10/10
Redfield 2007 jan. 28. - 12:30:59 10/10
(81/911)
És az ikerség a kis trükkre is magyarázat, így utólag visszagondolva, hogy egyik pillanatban kinn volt, a másikban meg a nõ lakásán :) télleg...
benkewood 2007 jan. 28. - 12:18:40
(80/911)
Hééé, ezt írtam pár sorral lejjebb!! :-)) Mindkét elmélet megállja a helyét... szerintem ezért fantasztikus a film, mert 2 elméletet is rá lehet húzni, és mindkettõ megingathatatlan! :-)

Egyébként egy dologra még senki nem reagált, és ennek semmi köze ahhoz, hogy mûködött-e a gép vagy sem: Borden feleségének felakasztására! Második nézésre már egyértelmû volt nekem, hogy a nõ nem azért ment oda, hogy öngyilkos legyen. Itt is át lettünk verve: láttuk, amint ujjaival a kötélen játszik, majd a következõ képen láttuk lógni. Primitív kis agyunk ezt is jól összerakta: biztosan felakasztotta magát! Szerintem tuti, hogy Borden fojtotta meg, mégpedig az aki nem szerette.... és akit a végén szintén felakasztottak. A nõ ugyanis rájött a titkukra, és azzal fenyegetõzött, hogy elmondja mindenkinek........

Na? :-)) Egy újabb vitalehetõség.....
benkewood 2007 jan. 28. - 12:09:06
(79/911)
Aha, akkor vajon miért nem nézett körül? :-)) Mert már jól tudta, hogy csak átverés...
benkewood 2007 jan. 28. - 12:07:44
(78/911)
Hogy hogyan? Figyeld csak:

Dublõr megfullad, hullaházba viszik, Cutter ránézésre azonosítja. Aztán Lord Coldlaw elküld valakit a hullaházba némi kenõpénzzel, hogy adják ki a hullát. Elviteti a raktárba, ahol az egyik vizes tartályba szépen beleteszik. Oszt ennyi.

Nem hiszem, hogy ehhez különösebb fantáziára lenne szükség. :-))

Ami a film végén látható jelenetet illeti, ott valóban látszik néhány tartályban egy-egy homályosan kivehetõ emberalak. És az is tuti, hogy nem azért homályos mert messze van, hanem mert direkt olyanra csinálták, hogy ha az egyik tartályban jól látjuk a hullát, akkor elhiggyük, hogy a többiben is biztosan ugyanazt látnánk.

A hasonlatom szerintem tökéletes: egy bûvész mutat nekünk 5 letakart gömbszerû tárgyat. Az egyikrõl felemeli a leplet, és látjuk, hogy az egy narancs. Ezek után az agyunk azt súgja nekünk, hogy biztosan a többi letakart gömbszerû tárgy is narancs. Ennyi. Ezt csinálta Angier is, csak narancs helyett Root hulláját használta, gömbszerû tárgyak helyett pedig emberalakú bábokat. A filmben látottak alapján ezt sajnos nem tudjátok megcáfolni. Marad az elméleti vita. :-))
kosi 2007 jan. 28. - 11:59:20
(77/911)
SPOILER

==========

Jaja :) Raadasul a film vegen Angier mondja, hogy "nezz korul, nem latod hol vagyunk?!" is tovabbi megerosites szerintem...
10/10
Redfield 2007 jan. 28. - 11:52:26 10/10
(76/911)
egy rugóra járt az agyunk. :)
10/10
Redfield 2007 jan. 28. - 11:51:05 10/10 Előzmény benkewood
(75/911)
SPOILER
Csak egy kérdés... lényegtelen, de nem biztos. Hogy szerezték meg a dublõr hulláját? Hogy tették vissza a vizestartályba? Azt az embert Cutter a hullaházban azonosította. Akkor hogy? :)
kosi 2007 jan. 28. - 11:42:09
(74/911)
benkewood:

Az elmelet amit irsz (nincs klonozas), majdnem teljesen tokeletes.
Tegyuk fel a film vegen valoban csak egyetlen tartalyban van hulla. (aki Root)
De korabban latjuk a hullahazban is Angiert, igy mar osszesen 3an vannak, hacsak nem loptak ki a hullahazbol es tettek vissza egy tartalyba. (raadasul a tartalyt amiben szerinted Root megfulladt osszetortek, amit latunk a film vegen az pedig ep)
10/10
Redfield 2007 jan. 28. - 09:35:22 10/10
(73/911)
SPOILER!!!
És mégvalami... ha hihetünk a sci-fi teóriának, akkor azt sem zárja ki sokminden, hogy Angier felesége valóban meghalt. Könnyen lehet, hogy az sem õ volt, mert Borden már akkor szóbahozta az õ nagy trükk-áttörését, amikor az öltözõben beszélgettek, többek közt: a csomóról is. :)
10/10
Redfield 2007 jan. 28. - 09:13:05 10/10
(72/911)
Akaratlanul is eszembe jut a filmrõl: Derren Brown, a modern géniusz. :) Õ aztán ért a show-hoz, és a megtévesztéshez. :)