Téma: Avatar 2

3/10
Onlymee 2023 ápr. 08. - 13:24:42 3/10
(123/143)
Mintha egy NatGeo dokumentumfilmét néznék, ezt éreztem. Az első 30 perc jónak tűnik, film állaga van, elindul a sztori (bár 1. részhez hasonló szisztéma, jönnek az emberek, most nem drága érc, hanem drága "bálna"lötty kell nekik, mert megállítja az öregedést, és rombolnak... ), aztán ahogy lezárul ez az első szakasz, elmegy a pereputty a vízivilágba, és innentől 2 óra dögunalom. Megnézhetjük hogy tanulnak meg úszni 2 családi vita között. A végén meg jön egy csatajelenet ,ez megint hajaz az 1. részhez, az ártatlan semleges élővilág kiáll a kékek oldalán, összefognak, ugyanazok a zoomolási közelítések, mint az első részben, ami kicsit gagyi már. Aztán mindenki össze vissza lő, de mégse találnak el semmit. Az egyik csata jelenetben egy mellékszereplő beordítja, hogy "valaki lőjön már le valamit!", talán nem is a katonáknak, hanem a film készítőinek kiabálta. A látvány erős, a cselekmény gyenge és unalmas, és fáj, hogy egy ilyen egyszerű film elvesz 3 órát az embertől, csak azért, hogy ebből 2 órán át azt nézze, hogyan úszkálnak a vízben.
4/10
Atis88 2023 ápr. 07. - 19:58:58 4/10
(122/143)
Egyszer meg lehet nézni, de semmivel nem tud többet adni, mint az elődje. Ezzel kár volt ennyit tökölni. A sztori gyakorlatilag ugyan az, mint az első részben, csak itt még sablonosabb elemekkel és karakterekkel dolgozik. A karakterekkel az is baj, hogy nincs jellemfejlődésük, újra meg újra elkövetik ugyan azokat a hibákat és nem egy van, aki még idegesítő is. Persze itt most lehet azt mondani, hogy ez egy látványfilm, csak hát annak meg túl hosszú, nem képes elvinni a hátán ezt a több mint 3 órás játékidőt az, hogy a víz úgy néz ki, mint a víz. Így, nekem sokszor fulladt unalomba és nem egyszer azon kaptam magam, hogy a telefon értesítése is jobban érdekelt, mint az, hogy nézzem a tengerre és a benne lévőkre csodálkozó kék navikat. A végén volt egy kis akció, ami egyébként egész jóra sikerült, ilyen kellett volna több.
5/10
pihes 2023 ápr. 04. - 15:12:55 5/10
(121/143)
Úgy emlékszem mintha az előző jobb lenne, ennél annál inkább unatkoztam.
ÖT/TÍZ
offtopic
meridian74 2023 ápr. 03. - 03:12:10 Előzmény Onogundur
(120/143)
"Mert miközben felforr a bolygó," stb-kel kapcsolatban, erre ne vegyél mérget. Az IPCC hazudik mint a vízfolyás, és nincs is igazi szakember a soraikban. Margaret Tatcher a Royal Society-t kérte fel, alkossanak valamit amive az ő "atomerőmű" programját meg tudják támogatni, a lázongó, tüntetgető szakszervezet uralta szén és gáziparral szemben. És megalkották a nagy CO2 svindlit.

Ha most azt mondod nincs igazam, kutass. És látni fogod a klíma emberi tevékenység nélkül is rendszeresen volt ennél m,elegebb, és a CO2 is jelenleginél sokkal magasabb... gyakorlatilag most a CO2 elenyésző. 4 tizezred arányú. Ellenben az igazi üvegházhatású gáz (amely nem mellesleg a CO2 elnyelési frekvenciáit is lefedi) a víz 4%, azaz 1:25 arányú a levegőben (van ahol és van amikro alacsonyabb - sivatagok, van amikro magasabb - trópusok). Ez már nem elhanygaolható. Valójában a víz az ami szabályozza a kisugárzott hő elnyelését a légkörben, nem pedig a többi ritka gáz, mint a CO2 vagy a még ritkább metán.

