Téma: Anna Karenina

Segítõ Béka 2013 jan. 25. - 19:12:58
(30/110)
ez az avantgárd feldolgozás szerintem idegesítõ, nagyon látszik, hogy nagyon, görcsösen el akartak térni a már meglévõ 10 féle változattól. keira jó színésznõ amúgy, szeretem, remélem hozzámjön.
egycsipetbors 2013 jan. 25. - 14:30:43
(29/110)
Nekem a zenéje tetszett a legjobban.
savernake 2013 jan. 25. - 13:46:56
(28/110)
A PORT filmkritikájának kezdõsora:
"Ha beütöd a keresõbe az Anna Karenina nevet, nyolc filmet dob ki. Hogy miért van szükség az újabb, hetedik feldolgozásra?" Ezek után mennyire lehet komolyan venni a kritikus véleményét????
10/10
Boloka 2013 jan. 25. - 00:08:21 10/10
(27/110)
Biztos lesz benne, úgyhogy kiírom már a legelejére: SPOILER

A könyvet nem olvastam (nem nõttem még fel eléggé Tolsztojhoz, talán úgy 20 év múlva megpróbálkozom vele megint), de a történetnek láttam már több feldolgozását is. Szerintem ez a film egyáltalán nem olyan borzalmas, mint ahogy többen írják, sõt! A Sophie Marceau-s változathoz képest például egyenesen zseniális. Ahogy elnézem, Keira K. eléggé megosztja a népet. Én azok táborát erõsítem, akik szerint tehetséges is, nem csak szép. Viszont nem értem miért kell ezt az alkalmat is megragadni a 2005-ös Büszkeség és Balítéletet fikázására, hogy jön az ide? Komolyan... Lépjünk már tovább! :D (Egyébként is mérföldekkel jobb, mint a BBC-s sorozat.)
A filmre visszatérve: egyetlen figura volt, akivel nehezen barátkoztam meg. Vronszkij egyébként is problémás karakter nekem, egyik korábbi verzióban sem hittem el (csak nehezen), hogy komolyan gondolja a kapcsolatukat. Itt meg egy igazi piperkõc selyemfiút csináltak belõle, a bajuszától a hideg futkosott a hátamon... Jude Law nem okozott csalódást - hogyan is tehetné! - sokadik alkalommal is százszor inkább választanám Karenint a két férfi közül.
A Levin&Kitty-szál nagyon... tiszta és igazi volt, talán ezzel a két szóval tudnám legjobban leírni. A Kitty-t játszó színésznõnek jött ki tavaly egy másik filmje: A royal affair címre hallgat és szerintem hosszú évek óta az egyik legjobb történelmi dráma - aki teheti, nézze meg!
A vágások végig nagyon ötletesen és kreatívan voltak kivitelezve, a zene remekül passzolt - egyszóval nekem tetszett az egész film.
Nem látom semmi okát, hogy ne 10/10-et adjak rá.
Mr. D 2013 jan. 25. - 00:07:40
(26/110)
Parancsolj! Itt aztán nyugodtan megnézheted feliratosan! ;)

http://www.cinemacity.hu/
Nono15 2013 jan. 24. - 22:34:54
(25/110)
Küldenétek nekem egy linket ahol megtudom nézni feliratosan?:))
Kiváncsi leszek rá....
Mr. D 2013 jan. 24. - 21:50:58
(24/110)
Tulajdonképpen ötletes a kompozíció, és az elsõ fél órában még remekül is mûködik, aztán kicsit alábbhagy a lelkesedés. A vége felé már egyre kevesebb olyan látványos átvezetést használ a film, jelenetek közt, mint az elején. Pl. a Moulin Rouge is hasonló eljárást alkalmazott, csak ott sokkal találékonyabb, és energikusabb volt az egész. Mindenesetre örülök, hogy nem egy hagyományos kosztümös dráma lett ez, hiszen Anna Karenina filmfeldolgozásból is van már tizenkettõ, egy tucat. A baj csak az, hogy az ötletet nem dolgozták ki kellõképpen, pedig akkor akár még forradalmi alkotás is lehetett volna. Joe Wright kísérletezõ kedvû rendezõvé vált (a klasszikus feldolgozásokba beleunva), ezt már a Hanna, gyilkos természet-ben is megmutatta. Kedvenc színésze, Keira Knightley ideális Anna Karenina. Gyönyörû mint mindig, és meggyõzõen hozza a szerepet. Talán az eddigi legjobb kosztümös szerepe. Jude Law visszafogottan és elegánsan oldja meg a feladatát, Aaron-Taylor Johnson pedig ismét bebizonyította, hogy milyen sokoldalú színész.
sofi 72 2013 jan. 24. - 12:38:09 Előzmény nzsolt60
(23/110)
Tökéletes leírása ennek a változatnak. Köszönjük! Én sem tudtam volna jobban megfogalmazni. (ezt veheted bóknak is, természetesen minden gúny nélkül)

