violet82 2012 ápr. 23. - 19:26:52
(1623/2153)
Hát igen, õ mindig így jön be, ez már a védjegye :D Volt már "csók a családnak" is, ha jól emlékszem. Lehet, hogy el se utazott Európába, csak kicselezte õket. Szerintem Lucrecián kívül nem nagyon lesz olyan, aki örülni fog neki :D
10/10
suxel 2012 ápr. 23. - 16:46:47 10/10
(1622/2153)
Tavaly mikor ennél a résznél jártak, baromira meglepõdtem én is, mondom jó hamar megérkezett, rövidre szabta a kirándulását. Már fel voltam készülve, hogy Camilot átvittük negatívba, és most õ fogja megnehezíteni Ivan és Lucia szerelmi életét, erre jön õ is. De az a hatalmas mosoly, ami kiülepedett a szája szélére, olyan nagy lelkesedéssel bevágja, hogy Hola!, és Cleto is milyen szépen bejelenti a kis vendéget, na már csak a ház lakói örüljenek ennyire neki!! Nem hinném, hogy túlcsordul bennük a lelkesedés!! :P
violet82 2012 ápr. 23. - 16:14:07
(1621/2153)
Én ma csak a végét láttam, a "váratlan vendéget", de jót kacagtam :D erre most még nem is számítottam!
napraforgó 2012 ápr. 23. - 14:47:38
(1620/2153)
JJ-nak is vannak aranyköpései: a férfiak nem tökéletesek, õ sem, csak majdnem.

Anthony Alexnek: nézd meg, tojt-e a disznó!

Antolin meg milyen tisztán lát. Azt mondja az öccsének, hogy minek kényszerítesz magadhoz egy nõt, aki nem szeret téged?

És a végén ott a meglepetés: na ki érkezett meg?
napraforgó 2012 ápr. 23. - 14:36:46
(1619/2153)
Alex megjegyzése úgy tûnik betette a bogarat Ivan fülébe, elkezd nyomozni, mikor is született a gyerek.

A cseléd, David, meg Judith is hogy köntörfalaznak, senki nem emlékszik, mikor is született a baba.

Szegény Bruno kutyát ma is rövid pórázon rángatják a házban.
napraforgó 2012 ápr. 23. - 14:32:40
(1618/2153)
Camilo milyen duli-fuli lett! Hogy balhézik Ivannal, még csak hagyján, de az a szerencsétlen megjegyzés a kislánnyal kapcsolatban - Lucia adja oda Ivannak -az gondolom eléggé lerontotta Lucia iránta táplált érzéseit.
Alex meg hogy lelkesedik, hogy ráhibázik a kishugára is.

Lucrecia meg hogy évõdik JJ-val...
10/10
ateate 2012 ápr. 21. - 22:15:04 10/10 Előzmény suxel
(1617/2153)
Az, hogy Carmenbõl pesztrát csináltak, nekem sem tetszett. Egyrészt azért, mert Camilo pontosan tudja, milyen bajkeverõ. Neme egyszer, nem kétszer gond volt belõle, h. mit mondott. A sulit is ott hagyta. Erre berakja Perla mellé? Másrészt cselédnek a saját házába a húgát? Még egy kötöttség a Lomelik felé. Szóval ronda dolog volt. Szerintem az egész rablás dolgot meg lehetett volna nélküle is csinálni.

Napraforgó: Ennek a sorozatnak a vége is jó. És az esküvõi jelenet kifejezetten jól sikerült.
10/10
suxel 2012 ápr. 21. - 10:42:40 10/10
(1616/2153)
Az eredti 74-es rész után kint nem is nyomattak le ajánlót egybõl a rész végén, de leltem egy ilyet a szarvasbikákról.

http://www.metatube.com/es/videos/64233/Avance-La-fuerza-del-destino-Cap-75/
Ivan kérdezi, hogy miért tette ezt Camilo. Camilo szerint Ivan döntött az életérõl, hogyan fogja élni, és így döntöttek õk is. Ivan szerint feleségül vett egy olyan nõt, aki nem is szereti. Camilo: Mit tudsz te errõl? A folytatás meg hétfõn 13:15kor. :)
10/10
suxel 2012 ápr. 21. - 10:34:52 10/10
(1615/2153)
Többet foglalkozik vele a nagyi, mint Carmen Lichitaval. Sok mindent megtanított a lányának, hát sok mindent eltaníthatott ott neki, ha megnevelni rendes lánnyá nem lehetett.

