gaboka 2008 febr. 04. - 18:09:10
(125/385)
Most már azért is!!:))
gaboka 2008 febr. 04. - 18:02:01
(124/385)
Egyetértek!

Ehhez a filmhez még nem tudok hozzászólni, mivel még nem láttam.
DE FELHÁBORÍTÓNAK TALÁLOM, HOGY A STAR WARS-T LEDEGRADÁLJA BÁRKI IS!!!!
Kultusza van, akárcsak az Alien sorozatnak.

Kedves Norberto!
Láttad te valamelyik Alien részt, vagy csak nézted?
1. Az alienek nem feltétlenül megölték az embert, hanem vitték a tojásokhoz, amikbõl aztán lettek a - tudod - "arcramászók" amik rámásznak az arcra(mily meglepõ!), betojják a tojást, ami bent kikel, majd szétrobbantva az emberek mellkasát kijönnek. Tán ebbe halnak bele vagy mi..?!
2. "mai szemmel" a Cápa sem egy velõtrázó horror, de 79- ben azért odab*szott az a mûanyagcápa!
3. Anyámnak fogalma sincs róla mi az hogy predator, meg alien, (predalient meg hagyjuk is..), de azt vágja hogy mi a Star Wars! No nem mintha látta volna bármelyiket is, csak tudod, ahogy Te mondtad, az már TÖRTÉNELEM! Ennyi.

Egy szó mint száz, véleménye lehet mindenkinek, bármiyen is, hiszem ezért van a fórum és nagyon uncsi lenne, ha mindenki egyetértene. De ha ilyen filmelemzésbe kezdesz, akkor javasolnám, hogy elõtte nézd meg többször azt amirõl írsz, értsd meg, csak aztán véleményezd "nagyközönség" elõtt.
Üdv!
1/10
Textor Textrix 2008 febr. 04. - 17:34:39 1/10
(123/385)
**moderálva**

Az Alien I igenis jobb mint ez. Miért? Amit Te pont fölöslegesnek tartasz. Igen a párbeszédek miatt, a hangulat miatt, kevesebb képen a hent de észben meg azt képzelsz el amit csak akarsz. Könyvben olvasva is megáll az mber, annál a résznél például mikor pont Ripley akad az alien fészkére. Alvadt vércsomók, egy leszakadt láb és egyebek mind mind valamirõl tanúskodnak. Persze ahhoz hogy ezen elmerengjen az ember kell fantázia és a fantáziához pedig minimális gondolkodási kézség…. Az alienben a történet nemcsak követhetõ hanem logikus is, és a hangulatosság ami kiemeli a hasonszõrû filmek közül és ezek által tudsz azonosulni a szereplõkkel. Nem a vér a lényeg ezekben a filmekben, mert azt akciófilmekben láthatsz eleget hanem az egyediség és újdonság amit a lényekkel és azok életvitelével stb lehet becsempészni a filmekbe.

Annyit emlegeted a könyveket de úgy látom nem olvastad egyiket sem. Az alien királynõ létrejöhet abban az esetben ha csak katonák hemzsegnek és abban az esetben az egyik alien nagy kínok árán tojást rakhat amiben királynõ tanyázik. Amúgy nem csak valahogy odakerültek az arcmászók a bolygóra hanem már az elsõ részben is oda szálltak le Ripleyék. Ott maradt még tojás elég. A második filmben szintén felfedezték azt az ûrhajót. És mivel az ûrhajóban temérdek tojás volt nyilvánvaló hogy közülük legalább egyben volt egy királynõ is. A hajóra is aképp került tojás, hogy a királynõ utazott a „helikopteren” ahogy nevezed, és ott hagyott egy kis emléket…