Film lényege; csodálatos díszletek, csodálatos operatõri munka, színek, stb. Felszín, felszínesség hátán, de a mélység, az IGAZI lényeg elveszik, mint vadlibák a ködben. Sajnos számomra ezek a filmfeldolgozások az igazi tükrei a mai valóságnak. Miszerint semmi sem számít, csak a külcsíny. Nem kellenek érzelmek, gondolatok, minden tökéletes, ha a felszín, a máz perfekt! Egy csodálatos mûvet manapság nem kell megpróbálni hûen visszaadni. Elég a csillogó díszlet, a csodás képi megvalósítás. Mint egy ócska mesekönyvben, ahol a képek elveszik a helyet a betûktõl, és a gyermekek fantáziáját bekorlátozva pont a szépséget a legcsodásabb dolgot vonják meg az EMBER palántától; a képzeletet, a kreativitást.:(
Ebben az esetben a valódi mû mondanivalójától, mélységétõl foszt meg (akarva;) akaratlan a készítõ.

Mivel a filmek nagy része a profitra orientálódik, így a cél az a bizonyos réteg eltalálása, aki ezt megrágja, és boldogan mormogva lenyeli. Sõt, közben még azt is hiszi a szerencsétlen, hogy kulturálódik, hisz az Anna K-át nézte.

Biztos vagyok benne, hogy a készítõk sikerre viszik ezt a változatot, hiszen sajna manapság egyre kevesebb azoknak a száma, akik Anna Karenina történetét valóban az igazi szerzõ tollából kívánják/kívánták megismerni. De mit is várhatunk attól a fogyasztói társadalomtól, akik megvezetve zabálják a génmanipulált, adalékanyagokkal dúsított moslékot, a középkategóriás mûszaki cikkek megvásárlásakor éreznek lelki orgazmust, az eggyel több sznobi státusszimbólum megszerzése és szomszédoknak való mutogatása a szinte egyedüli örömforrás nyomorult kis életükben, és akik képesek agymosásnak szánt sorozatokon "mûvelõdni"...
Nem gondolkozva, nem érezve, nem következtetve. :(