A CO2 szint emelkedését pedig a légkör ELŐZETES hőmérsékleti emelkedése okozza, mivel az emiatt felmelegedő óceánok vizében oldott széndioxid (szánsav) kieersztődik, mint a meleg sör, vagy perzsgő esetén... ahoygan ez az elmúlt 2 millió évben nagyon sokszor már előfordult...! Tehát előbb melegedés, aztán CO2 növekedés. Most is ez van. Nem pedig fordítva!

És amiről senki nem beszél, de van ennél durvább dolog is. A mostani CO2 emelkedést - ami az óceánokból "kieresztődés" okozza - okozhatja valami egészen más is... nem csak a felmelegedés... pl a környezetszennyő anyagok, amiket a folyókba engednek bele az ipari termelés során (a folyók meg viszik a tengerekbe, óceánokba). A jelenség nagyon hasonló ahhoz mint amikor Mentos cukorkát dobnak egy palacknyi kólába... ezt a részét szvsz csak pár megszállott vbiszgálgatja, és a hangjukat (pofájukat) befogatják a lobbi érdekek...! Pedig ugye könnyű elképzelni azt hogy egy kevés szennyző anyagot juttatunk az óceánokba és ott megborul a szénsav-oldódás mértéke, és egyensúlya... Ugye?
(ezzel azt akarom mondani, hogy duplán is hiába való a a CO2 kvótázás, meg kibocsájtás redukálása... mert először is a klíma melegedését nem a CO2 okozza... ugyanakkor meg küözdhetünk mi a CO2 ellen, és redukálhatjuk, ha közben máshonnan van a CO2 többlet... azaz óceánokból, és az óceánok meg a melegedés miatt is, meg a szennyezések hatására is több CO2 engednek ki a légkörbe.)
meridian74 2023 ápr. 03. - 02:51:07 Előzmény tesz-vesz
(119/143)
"mindegyik részben kiverik a bolygóról az emberket"



Most nem verték ki az embereket a bolygóról, csak ez szvsz szándékosan el lett sikkasztva - mert a kövekező részben jön az igazi háború. EZ csak a bosszúról (meg a családról) szólt.

Igazából ami zavaros volt a sztoriban az Sigourney Weaver karaktere volt..


meridian74 2023 ápr. 03. - 02:45:40 Előzmény h3stegh
(118/143)

"Az egész film alatt egyetlen egy dolgot találtam ami kevésbé tetszett, a végén lévő harc. Egy kicsit többet vártam pl. A tengeri mellett jöhetett volna még az erdei (kék) nép, és lehetett volna nagyobb csata, de meg lett oldva a vége rendesen, így igazából ez elhalványul. "

Az majd a következő részekben lesznek... ne feledd, az emberek most sokkal nagyobb erőkkel érkeztek, és már nem is a bányászat a fő céljuk, hanem a bolygó totális meghódítása. És ebből még igencsak keveset mutattak be. Most csak a bosszú harc volt lejátszva, a háború most következik, a következő további 2-3 részben (azért erre kíváncsi leszek mi lesz ennek a sztorija... hiszen az emberek technológiailag sokkal magasabb szinten állnak - hiszen pl az űrből is tudnak bombázni ha akarnak...)


