Téma: Anora

9/10
HLajos_ dec. 18. 22:22:44 9/10
(5/5)
A film magába szippantja a nézőt, és ennek nem (csak) a tökéletesen szép és kerek mellek látványa az oka! Ez egy road movie, a véletlenül összeverbuválódott csapat hajnalig tartó kálváriájával. Nem bánom, hogy pont egy kemény, fárasztó éjszaka után néztem meg, pedig 2h18p volt... Mintha egy, a valódi világba helyezett maffiatörténetet látnánk, ami pont úgy működik, amennyi esély volna rá a hétköznapi életben.

Pl. Melyik filmben látni, hogy ha leszáll a magánrepülő egy "rettegett" maffiafőnökkel, akkor ugyanúgy átvizsgálják, mint bárki mást. Még ha nem is mutatják, egyértelműen utalnak rá.

Ilyen van benne bőven, de már ez spoiler lenne részletezni, így nem fejtem ki bővebben. Szerintem érdemes a megtekintésére szánni az időt. Még amit írhatnék róla: nem gondoltam volna, hogy Vegas ilyen fejlődésen ment át, kicsit ezek szerint le voltam maradva. Lehet el kéne mennem oda, amíg még megtehetem. Viszont a Little White Chapel-t messze elkerülöm, mivel az túl sok zűrrel jár...
LajtaJ dec. 01. 10:54:11
(4/5)
Az orosz maffia családmentő akciójaként bemutatott történetben tobbször is elhangzik a Jerevánra történő utalás, amely ugyan valóban számos orosz kapcsolttal rendelkezik, de az Örmény köztársaság fővárosa. Ráadásul a katolikus örménység szellemi központja. A drogos idióta gyerek testvérét is egy katolikus keresztelőről rángatja el a testvéri szeretet.
3/10
Tudom nov. 17. 16:32:45 3/10
(3/5)
Csalódás volt. A film indítása egész erős, de hamar átmegy túlpörgetett jelenetek hosszú sorozatába, ami nagyrészt a szereplők hibás döntéseinek komikusnak szánt következményiről szól. Ha egy történet és mondanivalója soványak, akkor érdekes karakterekkel, helyzetekkel és fordulatokkal meg lehet őrizni a film értékét - Sean Baker író-rendezőnek viszont egyik sem sikerült. Mindkét főszereplő karakter fájóan kretén (ami egymásra találásuk fő oka is egyben), ezért szerencsétlen sorsuk nem tudott szimpátiát kiváltani belőlem. A végkifejlet kiszámítható és klisés.
4/10
trudy nov. 08. 08:37:05 4/10
(2/5)
Ha ez kapta a Palme d'Or-t, milyen a többi? Az alapötlet pedig jó lett volna. A film első 30-40 perce valóban jól sikerült, lendületes, bemutat egy olyan világot, amire a valóságban nem vágyom, de mint moziélmény kiváló. Jó a két fiatal szereplő, jók a zenék... aztán úgy a játékidő harmadánál snitt... és átmegy dögunalomba. Valamiért az orosz fiút kereső három fickó kerül a középpontba, akik felváltva beszélnek oroszul és rossz angolsággal és nagyon unalmasak, mint színészek és mint karakterek is. Nagyon túl van nyújtva ez a rész és ez annak a rovására megy, hogy sem a karakterek nincsenek kidolgozva, sem a történet nincs kellően izgalmasan megírva/megrendezve. A végén azért még kapunk némi érzelmet és drámai csavart, de ez egyáltalán nincs jól előkészítve. Ha olyan sodrással sikerült volna a film, mint az eleje, akkor 8/10 lenne. Így viszont egyszer is csak szenvedve nézős. Nagy csalódás.
9/10
stefanis nov. 08. 00:09:46 9/10
(1/5)
Összességében kimondottan jó volt - nem csak a főszereplő lány szépsége miatt :-)