Amit leírsz az nem lesz igazság maximum a Te véleményed. Milyen történet kell? Ami normális, hihetõ, magával ragadó, ami nem hagy ásítani, ami más világba kényszerít, ami megmozgatja a fantáziád. Az AVP 1 sem volt jó, (Antarktiszon éjjel szaladgálni polóban úgy hogy nem fagy meg azonnal a csaj, a királynõ felélesztése árammal és száz éves fagyasztása, az a sok hülyeség a kultúrák egybeolvasztásáról ahol az egyiptomi – kínai – maja kultúra meg még ki tudja milyen civilizáció egybeolvadt csak pár dolog…) de ez még azt is alulmúlta. Ember ha ûrben kilukasztod az ûrhajó oldalát a vákuum mindent kiszív a ’csába… A predalient a predatorokat mindent… Ettõl a ponttól kezdve komolytalan az egész. Lásd elõzõ posztom, ámbátor még azt is lehetne fokozni. Klisék és unalmas részek, ez egy hétköznapi sorozat csak egy órával hosszabb és van benne két idegen lény. Hát attól biztos jó lesz a film ha alien és predator figurákat dobnak a piacra: de megsúgom ez a filmtõl függetlenül is megtörtént volna, ugyanis évtizedek óta készülnek ezek a figurák. A nyelvtanod külön öröm: „Star Warsot már szinte el is” – ez a mondat az ami mindent elárul. Kevered a szezont a fazonnal. Nem attól jó egy film ha sok benne a vér hanem a története miatt. **moderálva**A felhasználó nevére kattintva megtalálható a Privát üzenet küldése.**
Azonban ez az AVP2 még erre se jó, egyszerûen nem ragadt meg semmi, mert csak visszaköszönt ugyanaz amit máshol láttam már és már akkor is unalmas volt. Ergo se látványban sem történetben nem ért el egy minimális mércét sem.

A Harry Pottert és Gyûrûk Urát meg a Csillagok háborúját pláne nem értem miért kevered ide, hiszen teljesen más stílusúak ezek a filmek.. Veled is megegyezem, abban hogy az emberi nemhez tartozunk de itt véget is ér a hasonlóság – legalábbis most így látom. És szerintem ez a fent említett filmekre is igaz. Nem megbántani akarlak, de végülis nyugodtan magamra vehetem a kritikai hozzáállásod a személyemhez hiszen pocskondiázni mertem ezt a „remek” alkotást. Ugyanakkor nem csodálom, hogy itt tartunk, ha már ez az alacsony színvonal is kielégít emberi vágyakat. Annyira jellemzõ, hogy ha valami csili vili az már jó is, de hogy mi van mögötte az már tök mindegy, sõt hovatovább lényegtelen. De vagyunk még páran akiket nem elégít ki a vér hektoliterben mérhetõ száma ha nincs mögötte tartalom.
Dantes 2008 febr. 04. - 17:20:30
(122/385)
Alien 1 12-es karikával...tényleg kezeltesd magad. Olyan súlyos ízlés ficamod van ,hogy nekem fáj.
Sajnos, az ilyen emberek miatt készülnek ilyen selejt filmek, mert az ilyenek minden szemetet megnéznek.
Dantes 2008 febr. 04. - 17:18:13
(121/385)
Figyelj, te már olyan szinten vagy buta, hogy görbíted a teret.
Már nem azért,de Star Wars? Gyûrûk ura? Gyorsan el felejetik? Te normális vagy?
A világ elsõ számú fantasy-ját és az elsõ számú Sci-fi-t elfelejtik?????

Ilyenek írsz, minek bele történet?
Ennyi erõvel egyáltalán nem kéne törtnet, csak kezdjék el az embereket le ölni a szörnyek minden magyarázat nélkül...neked az is tetszene.

Ez egy ritka sz*r film, semmi jó nincs benne.
Te láttad az erdeti Alien-eket? A világ legjobb Sci-fi hororrjai.
Tudod, egy ilyen film nem attól jó, ha sokat ölnek benne.

Az AvP2 egy gyalázat.

Mellesleg, nem lehet hogy te tévedsz?
**moderálva**moderált hozzászólásból idézet**
Mert szerintem te vagy az egyetlen akinek ez a film tetszik.
3/10
Hilfy 2008 febr. 04. - 14:43:14 3/10
(120/385)
Hát, nem azért hogy vitatkozzak, de nem attól lesz egy film jó, hogy többen nézik meg, mint az Asterix 17. részét.
Én nem vártam sokat tõle, de sajnos azt is mélyen alulmúlta.
Az indexes kritikához annyit tennék hozzá, hogy nem az a poén volt a legjobb, hogy "beszívtatok srácok?!", hanem az, hogy " a kormány nem hazudik". Semmi félelmetes nem volt benne, különösebben élethû sem. Se fordulat, se egy ötlet, semmi.. Egyszer meg lehet nézni, ha épp nincs jobb dolgod, de ennyi. A polcra tuti nem kerül fel otthon.
Természetesen minden amit leírtam pusztán az én véleményem, se több, se kevesebb.
gaboka 2008 febr. 04. - 13:50:52
(119/385)
Ne b*sszatok már! Most akarom megnézni...:S
5/10
Mumminka 2008 febr. 04. - 13:33:01 5/10
(118/385)
Szar.
Aljas 2008 febr. 03. - 12:50:02
(117/385)
Amúgy szerintem a kezdeti nyersanyag (a pár oldalas elõzetes forgatókönyv, ha van ilyen) alapján baromi jó film lehetett volna, kár hogy a végleges verzió is megmaradt vázlat szinten... :((

