petimbo 2009 máj. 13. - 19:04:38
(80/440)
Nekem annyira nem tetszett mint a Da Vinci Kód, fontos karakter maradt ki a filmbõl aki a regényben az Illuminátusok vezetõje volt. Másrészt Olivetti parancsnok és Ricther kapitányt is keverték a filmben, Ricther kapitány a filmben Ricther parancsnok, Olivetti pedig kapitány holott õ parancsnok volt. Ez még nem annyira zavaró. De a szinkronban észrevettem bakikat.
10/10
Passia 2009 máj. 13. - 17:45:57 10/10
(79/440)
Sztem baromi jó volt a film!! A Da Vinci kód is tetszett persze h ez is!! sajnos én még nem olvastam a könyvet de elfogom mert könyvben is érdekel! Tom Hanks beleélte a szerepbe magát szuper volt! és mivel az egyik kedvenc városom róma már imádom a filmet!!
10/10
Passia 2009 máj. 13. - 17:45:09 10/10
(78/440)
Sztem baromi jó volt a film!! A Da Vinci kód is tetszett persze h ez is!! sajnos én még nem olvastam a könyvet de elfogom mert könyvben is érdekel! Tom Hanks beleélte a szerepbe magát szuper volt! és mivel az egyik kedvenc városom róma már imádom a filmet!!
offtopic
hirvi 2009 máj. 13. - 14:35:38
(77/440)
Offtopic elrejtése gomb.. ;)
hirvi 2009 máj. 13. - 11:22:09
(76/440)
Olyan, mint a Da Vinci kód, szerintem. Nekem a DVkódban például a helyszínekkel meg a kameramegoldásokkal volt nagy gondol (egykét helyen annyira sötét volt a kép, hogy nem lehetett látni mi történik.) Kb. Ilyen ez a film is, mármint technikailag.
Roggies 2009 máj. 13. - 10:09:50
(75/440)
Szerintem a Da Vinci kódban sem tértek el nagyon a könyvtõl, de egy ennyire vastag, ennyire tartalmas könyvbõl max sorozatot lehetne csinálni, hogy minden benne legyen... Ugyanez van a Harry Potternél is, inkább 2-2,5 óra, minthogy minden benne legyen és 5 óráig nézzem... Nem akarok jósolgatni, de szerintem ha a Da Vinciben csalódtál sajnos ebben is fogsz...
Roggies 2009 máj. 13. - 10:05:35
(74/440)
Sztem jó a film, eleinte nekem is furcsa választás volt Ewan McGregor, de hozzá lehet szokni, bár azért nem egy fantasztikus színész. Tom Hanks pedig igenis hitelesen játszott, sztem illik hozzá Langdon figurája. A csaj fõszereplõ viszont tényleg nulla! A film pedig összességében jó, bár aki olvasta a könyvet annak biztos "kevés", én is olvastam, de próbáltam objektíven nézni a filmet. Hát sztem akinek tetszett a Da Vinci kód, annak mindenképp ajánlott! :)
olos123 2009 máj. 13. - 07:17:02
(73/440)
A da vinci kód csalódás? Hát szerintem az egyik legjobb film, mondjuk annyira nincs mivel összehasonlítani mert jó film ilyen kategóriában nem sok készült ezen kívül. Remélem Dan Brown többi könyvét is filmre viszik mert azok is hasonlóan izgalmasak, de a téma miatt mégis az Angyalok és Démonok tetszett a legjobban, a másik 2-bõl hiányzik Langdon :)
aurora89 2009 máj. 13. - 04:50:40
(72/440)
Kisse mintha eltertetek volna a tematol... Feljottem megnezni, kinek mi a velemenye a trailer-ekrol, meg arrol, amit eloljaroban tudni lehet, erre csak vallasi kerdeseket fitogtato hozzaszolasokat latok.
Szerintem Ewan erdekes valasztas volt camerlengo-nak, a konyvet olvasva egesz mast kepzeltem magam ele. Mondjuk Tom Hankset meg kifejezetten rossz latni ebben a szerepben! (ezzel nem huzom le, mert zsenialis szinesz, es nagyon jol jatszik, csak szerintem nem illik ebbe a filmbe)
Az elozetesek alapjan merem remelni, hogy ez nem fog annyira elrugaszkodni a konyvtol mint a da-vinci kod. Az a film nagy csalodas...
offtopic
hirvi 2009 máj. 13. - 00:53:58 Előzmény saulus011
(71/440)
A múltat már nem lehet megváltoztatni, de lehet belõle tanulni és jobbá tenni a jelent meg a jövõt. :)
offtopic
hirvi 2009 máj. 13. - 00:50:14 Előzmény trolly
(70/440)
A piszkálódást a film kezdte, mert ugye arról volt itt eredetileg szó. :) Igazából nem akarom én piszkálni a nem vallásosokat, mindenki maga dönt az életérõl, aztán majd meglátjuk ki járt jobban... vagy nem. :) Én tudom miben hiszek és miben nem, ennyi. Itt volt egy-két ember, aki az írásomat személyes támadásnak vette, pedig, nem volt az, s direkt nem akartam válaszként küldeni, hogy ne is tûnjön provokációnak, csak hozzászóltam. :)
offtopic
hirvi 2009 máj. 13. - 00:44:09 Előzmény mezsge
(69/440)
Hidd el, hogy tudom mi az ezotéria csak nem akartam mélyebben belemenni. Nem szándékom nagy vallási vitát nyitni ebben a fórumban, mert úgy gondolom nem ez a megfelelõ hely erre. Szerintem ezért hálás lehetsz, hogy képes vagy a csendet hallgatni, mert ismerek olyat aki nem bírja a csöndet és a nyugalmat, annyira zaklatott az élete. Szóval ez mindenképp jó dolog, ha az ember megtalálja a maga lelki békéjét. És igen szerintem is fontos,az egyház közösségformáló szerepe miatt, közösségben mégis csak jobb az élet :).
Amauri 2009 máj. 12. - 21:19:17
(68/440)
Én is várom ezt a filmet.
saulus011 2009 máj. 12. - 21:06:56
(67/440)
Ellentétben a többiekkel én igenis hiszek Istenben.Mert létezik de csak egy féle képpen lehet közeledni hozzá.Jézus Krisztusba vetett hitre Isten válaszol az embernek.A kereszténység nem felekezethez való tartozást jelent hanem személyes közösség Istennel.Annyi bûnt követettek el évszázadok során Isten nevében.Nem csoda hogy igy viszonyulnak az emberek e kereszténységhez.Pedig aki Isten nevében öl az nem keresztény.
trolly 2009 máj. 12. - 20:04:55
(66/440)
Egyetértek naphinel teljes mértékben.

