10/10
Sheena_Wilde 2012 nov. 18. - 21:19:49 10/10
(78/218)
Elõre szólok, SPOILER veszély.

Az Alkonyat filmeket mindig is a legjobb könyvadaptációk közé soroltam, és a legutolsó rész sem lógott ki a sorból. Eddig a leggyengébb darab az elsõ rész volt, de csakis mivel teljesen felborította a kronológiát. Kisebb hibák mindegyik részben voltak, hiszen mégsem lehet ugyanazt megvalósítani a vásznon, mint papíron, de a leglátványosabb hibát pont ez a rész követte el.

A csatajelenet ritka béna fogás volt. Számomra egyrészt az jött le, hogy a pasik miatt rakták bele, hogy ne aludják végig, másrészt pedig hogy legyen mit animálni, hiszen lássuk be, ez nem épp az a fajta film *eredetileg*, amiben tombolnak a látványos elemek. Ezzel csak az az egy baj van, hogy én konkrétan szívrohamot kaptam, hogy mit mûveltek a kedvenc részemmel, ráadásul a halálok egytõl egyig szívfacsaróra sikerültek. A legmegrázóbb talán Seth-é volt, Caiusét (személyes kedvencem) pedig inkább nem néztem végig... Az egyetlen dolog, ami tetszett ebben a jelenetben az Marcus halála. A végszava, "Végre", és az arckifejezése megismertette a közönséggel azt, ami a filmekben eddig nem tudott kiderülni, hogy Marcus nem véletlenül vág mindig olyan fejet, mint egy élõhalott... ezzel bemutatták a motivációit.

De ennek ellenére nem vagyok lenyûgözve, abszolút dühítõnek tartom, hogy a látvány turbózása érdekében bele kell tenni egy ilyen részt. A sztori hangulatát megtöri, lerombolja, és halálra rémiszti a könyv rajongóit. És komolyan, miért kell a mai filmeknek a látványról szólnia? Már nem bírjuk felfogni a sztorit?

Az eleje, ahogy kezdõdött, kicsi csalódást okozott nekem, sok hiányossága volt - szívesen láttam volna viszont a vásznon azt a részt, mikor Bellát gyõzködik, hogy most már igenis képes kiugrani az ablakon magassarkúban...

Az erotikus jelenet az elején engem speciel hidegen hagyott, semmi tûz nem volt köztük. Kissé lelombozó volt, de mivel személy szerint engem nem hatnak meg a fõszereplõk, nem nagyon törõdtem vele. Csak hát illúzióromboló...

És a Volturi, a kedvenceim. Aro karakterét megint kicsit túljátszotta Michael Sheen, mikor elõször beszélt Reneesmével, de utána már jó lett. Bár az a nevetés... azon kiakadtam.

Caiust tökéletesen alakította J. C. Bower, ahogy megmutatta a figura belsõ motivációját, a félelemet és hatalomvágyat, ez az a Caius, aki a könyvben is ott áll a csatamezõn.

A Volturi-feleségeket hiányoltam, olyan kíváncsi lettem volna Athenodorára... De ez már megint csak személyes dolog, igazából nem rontott a film értékén a hiányuk.

Ami viszont igen, az a vérfarkasok és alakváltók közti különbség magyarázata. Ezt nagyon sajnálom, hogy kihagyták, így olyan érzésem volt, mintha Caiust akarnák lejáratni, mikor neki igaza lett volna, ha... Na de nem írom le az egész könyvet.

A többi vámpírt zseniálisan alakították, Kate, Irina, Zafrina, mindenki zseniális volt, a románok fantasztikusak voltak, az ember átérezte a motivációjukat. Demetri, Jane, Alec is jól hozták a 'gonoszt', bár Felixet hiányoltam. Lehet, hogy csak én vagyok vak, de nem emlékszem, hogy láttam volna. Csak a tróntermes jelenetben.

Garrett beszólása a "vöröskabátosokról" pedig nálam nagyon ütött, alig bírtam abbahagyni a nevetést. Jó humorral írt forgatókönyv volt, az biztos, és sok poén visszaköszönt a könyvbõl.

Összességében jó benyomással távoztam a moziból, csak az a hosszú csatajelenet vett el tizenöt percet az életembõl...

10/10
tanhu 2012 nov. 18. - 19:20:51
(77/218)
Megelõztél))))
1/10
daveslim 2012 nov. 18. - 18:14:29 1/10
(76/218)
Az Alkonyat filmeket 14-17 éves korosztálynak (azon belül lányoknak) készítik. Logikus, hiszen ez a korosztály (1-2 kivételtõl eltekintve) oda is van érte, meg vissza. A célját elérte :) Itt viszont van a flmrõl egy korrekt, vicces, de igaz kritika. Nézzétek meg mindenképp:

