Téma: Amy

1/10
filmek888 2015 szept. 30. - 16:26:20 1/10
(10/10)
Sziasztok.

Ezt a filmet keresem.Esetleg van valakinek ötlete, hogy honnan szerezhetõ meg?

Üdv.:Zsolt
pneklara 2012 jan. 13. - 17:53:27 Előzmény Ezüstliliom
(9/10)
Szia! 6 éven át tanultam pszichológiát. Azt nem mondanám, hogy értek hozzá - nem ez volt a szakom - de érdekel.
Igen, gyakori, hogy valamilyen erõs lelki trauma miatt a gyermek "elfelejt" beszélni, s ennek a görcsnek a feloldása különbözõ technikákat, nagy türelmet igényel. Olyat viszont még nem hallottam, hogy a hallását is elveszíti, ráadásul csak a zenét hallja. Egy írónõ, aki zeneszerzõk életrajzát írta meg, elmesélte, hogy zenekritikus volt. Egyszer az orvosa, hogy gyorsítsa gyógyulását, erõs antibiotikumot írt fel neki, nagy dózisban. S pár nap múlva, mikor bekapcsolta a rádiót, nem érzékelte a zenei hangokat,csak zörejeket hallott. Akkor kezdték a gyógyszer mellékhatásait kutatni, s apró betûkkel jelezték is, hogy arra érzékenyeknél halláskárosodást okoz. Így kellett elhagynia a hívatását, s tért át az írói munkára. Tehát ennek nem lelki oka volt. Õ nem vesztette el a hallását, csak a zenei tartományt nem érzékelte. Bár kétlem, hogy fordítva lehet, tehát valaki csak a zenét hallja, viszont a beszédre nem fogékony,de nem tudom, vagy inkább sejtem, hogy ez már a mese része volt.
Sajnos én soha nem voltam romantikus alkat, így azok a filmek nem hatnak meg, amelyek, bár nagy érzelmi skálán mozognak, de semmi reális alapjuk nincs. Megnézem ezeket is, de inkább mosolygok rajtuk, nem szövöm tovább a történetet. Viszont a morális kérdéseket boncolgató filmeknek, melyek életszerûek, azoknak átadom magam, legyenek ezek az érzelmek szépek, gyarlók, elítélendõk - mert semmi nincs távol tõlem, ami emberi.:)
Igen, különbözõek vagyunk.Biztos az életkor is hozza, a tapasztalás. De az a boldogabb, aki megõrzi a lelkében egy kicsit a gyermeket, a játékosságot. Üdv.!:)
Ezüstliliom 2012 jan. 12. - 11:48:50 Előzmény pneklara
(8/10)
Szerintem ez a kislány csak a lelki trauma miatt nem beszélt. Értesz a pszichológiához is? Mert én nem, így nem mondanék véleményt arról, mennyire valósághû a történet. De ha esetleg nem is az, igazad van abban, hogy minden embernek más tetszik. Neked, gondolom, a gonosz és összetett mai világra épülõ történetek, ahol általában rossz vége van a filmnek, mert ez a valóság. De én meg az ilyen filmeket nem szeretem. Látom azt eleget élõben, és ha lehet, egy film megnézése közben és után nem szeretném azt a kiábrándultságot és elkeseredettséget érezni, mint a napi történések miatt. Egy film az egy film. Nem feltétlenül kell tükröznie a valóságot. Egy részük inkább érzéseket közvetít, egy más részük meg életfelfogásokta, filozófiákat, stb.
pneklara 2012 jan. 10. - 07:29:20
(7/10)
Érdekes film volt ez. Végig azon gondolkodtam, milyen lelki világú nép lehet az, akik filmre visznek ilyen gyermeteg mesét.
A forgatókönyv olyan, mint ha egy tiszta szívû 14 éves kislány írta volna irodalmi szakköri pályázatként.
Van is minden, és mindenki a cselekményben: gonosz, érzéketlen szomszéd, részeges, durva családfõ, széplelkû, éneklõ rendõrök,fogyatékos lány, gonosz hivatalnok, csupaszív gitáros,hívatását dicséretesen végzõ pszichológus, szélsõséges anya...
S mindent áthat a zene gyógyító, csodatevõ ereje.Utoljára akkor éltem át ezt az érzést, mikor E.T. a kézjeles-relatív szolmizációval teremtett közös nyelvet távoli hazája és a földiek között.
Biztos, hogy létezik olyan, mikor a dadogót énekléssel gyógyítják, a halláskárosodásnak is van olyan formája, mikor a zenei hangokat nem érzékeli a sérült, csak a zörejeket - akkor fordítva is létezhet. Tehát reális talaja is lehet a filmnek, ami nagyon mesére és gyermetegre sikerült./A kislány önálló mozgása az éjszakai városban /
Illett volna könnyeznem, de néha inkább mosolyogtam, nevettem.
Nem rossz film, csak én vesztettem már el a gyermeki ártatlanságomat.
Nem is pontozok, ne rontsam az értékelési százalékot.
arcansas 2012 jan. 09. - 12:28:38
(6/10)
Megnézem,tetszik a sztori leírás alapján.Az ausztrálok jó filmeket és jó zenét csinálnak:)
adamnagysweetmovie 2012 jan. 08. - 21:29:14 Előzmény Ezüstliliom
(5/10)
Nem értünk félre, a néger hang néger hang, baj ha ez bármilyen minõsítésnek számít valaki szemében.
A négerek beszéde, hanglejtése, szóhajlításai is nagyon zeneiek, de az énekhangjuk valóban kiemelkedõ!
Ford Mustang 2011 okt. 02. - 15:57:20 Előzmény balitarolo
(4/10)
:)
Nem rossz film ez.
Ezüstliliom 2011 febr. 24. - 23:25:09
(3/10)
Tetszett a film, de abban is leginkább a dalok és a dalszövegek. És még azon gondolkodtam, vajon az énekhang a kislányé volt-e, mert nekem annyira néger hangnak tûnt. (Ne értsétek félre: pozitív értelemben.)
9/10
balitarolo 2011 febr. 24. - 12:09:32 9/10
(2/10)
Ez a film is beilleszthetõ azon kellemes ausztrál filmek közé, melyek nem tolakvóan akarnak az ember fejébe mászni csak bemutatnak egy történetet. A fõszereplõk mellett a mellékszereplõket is egyfajta szelíd megértés járja át.
Ezekbõl filmekbõl szociális egyszerûség sugárzik, az embertársaink nehézségei iránt történõ megértés, valamiféle szociális közösséget teremtõ, egyfajta kellemes érzést okozó dolog:az elfogadás
9/10
balitarolo 2011 febr. 23. - 21:58:46 9/10
(1/10)
"Tanya elmenekül a családi farmról" : )