Téma: A-X-L

3/10
sexykex júl. 10. 04:01:48 3/10
(2/2)
Tetszik ez a 12 éven felülieknek készített családi film – persze van az úgy, hogy megnőnek a gyerekek – a rendkívül béna harctéri robotkutyával. Elég könnyen barátkozott a blöki és még a vadméhek is kicsinálták volna a pajkos ugrándozások közepette. Előkerült az összes ide illeszthető sablon az ide nem illőkkel együtt. Szerintem egy rendkívül harmatos tákolmány az egész.
7/10
Nótárius jún. 06. 11:55:40 7/10
(1/2)


A szigorúan titkos kormányzati programban létrehozott, rendkívül tanulékony, katonai célú robotkutya megszökött a megalkotóitól. Majd miután összetalálkozott Miles-szel egy motokrosszos fiatalemberrel (és kevéssel később Sarah-val) gyorsan összehangolódva, különleges baráti (!) köteléket alakítottak ki egymással. 
Ezután mindhárman szembesülni kényszerültek az alávalóság pusztító gonoszságával. Majd a robotkutya keresésére indult fegyveres egységek és drónok elől menekülve kellett számos veszéllyel szembenézniük, de A-X-L-re akkor már mint határozott védelmezőjükre számíthattak; míg végül aztán ...

A film romantikus cselekményére nem vesztegetnék szót, mivel számomra fikcióként is volt annyira elgondolkodtató, látványosan érdekfeszítő és etológiai szempontból ugyancsak figyelemre méltó; hogy az előfordulható hibái számbavételét meghagyom másnak.

A filmhez való viszonyulásomhoz és értékelésemhez hozzájárulhatott az is, hogy a téma-alapja szinte aktuálisan idézte fel az alábbi, nemrég a szemem elé került, önmagában és kapcsolódóan is nagyon érdekes tudományos publikációt:
Amikor a robot vissza­kérdez – a kutya mint koncepció fontos
https://www.innoteka.hu/cikk/amikor_a_robot_vissza_kerdez_a_kutya_mint_koncepcio_fontos.2049.html?fbclid=IwAR0oelhVG0EzLZVgeWN85g7qxmwAY8rSHpZfPXCcbEfdKZfj61JtCHM3Ms0