Szóval megnézném ugyanezt egy remake formájában :))
Aljas 2008 febr. 03. - 12:43:51
(116/385)
Igen, szinkronos volt. De mivel a dialógusoknak nem sok szerepe volt, én inkább örültem, hogy nem kell feliratokat olvasni (ha más nem azért, hogy fordításon röhögjön az ember). Igaz ugyan, hogy a legtöbb akció jelenet közben nem volt beszéd (legalábbis a legtöbb "szereplõ" nem tud emberül :) ), de még így is lett volna néhány alkalom, amikor a felirat elvonta volna az ember figyelmét az amúgy is sötét jelenetekrõl.
benkewood 2008 febr. 03. - 12:21:01
(115/385)
Most látom csak, hogy leszinkronizálták a filmet.... A digitális verzió szerencsére feliratos volt. Elképzelhetõ, hogy a szinkron sokat rontott az élményen? Akinek nem tetszett, az szinkronosan látta vagy feliratosan? Aki megteheti, nézze meg a WestEnd-ben a digitálisat!!!!!!!
benkewood 2008 febr. 03. - 12:15:49
(114/385)
Én is megnéztem (Westend, digitális vetítés, iszonyat szép képe volt!!!!!). Én az elsõ AVP-re már nem is nagyon emlékszek, de szerintem ez a második rész jobb volt. Izgalmas, nagyon jók benne a lények (Alien-ek és a Predator is, és a Predalien is elég jól el lett készítve), van benne jó csaj, meg humor is... :-)) És jó volt látni a 24-ben kinyiffant Michelle Dessler-t is. :-)))

Persze, hogy van sok olyan dolog ami zavarna, ha nem sci-fi lenne a film. De így mindent el tudok fogadni, és élvezni tudom. Elvégre azért megyek moziba (fõleg ilyen filmekre), hogy szórakozzak, izguljak, nevessek, és nem azért hogy precízen kidolgozott sztorit kapjak, vagy hogy másik síkra emelje a tudatomat. Én igenis élveztem a filmet.

Egyébként ezek az AVP filmek hangulatban sajnos nem érnek az Alien sorozat nyomába, ott sokkal jobban féltem, és Ripley karaktere nagyon jól el lett találva (szerencsére mind a 4 részben ott volt). De ha valakinek hiányoznak az Alien-ek, akkor ez is jobb mint a semmi. :-)))
deww13 2008 febr. 03. - 11:56:22
(113/385)
Na igen! Tegnap néztem az AVP 2-t és talán nem túlzás hogy jobban szenvedtem mint jézus a kereszten. rettentõen sok dolog volt benne ami kifejezetten zavaró volt ezért a film maga is fárasztó. Pl:milett azzal a hajóval amivel a vadászok hazaindultak az elsõ részben? Milett a W-land iparvállalattal? Miért nem volt most benne a keze a dologban? Vagy hamár odamegy a földre az a uralkodó vagy tábornok vadász akkor miért nem vitt magával ojan kék maró löttyöt? Az pl. hogy lehet hogy szétbombázzák az idegenek az uccát és az arrajáróknak ez fel sem tünik? Bizonyára a hegyekben 1 kisvárosban ez mindennapos esemény. És hogy lehet az hogy pókok nélkül is ki tudnak kelni az alien lárvák? És ha már itt járunk mi az hogy nem a királynõ petézik le hanem a predalien tojik a terhesnõ szájába? És azt se felejtsük ki hogy a petézés után nem 5 másodperc a kikelés idõtartama. Ja és ha nem zabálták meg a vadász csávót meg a fiát a lárvák akkor biztos a finom erdeiszamócától nõttek ojan szép nagyra nem? Legalább ha már rossz volt a forgatókönyv és a producer akkor ne a városba játszódott volna mert ez a film se nem a predatorhoz se nem az alienhez nem nagyon akart közelíteni. 4 korához képest jó alien és szintén korhoz képest jó 2 predator és a még 3 alá-s AVP után ez azért okozott 1 kis csalódást.
Aljas 2008 febr. 03. - 11:18:22
(112/385)
Nah, tegnap megnéztem a párommal (ami miatt én is majdnem a filmbeli alienek sorsára jutottam)... :-/

Az elsõ rész kaki volt (önmagában nem rossz, de ha az ember már látott predator vagy alien filmeket, vagy olvasott könyveket, akkor azért nem az igazi), ez meg olyan... semmilyen...

