Téma: Az 5. hullám

barna pólós2 2017 ápr. 11. - 23:03:42
(71/91)
Nagy meglepetés volt számomra a film, mindenkinek nagyon rossz volt a véleménye róla, de szerintem jó volt, egyáltalán nem egy ostoba tini-sci-fi, sokkal értelmesebb, logikusabb, mint sok más mai tinifilm, nem voltak benne béna dialógusok sem. Nemrég láttam a Snowpiercert, ami egy jobb film, de abban is sokkal komolyabb logikátlanságok voltak, mint ebben. Remélem, megcsinálják a folytatásokat, mert így a történet csonka.
8/10
7/10
tezarus 2017 ápr. 02. - 11:30:01 7/10
(70/91)
Tény, hogy vajmi kevés logikai esemény volt a filmben. Ha emiatt van leszarozva, akkor az kevés.
A filmkritikus hozzászólók írják azt, hogy nekik nem tetszett ezért meg azért, fejtsék ki. És ne csak annyit, hogy szar, nézhetetlen, felénél elaludtam, kimentem moziból.
Engem soha nem befolyásoltak a negatív kommentek, hogy eltántorítani, hagyjam magam egy film megnézésétõl.
Nem lehet ráfogni filmekre, hogy jó vagy rossz, ízlések kérdése. Sok Oscar díjas film van, amit hajlandó se vagyok megnézni, mert nem nyeri el a tetszésem a bemutatói.

Ez a film annak ellenére, hogy tele volt hibákkal és kiszámítható volt sokszor, mégis egy vasárnap reggeli utáni relaxációhoz megfelelt.
2/10
kissattila4 2017 febr. 02. - 22:13:28 2/10
(69/91)
Kizárólag ittasan!!!!
2/10
Vapeti1 2016 nov. 27. - 19:01:46 2/10
(68/91)
Gagyi, felejthetõ film, tini-nindzsáknak talán nézhetõ..
1/10
Kisrozsdás 2016 nov. 23. - 07:44:13 1/10
(67/91)
Ennek a filmnek nem volt semmi értelme, nem jött le az se, mirõl szól :D A "lényeket" ahogy jelzi a kalapjuk, olyan, mint egy régi Nintendo 64-es játék része, iszonyat gagyi, de a történethez méltó legalább. 15 gyerek megmenti a világot, sehol egy katona, azt se tudjuk ki az ellenség és mit akar, felnõtteket alapból kinyírták, stb.. hihetetlen semmilyen gyenge film. Nem is tudom mihez hasonlítani, vicc
3/10
Gollam24 2016 szept. 18. - 11:37:14 3/10
(66/91)
Úgy a 30. percig egész nézhetõ, de utána átfordul a történet valami ostoba, feledhetõ lányregénnyé, sokkal több lehetett volna ebben a történetben. 3/10.
1/10
Robi Szabo 2016 szept. 11. - 20:50:09 1/10
(65/91)
Ha valaki csak bambán bámul maga elé akkor hozza a jóban rosszban színvonalát. Végül is azt is megnézik páran.
De ezt a filmet nem értem. Ez a film nélkülöz minden logikát. Aki nem vágyik másra csak egy tiniregény sci-fibe átültetett remakjébe annak biztos jó szórakozás. De már megint mi ez? Mi a francért kell erõltetni ezt a kölyök vonalat? És miért agyalágyult ebben a filmben mindenki. Konkrétan mind az idegenek, mind az amerikai kormány egy magatehetetlen 5 éves gyerek intelligenciájával megáldott.. Csak gratulálni tudok. Egy ilyen film felvet kérdéseket.

Spoiler....

