Téma: Alkonyat

10/10
offtopic
dzsinidzsoni 2009 márc. 16. - 14:27:54 10/10
(16641/91801)
nah mizujs?:D látom megint a filmen "veszekedtek" xD
10/10
Rak'Shiri 2009 márc. 16. - 14:27:12 10/10
(16640/91801)
dzsini eltûnt.... hm... vissza kéne csalogatni pár fotóval. csak nem emlékszek kit is szeret :$ Emmeltt? Cullen doki? Jasper? James? Swan papa? xD
10/10
Rak'Shiri 2009 márc. 16. - 14:25:06 10/10
(16639/91801)
xD jah, lehet, büszke bloodsucker vagyok :) Mások is állandóan csúfolnak vele, hogy vérzik a szám - megvágja az éles nyelvem. Milyen drámai vámpír lennék vérzõ szájjal xD
10/10
Rak'Shiri 2009 márc. 16. - 14:23:34 10/10
(16638/91801)
Pedig épp cukkolni kedztelek volna, hogy ejnye ki látta 11x a filmet moziban és még Isten tudja hányszor otthon..? xD

Néha egyszerûen könnyebb egyetérteni mint összeszedni a gondolataim, és elmagyarázni, hogy pontosan mire is gondolok... vagy jobban mondva az inkább unalmas :)
10/10
Rak'Shiri 2009 márc. 16. - 14:21:22 10/10
(16637/91801)
szia!:)
10/10
offtopic
dzsinidzsoni 2009 márc. 16. - 14:19:29 10/10
(16636/91801)
szép napot:))
Sophie27 2009 márc. 16. - 14:15:41
(16635/91801)
Szia!

Persze nem vagyunk egyformák,szóval teljesen rendben van,h nem tetszett a film.Az biztos, hogy nem tudja visszaadni 100%an a regényt,de ez szinte törvényszerû.Nekem is voltak hiányosságok a filmben. A másik meg, hogy furcsáltam ezt az új vámpír fajtát,hogy vegetáriánus,meg nincsennek hegyes fogak(ezt még most is hiányolom:) )
Mint romantikus regény szerintem nagyon jó,van benne egy kis darkos beütés,ami azért a filmben szerintem átjön.A könyvben azért Edward tud veszélyesebb is lenni és sokkal inkább áttudod érezni,hogy milyen kínokat áll ki,hogy Bellát ne ölje meg.

Sztem olvasd el a regényt is,hátha az jobban fog tetszeni,merta szereplõk és a cselekmény is részletesebb.
10/10
Rak'Shiri 2009 márc. 16. - 14:13:43 10/10
(16634/91801)
"since the last time i saw you" xD oké oké, nem szõrszálhasogatok tovább :)
10/10
Rak'Shiri 2009 márc. 16. - 14:12:52 10/10
(16633/91801)
szia sick!

Mi bajom? Nincs semmi, csak kimutatom a fogam fehérjét... mondjuk. :D
A film a legnagyobb jóindulatommal is csak 4,5-öt a tízbõl, nem tudom megbocsátani a sok hibát, totálisan lehúzza nekem. Kiherélték a könyvem gyakorlatilag :( De a casting szerintem is oké Rosán kívül, (izé, Jacobbal se vagyok teljesen kibékülve, de még alakul)no meg Jessica eredetileg fekete hajú, Eric meg nem ázsiai... bár erre nins utalás... csak fura. A következõ filmre már sokkal több pénzt kaptak sztem a summittól, no meg az is csak emel a színvonalát, hogy nem ugyanaz a rendezõ. A kis költségvetés pedig szerintem nem zárja ki a jelent-hûséget, illetve... hát, elég középkategóriás lett minden. Az alakítás, a smint, a forgatókönyv, a rendezés... együtt túl sok a közepes benne, ezért mondom hogy gyenge a könyvhöz képest. Örülök viszont, hoyg nem leszek meglincselve, viszont akkor mostantól mindent cenzúrázatlanul kimondok xD
10/10
Rak'Shiri 2009 márc. 16. - 14:07:04 10/10
(16632/91801)
A könyvre, nem a filmre :) tudom, tök logikátlan :D
5/10
Zempy 2009 márc. 16. - 13:49:50 5/10
(16631/91801)
Örülök, hogy egyetértünk! De miért adtál akkor 10/10-et a filmre?
10/10
Rak'Shiri 2009 márc. 16. - 13:34:00 10/10
(16630/91801)
Szia!