Nézzük kit lehet elrabolni:
1, Carlota: minden viccet félretéve: nagy falat lenne az öreg hölgy
2, Lucrecia: Ez érdekes, de JJ.-ban tuti megmozgatna valamit elég közel áll hozzá, de ha fizetni kellene akkor már nem tudom, mert most, hogy kiderültek a mahinációi meg, hogy Antolin is elvitt tõle egy csomó pénzt, nem épp a legjobb helyzetben van
3, Lucia: õ érte ölne mindenki Curielek-Galvanok-McGuire-ök közül
4, Perlita: dettó, de azért durva lenne, ha egy kislányra pályáznának
5, Maripaz: mi van ha netán visszatér a luxusútról, õ még képes lenne betársulni is, hogy esetleg õt rabolják el, na de õ az, akiért még egy lyukas garast sem adnék. :P :P
Akárkit is visznek a McGuire-ök úgyis segítenek neki, már ha összejön valami nekik, mert Saul nem a híresen sikeres akcióiról ismert! :P
offtopic
napraforgó 2012 ápr. 21. - 09:07:10
(1614/2153)
OFF
Ezt én elhiszem. Az állatoknál fontos, hogy az éppen aktuális almot fel tudja nevelni a nõstény. Ezért, amíg szoptat, szünetel a peteérés, nem ivarzik, nem párzik föl újra. Ha már elválasztotta a kölykeit, újra ivarzik, párzik, vemhes, ellik, kölyköket nevel. Ez az élet rendje.
Így van ez pl. a macskáknál, és az oroszlánoknál is. Ezért öli meg a kanmacska, meg a hímoroszlán a kölyköket. Az anyaállat, ha elveszítette a kölykeit, hamarosan újra ivarzik, párzik, stb.

Azért ez az embernél nem pontosan van így. Az ember tudatos lény. Persze egy anya igyekszik "igény szerint" szoptatni a gyermekét, de ezt rengeteg tényezõ befolyásolja. Pl. nem mindig ér rá, esetleg nincs mindig otthon (nagymamára hagyta a gyereket, amíg valami hivatalos dolgát el kell intézni), a gyerek sokszor nem is éhes, csak cumizni akar, anyuka ideges, vagy gyenge fizikumú, nem tud megfelelõen szoptatni. Az állatoknál nincs mese, ha a nõsténynek nincs elegendõ tápláléka, nem tud szoptatni, a kölyke elpusztul. Vége.
Az embereknél azért ilyenkor felírnak tápszert, egyéb más módon táplálják a babát.

Az "igény szerinti" táplálás - ez is nehezen értelmezhetõ.
Az én idõmben a három óránkénti szoptatást tartották megfelelõnek, a gyereket elõtte - utána mérni kellett, és az eredményt vezetni egy füzetben, így a napi 7-6, majd 5 etetés adatait pontosan lehetett követni. Központi kérdés volt a "mennyit hízott a gyerek?", ha nem megfelelõ ütemben fejlõdött, az orvos tuti rábeszélt a tápszerre. Három hónapos korban meg KELLETT kezdeni az elválasztást, szilárd kajára átállítani a babát, akkor is, ha jól szopott és szépen fejlõdött.

Aztán késõbb hálistennek visszatértek a természetes módszerhez, 6 hónapos korig fel se merült az elválasztás, ha a baba egyébként jól szopott és jól feljlõdött. Nem kell minden etetés elõtt - után mérni a babát, ha az idõnkénti mérés fejlõdést, növekedést mutat, akkor minden rendben.

Van olyan ismerõsöm is, akinek már majdnem 3 éves a gyermeke, de még mindig sokszor a cicire kéredzkedik.
No ez a másik véglet. Mert nyilván jó az anyatej, a legjobb táplálék, de azért kicit furcsa, ha a járni, beszélni tudó 2-3 éves gyermek pl. a buszon az anyja mellén lóg. És valószínûleg nem is annyira táplálkozik, inkább csak vígasztalódik, fáradtság, nyûgösség ellen használja az anyja mellét.

Erre nehéz mit mondani. Az afrikai, dál-amerikai primitív törzseknél talán természetes, nálunk nehezebben viselik. Én is. Mert nem érdekel, hogy anyuka hány éves koráig szoptat - vagy cumiztat - a mellén - de tegye ezt inkább otthon, ne nyilvános helyen.

Visszatérve az etológiához, a nõknél nem feltétlenül szünetel a peteérés a szoptatás alatt. A nõgyógyászom anno figyelmeztetett, hogy még a szoptatás alatt is kell védekezni, ha nem akarok túl hamar ismét teherbe esni, mert ez azért nem biztos módszer.

Inkább az ellenkezõjét lehet mondani, ha szoptatás alatt teherbe estél, nagy valószínûséggel elapad a tejed. Bár ez sem 100%,. mert arról is hallottam, hogy egy nõ már 6 hónapos terhes volt és még mindig szoptatta az elsõ gyermekét, szülés után meg akár mindkettõt.

A lényeg az, hogy én az etológiát nem alkalmaznál feltétlen érvénnyel az emberre, ott száz egyéb hatás ér.
Az állatoknál nyilván ez jobban mûködik, ezért lehet ott következtetéséeket levonni.

A sorozatban ez akkor merült fel, amikor Camilo felvetette a közös gyerek kérdését. Vegyük úgy, hogy a kicsi már mintegy 6 hónapos volt és esetleg lassan szóba is kerülhetett a téma, ha a szülõk nem akarnak nagy korkülönbséget a gyerekeik között. De itt Lucia nyilván inkább azért vonakodik, mert nem akar Camilotól gyermeket, mert az már valóban hozzá kötné õt. Már így is elég bonyolult az élete, nem akarja tovább bonyolítani.

Jajj, annyira kiszámítható a vége - Camilot nyilván elteszik láb alól, hogy hogyan, azt nem tudom. Lucia ejt 3 könnycseppet: Jó ember volt, mondja, aztán mindent feledve siet Ivan karjaiba.

És mindenki boldogan él, amíg meg nem hal. Az esküvõn meg folyt a sárga lé Hencidától Boncidáig....