Nincs bajom azokkal akik vallásosak. Legyen az zsidó, mormon, keresztény, református stb...Viszont magával az egyházzal vannak elõítéleteim, joggal. Ezt nem taglalom, kifejtették már elõttem.
Én sem vagyok megkeresztelve és nem tartozom semelyik valláshoz sem.

Nagyon jól mondta kmaate, hogy az egész Biblia arról szól amirõl az egyház akar. Pl: Miért más a keresztény és a református Biblia?Igen, Mert máshogy értelmezte mind2 egyház. De miért nem egy és ugyanazon könyv? jó a reformátusoknál csak a 4 evangélium van.
És nem muszáj ahhoz egy egyházhoz tartozni, hogy higgyen vmiben az ember. pl: 2 hete lopták el a biciklimet és attól még én is ugyanúgy hiszek benne, hogy meglesz, mint akármelyik nagy vallásos ember hisz az istenében.

még vmi: hirvi te mondod, hogy miért kell a vallást, az egyházat piszkálni? Akkor te miért piszkálod a nem vallásosokat?? Kicsit gondolkozz el rajta.

Am kicsit eltértünk a tárgytól:)
Naphinel 2009 máj. 12. - 19:20:41
(65/440)
Én sem hiszek Istenben, és nem is vagyok megkeresztelkedve. És tudjátok, mit mondok? Nem is baj, nem hiányzik nekem.
Még a gondolattól is rosszul leszek, hogy egy képet imádjak, vagy valakit, aki ki tudja, élt-e (valószínûleg igen, de nagyon rég). Nem térdepelnék le senki elõtt, hogy felesleges szavakat mormoljak neki.
Ráadásul hat éve az esetleges kezdõdõ hitet is kiölte anyukám halála. Akkor döntöttem el, hogy soha nem fogok megkeresztelkedni, és hívõ lenni, mert akkor vált igazán világossá, hogy Isten nem létezik - számomra.

A vallás, a Nagy Vallás, rengeteg bûnös dolgot vitt véghez, és rengeteg szemetet halmozott fel évezredek során. Mi jogon éget, kínoz meg bárkit is? És ezért õt nem ítélik el... ez van, hülyeség volt... ha én ezt nem tehetem meg büntetlenül, õ miért?
A másik amiért nem szeretem, mert kétszínû. A papok olyan kocsikkal járnak, és olyan házakat épít nekik az egyház, amilyen a szüleimnek három életi kemény munkájával se lenne rá pénz... szánalmas.
A mai paplakok inkább hasonlítanak kúriákra, mint sem szerény lakásokra... pfff!

