Téma: Az ara

10/10
eszto_ka 2018 aug. 18. - 16:26:29 10/10
(2/2)
Úristen! Ez film egy csoda! Közben muszáj volt jegyzetelnem, hogy semmit se hagyjak ki. Nagyon rég szerettem volna már megnézni. Hálisten fent volt a feliratosan, imádom a spanyol filmeket eredeti hangon nézni. Asier és Inma közül bevallom, eddig az előbbit szerettem nagyon. Igaz, eddig még csak két szerepben láttam - Velvet Divatház, Mama -mindig nagyon tetszett, és persze itt is, bár itt keveset láthattuk. Inma-t eddig szintén két filmben láttam - Julieta, Hárommal több esküvő - eddig sosem ájultam el. Szimpatikus volt, de egyik sem volt valami nagy szerep. Viszont ezért Goya-t érdemelt volna. Annál a jelenetnél, amikor az esküvőn a 'La Tarara'-t énekli hihetetlen hatással volt rám. Csodás hangja van, mert tényleg ő énekli. Nem mellesleg gyönyörű a csaj. Főleg a közeli snitteken. Az egész kép világ elbűvölt. A víz ahogy gőzölög, Amikor az üvegek szilánkokra törnek. A mellékszereplők is remekelnek, mind az unokatesó és a vőlegény anyja. Utóbbit jogosan díjazták. Manuela Vellés-nek is örültem, hogy feltűnt. Kedveltem a Velvetben és nagyon kellemes hangja van. Az egész film zenéje tetszett. 10 pont.

Csak egy kérdés. Lehet elhangzik és csak nem figyeltem. Ha a menyasszony anyja halott, akkor ki az az öreg nő, aki pátyolgatja?
simonyija 2017 ápr. 07. - 11:53:13
(1/2)
Nagyon rossz film. Mûvészkedõ, banálisra züllesztett Lorca (Vérnász) adaptáció. Az álmûvészet és a rossz ízlés tombolása. Egy példa: Mennyi üvegszilánk szúrja a nyelvem - mondja a Menyasszony Lorcánál, a mit én a hazugság költõi képének olvasok. Itt \"megfilmesítve\" láthatjuk, a Menyasszony köhint egyet és azután a szája elé tartott kezében ott látjuk a véres üvegszilánkot. De röviden: nálam ez a film a büntetendõ kategóriába lenne sorolható.