Téma: Amerikai pác

MesketeM 2021 aug. 09. - 23:01:00
(7/7)
Egy alapvetően kiváló ötletből egy enyhén vontatott filmet kapunk, ami nem igazán tudja, hogy szatíra, dráma, vígjáték, családi film akar-e lenni. Igaz, mint vegyes alkotás is lehetett volna jobb. Volt néhány jó rész, de a dédunoka, dédpapi első találkozása, és az utána következő lakáson belüli 10 perc borzasztóan lassú és értelmetlen volt. Nagyon kevés volt a referencia az idő megélésre a dédpapitól. Nem hiszem, hogy egy századfordulón élt valakinek tetszene a rock'n'roll, és nem kezdené el énekelni az ő nótáját, hogy az igenis jobb volt. A stáblistás a Barbra Streisand-os jelenethez hasonlóhoz több kellett volna az eredeti filmidőbe. A drámai részeket pont nem vágtam volna ki belőlük, de valahogy több élt kaphattak volna, ha kevésbé elnyújtottak. Más is írta, miért nem volt nyoma, hogy keresték a dédpapit. A dédunoka többet beszélhetett volna a családtagokról, a dédpapi is többet kérdezhetett volna róluk. A dialógusok néha értelmetlenek, túlnyújtottak és üresek voltak. Akkor működödött volna, ha jól a film, ha jó humorú jelenetek váltják egymást olyan drámai részekkel, mint az 10 férfis, imás jelenet. Többet röhögtem volna a jelen világunkon is, többet lehetett volna kihozni az egészből. Számomra nem lett volna annyira fontos, hogy ugyanaz a színész játssza mindkét szereplőt, bár anélkül a végét nem lehetett volna megjátszani.
8/10
sladka_pani 2021 máj. 20. - 22:29:36 8/10
(6/7)
Nekem átjött, bár elfogult vagyok Seth Rogennel kapcsolatban, de tetszett a film. 8/10
5/10
itsme1 2021 febr. 15. - 08:03:33 5/10
(5/7)
Én alapvetően nem kedvelem Seth Rogen filmjeit, ez az alkotás sem változtatott ezen.
A beharangozó felkeltette bennem az érdeklődést, ami nagyjából húsz percig tartott, aztán már csak feszengtem a monitor előtt és vártam, mi lesz a vége. De simán el tudom képzelni, hogy lesz, aki tízest ad majd rá.
5/10
offtopic
pityu88 2021 jan. 26. - 22:02:58 5/10
(4/7)
Én alapvetően kedvelem Seth Rogen filmjeit úgy általában, vannak persze felejtős egyszer is nehezen nézhető filmjei, de akadnak jó kis vígjátékok is, persze akinek ez a féle humor bejön. Sajnos ez a film az előbbi kategória, eredeti szinkronnal is nyögve nyelős, Magyarral meg hát borzalom . Egyszer legyűrtem habár untam már az 5. Perctől pedig nincsenek nagy elvárásaim az ehhez hasonló filmektől. Talán egy gyenge ötöst megér vannak ettől sokkal jobb filmjei Sethnek, ez most nemsikerült.
1/10
nikato 2020 okt. 26. - 15:30:44 1/10
(3/7)
Borzalmas! A szinkronban az akcentust nagyon túltolták!!!!!!! Még akkor a 2 Greenbaumot ugyanaz a színész játszotta! Unalmas, vontatott. SPOILER:
SPOILER: A végén ugyanaz a frizura és borosta a dédapának is. Én arra számítottam majd keresnie kell a családját, nem erre, hogy egyből megtalálják és semmi sokk, hogy a felesége azt se tudta hova tűnt, a gyerekét nem látta soha, nem lehetett ott a születésénél. Az uborka lében elaluld, de nem volt lefagyasztva, azáltal, hogy ébredt fel, hogy levették a fedelét? Miért nem ébredt fel már egyből, vagy, hogy nem fulladt meg? SPOILER VÉGE
2/10
szenbanyasz@gmail.com 2020 szept. 10. - 23:22:17 2/10
(2/7)
Hát ez valami egész döbbenetesen gyenge volt! A trailer alapján azt gondolod, hogy ez egy ilyen kicsit prosztóba hajló Seth Rogen-vígjáték lesz, ami arról szól, hogy a 100 éve bepácolt, a mai világot nem értő, de azért a jég hátán is megélő gógyis zsidó tata megtanítja a balfasz, lúzer ükunokáját élni. Ehelyett az van, hogy az ükfater és ükunoka valami teljesen bugyuta baromságon összevesznek, és onnantól kezdve egymást nyírják.

A legnagyobb baj a filmmel, hogy az alkotók egyszerűen nem dönttöték el, hogy most akkor ez vígjáték akar lenni vagy valami komolyabb dráma. Vígjátéknak nem elég vicces: egy-két, inkább ilyen ironikus kikacsintás van benne, viszont túl sok a történet továbbgördítésével töltött üresjárat a poénok között. Drámának viszont teljesen komolytalan: már ugye eleve az uborkapácos alapszitu, és az ordító logikai hibák a történetben (pl. kikukázott uborkát esővízzel (?!) pácol és ezért megőrülnek a brooklyni hipszterek???) - komolyan mondom, ennél még a Top secret forgatókönyve is realisztikusabb. Egyedül Seth Rogen kelet-európai akcentusa élvezhető valamennyire.
8/10
Drizari 2020 aug. 24. - 16:47:49 8/10
(1/7)
Amerikai film, amerikai író novellája alapján. Így nézve, egészen jó kis film, könnyed kikapcsolódásra. Mondandója elég komoly, de nem érdemes mélyreható elemzésébe fogni. De végeredményben igaz, ami igaz.
8/10