1/10
Rahar 2014 jún. 14. - 21:28:42 1/10 Előzmény yoyomiyoko
(11/11)
"hm. szerintem egy kis fantáziával sokkal jobban élvezted volna ezt a filmet."
1. Ezt mibõl gondolod?
2. Ha nincs fantáziám, akkor hogyan szerezzek magamnak? Ez körülbelül olyan hasznos jó tanács, hogy ha nem bírsz 7 "perc alatt lefutni most azonnal 2000 métert 7 percen belül, akkor jobban igyekezzél. Ez így mûködik, valóban.
ne haragudj, elõre bocsánatot is kérek, de hogy fogalmazódhatott meg benned egy olyan kérdés, mint hogy miért úgy ugrott ki a lány az ablakból?? ez egy film!!!"
Nem haragszom. Számomra a film nem egyenlõ a mesefilmmel, ott még elnézem, még a fantasyba és a sci-fi-be is belefér, de mivel ezen alkotás nem tartozik az elõbbi kategóriák egyikébe sem, ezért nem nézem el. Sõt én nem értem, hogy neked ez miért nem probléma. Mivel film ezért mindenféle valótlanságot, hülyeséget le lehet nyomni a nézõ torkán?
":D gondolkodásra sarkal...sokkal több van emögött a film mögött,mint holmi általános tinédzser problémák... pl az is lehet hogy öngyilkos akart lenni...mivel akkora szégyenérzete volt, nem lehet ez pl egy lehetséges indok?"
Lehetni lehet minden. Sõt az a legjobb, hogy bármit bele lehet magyarázni, így kell mûvészi filmet készíteni, már akinek ez mûvészi, vagy hívhatjuk annak ami: modern mûvészetnek.
"a második ami...tudod, megannyi embertípus létezik."
Ezzel egy külön tudományág foglalkozik, valamint ez nekem nem magyarázat, ennek az embernek azért ilyenek a motivációi, mert õ ehhez vagy ehhez a típushoz tartozik.
"nekem a kommentedbõl az jött le, hogy nem valók neked az ilyen típusú filmek. groteszk? naná...mit vártál Kim kiduktól?:D"
Én nem vagyok rajongó, nem ismerem a rendezõt és számomra nem is tartozik az általános mûveltséghez, hogy ismerjek egy koreai rendezõt. De valóban igazad van, nem nekem való film, sajnos nem tudtam elõre, hogy ilyen film. viszont ha megnézed a kommentjeimet igen sokfajta filmet megtekintek és nem csak egyetlen egyet, ami koreai.
"u.i.: nem tudom te melyik bolygón élsz, de sajnos nagyon reális az, hogy valaki csak a prostitúcióban látja meg az egyetlen gyors pénzkereseti lehetõséget..."
Csak hogy ez nem klasszikus prostitúció. Ha az lenne, nem lenne probléma.
taylor88 2011 szept. 06. - 23:21:20 Előzmény Rahar
(10/11)
Hát nem azért, de az apa tetteit egyáltalán nem is lehet helyeselni. Amit cselekedet arra nincs mentség. A film amúgy nem volt rossz, de inkább olyan egyszer nézhetõs. Nagyon megrázó és erõs film.
yoyomiyoko 2011 júl. 07. - 16:54:35 Előzmény Rahar
(9/11)
hm. szerintem egy kis fantáziával sokkal jobban élvezted volna ezt a filmet.
ne haragudj, elõre bocsánatot is kérek, de hogy fogalmazódhatott meg benned egy olyan kérdés, mint hogy miért úgy ugrott ki a lány az ablakból?? ez egy film!!!:D gondolkodásra sarkal...sokkal több van emögött a film mögött,mint holmi általános tinédzser problémák... pl az is lehet hogy öngyilkos akart lenni...mivel akkora szégyenérzete volt, nem lehet ez pl egy lehetséges indok? a második ami...tudod, megannyi embertípus létezik. ez magyarázhatja azt ahogy az apuka viselte a szituációt. valószínû nem akarta beismerni maga elõtt, hogy mit tett a lánya, és az is lehet hogy magát hibáztatta, ezért nem beszélt a lányával és másokon vezette le a dühét...


nekem a kommentedbõl az jött le, hogy nem valók neked az ilyen típusú filmek. groteszk? naná...mit vártál Kim kiduktól?:D

