AvatáR Gil Maerth 2011 ápr. 29. - 09:36:26
(31/51)
Nem hiteles mûsor...
Nincsenek benne az õseim
:)
ELog 2011 jan. 30. - 05:37:59 Előzmény Assam
(30/51)
Nagyon tetszik ez a hsz, mert ha picit máshova is tenném a hangsúlyt, a lényegével egyetértek. Én egyedül a szeretet alapú nevelésben hiszek (amire azért valamilyen fokon épül az egyenjogúság is),. a terror minden formáját elítélem, különösen, ha egy gyerekkel szemben alkalmazzák lelkileg. A legjobban az a rész "tetszett", amikor két fiatal valami seriffhez és a feleségéhez került. Aztán amikor a nevelõ apa megbukott mint szülõ, akkor átment rendõrbe és simán bekasztnizta a lányt. Igaz, hogy csak egy rövid idõre, de ez nem változtat a lényegen, hogy milyen eszközökhöz nyúlt. Egy aprósággal nagyon kevés felnõtt számol. Meg lehet félemlíteni egy gyereket és ezzel akár változásra is lehet késztetni. De egyszer felnõ és akkor teljes joggal ítéli meg, hogy miként bántak vele. Szóval, ha nem akarjuk, hogy késõbb tökéletes ellentétére váljon minden elért eredményünk, akkor nem marad más út, mint a szeretet alapú megközelítés. Már csak azért is, mert az az egyetlen, ami minden ellenállást le tud gyõzni.

Anke is jól mondta. A szülõ a saját elfuserált módszereit ne a gyereken akarja leverni. Pl. azzal, hogy õt hibáztatja mindenért, pl. azzal, hogy kiadja bérmunkáéba valakiknek a helyzet rendbehozatalát, pl. azzal, hogy azért kényszeríti lelkileg megterhelõ körülmények közé, mert õ nem tudta ellátni megfelelõen a feladatát. Menjen el nevelési szakemberhez és tanuljon meg õ maga gyereket nevelni, a saját gyerekével kommunikálni. Csak egy kis leleményesség kell hozzá és bármit el lehet érni egy gyereknél, ezt saját tapasztalatból mondom.
offtopic
ELog 2011 jan. 30. - 04:51:45 Előzmény lacibaa
(29/51)
Érdekes a dolog. Engem két részlet érdekelne. Támadási reflex csak egy kis idõ múlva alakul ki, addig kapnak jó pár zuhanyt. Ha ez egy valós kísérlet, nem volt-e olyan majom, amelyik a a zuhany ellenére megpróbálta megszerezni a banánt, akkor, amikor még nem kellett tartania társai támadásától? A másik, amit érdemes lenne tudni, hogy ugyanezek a majmok mit csinálnának egy hét, egy hónap vagy fél év múlva? Merthogy a szokások és motivációk is hajlamosak amortizálódni, erodálódni, különösen, ha létezik ellenmotiváció, mint a banán.
Anke 2011 jan. 07. - 11:18:07 Előzmény felhasználó9
(28/51)
Nem igazán világos, milyen alapon intézed ilyen módon a kommunikációdat, ha nem haragszol, én nem folytatom a te stílusodat, és bocsásson meg a stílusodért a jó szülõd, mert én biztos nem fogok, ha már szülõkrõl van szó ebben a mûsorban.

Szakirodalmak garmada szól arról, hogy ha nem megfelelõen kommunikáltál a gyerekeddel kiskorában, akkor kamaszkorában igen kicsi az esélye, hogy el tudsz kezdeni vele kommunikálni, hiszen hiteltelen emberré váltál számára. Ez egy laikus nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy ha nem beszélgettél eleget a gyermekeddel korábban, akkor ne várd el, hogy a te kényed-kedved szerint a késõbbiekben szóba áll veled és hitelt ad a szavadnak.
dreamwalker 2011 jan. 03. - 19:20:07 Előzmény lacibaa
(27/51)
Tényleg volt ilyen kísérlet, és tényleg ez lett a végeredmény?
Charles Foster Kane 2010 aug. 29. - 14:22:31 Előzmény lacibaa
(26/51)
Ki akarom próbálni! Van valakinek 10 majma, egy ketrece, lépcsõje, banánja meg négy hidegzuhanyja?
lacibaa 2010 aug. 24. - 15:26:21
(25/51)
Szocializálódás folyamata, érthetõen :-)