https://www.youtube.com/watch?v=IVfnzi20GFY&feature=g-logo
9/10
szabbogi 2012 nov. 18. - 17:26:13 9/10 Előzmény Pikacsu
(75/218)
A könyvben egyáltalán nincs csata.
9/10
szabbogi 2012 nov. 18. - 17:25:41 9/10
(74/218)
Fényévekkel rosszabbat vártam a sok negatív kritika után. Tegnap néztem meg és a sokkoló rész (csak hogy ne legyek spoileres...:)) NAGYON bejött. Ha az nem lenne benne az egész film tényleg egy lapos semmi lenne, így viszont volt valami ami miatt elkezdett kalapálni a szívem. :) A könyvet nyilván alulmúlja, ahogy az összes többi rész is, de nem mondanám hogy rossz volt. Sõt! :)
arcansas 2012 nov. 18. - 14:39:51
(73/218)
Az elõzõ nem tetszett,de ezt megnézem Lee Pace miatt :D
offtopic
Pikacsu 2012 nov. 18. - 13:58:38
(72/218)
Az utolsó csata a könyvben is csak látomás?
Bear99 2012 nov. 18. - 11:34:32
(71/218)
Elõre szólok, hogy alkonyat fanként írom a kritikámat. Olvastam a könyveket, amelyek tetszenek, és a polcomon sorakoznak.
DE! Az alkonyat filmek, 1 kivételével, rossz alkotások. A 4/2 pedig felülmúlta az összeset.
Bellát és Edwardot alakító két színész teljesen alulmúlta önmagát. A semmilyen és bamba arckifejezés, a kémia teljes hiánya (pedig állítólag õk egy párt alkotnak), semmilyen érzelmet nem mozgósít meg.
A lapos, üres beszédek, fájnak az embernek. Aro figurája legalább életteli.
A kulcs a színészekkel kezdõdik. Rossz szereplõválogatás. (bár a Cullen clán többi tagja viszonylag jól eltalált),
Inkább rossz fõszereplõválogatást írnék. Ugyan ki hiszi el itt, hogy Edward 120 éves, és bölcsebb, mint Bella? Meg egyáltalán? Mi jön át a könyvbõl? Semmi:_(
suxel 2012 nov. 18. - 03:35:10
(70/218)
Tipikusan az az eset, amikor a mû könyv formátumban tetszik, de megfilmesítve már nem.
7/10
Mizukage 2012 nov. 17. - 23:25:11 7/10
(69/218)
Nem semmi ami itt megy. :) Felesleges a filmet ajnározni, bõven vannak benne hibák, de ennél még nagyobb hülyeség, amit az antifanok csinálnak. Sokan úgy pontozzák le a filmet, hogy még az elõzetest se nézték végig és ez kissé szánalmas. Az elõzõ részek nekem se tetszenek. A fõszereplõk nyáladzásától konkrétan rosszul voltam egy-egy rész végére. :D Viszont ebben a részben megváltoztak a dolgok. Végre nem a fõszereplõk szerelmi életén volt a hangsúly, ami nekem nagyon tetszett. Szerintem ez a rész sikerült a legjobbra, egyedül a vége volt kicsit furcsa. Szerintem valahogy nem illett a képbe ez a happy end, de így legalább lesz esélyük folytatni a sorozatot, ha akarják. Hogy ez jó, vagy rossz mindenki eldöntheti.

Szerintem ez a rész, az elõzõekkel ellentétben, megérdemli a 7 pontot.
8/10
offtopic
Csigalány 2012 nov. 17. - 22:29:37 8/10
(68/218)
Ez jóóó! Nem is mentem messzire, hogy utána nézzek! ;o)

(( De még mindig nem értem minek kell csak fröcsögni ide jönni... De lehet bennem van a hiba, mert még sosem mentem utána egy sz*r filmnek, hogy rontsam az átlagát... ))
10/10
ÉN987 2012 nov. 17. - 19:36:08 10/10
(67/218)
Sziasztok! Szerintem ez a rész sikerült a legjobban,bár a többi ellen sem volt kifogásom. Igaz,nem vagyok nõ,és már sajnos tininek is csak a gyermekem nevezhetõ.
boom46 2012 nov. 17. - 19:24:28
(66/218)
1/10
wert22 2012 nov. 17. - 17:34:08 1/10
(65/218)
Valóban, korunk legtúlértékeltebb szériája ez... Az összefüggéstelen jelenetek, a semmitmondó párbeszédek szériája ez, megspékelve egy mérhetetlenül nagy ripacskodással, komolyan mintha a rendezõ megtiltotta volna nekik, hogy színészkedjenek. Hozzáteszem a farkaskölyök amúgy sem tudott volna ennél többet kihozni magából. Az egész széria: 1/10 pont.
1/10
johnny91 2012 nov. 17. - 17:11:18 1/10
(64/218)
Nem láttam egyetlen alkonyat filmet sem, beleértve ezt is, de a szolidaritás kedvéért szavaztam rá egy szép kövér 1-essel.
A belinkelt kép tükrözi véleményem e remek franchise-ról.
Eldalote 2012 nov. 16. - 23:27:27
(63/218)
Nagyon-nagyon jó, kellemes kikapcsolódás. Hihetetlenül vártam mivel rukkolnak elõ és nem csalódtam benne! Bár eddig egyikben sem csalódtam. :)
Jó, hogy már megláttuk hogy lesz kerek a sztori, de bármelyik részt szívesen újra nézem. :)
miya2244 2012 nov. 16. - 22:44:34 Előzmény tanhu
(62/218)
:DDDD hát ez a komment mindent visz
7/10
Sonic8 2012 nov. 16. - 21:13:48 7/10
(61/218)
Ma néztem. Köszi amúgy.
Semmi érdekes nem volt elõtte. Reménykedtem hogy lesz valami World War Z stb. De nem csak Magyar fosok...
kybuck 2012 nov. 16. - 07:36:48
(60/218)
Nem fogsz elkésni a suliból ha ilyen késõn kommentelgetsz??
offtopic
Heathcliff 2012 nov. 16. - 02:11:17
(59/218)