meridian74 2023 ápr. 03. - 02:42:09 Előzmény meridian74
(117/143)
ez működik, eszem megáll.. de akkro hova lett a válaszom egy másik kommenthez???
meridian74 2023 ápr. 03. - 02:41:25
(116/143)
teszt hozzászólás
go84 2023 márc. 31. - 12:47:04 Előzmény VT 135
(115/143)
Az elso reszt anno imax-ban lattam es tenyleg elkepeszto elmeny volt. Most a 2. reszt bar otthon, tengnap neztem meg de 4k, 10bit, hdr, erosito, hanglada ... szoval nem 15 collon mozis verzioban de nekem a latvany kb. ugyan az volt mint 12 eve. Semmi fejlodest nem latni es igy utott akkorat de a baj nem ez hanem csalodas volt a story es unalmas. Azon kaptam magam agyalok azon mikor lesz mar vege. Ugyan azzok a temak es jelenetek mentek mint az elso reszben sokszor, a parbeszedek nevetseges voltak meg erdeti nyelven nezve is es meg lehetne sorolni. SPOILERES kritikak nem fogok irni es jobban kifejteni de 6/10 nalam is ami max 7 lehetne talan ha moziban nezem de he egy film jo akkor jo otthon hazaimzi mod is. Sajnos nem egy "Terminator 2"
6/10
VT 135 2023 márc. 22. - 14:07:36 6/10
(114/143)
Direkt nem néztem meg az Avatar 2 kritikákat, bár fél füllel hallottam, h a történet ultragagyi. Szóval alapvetően a látvány miatt mentem. Nos, nekem, intellektuális emberként sokszor szinte fizikai fájdalmat okoztak a gyépés párbeszédek és az ultradebil történet. Nem vagyok az a típus, aki át tudja magát kapcsolni zombi üzemmódba, h "élvezzek egy filmet", szeretem a sci-fit, fantasy-t, nem vagyok egy mindenbe belekötő. Ami számomra fontos, az a film integritása: azaz, ha már létrejött egy lore, egy világ, akkor a következő filmek tartsák be annak az univerzumnak a saját szabályait. Ha egy film alapvetően az emberi világot akarja modellezni, akkor tartsa be az emberi világunk szabályait.

SPOILER

Ami elsőre feltűnt, milyen gyönyörúen kiherélték Jake-et. Dehát fontosak a tradíciók és ez már hosszú évek óta Hollywood kiemelt szokása, h a korábbi film(ek) férfi főhősét kasztrálják. A menekülési motiváció egy vicc, talán fontos volt a migráns-témára érzékenyítés miatt. Nem is folytatom, kismillió, idegsejtet gyilkoló esemény van és az össztörténet is egy zagyva katyvasz. A párbeszédek, a szereplők motivációi, cselekedetei is nyomik, dehát ez volt és most is ez az átlagos hollywood-i színvonal.

Aztán eszembe jutott, h igen, a történet rettentően debil. Dehát végül is ebben a filmben félig emberek, a földi emberiség a szereplő. És hát a mi valós történetünk is rettentően debil. a XXI. sz-ban? Ott tartunk, dacára a töméntelen high-tech technológiánknak, ha így folytatjuk, nem lesz hol élnünk a Földön, mert élhetetlenné tesszük. Illetve bármelyik pillanatban kirobbanhat egy atomháború, ha meg nem, akkor létrejön egy világdiktatúra, amit az orrunk előtt építenek gőzerővel. Miközben ehelyett boldogan, és mérsékelt jólétben is élhetne az egész emberiség. Mi ez, ha nem egy debil történet??

És engem valahogy nem elégített ki az, h halomra ölték az embereket. Mert az jutott eszembe, h ők feltehetően ugyanolyan átlagemberek, mint mi, akik passzívan, vagy aktívan szolgálják az adott világrendet. Nem gonoszak, csak próbálnak valahogy túlélni.

A látvány ellenben számomra csodálatos volt! Összesen az Avatar 1-et láttam, szintén 3D-ben, moziban, de már nem emlékeztem, h ennyire gyönyörű tud lenni. Igen, nekem bejött a 3D és nem voltak zavaró tényezők (...azon kívül, h a mozi a szemüvegért további 500 Ft-ot gombolt le, ami ugye a moziár 20%-a... miközben lehetett volna betétdíjjal kölcsönöztetni, hiszen mikor fogok én újra 3D-s filmet nézni? Dehát profit über alles.)

