Téma: Alinda

offtopic
sanderson 2015 okt. 05. - 20:25:59
(28/88)
https://www.youtube.com/watch?v=Ia4VQwgBn2U
Remélem ez a link már jó lesz.
offtopic
sanderson 2015 okt. 05. - 20:17:23 Előzmény pneklara
(27/88)
Igen, a jövõt eltudjuk képzelni, szerencsére vannak olyan szakemberek, akik segítenek nekünk ebben.
Íme itt egy elõrejelzés:
https://www.youtube.com/watch?v=la4VQwgBn2U
tortura 2015 okt. 05. - 17:50:42 Előzmény Edmond Dantes
(26/88)
" (világnézeti-közéleti) értékrendjével kapcsolatos kérdést a mûvésznõ ügyesen megkerülte: "aki ismer, úgyis tudja""
Ez alatt konkrétan mit értesz?
tortura 2015 okt. 05. - 17:49:50
(25/88)
Elég gyakran bosszankodom, ugyanis rendre lemaradok Alindáról. Még nem szoktam meg az új csatornát, az új idõpontot. Szóval vagy a beszélgetés végére érek oda, vagy még akkorra sem. Meg lehet ezt nézni a neten, van saját oldala a csatornának?
pneklara 2015 okt. 05. - 16:01:24
(24/88)
Cordelia - te tudod? Azt sem sejtettük pár hónapja, hogy ide jutunk, de biztos voltak olyanok, akik TUDTÁK, hogy ez lesz. Csak nem szóltak.A jövõt sem sejtjük, de el tudjuk képzelni.
Cordelia 2015 okt. 05. - 15:28:31
(23/88)
sejthetjük? az nem az astro tv?
xdm 2015 okt. 05. - 12:54:45
(22/88)
Nem jut eszembe senki, aki jó lenne, de fridi meg alinda se az, szóval részemrõl inkább nem nézem õket :)
pneklara 2015 okt. 05. - 08:29:27
(21/88)
Milyen szerencsések voltunk, hogy itt élhettünk és így élhettünk.A jövõt meg nem tudhatjuk, csak sejthetjük.
Cordelia 2015 okt. 04. - 20:21:25
(20/88)
mindenkinek el kellene menni Bicskére, hogy megérezze milyen szerencsések vagyunk, hogy itt és így élhetünk.
nincs ilyen, hogy mûvész vagy nem mûvész, amikor ilyen bajokról van szó, mint napjainkban.
Cordelia 2015 okt. 04. - 20:19:30
(19/88)
a jólértesültség nem a nézõnek szól, hanem a vendégnek. amit a tájékozottságával kivált (ha tud) az meg nekünk. Mondj jobb riportereket, a maiak közül. Csak legyen valami normálisabb szókészletük az "ütõsnél" vagy a "trendinél"... Attól tartok, hogy marad Fridi és Alinda. Tudunk még valakit?
pneklara 2015 okt. 04. - 10:40:01
(18/88)
A Mundruczó Kornéllal folytatott beszélgetés kapcsán arra gondoltam, hogy az élet nagy dolgaiban lehet értelmi, másrészt érzelmi alapon dönteni. Veszélyes az érzelmi alapú döntés, pláne, ha az sok-sok ember életét befolyásolja majd hátrányosan. Mûvészekre nem hagyatkoznék a döntésekben. Õk a mûveik által érjék el, hogy a döntések érzelmi összetevõit boncolgassák az emberek, de a döntések racionális alapon történjenek. Ez akár egy modernkori Antigone alapja is lehetne. Elhiszem, hogy Bicske megrendítõ élménye lehetett a mûvésznek, attól kezdve másképp látja a valóságot. De ott motoszkál az emberben, hányan hazudtak ott, mindenki a kétségbeejtõ sorsa miatt kelt útra? S ekkor már nincs helye a naiv, érzelmi alapú döntéseknek. A mûvész az lehet részrehajló, s vagy hiszünk neki, vagy nem.
pneklara 2015 okt. 04. - 09:42:35
(17/88)
Molnár Piroskát szeretem és tisztelem.Õ valóban a mûvészete, munkája, munkabírása miatt kerül be a köztudatba.
Valahogy a mûsor idõarányaival van baj. Alinda felkészül a partnerébõl, szeretné is ezeket felszínre hozni, õ már az elején felpörgeti magát, lelkesedik - mikor az "alany" még nem engedte el magát annyira, hogy kinyíljon, megnyíljon. Mikor meg eljutunk ehhez az állapothoz, akkor Alinda már zárja is a beszélgetést.