Adott egy fõszereplõ lány aki a lehetõ legjobban csak akadályozza a történet elõrehaladását.
Nagyon kemény és ossza az észt. Még semmit sem tud az idegenekrõl, de az elsõ dolga megölni egy haldoklót embert.
Na de korábban.. Hatalmas úrhajó áll vészjóslóan hetekig egy kisváros felett.. A kezdeti meglepõdés után megszokják és amúgy meg senkit sem érdekel... megy tovább az élet,páran elköltöznek attól való félelmükben hogy rájuk zuhan a nagy valami, de amúgy meg élik tovább szürke kis életüket az emberek. Sehol egy katona sehol sincsnek japán túristacsoportok. Kutatócsoportok, kormányügynökök, megszállott ufórajongó idióták, lezárt szûzmária, semmi.
Annyira reális, az emberiség elsõ találkozása egy idegen civilizációval pont így fog történni, hogy az égvilágon senkit nem érdekel... Aztán az elsõ támadás.. hát az vicc.. kiszívja mindenbõl az áramot. Hmm jól ki van ez találva.
Ezek után az emberiség rögtön kiköltözik az erdõbe, nomád körülmények közé élni. A realitás az lenne hogy miután támadt az az izé, 100 megatonnás atombombák csapódnának a tetejébe, lézerrel sütnék az oldalát. plazmavágóval bemennének kommandós csapatok.. mindezt áram hiányában. mert nem mindenhez kell áram. késõbb persze kiderül hogy a katonai rendszereknek nem lett semmi baja. Csak biztos azt hitték hogy viccelnek ezért nem ragáltak. Majd csak miután ugye milliók meghaltak. akkor is csak azért jöttek hogy jól lemészárolják a túlélõket, mert biztos van köztük lény. Zseniális. Az ötödik hullám az maga az abszurd képtelenség. egy csapat kölyök akiket átvernek a lények. De furcsamód nem szállják meg õket, csak átverik õket. Persze lõnek kettõt a levegõbe a kis komiszok és mindjárt rájönnek a turpisságra. Aztán a lények menekülnek egy csapat kölyökkel 2 hülye gyerek elõl.. ezt nem is igazán értettem.

a legszebb az egészben hogy az idegenek annyira nyomorultak, hogy saját testük sincsen. akkor mégis mi a fenével építenek ûrhajót? Ja hogy belebújnak pl: az emberbe? Akkor miért akarják kiírtani az embert? A választ megkapjuk. kell a föld. Azt mégis minek hogy kukackodjanak benne, mint valami földi giliszta? szóval Agyrém az egész.

A fõszereplõ lány végül megtalálja amit akart. neki arról szól a film hogy miután végigjárta az összes erdõt, megtalálta a kisöccsét. És persze a sármos ufógyerek is beleszeretett. A vége persze nagyon tetszett. az ufógyerek valahogy bejárta a teljes bázis és sikerült észrevétlenül pár száz kiló robbanószert a bázisban észrevétlenül elrejteni és behuzalozni a rejtett bázis több tucat pontján. Majd szerelmet vallott fõhõsünknek, rögtön el is tûnt és hagyta hogy a csaj a régi szerelmével jól felrobbanjon a fenébe.. De ez végül sajnos nem történt meg, így lesz folytatás.
2/10
Sztrogacsev 2016 szept. 03. - 21:18:37 2/10
(64/91)
Ritkán írok ilyet, de ez egy kalap sz@r.
Egy jó dialógus van benne:
Lény: Kiirtunk titeket, mert kell a hely.
Ember: Ti szemetek, mi biztos nem csinálnánk ilyet.
Lény: Dehogynem, több száz éve ezt teszitek.