Vegyünk egy ketrecet, amiben öt majom van.
A ketrecben egy madzagon lóg egy banán. A banánt lépcsokön lehet elérni. Az egyik majom elobb-utóbb odamegy a lépcsohöz és elkezd felmászni a banánért. Azonban ahogy hozzáér a lépcsohöz, az összes majom hideg zuhanyt kap. Kicsit késobb egy másik majom is megpróbál felmászni a banánért, az eredmény ugyanaz. Ez még számos alkalommal megtörténik. Egy ido után, ha egy majom elindul a lépcso felé, a többiek megpróbálják megakadályozni ezt.
Most zárd el a vízcsapot, nem lesz több zuhany. Cseréld ki az egyik majmot egy újoncra. Az új fiú meglátja a banánt és megpróbál érte felmászni. A többiek azonnnal megtámadják és nem engedik hogy a lépcso közelébe menjen.
Amikor minden mászási kísérlet kudarcba fullad a többiek támadása miatt, az új fiú feladja.
Most cserélj ki még egy régi (zuhanyozott) majmot egy újoncra. Az új megintcsak megpróbálkozik a banánhoz jutással, de a többi négy megtámadja ezért. Az elozo újonc is boldogan vesz részt a támadásban..
Amikor már ez is feladta, cserélj ki egy harmadik majmot. Amikor ez is megpróbál eljutni a banánért, a többi négy megtámadja. Pedig a négy támadó majom közül kettonek elképzelése sincs, miért nem szabad a banánnal próbálkozni.
Miután a negyedik és az ötödik majmot is kicserélted, a ketrecben lévo majmok egyikének sincs emléke a hideg zuhanyról. Mégis, meg sem próbálnak eljutni a banánért. Hogy miért? Mert ez mindig igy volt, és mindenki így csinálja.
vi_zi 2010 aug. 20. - 17:41:17 Előzmény MaDoNNaFAN
(24/51)
Számomra is tanulságos.....
Hellomoto 2010 aug. 17. - 10:04:55
(23/51)
szvsz túl megjátszott!
amúgy jó lenne az alapötlet.
- 1 gyerek nem változik meg 1 hét alatt
- mindig ugyanazok a "problémák": piercing, pia, cigi, buli, szex, suliból lógás/oda nem figyelés, tetkó, stb.
- túl szigorú ultravallásos, néha szektás családok, akik próbálják áttéríteni és átnevelni a gyerekeket a szélsõséges vallásukkal és viselkedésmódjukkal (pl. egyik afrikai részben mondták szülõk h aki nem viselkedik jól azt nyilvánosan vesszõvel megverik a településük fõterén)
- befogadó szülõk gyerekei is csak "tûrnek" mert 1-2 gyerek arcáról lerítt h elég sz*r sorsa van ott, annyira sz*rba sem nézik, csak az elvakult vallásuk és elmaradott törzsi hagyományaik irányítják a szülõket
Assam 2010 aug. 15. - 17:10:16
(22/51)
Tõlem nagyon távol állnak a szigorú szülõk nézetei, amúgyis az egyenrangúság híve vagyok, de arra az egyre jó ez a mûsor, hogy a brit gyerekek értékeljék a saját normális szüleiket és környezetüket. Az viszont szomorú, ha valaki ilyen "szigorú" családba születik, mert akkor nem igen van választási lehetõsége, hogy milyen legyen...ilyen lesz õ is és kész...és nem fogja tudni, hogy ez nem az õ választása. (Míg a világiasabb családokból igenis kerülnek ki vallásos gyerekek pl...)
1/10
ShelbyGT0303 2010 aug. 09. - 11:08:11 1/10
(21/51)
Ezek a világ legszigorúbb szülei?? Ugyan már! Azért, mert néha a gyereknek is el kell otthon mosogatni, vagy csinálni egy kis munkát a ház körül, még nem extra szigorúak. Jónak indult a mûsor, de mikor minden részben ugyanazokat a sablonokat lövik el, már unalmas. Megírt forgatókönyv van, mindig gond a cigi, az öltözködés (a helyi gyerekek persze mindig tökéletesek), az angol tinik meg eleinte szemtelenkednek, aztán pár nap múlva megjuhászodnak, és kiöntik a lelküket a "nevelõszülõknek", végül kisangyalként térnek haza. Ekkora kamut... A másik fele meg, hogy egy szigorú szülõ ilyen viselkedésért akkor pofont adna ezeknek a kölyköknek, hogy csattogna a szemük.
5/10
Istenasszony 2010 aug. 08. - 18:43:43 5/10 Előzmény waczyka
(20/51)
Igen, és túlságosan megrendezett az egész mûsor. Mindig ugyanazok a hisztik, stb.
10/10
MaDoNNaFAN 2010 aug. 04. - 21:12:07 10/10
(19/51)
Nagyon tetszik nekem ez a mûsor, és sok mindenre rájöttem belõle. Tanulságos. Igaz, hogy 14éves vagyok, de sok dologra rájöttem, hogy mégsem kell olyan dolgokat csinálnom, mert anya csak egy van!
ZsoltXD 2010 júl. 31. - 16:06:23
(18/51)
De aztán rájött h smink nélkül is szép
lilcso 2010 júl. 30. - 22:11:14 Előzmény caboclo
(17/51)
egyet értek.
eddig csak 2 részt láttam, az elsõ az volt, mikor mormonokhoz küldtek 2 gyereket, és akkor azt gondoltam az elején, hogy na jó, ez azért túlzás. még most is ezt gondolom, de egyrészt mindenkinek saját joga a vallása, másrészt az a 2 angol gyerek legalább látott mást is, mint amiben õk élnek, és a mûsor szempontjából ez volt a lényeg.