Most szentségtörõ suttogásba kezdek: abszolút igazad van a legtöbb dologban. Legszámítva ami a regényt illeti, hiszen nem olvastad. Ahhoz képest a film, igen, ha nem is nulla, de egy gyenge hármas. Mármint a tízbõl. Pattinson fizikailag megnyerõ a szerepre, mert messze nem szokványos az arca, de valami borzasztó mennyire melléfogott a karakterábrázolásával, szerintem sokszo kiesik a szerepének sajátos bemutatásából (mert leírni nem tudom hogy a szerepet játszotta volna). Kristen alapvetõen egy tehetséges lány, aki látta a Speak c. filmben a tudhatja, de az õ Bellája... unalmas és depressziós, semmi élet nicns benne. Túl sok a Kristen, túl kevés a Bella...és ami azt illeti a többi szerepében isn agyon hasonló a karaktere, így inkább nem mondok semmit róla. A szupermen-futástól én sem voltam elájulva, és a végsõ jelenet szerintem is irtózatosan rossz, a sok kézikamerás felvételt sem igen értem, minek. A mezõ jelenet, ami a könyv egyik legmeghatározóbb és legfontosabb jelenete, hideg fûben és ködben fetrengõs baromsággá lett redukálva, a smink borzasztó, matt és egyenetlen. Vámpír piros fülekkel? (ebédlõs-almás jelent) Rosalie nem elég szép, messze nem. Sok a felesleges jelenet, ami helyett (idõ miatt) más fontosabb jeleneteket lehetett volna beemelni, a meglévõknél pedig hûnek kellett volna maradni a könyvhöz. A rendezõnõ és Stephenie is el voltak ájulva a vibráló vonzalomtól a két színész között, de én meg nem mondanám könyvismeret nélkül, hogy Bella szerelmes, mégpedig nem is kicsit.

és lehet hogy ez volt az utolsó hozzászólásom a fórumon, mert engem meglincselnek :) CSak azért jó leírni azt hogy mit gondolok... de tényleg :)
5/10
Zempy 2009 márc. 16. - 13:15:26 5/10
(16629/91801)
Most jutottam el oda, hogy megnézzem a filmet. Regényt nem olvastam.

Hát... nem maradtam le semmirõl. Elõször látva itt Port-on a hihetetlen, 9.3-as értékelést, bizakodtam, bár sejtettem, hogy ez a magas pontszám a filmekhez és valódi értékekhez mit sem értõ tinilányok mûve. Most a film után számomra kész röhej ez a magas pontszám. Megnéztem külföldi és normális kritikusi oldalakat is. Ott inkább 35 %, 60%, imdb-n 6.1 díszelgett. Ez már inkább reálisabb.

Nem mondanám, hogy rossz film, engem többé-kevésbé lekötött. Nem untam (csak itt-ott), szóval nagy baj nincs vele. De annyira hiányzik belõle a HANGULAT! Az egész történet halovány, megfáradt, izgalomnak és valódi érzelmeknek nyomát sem fedeztem fel. Szerencse, hogy a két fõszereplõ nagyon szimpatikus, mert enélkül már tényleg gáz lenne. A leányzó sajnos rendkívül bénán játszik, ritkán látni ennyire nulla és irritáló teljesítményt. Azért mégis aranyos. Rob, az új tinibálvány (grrrr) viszont tényleg nem rossz, õt bírtam rendesen. Kár, hogy a karakterébõl nem hoztak ki szinte semmit. Tényleg látszik, hogy az írónõ bele van esve Edward-ba, a film fele kábé csak errõl szól, hogy Edward ilyen szép és olyan szexi. Gratulálok.

Szóval a színészi játék szinte nulla, de viszonylag újoncoktól többet manapság nem szabad várni. A látvány? Az is soványka. Nem esett le az állam attól a pár perces, amatõr módon megcsinált repkedéstõl, a végsõ leszámolás megint csak gyenge. Sokkal jobban meg kellett volna csinálni az effekteket, manapság azokra még egy rossz filmnél is gondot fordítanak.

