poharne 2006 júl. 22. - 10:21:24
(20/500)
hm... érdekes! sokkal többet írtam, mint amit megjelenít... de mindegy, beírom még egyszer.

szóval, ha azt mondom, mint az elõbb is, hogy senki sem normális, anyukám ált felkapja a fejét és azt kérdezi, hát ezt meg honnan veszem, ki mondta? hát én mondtam ;)
mert tényleg így van, mindenkinek vannak hülyeségei és kicsit mindenki zakkant. és tök könnyen eltölthetjük az életünket kis céltalan baromságokkal, anélkül, hogy rájönnénk vmi olyasmire, mint amire Lester is rájött.

"Elvesztettem valamit. Nem tudom pontosan, mi az, de tudom, hogy nem voltam mindig ilyen...kába. De tudjátok mit? Sosincs késõ megtalálni, ami elveszett."
poharne 2006 júl. 22. - 10:16:08
(19/500)
az egyik nagy kedvenc filmem! :)
lehet, hogy "zakkant arcok" vannak benne, de épp ezért jó, hiszen a valóságban senki sem normális.
Skaff 2006 júl. 06. - 14:09:33
(18/500)
Én jó filmnek tartom,nekem tetszett nagyon,nem egy hétköznapi film az biztos.
amatõõr 2006 jún. 03. - 14:12:40
(17/500)
Timke 2006 jún. 03. - 08:36:50
(16/500)
Azt látom,h rózsaszirom nélkül, de õ nem a Mena Suvari.
Timke 2006 máj. 30. - 21:40:32
(15/500)
Ez meg milyen kép?
Timke 2006 máj. 23. - 17:33:51
(14/500)
Nem csak a csapból, hanem magából a filmbõl is ez folyt. Érdekes párhuzam.:)
fisherman 2006 máj. 23. - 13:18:12
(13/500)
Nem tudtam. Kösz az infót. Egy kritikában sem olvastam, hogy bármit is próbáltak volna ezzel szimbolizálni, de azért érdekes.
amatõõr 2006 máj. 23. - 13:09:54
(12/500)
American beauty (amerikai szépség): egy amerikában nagyon kedvelt rózsafajta neve. Minden giccses alkalomra ilyet szokás venni a tengerentúlon, a csapból is ez folyik.
(Mrs. Burnham ezeket vagdossa a kertben, valamint ilyen szirmok ezrei repkednek a vásznon)

Gondoltam ideírom, hátha valakit érdekel.
Hogy ez jelent-e valamit, mindenki döntse el maga.
9/10
moffancs 2006 máj. 14. - 20:43:52 9/10
(11/500)
igen, nanikoo szinkoronosan látta. sajna. Ez van. Mozis vetítésekrõl lemaradtam. Azt az "apró" élmény különbséget, amit egy tv, vagy egy mozis vetítés nyújt én is érzékelem :D.
A tábornok elfojtotta homoszexuális érzéseit, az elfojtás pedig gyakran párosul erõszakkal.
The Big Lebowski 2006 máj. 14. - 17:34:03
(10/500)
Lehet, hogy én vagyok fogalomzavarban (tényleg nem vagyok benne biztos), de én a homfób alatt a buziktól való írtozást értem (pongyolán), és ekkor a tábornak az homofób. Pontosan azért válik ilyen szadista állattá, mert érzi magáról, hogy õ férfi létére a férfiakhoz vonzódik, és ez ellenkezik a szigorú, konzervatív, militarista eszméivel. Az egész élete egy kudarc, õ egy szánalmas öregember, aki azzal próbál meg férfivá válni, hogy veri a gyereket, meg az asszonyt. Gyûlöli magát, gyûlöli a buzikat, mert õ is az: "Mi ez valami kibaszott buzi parádé?" Az lehet, hogy csak a végén tudatosul benne tisztán.
Szerintem is túlmutat a film az amerikai társadalom kritikáján.
Nem leszek letiltva, ha ennyit káromkodom?:)
Timke 2006 máj. 14. - 17:31:09
(9/500)
Jelentem, hogy anno én is megnéztem a Magnóliát, méghozzá moziban. (jó, nem Multiplex volt)
Az idõjós film szerintem is igencsak jóra sikeredett, bár mostanában Nicholas Cage jó filmekben játszik (lsd. Fegyvernepper).
Facing.the.Plastic 2006 máj. 14. - 16:57:06
(8/500)
a tábornok nem homofób, csak rejteget vmit, amit még magának sem mer beismerni, és fél ettõl...a vége felé õ csókolja meg Lestert, és azért nyírja ki mert Lester nem homokos.

