10/10
Dros 2009 nov. 24. - 16:48:04 10/10
(704/1384)
Igen a Volturik jók voltak :D
10/10
Dros 2009 nov. 24. - 16:47:47 10/10
(703/1384)
Azt a részt 60* végignéztem :DDDD
Balivet6 2009 nov. 24. - 16:47:23
(702/1384)
amúgy meg nem értem mi ez a heterozás itt a fórumon...
miért ne nézhetne fantasyt egy hetero pasi?
Szerintem mi pasik jobban bukunk a fantasy mûfajra sok esetben, mint a lányok... itt annyi a különbség, hogy kicsit keverve vannak a stílusok...
de romantikus filmet is sok hetero szeret, csak legyen normális! ne vmi csajos szarveleg... ennek az elsõ része jó volt, ez közelít picit a csajos szarveleghez, rem a 3. nem lesz tinikomédia :)
Balivet6 2009 nov. 24. - 16:41:22
(701/1384)
Michael Sheen alias Aro nah az jól játszott :D
Balivet6 2009 nov. 24. - 16:39:14
(700/1384)
Dakota Fanning valóban tehetséges! Még sokra viheti!

A szuszogásai, meg a rémálmos ordításai valóban zavaróak voltak a Kristen Stewartnak. De mégis szimpatikus nekem, mert elég jól játsza a zavart csajt. ;)(Bella karaktere nekem elég zavaros...)(meg tetszik is a csaj)

Taylor Lautner illik a Jacob karakteréhez. Abszolút hihetõen játszott, bár kettejük "viszonya" nem teljesen jött át a filmbõl szerintem. Bár a többi vérfarkast alakító színész... hát... (magasabb "indiánokat" nem találtak?)

Az Edwardot alakító Robert Pattinson engem mindig is zavart... de nincs is ezzel baj, mert ilyen a karaktere.

De összegezve nekem akkor is a Volturik meg a Dakota Fanning alakítása tetszett legjobban! :)

a többi meg... több volt a sztoriban szerintem :)
meg a folyamatos történetvezetéssel sem voltam mindenhol kibékülve...
kicsit nehezen követhetõ volt, bele-bele kapott ebbe is meg abba is, de igazán kifejtésre nagyon kevés dolog került benne.