De semmi bajom azokkal, akik hisznek benne, õk látnak valamit, amit én, és még sok más nem hívõ nem.

Ja, és elhangzott a kérdés: miben hisznek az ataisták?
Én abban hiszek, ha valamit nagyon akarunk, és kitartóak vagyunk, elõbb-utóbb elérjük.
mezsge 2009 máj. 12. - 16:00:36 Előzmény hirvi
(64/440)
kedves hirvi!
szerintem ne szólj le olyan dolgot, amirõl fogalmad sincs. ugyanis az ezotéria egyáltalán nem egyenlõ a jóslással és a horoszkóppal. az csak egy picike része, ami - szerintem - csak egy felszínes hithez elegednõ..
én nem vagyok megkeresztelve, mégis hiszek valamiben, nevezzük Istennek. az egyház valóban nagyon sötét dolgokért felelõs, bár ez valóban régen történt. szerintem nem kell közvetítõ Isten és az ember közé, mégis az egyház nagyon hasznos, mégpedig a közösségformáló ereje miatt. nagyon jó dolog egy közösséghez tartozni, legyen az egy kórus, vagy bármi egyéb. nem járok templomba, azonban szeretek csak beülni egy hûvös templomba nyáron, hallgatni a csöndet és elmélkedni.. :) minden jó valamire.
jamamura szadakó 2009 máj. 12. - 15:51:08
(63/440)
délelõtt láttam. a da vinci-vel szemben ez végre filmélményt nyújt: a szereplõk aktívan részt vesznek a cselekményben (néha túlságosan is :), hanks szimpatikusabb, a sztori jobban lekövethetõ, nem annyira nonszensz. a végét persze elkúrják, de oda se neki, addigra úgy is elfogy a popcorn.
bõvebben:
http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2009/05/12/kritika_angels__demons_2009/
kmaate 2009 máj. 12. - 14:45:28
(62/440)
Hát én csak a film miatt néztem fel ide. De:
az egyház úgyanaz mint a horoszkóp, ezoterika és minden ilyen dolog. Más szinten van, csilibilibb, némelyiknek mélyebb mondanivalója van, de úgyanaz. Nem valóság, hanem egy hamis dolognak az elhitetése az aggyal, hogy jólegyen neked. Önbecsapás. Mindez mellett amíg nem zavarja ez a másikat, amíg nem folyik vér, addig nem érdekel, mindenki azt csinálhat, amit akarhat. Mondom mindaddig. Mert ha már meg akarsz valakit téríteni, harcolsz érte, stb, az már elítélendõ, de ez a katolikus egyházra már tényleg nem jellemzõ. Hozzáteszem egy dolog van, amit semmilyen egyház meg se próbál: meggyõzni. Nincsenek érvek, nincsenek bizonyítékok, nem ismerik el a hibás dolgokat, nem ismerik el, hogy az egész ma ismert Biblia, egyház könnyed pásztormesékbõl és olyan vallási iratokból származik aminek 95%-át kiselejtezték, mert nem tetszett, a maradékot meg félrefordították. Mindegy, ha nem is egységes, de lett egy kép és ez az egy van, és ebbe kell hinni. És ennyi erõvel lehet Jedi vallás is, semmivel sem alábbaló, mint a katolicizmus vagy társai. Ez az én véleményem, úgy, hogy jópár vallást ismerek, papíron én is vallásos vagyok, de alapvetõen szkepticista vagyok.
10/10
Tomifinn 2009 máj. 12. - 13:28:03 10/10 Előzmény Dantes
(61/440)
Neked csak gratulálni tudok. Tudod,annak a több millió embernek,aki hisz valamiben,annak ez fontos.Te õket lebirkázod.Tedd nyugodtan,én viszont Téged birkázlak le,és rettentõ szegénynek tartalak,hogy nem érted az egyház lényegét. A keresztény egyház mikor nyomorít meg? Ha hithû is vagy,nem kell nyomorban élned.Ha nem olvastad a Bibliát,nem ismered a tanokat,nem ismered az életmódot,a kultúrát,minek jártatod róla a szádat?
Sajnálom,hogy 1000 év keresztény vallást 50 év kommunizmus így eltiport,és kiirtotta az emberekbõl...