2/10
toshiba321 2009 szept. 03. - 12:30:04 2/10
(5/25)
na jó hagyjuk ezt a filmet ennek a filmnek annyi köze van a valósághoz mint a kutyának a csirkéhez szóval semmi teli van túlzásokkal és a valós események is eléggé másként voltak. Kicsit utána kellene olvasni a történelem könyveknek hogy tényleg mi is történt. Azt nem mondom szép film és maga a film tetszett de annak idején az Elfújta a szél is tetszett pedig annak is kevés köze volt a valósághoz. Bár ebben sokkal reálisabban voltak ábrázolva a cselekmények.
angelika1975 2009 júl. 19. - 19:29:04 Előzmény Beyond silence
(4/25)
NAGY JÓ FILM!!! Szeretem az ilyen jellegû filmeket és nem csalódtam ebben sem.Szerep osztás is jó volt.Denzel és Morgan F.alakítása nagyon ott volt.Aki teheti nézze meg:):)
10/10
Beyond silence 2009 júl. 15. - 02:02:31 10/10
(3/25)
Megdöbbentõ erejû háborús dráma! Egyike a legjobbaknak amit láttam, gyönyörûen ábrázolja egyszerre a háború borzalmát és hõsies fennköltségét.

Remek rendezés (különösen az eleje [felejthetetlen pl. a szürreális hatású visszatérés a nagypolgári közegbe] és a vége tökéletesen eltalált, székhez szegezõ) és zene, csodálatos összhangban. Edward Zwicktõl Az utolsó szamuráj láttam elõször (számos áthallás is található
mint a lövöldözéses kiképzés, vagy a ködös elsõ csata)
ami szintén remek film, de ez sokall jobban sikerült mivel reálisabb, történelmibb, drámaibb.

A zene szintén mindenképp megemlítendõ: James Horner, akit az Ellenség a kapuknál óta számon tartok és sok egyéb munkái mellett itt is bebizonyította hogy az egyik legjobb (háborús) filmzeneszerzõ.

A színészi alakítások szintén remekek, nem utolsó sorban a remek mellékszereplõ karakterek miatt (Jihmi Kennedy, Andre Braugher). A kevésbé nagy színésznek mondható Matthew Broderick pedig minden bizonnyal élete szerepét alakítja.

Háborús, (amerikai) történelem kedvelõknek "most see"...
Brambilla 2007 júl. 18. - 23:24:54
(2/25)
Nagyon jó film, egy-két túlhõsiesített jelenettel.
A szereposztás hibátlan és a végét sem rontották el.
wysiwyg 2007 júl. 05. - 13:13:57
(1/25)
Hú! Nagyon, nagyon szép film! Megható, és másrészt kinyitja kicsit az ember szemét. A filmben Denzel Washington megmutatja tehetségét. Rendkívül ügyes színész, fantasztikusan játszott, megérdemelte az Oscart! A vége drámai, de gyönyörû!