következõ remélem picit jobb lesz!
Hester 2009 nov. 24. - 16:30:46
(699/1384)
igen, egyetértek veled szinte mindenben! én is, mikor kijöttem a barátnõimmel a moziból... hát le voltunk döbbenve.:D taylor felsõteste tényleg nagyon... szteroidok persze, 17 évesen nem így néz ki egy normális ember, de el kell ismerni, õrülten szexi volt! robert felsõteste, hát hogy is mondjam, elég lagymatag volt, és kiábrándítõ, azt is belevéve h photoshoppal még meg is csinálták jobban...:S na mind1, sokkal jobb film lett, mint amit vártam. az alkonyat egy hányadék lett a könyvhöz képest. azt nagyon elcseszték, de a new moon jobb lett, örülök hogy leváltották azt a szerenycsétlen balf*sz catherine hardwicket.
10/10
Butterfly1986 2009 nov. 24. - 15:50:05 10/10
(698/1384)
Szerintem is a Victoriás résznél lévõ zene a legjobb. Azt nem tudja valaki, hogy mi a címe annak a zenének, amikor Bella fut, hogy megmentse Edwardot? Tehát a Volturis résznél van.
10/10
Butterfly1986 2009 nov. 24. - 15:46:56 10/10
(697/1384)
Tisztelet a kivételnek. Én tegnap néztem meg másodjára és a barátomat is magammal cipeltem rá. Azt hittem könyörögni fog, hogy menjünk ki a terembõl. De szerencsére õt is elvarázsolta a világom:) Azt mondta, hogy még meg tudná nézni jópárszor:) Úgyhogy fiú-függõ a dolog. De azt azért én is kétlem, hogy a fiúk nagy százalékban élveznék. A Bellát játszó színésznõ szerintem is borzalmas, bár ebben már sokkal kevésbé idegesített, mint az elsõ részben. A könyvbeli Bellát viszont szeretem.
SPOILER
Engem a könyvekben a 3. részben Jacob, a 4. részben Jacob és Reneesme idegesít, de nagyon:) Ki nem álltam, hogy Jacob képtelen felfogni, hogy nem nyerhet Edwarddal szemben és míg az Újholdban kedves és megértõ volt, Bellával volt, amikor a legnagyobb szükség volt rá, és igazbarátja lett,addig az ezt követõ részekben nagyon idegesít, hogy belerondít a dolgokba:) Ezért nem tudom teljes szívvel szeretni Jacobot.
10/10
Dros 2009 nov. 24. - 15:39:00 10/10
(696/1384)
Szerintem csak a filmzene volt rossz de a számok viszont nagyon bejöttek :D
Gabi'91 2009 nov. 24. - 15:26:50
(695/1384)
Wow. Ez volt az elsõ reakciónk, mikor péntek este kisétáltunk a moziból a tesómmal. Kellett egy kis idõ, mire vissza tudtuk rángatni magunkat a valóságba. Az elsõ benyomás egyértelmûen pozitív volt, bár természetesen hagy némi kivetnivalót maga után a film. Az viszont biztos, hogy jobb élményekkel távoztam, mint az elsõ rész után.
Nem igazán tudom eldönteni, hogy rövid, hosszú, vagy túl hosszú volt-e a film. Mikor néztük kicsit hosszúnak tûnt, nagyon hosszú idõ telt el, mire végre megjelentek a vérfarkasok. Nem volt vontatott, de talán kicsit elnyújtották. Aztán a vége felé felpörögtek az események és azt sem tudtam, hova kapjam a fejem. Viszont mikor kiértünk, akkor ott tartottam, hogy nézném még egy darabig :). Bár soha nem tartoztam a „jaajdeédibédicukorbogyóezaJacob/Edward” azért nem tagadom, hogy nem volt rossz Taylor Lautner felsõtestét egy órán keresztül folyamatosan bámulni. (Ezzel szemben Robert Pattinson gyenge izomzata nem volt túl szívderítõ látvány – tudom, hogy nem a küldõ a fontos, de Taylor után furcsa volt…). Errõl eszembe jutott még valami: más is észrevette, hogy a Mike-ot játszó színész arca milyen pufi lett? Valahogy furán nézett ki.
Számomra hihetetlen volt, hogy szinte semmit nem hagytak ki. A húgommal végigvettük a történet fontosabb pontjait, és nem találtunk olyan részt ami – ha csak érintõlegesen is – ne lett volna ábrázolva. Ez pozitívum volt az elsõ könyvvel/filmmel szemben, ott kicsit kiakadtam mikor a komplett Alice-szálat kihagyták. Az, hogy Bella gondolatait E-Maileken keresztül tapasztaltuk meg, jó ötlet volt. Máshogy nem igazán lehetett volna ábrázolni a mély depressziót, ami a könyvben pontról-pontra le van írva. Szépen volt összerakva, logikusan jöttek az események egymásra; egyszóval nem panaszkodtam erre a részére a dolognak.
Ami viszont kicsit idegesített az Bella. Kövezzenek meg, de ki nem állhatom a csajt a könyvben, és Kristen Stewart sem lett a kedvenc színésznõim egyike. Valahogy nem változott meg az arckifejezése a 2 óra alatt. Nagyokat szuszog, sír, szenved, de egyik érzelem sem érintett meg igazán. Az egyetlen pillanat, amikor elhittem, hogy õ tényleg Bella, az a bizonyos erdõ-jelent volt, mikor Edward elhagyja, õ meg utána rohan, pedig tudja, hogy felesleges. Akkor elhittem neki, hogy mennyire összetört… Akit viszont nem hagyhatok szó nélkül, az Taylor Lautner. Az elsõ filmben nem figyeltem annyira (lehet, hogy nem is volt olyan feltûnõ), szerintem tehetséges a srác, és akár lehet is belõle valaki, ha nem száll el magától.
Jane pedig egyszerûen tökéletes volt. A legjobb választás volt Dakota Fanning. Akkora gyûlölettel tudott nézni, hogy majdnem még én is megijedtem tõle :D
Ami viszont sajnos nálam mínusz volt, az a zene. Az elsõ filmnek az egyik legnagyobb erénye volt, hogy (számomra) ismeretlen bandák nagyon jó számait használták fel. Itt egy kicsit talán még jobbra számítottam a Death Cab for Cutie – Meet me on the Equinox számának bemutatása után, ez elmaradt.
Összességében kellemes élménnyel távoztam a terembõl, volt akció, romantika, cliff-hanger. És ahhoz képest, hogy könyvbõl készült nem azzal foglalkoztam folyamatosan, hogy ez nem így volt, az máshogy nézett ki. Viszont ez a tipikus csajos film, úgyhogy nem biztos hogy jó ötlet elcipelni a barátunkat, hogy unatkozzon egy jó két órát :)
Ui.: grat. annak aki elolvasta… nem indult ilyen hosszúnak, mégis ez lett belõle :)
nyuszimama 2009 nov. 24. - 14:42:08 Előzmény Rjamb
(694/1384)
Köszi szépen, de közben megtaláltam!:) Grizzly Bear: Slow life
10/10
Rjamb 2009 nov. 24. - 14:26:03 10/10
(693/1384)
Yes....No
To get to the other side
1,77245

