mulao 2009 márc. 29. - 22:30:35
(7/27)
Véletlenûl bukkantam a regényre amit elolvastam,és talán mondhatom,hogy az egyik legjobb regény volt amit eddig olvastam.Nagyon jól volt megírva,hogy "õk"-ben volt kifejezve,s talán szokatlanúl hosszan vagy jól volt a párbeszédek közt ecsetelve.Nem hiába a Politzer-díj.
A filmet,késõbb láttam,és nagyon tetszett az is.Regényadaptációnak elég jó.Leginkább az epizódikus részek,részletek nem voltak benne.De amint már említették elõttem,az operával kezdõdik a film és például a sárgarózsa is benne van.A filmben minden jó volt,színészek,jelmezek,helyszínek, stb.Bár én olvasás közben máshogy képzeltem ezt-azt,vagy inkább mindent.Például van egy jelenet,ahova én egy sötét és kis szobát képzeltem,mert az volt írva.De a filmben egy sokkal nagyobb,s szepp tér volt ábrázólva.Kár az ilyen apróságokért,meg a végét én úgyéreztem,hogy túl hamar zárják le mindkettõben.De összeségében ajánlanám a filmet megtekintésre,de a regény elolvasását is.Nem is hiszem,hogy tudtak kritikát írni a könyvre, "a legszenvedélyesebb történet".Ez ugyan, milyen kritika?
Amúgy a szereplõkrõl van kép a regény borítóján.
7/10
Roy Mustang 2008 aug. 12. - 17:42:05 7/10
(6/27)
Megnéztem,de semmi nem maradt meg bennem..talán a fõszereplõ.
Nem ez a legjobb kosztümös film,nem is Scorsese legjobbja,de Daniel Day Lewis miatt érdemes magnézni!
eugénia22 2008 jan. 11. - 14:26:45
(5/27)
Ez egy olyan film amihez muszáj írnom.Fantasztikus film! Pár éve volt szerencsém olvasni a regényt, és nagyon-nagyon tetszett.Hibátlan mû.Nem hiába Edith Wharton volt az elsõ nõi író aki az Ártatlanság korát Pulitzer-díjat kapott.A film pedig, nagyszerû regény adaptáció lett.Jó,hogy még az elején is a Operával kezdõdik.A színészek tökéletesek lettek a regényben megírt karakterekre.Színészi játékban is, fõleg a fõszerepõk jól játszanak.A rendezés, a forgatókönyv, a helyszínek az egész kivitelezés szuper lett.Még a narrátori hang is jó ötlet.De fõleg az,hogy mennyire ragaszkodott a regényhez, és tényleg csak az volt látható a filmben, amit fontos volt a film szempontjából leforgatni.Például a sárgarózsát nem lehettett kihagyni és benne volt.A jelmezek is hibátlanok voltak.Ez egy olyan film amit A Filmnek nevezünk.
Caline 2007 márc. 03. - 13:44:43
(4/27)
A színészek jók benne -de valami nagyon hiányzik az egészbõl, hogy mestermû legyen! Szerintem...
Crazy Horse 2007 jan. 04. - 18:14:23
(3/27)
Pfuj micsoda képmutató világ. Erõs zsigeri ellenszenv ébredt bennem a film nézése közben, de ez nem leszólás, ezzel inkább a szereplõk nagyszerû és hiteles játékát dícsérném, teljesen elhitették velem, hogy abban a korban vagyok.
Történet is nagy piros pontot érdemel, én végig azzal nyugtattam magam, hogy nem olyan romlott ez a világ, ha legalább 1 valaki õszinte és ártatlan benne, erre...
judephil 2007 jan. 04. - 16:38:11
(2/27)
Igényes és nagyon jó a szereposztás....Michelle Pfeiffert amugy is nagyon kedvelem, szerintem van egy nagyon nõies kisugárzása és nagyon jó színésznõ....:)(hogy Daniel rõl ne is beszéljek)
7/10
Newcastle United 2007 jan. 03. - 12:33:49 7/10
(1/27)
Ez a film tényleg kissé kilóg a Scorsese életmûbõl, de ez is egy mestermunka.