Igen, ez spoiler, de asszem mindenkit megkímélek egy elpazarolt másfél órától. Ez a film mondanivalója. Pont.
KoLaP 2016 aug. 15. - 15:03:21
(63/91)
Nekem bejött, érdekes történet volt, bírom az ilyen UFO-s dolgokat, csak kár, hogy a vége befejezetlen lett, arra kíváncsi lettem volna. :)
1/10
M68 2016 aug. 11. - 18:43:33 1/10
(62/91)
Amikor elkezdõdött,még talán érdekes is lett volna...
De aztán folytatódott..
Ez egy lányregény,abból is a gyengébb verzió...
Amikor kiküldenek fél tucat alig képzett tinit egy felfegyverzett város ellen,ott végleg elszakadt a cérna...a harci jelenet annyira gyermeteg volt,hogy az óvodaudvaron izgalmasabb csaták folynak sztem...
Ha ki vagy éhezve,de nagyon,vmi Sci-Fi hez hasonló,félkatasztrófabõrbe bújtatott tinitörténetre,akkor is alaposan gondold meg,megnézed-e...se füle,se farka,a vége meg semmi...
Elpazaroltam egy filmre való idõt az életembõl...
funnytommy@freemail.hu 2016 aug. 04. - 00:10:33
(61/91)
Sajnos nem tudok róla nyilatkozni, mert bealudtam a felénél. :/*
1/10
Kage 2016 júl. 26. - 15:28:11 1/10
(60/91)
Muszáj írnom pár sort errõl a förtelemrõl. Már csak azért is mert voltam olyan balga, hogy a kommentek, de még az értékelés csekkolása elõtt megvettem (úristen, pénzt adtam érte) ezt a filmet DVD-n, mert annyira tetszett a bemutatója. A történet nagyon jó, imádom az ilyen jellegû filmeket, a trailer is látványos. Igenám, de a film össz látványa benne is volt a trailerben. Ez a film nem sci-fi, nem is akció, inkább egy romantikus tini vígjáték, szörnyû gyenge, egyszerûen elalszol, vagy inkább sírsz rajta annyira gyermeteg és rossz. Elég sok film van a témában, mind mind sokkal jobb (pl. Burok és társai). Az idegenekrõl semmit sem tudunk meg, az ûrhajókat is alig látjuk, hugi és öcsi meg két bájgúnár sztorija az egész. Nagy csalódás..
Ugyanitt Az 5. hullám DVD féláron eladó!! :)
1/10
ponocli 2016 júl. 18. - 17:40:57 1/10
(59/91)
Ez most mi akart lenni??
Egy alsó tagozatos általános iskolai video-szakkör vizsgafilmje?