Összességében mégsem tudok érzelmileg haragudni a filmre. Az első rész is elsősorban a látványra ment, bár volt benne azért történet is. De legalább nem egy jól bevált univerzumot tett tönkre woke ideológiák erőltetésével is(pl. Star Wars). Inkább szomorú vagyok, h Hollywood tényleg csak ennyire képes, nagyon-nagyon ritka kivételektől eltekintve. Hogy egy James Cameron, akinek egy Alien 2-őt is köszönhetünk, ennyire nincs már formában, vagy tudja kontrollálni a filmjét, h emiatt ennyire alacsony színvonalon írják meg benne az eseményeket. Mert tegyük fel a kérdést: miből állt volna értelmes párbeszédekkel, karakter motivációkkal, történettel felerősíteni a filmet? Pénz? Nem hinném, h a pénz hiányzott volna.

Na szóval szomorú vagyok, h ennyire volt csak képes a film, nem vagyok mérges. Illetve annyira nem is csodálkozom, hiszen itt tart ma a világ. Miért pont egy Avatar 2 lenne kivétel?
6/10
idõjós1010 2023 márc. 18. - 23:02:19 6/10
(113/143)
Első darabként lenyűgöző film lehetett volna ez a rész is, de a nyúlfarknyi sztori miatt, a látvány önmagában nálam egy három órás játékidőt nem tud teljes hosszában érdekessé tenni, Untam a filmet kb a felétől. Pedig az első rész lenyűgözött. no de hát ott még rengeteg volt az újdonság. Itt meg már szinte semmi. Egy régi ismerős, némiképp új köntösben, de butított történettel. Nekem ez nem jött át most eléggé.
10/10
Robox 2023 márc. 12. - 17:07:14 10/10
(112/143)
Imádom ezt a látványos, emocionális filmet! 10/10
8/10
itsme1 2023 márc. 04. - 11:00:42 8/10
(111/143)
Ha önmagában vizsgálom a filmet, maximális moziélményt nyújtott. Nyilván a látvány és a 3D már nem üt akkorát, mint 2009-ben, amikor minden ötlet az újdonság erejével hatott. Egyetlen bajom csak a hosszával volt, a történetben nem volt ennyi.
8/10
Istvan010 2023 febr. 13. - 11:46:22 8/10
(110/143)
A film látvány világában nem csalódtam, fantasztikus. De sajnos egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy kissé megkésett ez a folytatás, már nem adja át azt az érzést amit az első film. De ettől függetlenül, aki megnézi nagyon nem fog csalódni.
Sz. Péter 2023 febr. 03. - 14:57:58 Előzmény Wolfram1
(109/143)
"Az első részben valóban eredeti volt a sztori"