Mindezek tudatában nagy sikert jósolok ennek a feldolgozásnak. :)
3/10
nzsolt60 2013 jan. 22. - 11:37:21 3/10
(22/110)
Tegnap megnéztem ezt az "alkotást", és már 15-20 perc után szörnyû gyanúm támadt: ez egy sok pénzbõl készült kínosan gyenge paródia! A teátrális környezet, a színészek mûvi mozgása és képtelenül mesterkélt beszédmódja, az oroszokkal kapcsolatos legbanálisabb közhelyek halmozása, a szájbarágós, National Geographic stílusú operatõri munka, a történet áramvonalasított vázának megtartása (ó, jobb napokat látott kedvencem, Tom Stoppard!) mind arra utaltak, hogy itt Tolsztoj ürügyén merénylet történt a jó ízlés ellen. Mindezt alátámasztja a fõbb szerepekre teljesen alkalmatlannak tûnõ színészek kiválasztása. Szerencsétlen Knightley kisasszonynak érezhetõen fogalma sincs Anna lelkivilágáról, õ egy sokatmondóan nézni (és jószerivel csak ezt) tudó nyalka lovastisztre (Aaron Johnson alakításnak aligha nevezhetõ jelenléte) gerjed, jobb híján elég közönségesen. A többiek - élükön Jude Law-val - korrektül szenvednek a maguk szerény eszköztárával, de a legjobban azt hiszem mégis csak a nézõ sínyli meg ezt a tökéletes fiaskót. :-( Ha valaki ezt a "filmet" megnézi, egy pillanatig se gondolja, hogy Tolsztoj Anna Kareninájával volt szerencséje találkozni...
Poohikan 2013 jan. 18. - 12:47:43
(21/110)
Ehhh, én nem értem, ki gondolta, hogy a K.K. megfelelõ személy az ilyen klasszikusok feldolgozásában való részvételre (pl. még Büszkeség és balítélet), de az nagyon melléfogott. Annyira egysíkú a csaj, színészi kelléktárában csak két különbözõ mimikával ... :( Persze nem õ a film egyetlen hiányossága!
1/10
rial 2013 jan. 15. - 14:07:55 1/10
(20/110)
Ez a film hatalmas csalódás volt, és nem tudok róla semmi jót mondani. Teljesen egyetértek Shirley véleményével. Legnagyobb negatívum: hitetlen érzelmek, kidolgozatlan karakterek. Nem értem, mit szerettek volna közölni a filmmel. Keira egy régebbi interjújában beszélt arról, hogy nehezen barátkozott meg a szereppel, magát Annát sem értette. Nem állítom, hogy a legjobb választás volt Anna szerepére, de ez volt a kisebb gond. Nem bántásból, de ezt a filmet kár volt leforgatni.
shirley 2013 jan. 14. - 13:50:50
(19/110)
Volt szerencsém (?) pár napja megnézni a filmet, és sajnos kevés jót tudok mondani. Nem lett volna baj az hogy teátrálisra szabták, nem lett volna baj Keira, nem lett volna baj még Vronskij sem... de mindez így együtt sokszor szinte groteszk hatást adott egy olyan történetnek, ami egyszerûen többet érdemel. Elfogult vagyok Tolstoj mûveivel kapcsolatban, lehet ezért is bántott annyira az egész felfogás, de annyi minden nem lett megmagyarázva a filmben, hogy felületessé és érthetetlenné vált az egész. Egyetlen aki jól alakított Jude Law, de ezzel is csak ártott a filmnek, mert még inkább meglátszott mennyire gyenge a többiek alakítása. Sajnálom, mert Karenina története az egyik kedvencem, de ez csak 2/10. Egy pont Jude miatt, a másik talán Levinnek, vagy csak mert sajnálok minimumot adni.
poinsettia 2013 jan. 12. - 20:30:21 Előzmény birs55
(18/110)
Nem rossz színésznõ, csak még nem nõtt fel ehhez a szerephez.
gladiolus 2013 jan. 11. - 19:07:03
(17/110)
Hát nem tudom. Ezt a pasast választani Vronszkijnak, ez nagyon nem jött be nekem, elnézést azoktól, aki szeretik. És nem a külleme miatt, hanem ahogyan viselkedett és amilyenek a gesztusai. Vronszkijnak nem ilyennek kell lennie. Egy komoly és vonzó palinak kellene lennie, aki mellett nem rúghatnak labdába mások, és itt nem ez történik, mert itt a Jude Law alakította Karenin sajnos jobb fej. És Oblonsky is.
birs55 2012 dec. 10. - 00:45:49
(16/110)
Szerinte, jogosak a Keira-val szembeni kritikák. Szépnek szép (kivéve, amikor mosolyog), de hiába igyekszik, nem valami jó színésznõ.
Ebben a filmben is csak két dolog volt jó, Karenin és Oblonszkij. Na meg a Kitty-Levin vonal. Vronszkij valóban eléggé vicces, Keira pedig szerintem
azért került a filmbe, hogy bevonzza a fiatalabb nézõket egy ilyen klasszikusra. Ez biztosan sikerült, de nem szabadna ilyen szerepeket rá osztani, pl.
az Igazából szerelemben teljesen jó volt. A Kittyt játszó színésznõ esetleg egész jó Anna lehetett volna.
10/10
Atti24 2012 dec. 08. - 10:17:35 10/10
(15/110)
Miért bántjátok Keirát?Nekem az egyik, (ha nem a legnagyobb) kedvencem, elképesztõ gyönyörû, a kosztümös filmekben pedig nincs nála dekoratívabb, drámaibb színésznõ ma...talán épp ezért kapta meg ezt a szerepet is...most lehet engem is köpdösni, de néha olyan minõsítéseket írnak emberek, amikbõl "árad a jóindulat".Egy-két lányt azért megnéznék,aki ezeket írja, milyen...van egy olyan sejtésem, hogy két kezét összetenné, ha negyed annyira lehetne jó nõ, mint Keira.
Azok pedig, akik a tehetségét firtatják, nézzék meg a Ne engedj el c. filmet...
trix1 2012 nov. 09. - 08:10:42
(14/110)
Hát Levin és Kitty nincs elveszve, ebben a filmben is szerepelnek, csak a portos limitált stáblistába nem fértek be. Levint Domhnall Gleeson, Brendan Gleeson fia játssza:
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTcxNTcxMDYyMF5BMl5BanBnXkFtZTcwODkxODM0OA@@.jpg
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTY5ODcyMzIzMV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjkxODM0OA@@.jpg