Jó film, talán még azt is megkockáztatom, hogy ráillesztem az egyik legjobb posztmodern film jelzõt is :)) többrõl szól ez a film mint egyszerûen a fogyasztói társadalomban húzódó ellentétekrõl...sokkal többrõl!
The Big Lebowski 2006 máj. 14. - 16:33:39
(7/500)
Hát tényleg elég szomorú, hogy ebben az országban az emberek sz*r filmeket néznek és sz*r zenét hallgatnak (imádom a quimbyt). Na de ezt már hallhatuk elégszer.
A film csodálatos, az egyik kedvencem. Kevin Spacey egy kib*szott zseni:), Annette Bening úgy szintén ("Fuck me, your majesty!"), a gyerekek is nagyon jók, no meg a homofób buzi tábornok (mennyi leki nyomorultat vonultat fel a film!). És ez a komor, szívfacsaró, alpvetõen nem szerethetõ film mégis nagyon szórakoztató (még azoknak is, akik keverik az Amerikai pitével:) vagy inkább :( ) köszönhetõen a merész, elképesztõen fanyar humorának, és annak hogy olyan csodálatos a körítés (nagyon-nagyon szépen van fényképezve). Ajánlanám figyelmetekbe a Magnólia címû filmet, aminek hasonló a mondanivalója és rajtam kívûl látták vagy tízen az országban (na azért talán nem), és szerintem az idõjós is nagyon jó, bár az okosok azt mondják, hogy ostoba film. Én a rejszolás szót már nagyon rég megtanultam (nem büszkélkedem), de a maszturbálás egyik angol megfelelõjével most szembesültem elõször: "i'm choking the bishop". Le vagyok nyûgözve:) Az Oscarról meg annyit, hogy a Titanic tízet kapott belõle.
Facing.the.Plastic 2006 máj. 14. - 14:31:42
(6/500)
mint minden film esetében...a mozi mégiscsak mozi széles vászonnal meg egy kicsit nagyobb teljesítményû hangfalakkal :D
9/10
moffancs 2006 máj. 14. - 13:05:29 9/10
(5/500)
Én sz*r minõségû kölcsönzõs videón láttam, de úgyis átjött, mint PélyB-nek a megasztárban :D
Timke 2006 máj. 14. - 09:04:04
(4/500)
Én nagyon szeretem a Született feleségeket is, mert annak a sorozatnak is megvan a maga stílusa. S persze, egy film nem attól lesz jó, hogy hány szobrot kapott, de igenis jelent valamit. Nem véletlenül találták ki ezeket a díjakat szerintem. Ezt a filmet én multiplexben láttam, csodálkoztam is, hogy leadják. S természetesen nem azért szeretem, mert díjakra jelölték, hanem önmagáért.
fisherman 2006 máj. 14. - 01:08:58
(3/500)
Sajnos ez van. Mármint született feleségek 157 AMERIKAI SZÉPSÉG 3.
Ez a film joggal csatlakozhatna a filmtörténelem rendhagyó, kiemelkedõ, egyedi alkotások képzeletbeli listájához.
Persze a pattogatottkukorica-zabáló multiplexes birkák ezt is félreértették és elkönyvelték gyenge vígjátéknak. No de ez az õ bajuk. Mi tudjuk, hogy mit jelent ez a film. Az oscar szobor pedig nem jelent semmit. Ez a film nem azért jó, mert díjazták.
Mindenkinek figyelmébe ajánkom Ákos (Kovács Ákos) kritikáját. A Vox egyik régebbi számában, illetve egyik verseskötetében olvasható.
Timke 2006 máj. 13. - 06:15:23
(2/500)
Ezen én is meglepõdtem, hogy még üres a témarovat. Szerintem is egy alapmû, ezt az Oscar-szobrocska is jelzi. Nem is tudom, hogy melyik jelenetet emeljem ki, mert összegészében jó a film. Például a fiú apja is zseniálisan alakít szerintem. Ebben a filmben hallottam elõször a rejszolás szót, szóval még tanulhatsz is belõle. :D
9/10
moffancs 2006 máj. 12. - 21:50:02 9/10
(1/500)
Még senki nem szólt hozzá???
Kötelezõ darab! Kevin Spacey fanasztikus és a többiek is! A kiváló színészi alakításokon kívül még kiemelném a gyönyörû képeket, és a filmzenét, valamint a film fekete humorát.