Itt is az utolsó percekben volt a legértékesebb esemény, egy szakmai titok fellebbentése: Piroska partnere nem értette, hogy egy jelenetnél tegnap nevettek a nézõk, ma nem. Mi ennek az oka? Piroska pontosan tudta a titkát: felcserélted a szórendet a mondatban. Aztán már kísérleteztek - és valóban, egy szórend is mennyit jelenthet az elõadásban. Na, ilyen szakmai titkokat, élményeket, emlékeket/Hollósi Frigyes/lenne jó hallani, amit máshol nem olvashat, tudhat meg az érdeklõdõ. Mert az életrajzi adatok ma már könnyen elérhetõk. Az meg, hogy Molnár Piroska maximalista, önfeláldozó, önkizsákmányoló, azt mindannyian tudjuk, vagy legalább is sejtjük.
xdm 2015 okt. 03. - 12:04:51
(16/88)
Nem, nem értek egyet, nem miatta volt jó a záróra, hanem a meghívott alanyok érdekes nézõpontja végett, amit nem hagyott rendesen kibontakozni. Az a mûsor sokkal jobb lett volna, ha egy egyszeri gyalogos teszi fel a kérdéseket, mert a naív/laikus az õszinte kíváncsiságával ezerszer többet kihozott volna a meghívottból, mint világszemlélet, mert valójában mindenki erre kíváncsi. Alinda meg folyton a saját maga jólértesültségével demonstrál, amire meg senki nem kíváncsi.
sioux 2015 okt. 03. - 09:41:11 Előzmény xdm
(15/88)
XDM! Tehetségtelennek semmiképpen nem tartható, sokunknak adott szellemi élvezetekkel teli, tartalmas parceket a Zárórában. Itt és eddig most tényleg nem annyira jó (most sem rossz, csak átlagos). Én azt hiszem a 20-25 perc kevés az elmélyüléshez, a megfelelõ ív felépítéséhez, a tényleges kibontakozáshoz. AZ alanyait egyébként egyáltalán nem nyomja vissza a saját palackjukba.
Edmond Dantes 2015 okt. 02. - 21:41:46
(14/88)
Megnéztem a Molnár Piroskával készült beszélgetést is: a nemzet színmûvésze gyárilag mégiscsak ismertebb személyiség mint elõzõ beírásom alanya-tárgya. Csalódtam: felszínes, semmitmondó, közhelyes villáminterjút kaptunk. Színházcsinálás témában alig lettünk okosabbak, a (világnézeti-közéleti) értékrendjével kapcsolatos kérdést a mûvésznõ ügyesen megkerülte: "aki ismer, úgyis tudja". Abban mélyen egyetértek vele, hogy -ha nem is munka=próba, elõadás közben- véleményünket, nézeteinket ki lehet és ki kell fejteni. De akkor e mûsorban miért nem? Családjával kapcsolatos kérdés fölött-mellett viszont számomra érthetetlen okból ugyancsak elsiklottak: Alinda rákérdezett, aztán beérte egy semmitmondó válasszal: "igen, volt férjem, elváltunk, így hozta az élet", holott nem akárki az illetõ és szó sincs "intimpistáskodásról", ezt és ennél többet, súlyosabbat is bárki elolvashat itt:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_Piroska /Családja

Ez így kevés volt, a ma (tegnap) 70 esztendõs Molnár Piroska ennél többet ér és többet érdemel...és mi, nézõk is.
Edmond Dantes 2015 okt. 01. - 11:05:27
(13/88)
Elõrebocsátva h eddig VA-nak szinte csak a nevét ismertem, de mert már több ismerõs beírt ide, megnéztem a Keresztury Tiborral készült beszélgetést, akit szintén nem ismerek, tehát szûz "kéz" (fül, szem, agy) voltam avagy sine ira et studio. Egy teljesen átlagos, normális beszélgetés volt, nem több, nem kevesebb. Lehet h azért, mert õk régi ismerõsök, tegezõdés, belterjes szakma és "celebebb" interjúalanyokkal más volt-lesz.
pneklara 2015 szept. 25. - 13:41:10
(12/88)
Valahogy kevés a 20 perc, hogy rá tudj hangolódni az alanyra.
nordfan 2015 szept. 25. - 12:47:07 Előzmény pneklara
(11/88)
Nemes doktorhoz volt "szerencsénk"néhány éve,le a kalappal elõtte.
Az adást nem láttam,de a hozzászólások után kíváncsi lettem.A régi mûsorai bejöttek.
pneklara 2015 szept. 25. - 07:15:56 Előzmény olahmiki1959
(10/88)
Tárgyilagosnak kellene lennie - de ez egyelõre nem megy.
olahmiki1959 2015 szept. 24. - 19:38:15
(9/88)
Én egyelõre még nem adom fel, de az elsõ három adást látva, nincsenek túl nagy illúzióim.
Alindától mindenki azt várta, hogy visszatér ahhoz a kétségtelenül színvonalas mûsorhoz, amit régen megszoktunk tõle, egyelõre úgy néz ki, hogy ez nem nagyon akar összejönni.
És az a dolog sem lesz egy idõ után érdekes, hogy egy "jobboldali" tévéhez szerzõdött, mert a szenzáció elmúlik, és akkor már valamit le kell tennie az asztalra.
Várok...