:D
szilva35 2009 nov. 24. - 12:44:31
(692/1384)
Szia:)

neked és a többieknek is jelezném, nem latin szavakkal telezsúfolt szoc tanulmányra készülök:) A mûvészet és az emberek izgatnak, ezen belül is a két dolognak egymásra gyakorolt hatás. Hiszek abban, hogy ami a mûvészetben megfogan és napra kerül annak egy része a kollektív tudattalanból jön - és ha sikert arat, népszerû lesz - az vmilyen megoldásokat kínál emberi és társadalmi problémákra.
+ megnyugtatásképpen, nem szeretném fikázni azt a filmet és a mítoszt, amire épült, mert mindezek hatására az életem cirka 10 hónap alatt ismét megváltozott és begyorsult:) (bár lehetne még ezt a tempót fokozni én úgy érzem)
Biztos, hogy voltak hiányosságai a filmeknek és a könyvnek is kivitelezésben, ezt inkább arra fognám, hogy újszülött a történet és ennyi idõ alatt nem volt ideje felnõni még:)mint amilyen gyorsan elterjedt és a gonosz kapitalisták lóvét akartak kifacsarni belõle.
Szerintem, a film(ek) megnézése - 1-nél többször:))) a könyvek monitorról, angol nyelven, PDFbõl, barátnõktõl és tiniktõl elkunyerált módon megszerzett vagy hirtelen felindulásból megvásárolt könyvekbõl, éjszaka, úton útfélen való mohó olvasása nem függõség volt, hanem csak a lelkünk áhítozott vmiféle gyógyításra.
Belekezdtem a két topic feldolgozásába is, bár nem számoltam azzal, hogy több mint 107000 hozzászólás van csak! az Alkonyat-ban... vmit már ez is jelent.
Csinálok hétvégéig egy egyszerûsített kérdõívet, amit név nélkül ki lehet majd tölteni - talán találkozót is szervezhetnénk - mert az alapadatoktól eltekintve - mint kor, nem, végzettség stb. stb - más dolgokra és hatásokra lennék kiváncsi, azt pedig nem kell nevesíteni, a tapasztalataitokat szeretném látni és összevetni a sajátommal:) Ami nagyon izgat, hogy a téma "megnevezett" célkorosztályán kívül - amire aztán szép kis piaci hadjáratot építettek fel a könyvek kiadásával és a SUMMIT is jócskán profitál belõle - a hangtalan tömeg, kikbõl áll. Mikor nézettségi adatokat néznek, ott nincs benne, ki az aki 20-szor nézi meg a filmet. És ahogy pl. te is Lion azt írtad, hármat vallottál be, én kb 7-8at. (pedig ennél sokkal "rosszabb?" volt a helyzet)Viszont mikor tegnap felugrottam suli ügyben egy szakdolgozatért a barátnõmhöz és mondta szerdán megnézem - harmadszor a NM filmet - kérdezte a võlegénye, hogy csatlakozhat-e hozzám:) õk se mai csirkék.
egyébként örülök, hogy idetévedtem:)
Ja és speciel én csak most tudtam meg hogy van ez az egész, de Team Edward:)))
10/10
Rjamb 2009 nov. 24. - 12:44:13 10/10
(691/1384)
Feliratos!
Akkor vársz a dvd megjelenéséig, más lehetõség nincs :s
Én akkor kaptam volna hülyét, ha szinkronosan nyomják le!
Blauro 2009 nov. 24. - 12:37:07
(690/1384)
Ez most komoly? Tényleg feliratos? Tudom a szinkron nem valami jó de azért mégis, én nem tudom úgy nézni a filmet hogy közbe olvasok. TÉnyleg feliratos??? :(
Brigi87 2009 nov. 24. - 12:23:41
(689/1384)
Nos, én olvastam az elsõ két könyvet, így nagyon kíváncsi voltam az Újholdra, mint film. Nem vártam semmi jót a rendezõváltás miatt, meg amúgy sem...

Elmentünk, megnéztük. Nagy szerencsénk volt, mert bár telt ház volt, tele tinikkel, síri csend volt a teremben! Senki sem vihogott meg sikítozott a fiúk láttán.

Ésssss pozitívan csalódtam. Nekem nagyon tetszett a film! :)
Sokkal több minden volt benne a könyvbõl, mint az Alkonyatban volt. Benne voltak a fontos részek. Egész jók lettek a farkasok is.
Ami nem tetszett, az Edward sminkje. Sokkal szebb volt az arca az Alkonyatban... Szerintem ezt elszúrták nagyon...

Nem tudom miért van ennyi elégedetlen ember... Egy könyvbõl soha sem lesz olyan jó film, mint amilyen jó a könyv! Ehhez mérten szerintem egész jól megcsinálták.

Meg a halálom mikor valaki azon van fennakadva, hogy Edward milyen sovány volt meztelenül, és miért nem gyúrt a film elõtt kicsit, stb...
Nem unalmas még, hogy minden képernyõre vitt filmben, sorozatbon adonisz pasik és bombanõk vannak?

Na mindegy. Lassan elkezdem olvasni a 3. részt. Csak húzom, mert messze van még a 4. részig (június)...
sqe 2009 nov. 24. - 10:42:06
(688/1384)
Itt vannak a legfrissebb friss hírek!
http://hirek.myrss.hu/kereses/tags/alkonyat/
trl007 2009 nov. 24. - 10:28:08
(687/1384)
Nincs mit :)
10/10
Rjamb 2009 nov. 24. - 09:19:52 10/10
(685/1384)
Kedvencek:
Band Of Skulls: Friends - Bella és a motoros :D
Thom Yorke: Hearing Damage - Victoriás rész (és tényleg tök Radiohead, mikor elõször hallottam azt hittem, hogy õk)
Lykke Li: Possibility - az idõ múlása az ablakból nézve :)

És a hold, természetesen az nagyon el lett találva!