Nem volt az.
A látvány igen de a pocahontas-feldolgozás szerintem egyáltalán nem volt új.
A tudat-átvitel egy másik testbe, szintén nem.
4/10
pop3 2023 febr. 03. - 08:51:58 4/10 Előzmény Wolfram1
(108/143)
Tökéletes elemzés, egyetértünk!
5/10
Wolfram1 2023 febr. 02. - 01:12:22 5/10
(107/143)
Háde na. Az első részben valóban eredeti volt a sztori, a látvány, az ötletek. Volt a történetnek íve, neagyisten még jellemfejlődés is benne, volt csúcspont, amikor beszállt a buliba Eva is, katarzis, levezetés, a dráma minden fontos elemét hozta. És látványban is úttörő volt, a terminátor 2 elfolyó zsaruja után (igen, a terminátor, nem a sperminátor) szerintem ugyanakkora hűha effektet tudott. Sőt, még a történetben is volt egy leheletnyi mondaivaló, egy kis Marsbéli krónikák, csipetnyi Farkasokkal táncoló, egy leheletnyi Mátrix, ahogy az ember maga vírusként kolonizálja a környező világát, és felélve azt mindig újat keres. Hiába no, a tőke fialni akar, nem lehet leállni, a természet ne kotyogjon közbe.
De ebben a látványon kívül nem sok minden volt, és igazán még az se. Az, hogy a víz vízszerű, ahogy az valaki előttem szóló említett... Most direkt kimentem a fürdőszobába és megnéztem, sem struktúrájában, sem életszerűségében nem veri a fürdőkádat.
A történet pedig, a családját foggal körömmel megvédő hős apa, ugyancsak régi ismerős, szinte láttam is, ahogy Mel Gibson rettenthetetlen kékben keresi a fiát a déliek táborban, ahogy előtte sok más családfő tette már, persze közülük nem mindenki keveredik katasztrófa filmbe oltott akciójelenetekbe egy természetfilm kellős közepén. De sajnos még ez a stíluskavalkád sem tudta eredetivé tenni sztorit.
És hát a történetvezetés ugye. Mintha egy sorozat több epizódja lenne egyetlen filmbe összevágva, rövid novellák laza kohéziója, amik mégsem állnak össze szinergiába a végén, mint tették Ray Bradbury krónikáiban. A karakterek sem fejlődnek sehonnan sehova, gondoltam talán az ezredes a végére megtér, de egy laza hamleti gag-nél többre tőle sem nem futotta. Még a fia, aki úgy ahogy eljátszott ezzel a szállal, de letett róla, talán a túlerő miatt, vagy csak érdeklődés hiányában. Hogy őszinte legyek, nekem egyértelműen csökkenő tendencia, a 3. részre nem szánnék már időt. A látvány 3D, a történet 1 dimenziós, átlagban megvan a kettes. Klasszikus sikerfilm, nosza csináljuk meg a 2. részt, a harmadikat, az erotikus verziót, a tv sorozatot, a képregény. Merchandising, látlak téged!
Kcico 2023 jan. 30. - 02:21:09
(106/143)
Nálam nem sok nagyobb rajongó van (volt anno), még na'viul is tanultam stb... Ennek a végén széttártam a kezem, hogy ez most mire volt jó? Egy csomó hangzatos lózung narrálva ("egy apa megvédi a családot" blabla) jelenetek, mozdulatok lemásolva az első részből... Az elsőben palulukan üldözés, ebben tulkun de ugyanolyan jelenetek, ugyanaz a zene alatta... Ikran betörése szintén lemásolva.. Meg sorolhatnám.. Még ahogy a kézigránát szögét pöccenti, ahogy az ikranok lecsapnak fentről a repülőkre...Úgy éreztem hogy leforgatták még egyszer ugyanazt csak más szereplőkkel meg helyszínen. A végén meg kinyitja a szemét... ugyanúgy... Most akkor a 3.részben is ugyanezek a jelenetek várhatóak?
8/10
Mike088 2023 jan. 24. - 05:50:54 8/10
(105/143)
Tegnap néztem meg a moziba. A film azt nyújtotta amit vártam tőle, egy középszerű, kiszámítható történet vérprofin megcsinálva. Tipikusan az a film amit érdemes a moziba nézni a látványa egyfajta agyi orgazmust okoz. Az első rész annyiban volt más, hogy egy új világot mutatott be egy kibontakozó szerelmi történettel, tehát várható volt, hogy a folytatásnak nem a sztori lesz az erőssége ezért a vizuális lehetőségeket még jobban kimaxolták benne ami kompenzálja is a sztori egyszerűségét. 8/10
8/10
molnar.laszlo@ingatlan.co 2023 jan. 23. - 18:32:01 8/10
(104/143)
Oké, az első részt sztoriban eléggé remake-eli vízre áthelyezve, ami 13 év után lehet, hogy jogos. Pár bénábbra sikerült mondat zavart meg az, hogy Neytiri több mint két órán át annyi szerepre van kárhoztatva, hogy néz a szép nagy szemeivel és sír (hogy aztán váltson Cameron-hősnőre végre). Egy fokkal kevésbé sikerül tartani a fókuszt úgy, hogy ennyi szereplőt kell Cameronnak mozgatnia; ő jobban működik, amikor csak néhány (3-4) szereplőre fókuszál (mint szinte minden eddigi filmjében). És látványban, ötletben minden volt benne, ami az eddigi Cameron-filmekben, gyakran mondhattam, hogy igen, ez most alienses, T2-es, Mélység titkás vagy akár titanicos volt. DE végig lekötött, jó volt, Cameron még mindig tud rendezni és még mindig fenn tudja tartani a figyelmet, miközben a látvány minőségében senki nem érhet a nyomába. Azért remélem, a következő rész sztorija már több újdonságot mer felmutatni.