szerintem azért van olyan nagy hatással rájuk ez a 10 nap -- mert persze duzzoghatnának 10 napon keresztül is, de azért azt 3-4 nap alatt nagyon meg lehet unni --, mert végre szembesülnek a saját felszínességükkel, és az életvitelükkel, amit olyan fontosnak tartanak. aztán késõbb kiderül, hogy mennyire nem az.
remek példa volt egy olyan rész, ahol egy csajszi hisztérikus rohamot kapott, mert nem hordhatott sminket, mondván, hogy õt a smink teszi azzá, aki. röhejes... ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen el vannak rontva, ezekre az esetekre szerintem ez a 10 nap tökéletesen elég, hogy jobb belátásra térítse õket.
caboclo 2010 júl. 28. - 14:52:55
(16/51)
Gondolom, elõzetesen jól megnézték, hogy kik lesznek a delikvensek, és akiket reménytelennek ítéltek, azokat föl se vették a programba. Az is látszik, hogy a fogadószülõk is megkapták a megfelelõ felkészítést. De hát ez evidens, nyilván nem kevés pénzbe került a forgatás, biztosra kellett menni. Egyébként van a sorozatnak amerikai és ausztrál változata is, de ezeket Magyarországon egyelõre nem játsszák.
waczyka 2010 júl. 28. - 00:23:09 Előzmény wandor
(15/51)
Gondolom azokat a részeket nem adják le, ahol nem sikerült jó útra téríteni a gyerekeket. Csak az a furcsa, hogy mindegyik mea culpázik hazatértekor.
caboclo 2010 júl. 27. - 21:45:33 Előzmény wandor
(14/51)
Vallási szabályokat nem erõltettek rá senkire. Nem kötelezték õket mondjuk imára vagy ilyesmi. Sõt, volt a két indiai rész, ott egyáltalán nem esett szó semmiféle vallási aspektusról.

Inkább arról van szó, hogy azok, akik szilárd elvek szerint élnek, általában vallásosak IS. De nem a valláson van a hangsúly, hanem a tiszteleten, a szorgalmon, a munkán, a tanuláson, a józan életen.

Nekem is vannak gyerekeim, nem úgy nevelem õket, ahogyan az angol tinédzsereket, és nem is úgy, ahogyan a szigorú szülõk, de ha választani kellene, nem kétséges, hogy melyiket választanám. Egyébként a gyerekekkel együtt nézzük otthon a mûsort, és nekik is tetszik.
felhasználó9 2010 júl. 25. - 11:16:36 Előzmény Anke
(13/51)
bocsánat ,hogy ezt modnom ,de hülyeségeket bezsélsz.
hogy közeledjen a ygerekhez ,ha a GYEREK ZÁRKÓZIK EL? egy füvessel aki iszik azt biztos nem érdekli az anyja
ZsoltXD 2010 júl. 20. - 17:30:44
(12/51)
Hát... Az biztos h ezek a tinédzserek nagyon el wannak engedve, viszont ameik rész láttam, h mien szülõkhöz kerültek, azok a szülõk túlságosan is... nem tom mienek, túlságosan vallásosak. a gyerekeknek olyan képeik vannak a falon h wal with jesus, meg stb. Nem láttam belõle túl sok részt, de ez azért már sok...(a szülõkre gondolok)