban vannak, amibõl következik, hogy ez egy remekmû, mert akik csinálták nemcsak fércelni tudnak, de varrni is.
Newcastle United 2007 márc. 02. - 11:33:41
(170/911)
Nagyon vártam a filmet és egy cseppet sem kellett csalódnom benne. Ez egy újabb remekmû Christopher Nolantõl.
merle1 2007 febr. 28. - 09:35:29
(169/911)
és mert a kislány apja-borden ott sem volt, mikor a "gyilkosság" helyszínén elfogták az arrogánsabb bordent - kettejük megelõzõ párbeszédjébõl egyértelmûen kiderül, hogy melyikük ment oda - , és miután elfogták, nem cserélhettek helyet.
10/10
Redfield 2007 febr. 28. - 00:44:57 10/10
(168/911)
Mert akit kivégeznek, az fejezi ki sajnálatát Sarah-ért a másiknak. Vagyis az ölte meg, és a másik szerette. És mivel az eredeti Borden szerette Sarah-t, valszeg õ marad életben.
10/10
Mirax 2007 febr. 27. - 23:32:19 10/10
(167/911)
SPOILER (legalábbis tuti lesz benne:))

Sztem tuti, hogy klónokról van szó, azokban a tartályokban volak alakok, és biztosan nem felfújható Angierek.
Ami a film lényege és nagy drámája, az az önmagunk alárendelés vagy feláldozása. Ott van Borden(ek), akik fél életet éltek, és ott van Angier, aki minden egyes nap megölte önmagát - hátborzongató fanatizmus. A film egyszerûen remek volt.
Amin sokat agyaltam, az a melyik Angier hal meg kérdés - de akárhogy veszem, az eredeti már nem él és a klónok klónozzák önmagukat. Mert ha mindig az az eredeti Angier, aki nem a gépben bukkan fel, akkor õt bizony már az elsõ esetnél kinyírta a klónja... De ha mindig az az igazi,aki a gépben marad, akkor viszont az elsõ elõadáson végzi a tartályban... (gondolom feltaláltam a spanyolviaszt:))
Hát éppen ez adja a film plusszát, hogy így lehet rajta ötletelni:)

Amúgy mibõl gondoljátok, hogy az a Borden él, akié a kislány (már ha persze feltesszük, hogy azé a gyerek, aki szerette Saraht:P)?
mandrake83 2007 febr. 27. - 00:18:48
(166/911)
Nah akkor nekikezdek....Nekem ez jött le elsõre....
10/10
Redfield 2007 febr. 27. - 00:14:18 10/10
(165/911)
Itt az ideje, hogy elolvasd a többi, több mint 200 hozzászólást. :) Rájöhetsz, hogy a klónozás nem az egyetlen magyarázat.
mandrake83 2007 febr. 27. - 00:10:26 Előzmény Timke
(164/911)
Nagyon szuper a film, rég tudott már ennyire lekötni valami, DE:
Miért kellett az egészet elbaszni ezzel a klónos sztoryval? Sokkal értelmesebb és földhözragadt megoldás lenne ha kitaláltak volna valami valós megoldást. Meg most komolyan?! Tesla és a klónozás?!?! Röhejes... Kicsit úgy éreztem mintha a Schindler listája végén kiderült volna, hogy a megölt zsidók nem is valódiak, hanem csak hologrammok és Tesla vetítette oda õket...Kb...
Timke 2007 febr. 14. - 16:41:24
(163/911)
Drága.. ott volt, hogy Spoiler. Ha nem akarod lelõni a poént, akkor ne tessék elolvasni az ilyeneket (vagy más írta oda?:D).
Egyébként meg szerintem sehol sincs leírva, hogy mit lehet leírni.
A másik: honnan tudod, h kikrõl derül ki az,hogy testvérek? Szóval légy szíves ne puffogj...
Ettõl még nyugodtan letöltheted, nem lõttem le semmilyen poént sem szerintem egy olyan ember elõtt, aki még nem látta. Érdemes megnézni még így is.
szikor 2007 febr. 14. - 14:25:31 Előzmény Timke
(162/911)
KÖSZI! Most majd baromira meglepõdöm, ha a végén kiderül, hogy testvérek. Mi lenne ha véleményt írnátok, és nem rövid összefoglalót? Ezek után minek töltsem le? :) Sziki