A forgatókönyv, párbeszédek? Jaj. Nagyon kínosak és semmitmondóak. Már az elején ráncoltam a homlokom a "hosszú a hajad" ...> "gondolom megnõtt" színvonalú bölcsességeken, de a helyzet késõbb sem lett jobb. Színvonaltalan módon megírt forgatókönyv ez, és csak sejteni tudom, hogy az alapul szolgáló mû sem lehet sokkal jobb. ez a legnagyobb baj. Kiszámítható sztori, logikai bukták tömkelege... élveznem kéne a filmet, nem azon gondolkodni, hogy miért pont Bella fejében nem tud olvasni Rómeónk? Hogy pont miért tûnik fel épp, amikor baja eshet? Miért épp Bellát akarják elkapni a röhejesen idióta cuccba bújt gonoszok, mikor ott van még rengeteg más ember? Ésatöbbi...
Az, hogy a vámpírok kedves, humánus lények, akikbõl egyszer sem bújik elõ a vadállat (pedig úgy vártam, mennyire jó lett volna!) elég érdekes, de jelen esetben gagyi megoldás. Szakít az eddigi összes vámpír és Drakula történettel. Hiszen mégiscsak veszélyesek õk! Azt hittem, legalább kibújik a srácból az állat, de nem. Aranyszívû jófiú. Emiatt nincs is semmi izgalom, az atmoszféra cseppet sem félelmetes, inkább minden rózsaszín.

Hõseink között a levegõ sajnos nem vibrál, nincs közöttük sok érzelem sem bemutatva... az a kevés, ami van, nagyon csöpögõs és hatásvadász.

Nem akarok senkit megbántani, de nem hiszem el, hogy 18-20 éves kor felett ez valakinek igazán tetszik. Inkább csak tinilányoknak, úgy veszem észre. Szerintem iszonyúan eltolt ez a történet. Már az alapötlet sem nagy durranás, bárki ki tudná találni: tele lehet írni száz oldalakat beteljesületlen szerelemrõl, a vámpírokat meg már több százszor feldolgozták. Eredetiség zéró. Ha már annyira a HP-hez hasonlítgatják, azokban milliószor több fantázia van. De ez... Stephanie Meyer nem érdemli meg ezt a felhajtást, ez a mû vélhetõen nem irodalom. Mégis kaszál vele nagyokat, és fáj az ember szíve, hogy igazi mûvészek értékes mûveit nem olvassák.

A film mindenesetre csalódás. Sokkal félelmetesebbre és izgalmasabbra számítottam. Látszik, hogy mindenképp a fiatalabb nõi korosztályt akarták kiszolgálni, de ennyire pofátlanul nem kellett volna. Nincs izgalom, a vámpírokra jellemzõ borzongás sehol, csak csöpögés és felszínesség, oda nem illõ zenékkel kombinálva. Vámpírjaink úgy néznek ki, mint a szappanopera szereplõk, pedig még õk megmenthették volna az összképet. Nem csoda, hogy kirúgták (vagy csak akarták?) a rendezõnõt. Az már jelent valamit, ha az anyagi siker ellenére mennie kell. Nem véletlen, más sokkal jobbra megcsinálta volna. Remélem, a folytatás jobban átgondolják és fejlõdik majd a film pozitív irányba.

Tiniknek, kislányoknak, és Pattinson-ba reménytelenül szerelmeseknek ajánlom, nekik szórakozás lesz, mások óvatosan nézzék! Egyébként érdekelne, hogy a sok rajongó szerint mi olyan jó ebben a filmben/regényben? Mi az, amit látnak benne? Én sajnos semmit, nemcsak a tartalmom csekély, de a kivitelezés is gyengécske. Egyszernézõs alkotás.
10/10
Yenna 2009 márc. 16. - 12:46:35 10/10
(16628/91801)
Sziasztok!

Csak beköszönök, mert máris megyek tanítani. :)
Este jövök. :)
offtopic
Sophie27 2009 márc. 16. - 12:27:58
(16627/91801)
ááá,nem akarok telhetetlennek tünni:)
offtopic
Sophie27 2009 márc. 16. - 12:07:03
(16626/91801)
Ezért már érdemes volt felkelni:)
offtopic
Sophie27 2009 márc. 16. - 12:06:33
(16625/91801)
:)köszi,most már szép lesz a napom:D
offtopic
Sophie27 2009 márc. 16. - 12:05:42
(16624/91801)
Igen hallottuk,és állítólag aláírást gyüjtenek,h mégis ott legyen:)
offtopic
Sophie27 2009 márc. 16. - 12:01:58
(16623/91801)
nyertem!!!!!!!!!!!!:)
offtopic
Sophie27 2009 márc. 16. - 12:01:39
(16622/91801)
el