Dilettáns rendezés és forgatókönyv.
Kicsit olyan "újságírói" stílusú az egész: mennek, történnek monoton módon a dolgok (érzelmek sehol), néha csak villanásnyi jelenetben olyasmik, amik sokkal nagyobb hangsúlyt kaphatnának (pl. elején a minta a facehugger löttyébõl, meg a végén az ezredes elõtt a térképen a bomba pusztításának hatásai, stb.). És persze az értelmetlen gyilkolás. Általában szeretem, ha nincsenek kivétélek, és mindenki meghalhat különösebb ok (ok pl. az, ha a fõhõs felesége/bnõje terhes, de még a fõhõs nem tudja, mert akkor tutira meghal) nélkül, de ezek is lehetnének egy nyomasztó légkör megteremtésének eszkozei, nem pedig csak agyatlan hentelés. És igen, az asszony is kiakadt a szülészetes jeleneten, ennél lejjebb nem nagyon van.

Amúgy az eddig leírt negatív dolgokkal is többnyire egyetértek, azokat nem akartam mégegyszer leírni.
10/10
Édesangyal 2008 febr. 03. - 10:34:55 10/10
(111/385)
Mi is ezért rajongunk az elsõ részért mert pozitív érzelmeket próbál kelteni és nem hogy csak próbál hanem például bennem keltett is. Az, hogy a predator és a nõ segítik egymást a harcban és, hogy arra a nõ jön rá, hogy talán ha odadom a fegyverét akkor engem nem bánt. Azt mondom, hogy ez a hozzáállás a filmben példa értékû. A mindennapi életben is követendõ példa lehetne, hogy egy életfeladatot csakis emberséggel lehet megoldani.Lásd mégiscsak õ maradt életben, pontosan emiatt.Gondoltam a második részben végigviszik ezt a fonalat. Sajnos nem így történt,így annélkül távoztam, hogy magasabb tudtszintre emelkedtem volna, vagy legalább elgondolkodtatot volna...
blaze86 2008 febr. 02. - 20:42:05
(110/385)
igaz - és el is hiszem, hogy jobb volt az 1. rész.
nézõ1 2008 febr. 02. - 20:06:12
(109/385)
Tudod, amikor az elsõ részt láttuk, akkor megfogott a filmben kialakított stílus, dramaturgia, és volt benne ûrhajó, szörny, különleges fegyverek meg bunyó ami a gyereknek nagyon bejött:-)Tény, hogy én már magamtól nem ilyeneket nézek, de fiatal koromban én is ilyeneken éltem ki a rejtett feszültségeimet és a rajzolhatnékomat. Egy szépen világított, részletesen kidolgozott film volt, ami vizuális élmény volt az ilyen stílust kedvelõknek.Fiam eldöntötte, hogy maszkmester lesz és ez is pl. a filmnek tudható be. De ha ezt a 2. részt látta volna elõször, akkor most biztos valami más iránt rajongana (persze van más is, amiért bolondul). Én csak azt nem értem, hogy ha egy film stílusa bejön egy nagyobb tömegnél, akkor azt miért kell a következõ részekben leamortizálni? De ez örök kérdés marad. Ha mondjuk pl. nõ lennék vagy kortárs mûvész gyereke, én is biztosan fikáznám a filmet. A SW-ban is annyi sületlenség van, mégis ...;-)A világ attól szép, hogy sokfélék vagyunk:-)
blaze86 2008 febr. 02. - 19:36:57
(108/385)
remélem, lesz belõle musical is :))
blaze86 2008 febr. 02. - 19:36:17
(107/385)
Ne haragudjatok, de nem is tudom, mit vártatok ettõl a filmtõl - a képek alapján legalábbis vicces lehet... :)
nézõ1 2008 febr. 02. - 19:28:14
(106/385)
Pontosan ez történt:-( Fiam a jó filmeknél még a stáblistát is végig üli, csak a takarító tudja kizökkenteni. Ennél már az utolsó snitteknél felállt, hogy induljunk.