Téma: Aura

Northop 2014 febr. 18. - 22:45:41
(4/24)
Nyugi, látta.
1/10
offtopic
Artik 2014 febr. 18. - 21:44:41 1/10
(3/24)
Szóval már véleményezni se lehet? Igen, valóban csak most regisztráltam, hogy ehhez hozzászólhassak, viszont ez a fiók egy valós személyhez tartozik és mostantól kezdve használni is fogom. A filmet szintén valóban láttam és ez is a véleményem róla. Nem tudom, hogy te láttad-e, de szerintem nézd meg mielõtt feldicséred, csak azért mert magyar és független. Ettõl még nem lesz jó egy film. És ez nem is lett az.
offtopic
CSanal 2014 febr. 18. - 21:27:43 Előzmény Artik
(2/24)
Hát ezért tényleg kár volt regisztrálnod. :)
1/10
Artik 2014 febr. 16. - 23:06:24 1/10
(1/24)
A díszbemutatón volt "szerencsém" látni a Filmet.

A csoport elõzõ filmje után nem vártam igazán sokat, a Sherlock Holmes nevében egyszer nézhetõ gyerekfilm volt, annak viszont megfelelõ. Gyerekeim, gyerekismerõseim is élvezték.
Az Aura címû film viszont minden tekintetben alulmúlta az elvárásaimat.
Kezdjük az elején, a forgatókönyv borzasztó rossz és hanyag munka, a (nem túl eredeti) alapkoncepcióval még nem lenne akkora baj, de a gyenge párbeszédek és a vontatott események viszont komoly problémát jelentenek. A film végérõl pedig inkább ne is beszéljünk (nem is akaranám elõnni - de higyjék el, ennél röhejesebb végkifejlette talán nem is lehetne a filmnek). Ráadásul több dologra még magyarázatot se kapunk. Az is zavart, hogy film rajongóként több innen-onnan lopott elemet is észrevettem.
Az animációk elég csúnyák, bár a film alacsony költségvetése miatt ezt nem rónám fel hibának (bár ennyi pénzbõl nem is sci-fi-t kéne rendezni).
A gyerekszínészek se nagy számok. A Sherlock-ból ismert Ungvár Ádám nem sok szerephez jut( de ott se túl emlékezetes a játéka), Szénási Kristóf pedig egyszerûen kriminálisan rosszul teljesít, játéka egy-két kivételes esetõl eltekintve nevetségesen erõltetett és gyenge, a hangjátékáról pedig inkább ne is beszéljünk. Az elõzõ filmben nem voltak rosszak( bár nem túl nehéz szerepet játszottak), itt viszont förtelmesen gyengék, nem hiszem, hogy érdemes lenne a színészet irányába tervezniük. A két új arc közül Kapócs Panka játéka szintén nem nyújt nagy élményt, legtöbbször unott arccal beszél, viszont reménysugárként Dubai Péter játéka meglepõen élvezhetõ, mondhatni "fénypontja" a filmnek.
A film zenéje kellemes, viszont a hangkeverés elég rosszul sikerült, Gulya Róbert zenéjét a film az arcunkba vágja ahol csak tudja. Ennek és a gyenge utószinkronnak köszönhetõ, hogy néha azt se lehet érteni, hogy mit mondanak szereplõk.
Az operatõri munka teljesen rendben van sok szép képet sikerült felvenni.
Teljesen megértem, hogy ez a film nagyon kevés pénzbõl készült, de a kevés pénzt egy dologgal lehet helyettesíteni: kreativitással.
Ebbõl a filmbõl az viszont hiányzik. Nem mondom a stábnak, hogy ha nem tudnak a legközelebbi filmig több pénzt szerezni akkor ne forgassanak többet, de mindenképp gondolják át jobban és alkalmazzanak új arcokat (akiknek nem muszály ám gyereknek lenniük).