u.i.: nem tudom te melyik bolygón élsz, de sajnos nagyon reális az, hogy valaki csak a prostitúcióban látja meg az egyetlen gyors pénzkereseti lehetõséget...
1/10
Rahar 2011 jún. 20. - 10:55:26 1/10
(8/11)
Ebben a fórumban eddig csak egy hozzáírás nem értékelte nagyra eme alkotást, hát most ez a második. A film kezdése egyáltalán nem keltette fel az érdeklõdésemet, a késõbbiek során már valamivel jobb volt. A két lány pénzgyûjtési akciója elég groteszk, de akár még hihetõ is lehet. Ám a cselekményvezetésben a késõbbiek során több értelmetlen és logikátlan dolgot is felfedeztem, ami engem kifejezetten zavar.
***SPOILER***
A lány miért ugrott ki a második emeleti ablakból, olyan mozgáskultúrával, mellyel õ rendelkezett. Megpróbálhatott volna az ablakpárkányról lógva leereszkedni, ezt egyébként szinte az összes ilyen jelenetet tartalmazó filmben elrontják. Attól, hogy valakinek megsérül a koponyája még nem kellene belehalnia, természetesen az orvosok nem tehettek semmit, hát persze, Magyarországon is az összes koponyasérült meghal, a gyerekek meg különösen. A másik lány apja amikor rájön, hogy a lánya idõsebb emberekkel létesít szexuális viszonyt, azokat az embereket terrorizálja, de a lányával errõl egyáltalán nem beszél. Most a fickó vagy retardált vagy a koreai emberek gondolkodásmódjában az emberek viselkedésre vonatkozó problémamegoldó képesség hiányzik. Mivel ez a gondolkodásmód teljes mértékben idegen a számomra, ezért legfeljebb elfogadom, hogy ez van, de nem tudok sem azonosulni vele, sem megérteni.
***SPOILER VÉGE***
A szereplõk szenvedése elég hitelesen van bemutatva. A film képi megvalósítása megfelelõ, semmi érdekes, egyedi megoldás nincs, de legalább nem gagyi. Én szinkronizált változatot láttam, melyben a magyar hangok is hozták az igényességet. A film érzésvilágával nem tudtam és nem tudok mit kezdeni annyira idegen tõlem, ebbõl kifolyólag számomra teljesen értéktelen, ezért 10 pontból 1 pontra értékeltem. Hasonló témát feszeget az Érzékeny pont címû film, mely Amerikában játszódik, abban a filmben megjelenõ cselekmények, a mozgatórugók már jobban elfogadhatóak a számomra. Gondolom, mivel fehér emberek rendezték és amerikai és közel-keleti kulturák jelennek meg benne, és nem távol-keleti.
Célom nem a koreai vagy eme filmért rajongók megbántása volt, ezért kérem, hogy senki nem haragudjon vagy sértõdjön meg azért mert nekem egyáltalán nem tetszik ez a film.
9/10
sanderb 2011 ápr. 21. - 12:06:32 9/10
(7/11)
Dramaturgiára nem adott sokat a rendezõ, sõt, talán tudatosan hány fittyet bizonyos dolgokra e téren. A jellemábrázolás viszont ebben a filmjében is erõs. Tetszik, ahogy a szereplõket mozgatja, és van benne valami nehezen beazonosítható puritánság, amivel jó alapot ad a központi téma kiemeléséhez. 'Üdítõ' filmjelenség. 10/9
minerva9 2009 jún. 06. - 16:46:25
(6/11)
kim 1 másik filmje,azért a bin jip még mindig jobb,
de azért itt is érzödik a rendezõ "EGYEDI" világa..
jamamura szadakó 2008 dec. 20. - 16:25:55
(5/11)
most akciósan is megvehetitek:
http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=8664
Cicely 2008 aug. 21. - 11:34:47
(4/11)
Hát, kozinszky, tény, hogy Kim Ki-Duk filmjeihez nem könnyû hozzájutni... de mégsem lehetetlen, legalábbis némelyikhez :)

A bookline.hu oldalról megveheted három filmjét is, a Bin Jip, A tavasz nyár, õsz, tél és... tavasz, illetve az Irgalmas lány címût is.

Illetve van egy oldal, ahonnan majdnem az összes filmjét le tudod tölteni, de sajnos csak 1-2-höz van magyar felirat, de angolt szerintem találni, azt még én sem néztem.
http://www.mp3portal.hu/viewtopic.php?f=47&t=11735
oldindianboy 2008 júl. 23. - 14:04:01
(3/11)
Kim Ki-duk egyik legjobb filmje, erõszakosságában a korai munkákat idézi (Sziget, Rosszfiú).
Amúgy a legtöbb párhuzam, már csak a téma miatt is, a Rosszfiúval vonható, de nekem ez a film jobban tetszik!
A rendezõ itt is, mint sokszor ezelõtt tabutémákat feszeget.
Az Irgalmas Lány (szerintem jobban illett volna a film témája miatt a Szamaritánus Lány cím...) egy kõkemény dráma!
Egyébként a film dvd-n nemrég jelent meg, nagyon igényes dupla oldalú borítóval, elég korrekt áron!
verdeleth 2007 aug. 17. - 17:36:29 Előzmény Redfield
(2/11)
huh kemény A Sziget után talán ez a legkeményebb, legsokkolóbb filmje.Nagyon mély érzelmeket mutat be, a teljesen elkeseredett emberi lelkeket.Megtalálható Kim Ki Duk szinte összes filmjének motivuma, mégis jobb mint az újabb filmjei.Az álom jelenet fantasztikus, ahogy a vége is. Megrázó film
Redfield 2007 máj. 14. - 12:50:28
(1/11)
Nagyon jó, igazán érezhetõ film az ártatlanság elvesztésérõl, a barátságról, dolgokról, amiket meg kell tenni, és nem utolsó sorban egy kiválóan ábrázolt apa-lánya viszonyról is. Az elveszettség nagyszerûen van bemutatva a szereplõk közt, tulajdonképpen az összes közt. A vége pedig rendesen megadja a hatást, ha nem is pont olyan, mint amire számítunk.