Ez simán pariban van a cápatornádós opuszokkal..
1/10
Stance 2016 jún. 28. - 01:09:05 1/10
(58/91)
10-13 éveseknek szóló film. kalap fos. azt nem értem faszért kell 5-ösre pontozni egy ilyen hulladékot. szégyen gyalázat ez a selejt szar film.
6/10
King Diamond 2016 jún. 14. - 19:14:51 6/10
(57/91)
Hihetetlen, hogy mennyi szemétbe való, irritáló, okoskodó hozzáböfögés van ennél a filmnél is. Egy percig sem kell ezeket komolyan venni, illetve érdekesen hat ez csupa frissnickes felhasználók "szájából"...biztosan nem csak együgyû haterekrõl van szó...megkockáztatom, hogy többségük alig fog más filmekhez hozzászólni, csak ide, ehhez jöttek egyet fröcsögni. Az is gyalázat, hogy mostanság egyre inkább divat ez a "olyan hû, de szar volt, hogy alig bírtam végigülni a moziban...", meg "kijöttünk a moziból a felénél...", stb. Szánalmas. Én még EGYSZER SEM jöttem ki moziból, mert baromira nem azért megyek moziba, hogy csak úgy kijöjjek egy filmrõl, legyen az akármilyen. Mondjuk én az itthon nézett filmeknél is tartom ezt, legyen akármilyen szar, nem kapcsolom ki, hanem végignézem, mert csak úgy tudok egységes véleményt mondani az egész/teljes filmrõl. Úgy látszik, nagyon sok pénze van itt az embereknek, hogy csak úgy kimenegetnek a moziból...
Egyébként a filmet egyszer meg lehet nézni, többször már nem ajánlom. A könyv érdekes lehet, talán még fel is keltette az érdeklõdésemet, hogy elolvassam, majd meglátom. Érdekesen indult, aztán beállt egy közepes szintre és ott is mozgott a végéig. Valamilyen szinten kíváncsi vagyok egy esetleges folytatásra is. A szereplõk nem voltak rosszak, az ismertebb színészek nekem tetszettek. A látvány elment, valóban nem volt egy nagy költségvetésû, nyilván nem kell egy Függetlenség napját várni tõle. A magyar szinkron szerintem okés volt és a filmzenével sem volt gond. Nem tudom, lesz-e folytatás, de valószínûleg azt sem moziban fogom megnézni, mert itthon is teljes mértékben megfelelõ/elegendõ.
5,5/10
Ger Bog 2016 jún. 10. - 18:01:52
(56/91)
Ez a film annyira rossz volt, hogy muszáj írnom róla, mert felháborító. Közepes kezdet után erõs hanyatlás, és a végére minden maradék jóérzést gyökerestül kigyomláltak belõlem. Tipikusan annyiról szól, amennyit bevezetõként írnak róla, ez lehetne a forgatókönyv is. Ha két részesre tervezték, az talán mentségére szolgálhatna, de ezek után a második megnézését kizártnak tartom a magam részérõl.
Láttam már rosszabbat ez az egyik pozitívum amit mondani tudok róla. A másik, hogy van pár apró elem benne amik bár elõre sejthetõk, mégis helyén voltak a nagy katyvasz dacára.
Az, hogy a történet átlátszó... oké, volt már ilyen, de ebbõl még ki lehet hozni valami jót. Rendezési hibák, logikátlanságok, véleményem szerint az ember másképp viselkedne hasonló helyzetben. Látványvilág kicsit nulla felett... //Az éjszakai részek meg annyira sötétre sikerültek, hogy alig látni valamit az egészbõl, pláne mikor két helyszínen is zajlanak események.//

Mivel végignéztem (várva, hogy legyen valami katarzis, csattanó, vagy legalább lezárás), 2-3/10-re értékelem, mert volt amit nem bírtam végig nézni sem, de az legalább nem lopott el ennyi idõt az életembõl.

Ennek ellenére biztos van aki "elmegy" kategóriába teszi, hiszen ízlések és pofonok... de ezt a filmet jónak nevezni botrányos félrevezetése az olvasónak.
Esetleg olyannak ajánlom, aki a "marslakók megtámadják a földet" vonallal annyira azonosult, hogy egy filmet sem akar kihagyni a témában.

Megnézem gyorsan a függetlenség napját, nehogy mély sebeket hagyjon bennem ez a dolog... :)
3/10
Xears 2016 jún. 09. - 21:14:02 3/10 Előzmény Man2
(55/91)
Aki nem érti, hogy mi a baj a filmmel, olvassa el mondjuk az index-es kritikát. Nem baj, hogy van akinek tetszik, csak hadd ne "mi" legyünk a hülyék, hogy nem láttuk semmi értelmét a történet egyik részének sem, mert logikától abszolút mentes volt. Úgy ültünk le megnézni, hogy értékelésbõl és leírásból valamint trailer-bõl adódóan elég gyenge lehet. De erre nem számítottunk, nagyjából végig nevettük az egészet. Ha valami paródiának szánták volna, már majdnem elég jó lenne. Tényleg, fiataloknak esetleg tudom ajánlani, akiket nem foglalkoztatnak a miértek, nem akarnak elgondolkodni a "történeten".
k11zoltan 2016 jún. 05. - 00:24:23
(54/91)
Túl átlátszó.
1/10
Giokute 2016 jún. 03. - 16:41:12 1/10
(53/91)
Ez egy rakás gyenge szar
10/10
bastet_001 2016 jún. 03. - 16:39:19 10/10
(52/91)
Jó és izgalmas sci-fi. Tetszett.