Nekem Levinként Douglas Henshall jött be a legjobban, aki a 2000-es angol sorozatban alakította Levint:
http://assets.flavorwire.com/wp-content/uploads/2011/06/levin.jpg
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m54n06RntQ1ro2oa5o1_1280.png
trix1 2012 nov. 09. - 07:55:08 Előzmény dll89
(13/110)
Aaron Johnsonnak a John Lennonos filmjét szívesen megnéztem volna, de moziban azt nem vetítették, képernyõ méretben meg nem igazán szeretek filmet nézni :(
http://www.port.hu/john_lennon_-_a_fiatal_evek_nowhere_boy/pls/fi/films.film_page?i_film_id=108352

Ezen a forgatáson meg összejött a film rendezõjével, gyerekük lett, összeházasodtak, sõt "összenevesedtek": Sam Taylort és Aaron Jonhsont is Taylor-Johnsonnak hívják ezentúl. (Csak nehogy úgy járjon, mint Deutsch-Für Tamás!)
Ez egy nagyon szép történet... lenne, csak egy bökkenõ van: az asszony 23 (!) évvel idõsebb nála, szó szerint az anyja lehetne.
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMzEwMjExNjY2NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTYzMDY0OA@@.jpg
trix1 2012 nov. 09. - 07:38:14 Előzmény Merryweather
(12/110)
Hát a Vronszkij-szereposztás is elég érdekesen alakult... Aaron Jonhson szédült tininek néz ki a fotókon, Kevin McKidd is elég furcsán nézett ki az elõbb említett angol sorozatban. Jó volt az általa alakított figura: kissé sekélyes sármõr, elragadják az érzelmei, de aztán inkább visszakozna stb., de valahogy túl "szõke" volt. (Sean Bean nekem túl higgadtnak tûnt.) A 85-ös változatban pedig Christopher Reeve, alias Superman játszotta Vronszkijt! Na ezt el se bírom képzelni...

A mostani változatból Jude Law-ra leszek igazán kiváncsi: Kareninként eléggé sikerült elrejtenie a sármját!
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTY0NjgwODQwN15BMl5BanBnXkFtZTcwNjgxODM0OA@@.jpg
trix1 2012 nov. 09. - 07:14:51 Előzmény Caline
(11/110)
Én bírom Keira Knightley-t, de magam sem értem, miért. Tul.képpen minden filmjében elég egyformát alakít: vigyorog, fintorog, hunyorog... De nem tûnik vadabb ötletnek, mint Greta Garbóra, Jacqueline Bisset-re vagy Sophie Marceau-ra osztani Anna szerepét. Mind koruk sztárjai voltak, s emiatt "járt" nekik A Nagy Szerep.
http://www.port.hu/anna_karenina/pls/fi/films.film_page?i_film_id=11840
http://www.port.hu/anna_karenina/pls/fi/films.film_page?i_film_id=67077
http://www.port.hu/anna_karenina/pls/fi/films.film_page?i_film_id=7840

Talán Vivien Leigh és Tatjana Szamoljova jó lehetett (utóbbit mintha láttam volna gyerekkoromban, de nem nagyon emlékszem rá). Nekem Helen McCrory tetszett a legjobban egy pár évvel ezelõtti angol sorozatban, elég egzaltált, kissé ellenszenves figurát alakított, nem szimpla áldozatot.
http://www.port.hu/anna_karenina/pls/fi/films.film_page?i_film_id=11815
http://www.port.hu/lev_tolsztoj:_anna_karenina_anna_karenina/pls/fi/films.film_page?i_film_id=53181
http://www.port.hu/anna_karenina/pls/fi/films.film_page?i_film_id=65973